Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 10399

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 09 paź 2025, 18:36

Eyesmon pisze: ↑
09 paź 2025, 18:08
To w ogóle jest droga przez mękę. Ja sie bujam od marca z Turkish o zwrot kasy i sprawa juz sie oparła o sad (wziąłem kancelarie która sie w tym specjalizuje)

Protip. Ubezpieczenie z revo
Protip 2. Chargeback przez bank
ale robiłeś chargebecka? Bo ja zawsze płacę karta właśnie, żeby w razie czego zrobić reklamacje transakcji jako usługi, która nie została zrealizowana, ale nigdy nie miałem jeszcze takiej potrzeby.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2816
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 09 paź 2025, 18:41

Siostra w samolocie :) Opóźnienie tylko prawie dwie godziny! Ale ważne, że wyleci i oby bezpiecznie.

Co do opóźnień to w Hiszpanii między miastami są non stop. Jej mąż praktycznie co tydzień leci z Alicante do Barcelony. Bardzo często samolot jest opóźniony - ostatnio tylko cztery godziny!

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1546
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 09 paź 2025, 18:43

Eyesmon pisze: ↑
09 paź 2025, 18:08
To w ogóle jest droga przez mękę. Ja sie bujam od marca z Turkish o zwrot kasy i sprawa juz sie oparła o sad (wziąłem kancelarie która sie w tym specjalizuje)

Protip. Ubezpieczenie z revo
Protip 2. Chargeback przez bank
Grubo, za spóźniony lot? Czym się wykręcają?
Ja na 300E odszkodowania za spóźniony lot LOTem z NY do Wawy czekałem 2 miesiące.

Oglądam Ranczo na vod.tvp i lecą tam reklamy, które jeszcze są do przeżycia. Jedynie denerwuje mnie fakt, że nie można ich puścić w tle, tylko musi być otwarta karta na nich. Da się to jakoś ominąć?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8796
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 paź 2025, 18:43

Ale panikowalaś, typowa kobieta.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4448
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 09 paź 2025, 18:58

Robiłem chargeback z eDreams bo kupiłem u nich 2 loty w ramach 1 rezerwacji i 1 odwołano. Za to kase dostałem a za 2 musiałem użyć chargeback

Co do Turkish. W dzien odlotu rano przesunęli nam lot o 6h, przez co nie zdążyliśmy na kolejny lot inna linia. W Stambule spędziliśmy noc na lotnisku dostając wodę i batonika co tylko nas wkurwilo no i stwierdziłem ze nie odpuszczę. Robie to w ramach europejskiego prawa ale Turkish ma na to wyjebane wiec wziąłem kancelarie Delayfix (jak dziesiątki podobnych z fb) no i sie sądzą za 20% odszkodowania

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 09 paź 2025, 19:09

cloner pisze: ↑
09 paź 2025, 18:43
Ale panikowalaś, typowa kobieta.
No coś muszę mieć kobiety ;)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2933

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 paź 2025, 10:17

25 min. nie minęło od wejścia i myk, krew oddana :) Tak szybko jeszcze chyba nigdy nie trafiłem.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 10 paź 2025, 10:26

Rezus pisze: ↑
10 paź 2025, 10:17
25 min. nie minęło od wejścia i myk, krew oddana :) Tak szybko jeszcze chyba nigdy nie trafiłem.
To zazdro, w Szczecinie jest porażka z organizacją i często kwitnę po 3-4h i to w jakiś randomowy dzień typu środa. Nasz oddział dawno remontu nie widział plus nie ma systemu kolejki tylko szatniarka wydaje numerki papierowe odręcznie napisane a już po rejestracji pielęgniarki wołają po imieniu na fotel. Fajnie...gdyby to nie była główna stacja krwiodawstwa na województwo :lol2:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 paź 2025, 10:47

A ja po kolejnym treningu tenisa, kupiłem rakietę Pacific razem z torbą, więc nie ma już wymowek. Jazda 🥎

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 paź 2025, 1:37

Obrazek

@Ilka Tak wyglądały rejony Alicante ostatnio.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 14 paź 2025, 14:10

12 paź 2025, 1:37
Obrazek

@Ilka Tak wyglądały rejony Alicante ostatnio.
No niestety zalane fest było. Hiszpania nie jest przygotowana na takie deszcze jakie teraz mają. I zalania będą częściej się zdarzały, a to paraliżuje całe miasta.

Do Polski siostra przyleciała z opóźnieniem i wczoraj z Polski też wylatywała z dwugodzinnym opóźnieniem. Przed lotem dowiedziała się, że opóźnienie z powodu usterki samolotu. Fajnie się tak dowiedzieć przed samym lotem ;)
Ja lubię teraz oglądać ten program "Katastrofy w przestworzach" więc pewnie w głowie bym miała niepokój ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 paź 2025, 15:11

Ilka pisze: ↑
14 paź 2025, 14:10
Przed lotem dowiedziała się, że opóźnienie z powodu usterki samolotu. Fajnie się tak dowiedzieć przed samym lotem
Odwróć sytuację: wolisz wylecieć planowo czy z naprawioną usterką? Samoloty są eksploatowane na maxa, zarówno rejsowe jak i czartery, więc takie drobne naprawy to normalka.

Ja dziś jeszcze walczę w pracy, a ruch duży, wieczorem koledze klucze oddaję, o 3:15 mam lot, 1:15 zaczynam odprawę, więc 0:45 trzeba wyjechać. Dopakować się do końca i lecę zwiedzać resztki niezwiedzonych miejsc w Alanyi :mrgreen: W samolocie pewnie pośpię 2h, później spróbuję w autokarze w drodze do hotelu i słońce ☀️

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8416

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 paź 2025, 18:13

Rzadko ostatnio dzielę się jakimikolwiek przygodami z pracy, ale dziś to miałem niezłego typa, aż mi lekko ciśnienie podniósł:D

Przychodzi gość, na oko 45-50 lat, po stylówce widać, że nie bieduje, no nieważne.
Zgłasza, że internet nie działa, że mu powiedziano, że tu router wymieni. I tu jeszcze spoko jest, choć mówi "pierdolony internet", ale ok, przymykam na to ucho, przynajmniej nie krzyczy ani nic.
Odpowiadam, że routera u mnie nie wymieni, ale mogę zgłosić do technika lub nową umowę, wtedy ktoś przyjdzie i wymieni, on, że ok, żebym przeprowadził go przez to, bo "kurwica go strzela od braku tego jebanego internetu". Nadal spokojny ton, ale już zwracam uwagę, żeby jednak trochę spokojniej się wysławiał.

I tu wybuchła bomba. I zaczęło się: "ja tak lubię mówić i mam taki humor i [ch**] ci do tego, jak się odzywam".
Oczywiście tu jakakolwiek obsługa się skończyła, więc grzecznie poprosiłem o opuszczenie salonu, to w odpowiedzi, że zaraz mnie wyciągnie siłą zza biurka i ciekawe, czy będę taki mądry. I oczywiście różne kutasy, [ch**] leciały po drodze.

Oczywiście tradycyjnie nie obyło się bez gróźb pozbawienia pracy (podobno jutro mnie już nie będzie i nie znajdę pracy w całym Wrocławiu) itd. Kolega próbował ochronę wezwać, ale nie odbierali, mi trochę ciśnienie podniósł, ale nie będę się z typem szarpał, żeby potem kłopotów nie narobić, więc jedynie mogłem mu wskazywać drzwi i co najwyżej reagować odpowiedziami w stylu "śmiało proszę mnie zwalniać". Jeszcze na koniec z tekstem do mnie, że powinienem iść na szkolenie z obsługi klientów, bo się do tego nie nadaję, a na odchodne powiedział tylko "NARA KONDONIE".

Nie powiem, takie buce podnoszą ciśnienie trochę, za długo pracuję, żeby potem chodzić w stresie, ale no chamstwa raczej nikt nie lubi. Teraz po godzinie to więcej śmiechu, ale jak typ wyciągnął telefon i zrobił fotkę, to się wkurwiłem i zapowiedziałem, że jeśli gdziekolwiek to upubliczni, to będziemy na innej stopie rozmawiać.

Najgorsze, że takiego nie mogę wyciągnąć siłą czy mu - nie wiem - kazać spieprzać, chyba że chcę potem szukać pracy lub ostro się tłumaczyć, a szkoda takiej energii na takiego buca. Pan firmę założył i wielki król świata.

I o ile widziałem naprawdę wiele osób, które startowały do mnie z wyzwiskami, to najczęściej są jakieś żule albo ludzie, którym nie udało się załatwić sprawy i myślą, że siłą coś wymuszą, ale tutaj to jakiś psychopata się znalazł, który wyglądał, jakby mu po prostu frajdę sprawiało poczucie się kimś lepszym.

Ot taka luźna historyjka, kto pracuje z ludźmi, ten wie, z czym to się je:)

PS,

zerknąłem sobie, z jakiej branży była ta jego firma i w sumie to zero zaskoczenia.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 paź 2025, 18:18

piotrcies pisze: ↑
14 paź 2025, 18:13
Ot taka luźna historyjka, kto pracuje z ludźmi, ten wie, z czym to się je
Zawsze się trafi jakiś cymbał, nic pan nie zrobisz ;)

Ogolnie to internet z playa też "polecam"
https://www.speedtest.pl/wynik/456536075 :roftl3:

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8416

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 paź 2025, 18:20

14 paź 2025, 18:18
Ogolnie to internet z playa też "polecam"
to już niestety inna sprawa, strzelam, że już zgłaszałeś problem?

Za jakość usługi niestety nie odpowiadam, za jakość obsługi - jak najbardziej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”