AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 110

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 kwie 2006, 18:08

Hunter wykrakaliśmy :] I tak ma być :]

Filippo Inzaghi w jednej z pomeczowych wypowiedzi wyznał, iż otrzymał od Marcello Lippiego zapewnienie o powołaniu na najbliższe zgrupowanie kadry Włoch. ”Rozmawiałem z selekcjonerem Lippim, cieszę się, że po dwóch latach wracam do kadry. Powracam do niej z wielką przyjemnością, barwy narodowe są bliskie każdemu piłkarzowi. Mam nadzieję, że szybko znajdę wspólny język z pozostałymi reprezentantami, Lippiego już znam.”

Powołanie do kadry jest ukoronowaniem bardzo dobrego sezonu w wykonaniu SuperPippo po wielomiesięcznym rozbracie z boiskiem.

acmilan.pl

Forza SuperPippo :!: Bobo Vieri przez uraz może już zapomnieć o MS. Cassano ma nadzieje - tym bardzie że zacza grać - Totti ostatnio na konferencji prasowej powiedział fajne slowa :wink: Tavano i ewentualnie Luceralli będa nadal walczyć. Chyba Francesco nie nabawił sie urazu dzisiaj ? wiesz coś ? Niech ten drugi Francesco szybko wraca do zdrowia i max - nad forma popracuje troche i Lippiego nie zawiedzie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 kwie 2006, 18:18

Ja natomiast oglądałem troche mecz :wink:
Cieszy napewno zwycięstwo.Martwi mnie jeden aspekt a mianowicie skuteczność.Przez nią przegraliśmy z Barcą.Dzisiaj Sheva jakby ustrzelił hatricka nikogo niemogło by to dziwić.Niewiem ile dzisia było słópków i poprzeczek.Chyba nasi napastnicy muszą bardziej popracować na treningach nad wykorzystywaniem sytuacji.Cieszy chyba wszytskich powrót do dobrej formy Jankulovskiego i wydaje się że mamy lewego obrońce na nowy sezon(choć z livorno grał na lewej pomocy).Gra jak w Udinese,bardzo widoczny szybki i znakomite dośrodkowania.Tylko terz trzeba się modlić aby znowu nie doznał jakiś kontuzji. :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 maja 2006, 2:08

gilardino11 pisze:Cieszy chyba wszytskich powrót do dobrej formy Jankulovskiego i wydaje się że mamy lewego obrońce na nowy sezon(choć z livorno grał na lewej pomocy)

A z Messina jak grał ? też w pomocy :roll: zmieny wtedy wymusiły co prawda zmiany taktyczne bo Seedorf przeszedł na środek a Marek wszedł w jego miejsce. Wszedł i strzelił gola w najlepszym momencie jakim mógł strzelić :) To mnie właśnie dziwi że Ancelotti stawia go w pomocy. Co prawda trudno powiedzieć "stawia" bo zagrał raptem 2 całe mecz - no prawie. Ale bramka go odblokowała na maxa. Dziś [wczoraj :P] zagrał świetnie. Wrzuta na noge Pippo lewa noga w biedu nie trzeba szukać prawej jak kto nie którzy maja. Wiesz Gilardino kiedy Czech może przekonać do siebie Pacynke jesli chodzi o linie onrony ? na MŚ :] Bo w każde gra w obronie, a pamietajmy że Udinese za Spallettiego grało systemem 3-5-2 i Czech był typowym skrzydłowym. Karny nie odgwizdany po jego strzela z wolnego i zaganiu reką. Potem kilka ładnych akcji na obieg z Sergio czy wymian z Rui'm. Wrzuty. W drugiej połowie Amelia jakimś cudem wybronił jego bombe :) Będzie dobrze. Nadal nie pokazał za wiele bo może znacznie wiecej ale już odrzył w 100% po kontuzji.

Oby Sandro szybko wrócił do zdrowie bo dziś Jaap po tym upadku nabawił sie urazu. Lippi powołał Neste wiec musi byc dobrze. Choć podobnie sądziłem jak Carletto zabrał go na Camp Nou.

Aha mówiłem że Dida potrzebuje rewalizacji :!: Tylko się pojawiły informacje że 25 milionów plus Abbiati za Buffona i prosze jak gra. Strzał Lucarelliego był max kąśliwy a wyciągna sie i wybronił. Na Camp Nou zamkną co nie którym usta :roll: A dziś na przeciw Didy kolejny bramkarz łaczony z Milanem to też mogło podziałać na Nelsona :wink:

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 01 maja 2006, 9:22

*_Zaza_* pisze:ale już odrzył w 100% po kontuzji.
i teraz bedzie zamiatał do końca sezonu :lol: ( 2 kolejki :wink: )
*_Zaza_* pisze:Tylko się pojawiły informacje że 25 milionów plus Abbiati za Buffona i prosze jak gra
jednym słowem boi dupy .. choć wątpie zeby doszlo to tego transferu... Największą głopotą by było sprzedać ich lidera i ostoje zespolu to by było głupie posunięcie
:? ale oni są do wszystkiego zdolni :lol: :lol: ( sprzedać jednego z najlepszych zawodników ,największemu rywalowi omg
:? )
brawo Milan za 3 punkty.. choć dogonienie Juve bedzie ciężkie :( :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 maja 2006, 13:47

Na koniec sezonu robi sie nie ciekawie :roll:

Jak wiadomo Jaap przeszedł już [udany] zabieg po tym upadku w meczu z Livorno :? Prawdopodobnie bo było ostatni mecz Stama w barwach rossonerich :? - szkoda troche że nie dał się namówić na zostanie jeszcze z rok - z drugiej jednak strony grajac na takim poziomie miał coraz wiecej kłopotów ze zdrowiem.

Sandro Nesta opuścił zgrupowanie Azzurich w Rzymie bo też odczuwa bóle mięśnia po meczu na Sycyli z Messina :? [On i kontuzjowany w meczu z Interem Tavano pojechali do domu]. Paolo już nie zagra w tym sezonie :? I teraz Carletto ma probelm. Na Ennio Tardini w defensywie środek Super Billy - Kala ? Simic odpada bo strach :lol: i nie ma Ancelotti wyjścia. Chyba że Sandro do kolejki sie wyleczy. Pewnie Milan Lab zrobi wszystko co w ich mocy. Jak nie to linia obrony Cafu - Billy - Kakha - Serginho - czyli jak z Barca czy po zejścu Jaapa w popszedniej kolejce - zagra na pewno Jankulovski [ale w pomocy] mimo że Clarence wraca po pauzie za czerwień. Może Seedorf na prawej za Rino a Marek na lewej :] - Na szczeście Kaladze w tym sezonie pokazuje jaki błady by zrobili oddając go do Chelsea :roll: Kto przypuszczał że to przesuniecie do na środek tak wypali Ancelottiemu. On ma dar :) z Pirlo zrobił piłkarza który nie tylko dogrywa ale i odbiera piłki. Teraz Kakha. Pamiętaj jak kiedyś La Gazzatta sugerowała by Ancelotti przesuną Massimo w linie obrony. Gra głową wślizgiem i t d. Ale Pacynka nie dał się przekonac :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 maja 2006, 14:14

Nie ma co się dziwić, piłkarze zaczynają już doświadczać na sobie cały przebiegany sezon, zwłaszcza obrońcy którzy bardzo dużo walczą.
Stam w tym sezonie podobnie jak Maldini na 100% już nie zagra, szkoda że nie miał okazji zagrać pożegnalnego meczu.
Nesta jest nam potrzebny i wierze że nasz MilanLab zrobi wszystko aby ten wybiegł na boisko w najbliższym meczu ligowym ale bez niego też sobie radziliśmy.

Zaza nie musisz się aż tak bardzo martwić o Simica, przecież całkiem dobrze sobie radził gdy grał z konieczności, ale uspokoje Cię bo on raczej nie zagra :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 maja 2006, 14:28

Łukasz no tak jak Dario grał to nie zawodził - odziwo - miał kilka udanych spotkań w środku sezonu - tylko wiesz jak by pokazał coś to Ancelotti dał by mu jeszcze szansa - On nie zawiódł Nas ale chyba nie trenera :wink: Teraz już siedzi na ławce na stałe, [czyli jak wcześniej] choć ostatnio coś nazekał chyba na uraz. Trzymaj kciuki by Fenerbahce go sprowadziało do siebie. Bo ono chyba bliżej niż Viola. Może ten mecz z Parmą był by dla niego okazja do reklamy :wink:

Musi Sandro Nesta wrócić do zdrowie jak najszybciej :!: Choć pewnie ryzyka nie podejmą - nie ma sensu - Billy teraz na wage złota. :]

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 03 maja 2006, 19:24

Otrzymaliśmy właśnie potwierdzenie, o którym właściwie wszyscy od dawna wiedzieliśmy. Ancelotti będzie trenerem Milanu w przyszłym sezonie, chciaż umowę przedłużył już dawno, to istniało pewne podejrzenie, że w razie nie wygrania niczego po raz kolejny przez Milan zaśpiewa się mu adieu, lecz nie zostaje :roll: :? .
Wiadomość podaję dzięki acmilan.com.pl.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 maja 2006, 20:55

To on powiedział że zostaje ;) Słowa słowami, ma podpisany kontrakt ale Sylvio jeżeli zechce to puści go z torbami czego osobiście nie chce bo Carlo przekonał mnie do siebie podczas sezonu. Przyznaje się że go skreśliłem i liczyłem na jego odejście ale skoro znów urusł w moich oczach to powinien zostać :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 maja 2006, 17:15

Nikt nie odświeża tematu :roll:

Simic podpisał nową umowe z Milanem - co troche dziwi zwłaszcza że już go wpisali w rubryke: "Odeszli" Nie wiem czy to jakas zagrywka. Ale nie od dziś wiadomo że Massimo Oddo jest o włos od Milanu. Gdy Milan kupował w 2004 [hmmm] 30 letniego [?] Stama za ok. 10 milionów z Lazio to teraz Galliani też da zarobić panu Lotito tak by każdy był zadowolony :] Cafu zostaje :] a tu jeszcze Simic ?

Jankulovski podziekował Romie za zainteresowanie :) On wie że jeszcze ma dług wobec rossonerich :]

Co ciekawe zanosi się że kolejny pojedynek Milan Juve na rynku mercato wygra ekipa Rossonerich :] A rozgrywającym będzie nasz były piłkarz Leonardo :]

Rafael Sobis - 21 - letni napastnik - ofensywny pomocnik Porto Alegre i reprezentacji Canarinhos.

Ponoć bardzie ciekawy piłkarz. Mający świetne umiejętności. Trudno oceniać gości na podstawie 3 czy 5 bramek jakie widziałem. Piłkarze w zimie odmówił transferu do Interu jak sie nie myle. Nerazzuri proponowali za niego ok. 10 milionów a jak sie dowiedział Zaza Milan nie da wiecej :wink: Mój dobry przyjaciej będacy w temacie powiedział tak" Zaza kiedy ostatnio Milan przegrał z Juve na rynku ? pomijając ten twój pakt ? [mój :lol:] Nesta, Kaka, Jankul, Gila - zawsze zdecydują pieniądze "

A w tym wypadku jeszcze mamy Leonardo :] Który po sprowadzeniue Kaki na Giuseppe Meazza ma teraz wolna ręka bo nie wierze w to że Łysy mu nie polał :lol:

Obrazek

Chciał się założyć a to mi osobiście dużo mówi bo to sknera jakich mało :lol: Jednak trzeba pamiętac że Fred i Nilmar nie trafili do Milanu choć ich łączono ... z drugiej srtony nie było tam Juve i może to był zły znak :lol:
Ostatnio zmieniony 04 maja 2006, 18:01 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 04 maja 2006, 17:59

No właśnie mnie również bardzo dziwi podpisanie umowy z Dario Simic.Coś mi tu niepasuje,jeżeli mamy zrobić transfery do obrony to chyba musimy również z niektórymi zakończyć prace.Bo Łysy mówi że na następny sezon ma być 8 obrońców na każdą pozycje dubler.Tym czasem my mamy takich 8 obrońców.Powiem szczerze że troche podłamała mnie informacja z podpisaniem z dario umowy bo jeśli łysy nie rzuca słów na wiatr to my tak naprawde nie musimy nikogo kupić :cry: .Na całe szczęście czasami ten łysol kłamie i mam nadzieje na 2 transfery do lini obrony.Tylko dziwi mnie jakby na następny sezon było u nas 3 prawych obrońców którzy mają ambicje na gre w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 maja 2006, 18:09

Gilardino ja bym tego tak nie odbierał że nowa umowa Dario = pozostanie na 100%. Czy tez brak transferów na ta pozyje

Oczywiście to taki spekulacje ale patrz:

Podpisał nowa umowe np. na starych warynkach - czyli zarabia jakieś 1,5 euro rocznie - Milan kupując Massimo Oddo zabiezpiecza Lazio prawa flanke oddając Simica i płaca mu 50% umowy :] I Simic zadowolony bo swoje zostaje. Lazio bo dostaje jakieś 5 milionów za Oddo plus gracza któremu nie płaci 100% pensi. A Milan pozystał Oddo :] I jak nie da rady ?

Patrząc na to co pisze i słowa Łysego to mamy obronców 6 - bo przeciesz Jaap odejdzie do Ajaxu wiec jak Ty to liczysz ? Maldini, Nesta, Kaladze Billy, Simic, Cafu może jeszcze młody Lino Marzorati dostanie szanse - także spoko bez nerwów :lol:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 04 maja 2006, 18:48

Pamietacie w tamtym roku jak Kaladze juz miał odchodzic ?
Teraz taka sama sytuacja z Dario juz mowi ze malo gra (tak samo jak Kala) ze trener go skreslił (tak samo jak Kala) a tu nowy kontrak a Kaladze jak teraz gra :]
Odchodzi Stam wiec jest 2 na ta pozycje (no moze 4 jak Carletto ustawia Billy'ego) bo pierwszym jest Cafu i jak zostanie u ans na nastepny sezon i kontuzje beda go omijac to na bank bedzie pierwszym prawym obronca a Simic drugi wiec i szans moze dostawac wiecej albo kto wie moze i wygryzie Cafu z pierwszego składu :P
On w tym sezonie miał kilka dobrych meczy jego pierwszy mecz w sezonie z Empoli wypadł kiepsko bo po jego rykoszecie wpadła bramka dla gospodarzy (choc on w 100% nie jest winny tej bramce ale..) nastepny mecz w LM i on w skłądzie mysle ile goli stracimy a on rozegrał swietny mecz pozniej takze nie grał zle dopiero ostatnoi jak dłuzej siedział na laweczce w meczu z Lecce dał plame ale cały zespoł dał wiec ja bym go nie skreslał.
Moze posłuzy jako karta przetargowa a moze zostanie zobaczymy.

Forza Milan

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 maja 2006, 19:30

Hunter to chyba moje teoria z karta przetargową jest 3 razy bardzie prawdopodobna niż to że Chorwat po podpisaniu nowego kontratku zacznie grać jak Kaladze :roll: Prawdopodobieństwo takie zmieny jest naprawde małe.

Swoja drogą jeśli Mourinho zabiegając o Kaladze chciał go ustawić na środku defensywy to nic tylko trzeba mu oddać że miał nie zły plan [choć to mało prawdopodobne patrzać na ich kadre w tym sezonie] Nowy kontrakt dla Kaladze i jego gra w tym sezonie na środku defensywy to jeden z najlepszych decyjzi Łysego i Pacynki. Na dzień dzisiejszy - przez ten zabieg - Milan zaoszczedził masse siana a i plan mercato mógł uleć troche zmienie. Flanki teraz podstawa :) Mimo że kontrakty podpisali Cafu czy Simic.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 04 maja 2006, 19:59

*_Zaza_* pisze:Flanki teraz podstawa Mimo że kontrakty podpisali Cafu czy Simic.

Przedluzajac te dwa kontrakty Milan chyba chce pokazac ze wcale nie potrzebuje wzmocnien na prawie obornie ... z drugiej strony jest Serginho ktory ma za soba niezly sezon ...
Czesto sie mowi ze dobrym pilkarzom sie w metryki nie zaglada ... oby tylko dzialacze za bardzo se tego do serca nie wzieli
Wydaje mi sie ze do w linii oborny Milan wzmocni sie gora jednym zawodnikiem w miejsce Stama
A wracajac do Simica to moze byc tak ze przedluzyli z nim zeby nie oddac za darmo a dokonac jakiejs korzystnej wymiany ... chociaz takie zwodzenie pilkarza nie jest przyjemne ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”