Radio... - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Jak słucham to słucham

RMF FM
5
23%
ZET
1
5%
Eska
2
9%
Trójka
3
14%
Antyradio
3
14%
regionalne
1
5%
internetowe
2
9%
inne
5
23%
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 05 paź 2005, 15:09

A moje ulubione radio to 'Złote przeboje' 8) 8)
Tylko tam puszczają naprawdę dobrą muzykę. Wszystkie stare, polskie kawałki które uwielbiam i prawdziwego rocka. Żadnego technochłamu i innego badziewia :? :?

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 04 maja 2006, 10:51

A ja polecam Radio Last.fm :arrow: http://www.last.fm/
Naprawdę świetne radyjko, słuchasz czego chcesz :)

Możesz wpisać jakich wykonawców sluchasz, i program sam będzie dobierał piosenki :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 maja 2006, 11:27

Eska, Eska i jeszcze raz Eska :P jak dla mnie najlepsze radio... mogę tam znaleść dokładnie takie kawałki jakie lubię słuchać. Pozatym mają dobrych prezenterów. Eweentuaalnie może jeszcze być RMF MAXXX ale i tak wolę Eskę ;)

Bastian16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bastian16 » 04 maja 2006, 16:14

Ja natomiast bardzo lubię Trójkę (99,7FM). Szczególnie polecam listę przebojów w piątek od 19:00 do 22:00.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 04 maja 2006, 16:38

brylancik pisze:Eska, Eska i jeszcze raz Eska :P jak dla mnie najlepsze radio... mogę tam znaleść dokładnie takie kawałki jakie lubię słuchać. Pozatym mają dobrych prezenterów. Eweentuaalnie może jeszcze być RMF MAXXX ale i tak wolę Eskę ;)
Ostatnio oglądałem fragment Eska Music Award i to takie dość duże nieporozumienie było. Kiepska muzyka, kiepscy prezenterzy, kiepska publika(oprócz mnie przed telewziorem) i wszystko kiepskie. Nie wiem jak tego można słuchać.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 maja 2006, 16:45

Jako że to całe Eska Music Award odbywało się w Łodzi, więc sporo moich znajomych tam poszło. No i się zawiedli. Sam miałem iść, ale zrezygnowałem. I dobrze :wink:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 04 maja 2006, 17:02

Ci co tam szli, to raczej wiedzieli czego mogą się spodziewać, więc nie wiem co ich tam zaskoczyło.
A tak z ciekawości zapytam, wiesz moze ile bilet na tą impreze kosztowały?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 maja 2006, 17:19

Ceny były bardzo zróżnicowane, np. w Empiku kosztowały 35zł a już w skateshopach ceny były powyżej 40 zł :shock: Mój kolega zaś sprzedawał "lewe" (nie podrabiane, a kupione od znajomego współwłaściciela ESKI) i właśnie na to wyjście najprędzej bym się skusił- 20zł :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 maja 2006, 18:17

Ja mówię o radio a nie o imprezach organizowanych przez Eskę. Przyznam się że nie widziałem EMA. W Esce podoba mi się muzyka jaką puszczają na antenie oraz luźny sposób prowadzenia audycji przez prezenterów

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 04 maja 2006, 18:47

brylancik pisze:Ja mówię o radio a nie o imprezach organizowanych przez Eskę. Przyznam się że nie widziałem EMA. W Esce podoba mi się muzyka jaką puszczają na antenie oraz luźny sposób prowadzenia audycji przez prezenterów
No to mówie,że do dupy.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 maja 2006, 19:01

Ja najczęściej słucham Trójki, a prócz tego to Biski. Niedawno jeszcze słuchałem Radia Bez Kitu, ale mi przeszło.
Eski nigdy nie słuchałem, ale raz na stronie internetowej zobaczyłem zestawienie listy przebojów, to myślałem, że odpadne. Tak beznadziejnej muzy nie mógłbym słuchać :roll:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 maja 2006, 19:51

'Piotrek' pisze:No to mówie,że do dupy.
Każdy słucha to co lubi... Ja np. nie lubę "Amerykańskiego Punk Rocka" czyt. Offspring...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 maja 2006, 10:29

Troche odbiegne od glownego watku ale nie wiedzialem gdzie to napisac...
Mecze mundialu odbeda sie takze na antenie polskiego radia. :)
Prawa od firmy Infront kupilo takze Polskie Radio ktore transmitowac na swojej stacji bedzie wszystkie mecze Polakow, wybranych spotkan 1/8 finalu, wszystkich cwiercfinalow, polfinalow, meczu o 3. miejsce oraz finalu. Oprocz transmisji w radiowej Jedynce beda takze prezentowane rozne audycje zwiazane z mundialem. Takimi na pewno beda prezentowana zawsze rano "Kronika Mundialu" gdzie bedzie podsumowanie poprzedniego dnia i popoludniowy program "Wokol Mundialu" gdzie prezentowane beda zapowiedzi spotkan ktore w danym dniu sie odbeda. Natomiast w radiowej "Trojce" mozemy sie spodziewac specjalnych wejsc na zywo podczas najwazniejszych meczow oraz specjalnego magazynu. Tak wiec jest to dobra alternatywa dla osob np. podrozujacych samochodem ktorzy nie moga obejrzec danego meczu :)

A zeby nie bylo OT to ja najczesciej slucham RMFu a z internetowych to Radiostacja i PolskaStacja :D

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 cze 2006, 16:19

Lepiej późno niż wcale, więc napisze:
II edycję Bislisty wygrał zespół Bunkier! Znakomity zespół punk z ciekawymi tekstami i fajnym piosenkami.
http://www.bunkier-punk.pl/HTML/multimedia.html
Stąd można je ściągnąć i poczytać teksty. Bardzo się cieszyłem, że wygrał Bunkier, bo i ode mnie ze dwa smsy poszły :)
Szóste miejsce zajął zespół Kubańskie Pomarańcze, o którym gdzieś kiedyś pisałem.
Podobał mi się też zespół Zorka 5 z piosenką 'Masarnia' :D Niezbyt skomplikowany tekst, ale wpadająca w ucho piosenka. Zosrka 5 przez jakiś czas utrzymywała się w czołówce, ale ostatecznie chyba w drugiej dziesiątce się znalazła.

Jeżeli macie jakieś garażowe zespoły, to może przesłać do Bislisty kilka swoich utwórów; a nuż zrobicie karierę ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”