Matura - Strona 10

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8667
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 maja 2006, 14:33

dzieciol31 pisze:cloner daj stronke z tymi wynikami...!!!
oyyy, onet Ci nie dziala ?? czy jak ??

teraz juz jej nie mam otwartej :lol:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 04 maja 2006, 14:44

mam... sorry myslalem ze to bedzie inna stronka..dzieki:)

chyba nie jest zle...licze na kolo 18 pkt z czesci zamknietej...a z Chlopow zobaczymy:)

Awatar użytkownika
persil
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: persil » 04 maja 2006, 14:53

Uff..... Mi szczerze mowiac troche ulżyło, "Chłopów" czytałem, makbeta też, ale pisałem jednak na temat 2 czyli Chłopi. Jestem w miare zadowolony, a tymi odpowiedziami z onetu bym sie jakos bardzo nie sugerował, sami wiecie jakie czasem rzeczy są w kluczu odpowiedzi, jutro angol, popniedziałek wos, wtorek geografia i finito.... Jeszcze troszke pracy :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 maja 2006, 14:55

14 punktów mam na luzie, reszta zależy czy egzaminatorzy dobrze odczytaja moje intencje. Mniej więcej o to mi chodziło, ale chyba źle podobierałem w słowa.

Żeby jutro nie było oficjalnego listu na angielskim. Zdecydowanie łatwiej pisać bez zachowania pewnych form

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 04 maja 2006, 15:38

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 maja 2006, 17:11

Polskiego się nie obawiałem i miałem rację. Niemniej jednak zaskoczyli mnie z tymi Chłopami :lol: :roll: Tak czy inaczej tragizowałem na podstawowym. Jakieś tam punkty z zadań zamkniętych pewnie uciekną ze względu na inne sformułowania niż te w kluczu ( :roll: ), ale nic. Ogólnie lajtowo.

Tymczasem jak wrażenia po rozszerzonym :> Ktoś jeszcze znęcał się nad wiewiórką :lol: :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 maja 2006, 17:16

No ja sie spodziewalem lepszego rozpoczecia matur... :( z zamknietych bede mial lekko 12/20 resazta od komisji zalezy jak spojrza na to ( do 15 mogli by dobic ;) ). Natomiast wypracowanie... :evil: Pisalem na 1 temat i tylko scharakteryzowalem Makbeta a nie porownalem z innym utworem...Ciekawe czy uznaja mi ta prace...Ogolnie ch***** licze ze jutro lepiej pojdzeie mi rusek ustny...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 04 maja 2006, 17:17

orientuje sie ktos ile pkt moga odjac za bledny wniosek... :idea:

Martinho pisze: Natomiast wypracowanie... :evil: Pisalem na 1 temat i tylko scharakteryzowalem Makbeta a nie porownalem z innym utworem...
maturka normalnie zostanie oceniona, dostaniesz pkt za poprawne scharakteryzowanie Makbeta, za poprawnosc jezykowa itp...utna Ci pkt za dramat antyczny w tym przypadku only Edyp...na sile Antygona...

z wypracowania jest do zdobycia az 50pkt takze ja bym sie niczym nie martwil...zdam na bank...teraz tylko sprawa na ile%?w sumie to mi to lotto 8) aby zdac :)
Ostatnio zmieniony 04 maja 2006, 17:21 przez Gomez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 maja 2006, 17:19

Aaaa zapomniałem dodać, że jednak nie mam Niemca jutro :roll: Dobrze, że się dowiedziałem :lol: Jutro wolne mam. Dopiero WOS w poniedziałek. Lajtowo.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 maja 2006, 17:20

Niggaz pisze:Tymczasem jak wrażenia po rozszerzonym Łypiący Ktoś jeszcze znęcał się nad wiewiórką Laughing Rolling Eyes

Witaj w klubie... Tak wogóle to bardzo schizowe opowiadanie było. Ciekawą faze miała ta wiewiórka. Na ziemie po trawe i na drzewo spowrotem :)Zdecydowanie bardziej ciekawe opowiadanie niż te wojenno - socjologiczne.
A matura na podstawowym ogólnie na plus. Temat numer 1 naprawdę prosty, a Makbeta można było porównać do Króla Edypa bądź Antygony. Trzeba było czytać streszczenia :) A Ty Martinho tak wczoraj to wyśmiewałeś
Ostatnio zmieniony 04 maja 2006, 17:22 przez Marco Van Basten, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 maja 2006, 17:21

Niggaz pisze:Aaaa zapomniałem dodać, że jednak nie mam Niemca jutro :roll: Dobrze, że się dowiedziałem :lol: Jutro wolne mam. Dopiero WOS w poniedziałek. Lajtowo.
hmm, dziwne :shock:

to kiedy masz dojcza :?:

ja jutro niestety angielski musze pisac :lol: ale tu bedzie najwiekszy lajcik ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 maja 2006, 17:25

Niemiecki mam 12-stego. To bodajże piątek wypada. Też byłem zaskoczony. Jutro chyba tylko angielskie się pisze.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 maja 2006, 17:25

Marco_Van_Basten pisze: Trzeba było czytać streszczenia A Ty Martinho tak wczoraj to wyśmiewałeś

Jak mam siedziec calymi dniami i czytac streszczenia to wole miec te 20pkt mniej i nie tracic czasu. Jak juz pisalem z pracy z tekstem dostane minium 12 pkt a z wypracowania te 9 to spokojnie powinienem zdobyc...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 maja 2006, 17:33

Niggaz pisze:Niemiecki mam 12-stego. To bodajże piątek wypada. Też byłem zaskoczony. Jutro chyba tylko angielskie się pisze.
hmm, nawet nie wiem jak to u mnie jest w budzie, ale chyba faktycznie inne jezyki tez sa w inne dni :wink:

ehhh, polski juz za mna, jutro angielski podstawowy, w poniedzialek najwazniejszy egzamin - wos rozszerzony :D musze sie w weekend uczyc :evil: mega zonk :evil:

p.s. - jak ktos wyzej wspomnial - oby jutro dali jakis list nieformalny :lol:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 04 maja 2006, 18:47

ekipa z cke inaczej niz ja zainterpretowala "przeznaczenie" Edypa i Makbeta :evil: nie wpadlem na to ze Makbet mial wybor, napisalem ze byl zdeterminowany przez zone, chora ambicje oraz sile wyzsza(przepowiednie wiedzm)...dobrze ze sie nie machlem tak z Edypem.uff :)

Ciekawy jestem ile za ten aspekt pkt mi odejma :idea: oby nie wiecej niz 40...

ps.orientuje sie ktos czy bedzie jakis oficjalny klucz? co za ile pkt itp...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”