Tytoń - Strona 11

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 06 maja 2006, 10:14

Nigdy nie zapale bo uważam że papierosy to nie tylko duży wydatek (tak 5 złotych na 2 dni to uważam że jak ktoś by zamiast kupować wrzucać do skarbonki to mógłby sobie kupić coś porządnego ;) ) to szkodi i to bardzo zdrowiu :x Więc nigdy się za to nie wezme ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 maja 2006, 10:33

Po co tutaj wtrącać alkoholizm :> Od piwa się raczej nie uzależnisz. Od papierosów już można. Nie wiem ile musi wypalać taki przeciętny palacz.

Ja kiedy jeszcze chodziłem do szkoły to wypijałem tak minimum 8 browarów tygodniowo. To nie było jeszcze tak dużo biorąc pod uwagę, że lwia część tejże liczby zawierała się w piciu podczas meczu. Oczywiście bywa i lepiej (czy też gorzej - warknął portfel :lol: ) a wtedy pójdzie pewnie 2x tyle a to już są duże pieniądze :roll: Gdyby nie w miarę regularne wpływy z STS-u to nie wiem co ja bym robił :lol: :?

Tak więc przyjmując na potrzeby obliczeń, że na piwo wydaję tygodniowo 5x 2,40 zł + 5x 3,80 zł = 31 zł stwierdzam, że nie jest dobrze. 120 zł miesięcznie [']

Teraz niech jakiś palacz (piwus :> Pisakk :> ) pochwali się ile musi wydawać na fajki :P :roll:

[EDIT]

Musiałem nanieść poprawki :roll: Zapomniałem, że za piwo w pubie płacę więcej [']
Ostatnio zmieniony 06 maja 2006, 11:06 przez Mentor, łącznie zmieniany 2 razy.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 06 maja 2006, 11:01

'Piotrek' pisze:Jedyną przewagą papierosów nad piwem,jest to,że po papierosach nie trzeba latać do kibla
to zależy od tego ile wypalisz...
maestro pisze:No i po piwie ma się chyba dużo lepszy humorek
jeśli nie przesadzisz... :wink:
Niggaz pisze:Od piwa się raczej nie uzależnisz. Od papierosów już można.
znam alkoholików, którzy piją tylko piwo... czyli jednak można

co do tych wydatków to wydaję miesięcznie na papierosy ok 100 zł paląc jedne z tańszych papierosów...

na alkohol niestety idzie dużo więcej :arrow: strasznie drogi ten Kraków :cry:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 maja 2006, 11:46

Krzysztof Jarzyna pisze:Ja tez jestem normalny, ale nie jestem we wladzach, wiec sie nie lapie :(

Nie pale, nie palilem i nigdy nie bede palil. Papierosow.
A ja pallę, paliłem i będę palić.W piecu.

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 06 maja 2006, 11:49

Mnie jakoś nigdy fajki nie pociagały... choć nieraz slyszałem zakurz sobie co ci szkodzi.. nie nie to nie moje klimaty :afro:
Jak stoi ktoś przy mnie i pali to go opieprzam zeby sobie poszedł dalej ...
ale nie mam nic do tych co pociagaja za filter... :P

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 06 maja 2006, 12:58

maestro pisze:Nie palę i pewnie wygram najbliższy plebiscyt na forumowego dziwaka, jeśli napiszę, że nigdy w życiu nie zapaliłem papierosa, a mam prawie 20 lat
Niggaz pisze:ja również nigdy w życiu nie zapaliłem papierosa
Dobra ja tez nigdy nie tknalem tego shitu choc jestem duzo mlodszy :P jakis zakladzik kto dluzej wytrzyma?
Niggaz pisze:Od piwa się raczej nie uzależnisz.
oj nie masz racji :P mam kumpla, ktory jak sobie nie lyknie przynajmniej 1 dziennie Piascika lub nawet 2 to juz jest chory. :P miesien piwny ma strasznie wyrobiony :lol:

Lukaz pisze:Lampka wina tez pozwala dłużej pożyć
zalezy jakiego :lol: te za 3,50 to chyba raczej nie :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 maja 2006, 13:00

Przylaczam sie do listy osob, ktore nigdy w zyciu nie zapalily papierosa :twisted:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 06 maja 2006, 13:05

Jeśli tytoń to u mnie tylko w formie sproszkowanej. Tabaczke zażywam regularnie, a fajki nigdy nie tknełem i nie mam zamiaru tknąć. Aha i jeszcze bongo, ale to tam prawie nic. Fajnie jest sobie z kolegami pociągnąć z bongosa. :D

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 maja 2006, 14:19

No ja niestety kiedyś (chyba ze 2 lata temu) zacząłem sobie popalać :bicz2: I teraz uważam to za jeden z największych błędów swojego życia :? Oczywiście odwidziało mi się to od razu po tym, jak dowiedzieli się o tym moi rodzice (byłem odcięty od komputera, TV a co najgorsze- szlaban :? ), ale w sumioe jestem teraz im za to bardzo wdzięczny. Szczerze współczuję ludziom którzy palą nałogowo- wg mnie nie dość że to bezsensowna strata pieniędzy to jeszcze zdrowia :?

Awatar użytkownika
-rianDo-
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -rianDo- » 06 maja 2006, 16:45

Ja też nie palę chodź wiem jak smakuje to gówno.. :roll: Nigdy nie byłem uzależniony ale popalałem sobie czasem..

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 06 maja 2006, 16:49

Ja wam powiem że nie palę :twisted: Ale to nie moja zasługa tylko moich rodziców i lekarza i...BOGA :lol: Kurde :maruda: Powiem wam że gdyby nie moja małą wada to bym palił zpewnością...Tylko pech chciał że jak miałm 8 miesięcy miałem operacje serca i nic mi teraz ni wolno... :lol: :angry2:
Robiłbym wiele innych rzeczy gdyby nie ta głupia wada..niby jestem zdorwy, ale ze względu na tamto nie moge się przemęczać o paleniu nie wspominając....

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 06 maja 2006, 18:49

Ja nie jestem palaczem ale już pare wypaliłem większość po pijanemu. Kilku moich kolegów to chodzi zapalić na każdej przerwie mnie jakoś do tego nie ciągnie jedynie to tabake od czasu do czasu zarzyje.

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 06 maja 2006, 19:53

Dombroś pisze:Ja wam powiem że nie palę :twisted: Ale to nie moja zasługa tylko moich rodziców i lekarza i...BOGA :lol: Kurde :maruda: Powiem wam że gdyby nie moja małą wada to bym palił zpewnością...Tylko pech chciał że jak miałm 8 miesięcy miałem operacje serca i nic mi teraz ni wolno... :lol: :angry2:
Robiłbym wiele innych rzeczy gdyby nie ta głupia wada..niby jestem zdorwy, ale ze względu na tamto nie moge się przemęczać o paleniu nie wspominając....
Pić możesz :?:

Możesz nie nabijać? // K.J.

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 06 maja 2006, 20:27

pizmak pisze:Pić możesz
W sumie nie ten temat :lol:
Ale tak "rekreacyjnie" ( :lol: ) wypić coś moge..Nie tak żebym nie mógł wstać ale 1 ewentualnie 2 piwka nic mi jeszcze nie zaszkodziły..

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 08 maja 2006, 1:12

Dombroś pisze:Ale tak "rekreacyjnie" ( ) wypić coś moge..Nie tak żebym nie mógł wstać ale 1 ewentualnie 2 piwka nic mi jeszcze nie zaszkodziły..
to temat o papierosach a nie o tym co kto może... :D

czy ktoś jest z was jest już uzależniony od papierosów :?:
bo ja kiedy wstaję to myślę tylko o papierosie... :?
ale jestem w stanie na tyle zapanować nad sobą, że pierwszego palę dopiero po śniadaniu i kawie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”