Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 4

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
nasami

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nasami » 05 maja 2006, 18:54

(L)egionista pisze:nasami a ty widziałeś mecz Salgado Gra źle Na prawej stronie obrony gra w Realu gra Cicinho więc Salgado wypadł ze składu.Ostatnio trener Caro daje mu szanse gry i prezentuje się nie najgorzej.

Widziałem i jak gra to gra naprawde słabo nie że faworyzuje barce ale moim zdaniem powinien predzej Oleguer jechać niż Salgado tak samo twierdzi mój kumpel kibic realu.Oleguer gra naprawde dobrze uwierzcie w to to nie sen 8)

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 05 maja 2006, 19:06

na prawej równie dobrze może grać przecież Puyol... a na środku np. Pablo i Marchena, choć Aragones lubi raczej Sergio Ramosa...
Salgado nie wiem co tam robi :arrow: postarzał się i słabo gra jeśli gra, Oleguer jest zdecydowanie lepszy od niego...
a Raul to jest tam chyba tylko i wyłącznie za zasługi...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 maja 2006, 19:51

robur pisze:Salgado nie wiem co tam robi postarzał się i słabo gra jeśli gra, Oleguer jest zdecydowanie lepszy od niego...
Każdy ma swoje zdanie na ten temat. Salgado w ostatnich meczach wcale nie grał słabo, ba nawet grał dobrze. Czy Oleguer jest ZDECYDOWANIE lepszy? Aż tak dużej różnicy między nimi nie ma. Ja wolę Salgado, niektórzy wolą Oleguera, a Aragones jest tego samego zdania co ja i nikt tego nie zmieni.
robur pisze:Raul to jest tam chyba tylko i wyłącznie za zasługi...
Fakt. Raul swją grą nie zasłużył na powołanie. Mimo wszystko na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie 23 wybrańców na Mistrzostwa Świata bez tego zawodnika. Może (a nawet na pewno) nie powinien grać w pierwszym składzie, ale na Mundial pojechać powinien, choćby ze względów mentalnych w całej drużynie. Co kapitan, to jednak kapitan.

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 05 maja 2006, 19:57

RealFan pisze:Aragones jest tego samego zdania co ja
Raczej ty jesteś tego zdania co on :wink: :lol:

A co do pojednyku Salgado vs Oleguer to są podobni do siebie.. Tylko tyle że Salgado raczej najlepsze lata ma już za sobą a Oleguer jest w miare młody jak na piłkarza i jeszcze moze mieć przebłysk :P

CO do Raula to zgadzam się z RealFan'em 8)
W końcu napewno jest on jakimś tam symbolem reprezentacji Hiszpanii... Ale i tak w pierwszym "napadzie" powinnie występowac Torres i Villa 8) Raul może będzie dobrym zminnikiem...Na ME to mimo tego że Torres był wychwalany za grę w klubie to i tak wchodził z ławy i grał w parze z Raulem :? Teraz to powinno się zmienić :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 maja 2006, 20:10

nasami pisze:moim zdaniem powinien predzej Oleguer
Oleguer sam zrezygnowal z gry w reprezentacji. Dla niego liczy sie tylko Katalonia.

Co do Salgado to taki ktos nie powinien grac w 1 skladzie reprezentacji tak mocnej jak Hiszpania. Ja mam nadzieje, ze Capdevile Aragones wystawi. Salgado to lawa i nic wiecej.W srodku boiska na bank bedzie gral ulubieniec Aragonesa , czyli Albelda. A czy z Xabim Alonso czy z Xavim to zobaczymy, choc raczej Alonso bo Xavi chyba nie wroci do pelni formy niestety.
Atak to na pewno Villa. Cala Hiszpania bedzie grzmiec zeby zagral. Raul?pewnie zagra w 1 meczu i jak zagra piach to siadzie na lawie. No i zobaczymy czy ten Torres naprawde jest taki swietny, bo narazie ilosc bramek nie pokazuje tego jego niby geniuszu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 maja 2006, 20:24

berik pisze:zobaczymy czy ten Torres naprawde jest taki swietny, bo narazie ilosc bramek nie pokazuje tego jego niby geniuszu.
Można się kłucić o ten fakt. Przy ocenie trzeba jednak popatrzeć też na drużynę, w której na codzień występuje. Atletico nie stoi najwyżej w lidze i liczyć może już raczej tylko na puchar Intertoto. Sam Torres mimo wszystko stoi dość wysoko w klasyfikacji strzelców. I to, że ostatnio w każdym meczu z na ten moment pierwszą siłą ligi przynajmniej raz trafia do siatki też o czymś świadczy. Jeśli "El Nino" grałby w większym klubie, na co wiele razy miał okazję, ale pozostaje wierny Atletico, to niewątpliwie walczyłby o tytuł króla strzelców.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 maja 2006, 21:40

Co nie zmienia faktu, że Salgado na prawej stronie prezentuje się obecnie słabiej od Oleguera i tyle. Ja pisałem o Presasie na Mundialu w kontekscie gry właśnie na prawej obronie a nie jako stoperze więc porównywanie go do Puyola mija się z celem.

To co prawda tylko szeroka kadra, ale wierzę, że Iniesta zostanie powołany na Mundial. Spośród tych nazwisk odpadną 4 i raczej wśród nich nie powinno być Iniesty.

To, że Raul pojedzie było pewne. Nie powinien, ale co tam. Ich strata. I tak nie będę kibicował Hiszpanom jako reprezentacji. Zdenerwuję się tylko bardzo jeżeli Iniesta znajdzie się poza kadrą na Mundial a Raul pozostanie w niej. To by było żałosne po prostu.

Co do zestawienia ataku chyba nia ma wątpliwości. Zdecydowanie Villa - Torres. W pomocy pewnie zagra słabiutki w tym sezonie Albelda. Z tego samego powodu co Raul. Bo tak.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 06 maja 2006, 11:11

Fakt, Oleguer powinien pojechać na Mundial skoro jadą tam takie pokraki jak Salgado i Raul :? To zawodnicy mojego ulubionego klubu, ale dobrego słowa o nich naprawdę nie można powiedzieć. Ciekaw jestem natomiast, czy w pierwszym składzie będzie występował Sergio Ramos. Jeśli tak, to na jakiej pozycji? Z pewnością ciekawie wyglądałaby para stoperów Puyol - Ramos, choć z drugiej strony, jeśli Salgado ma grać na prawej stronie to ja już wolę na tej pozycji Sergio, który w reprezentacji grywa właśnie na prawej obronie. W Sewilli także występował po prawej, czasami nawet po lewej i szło mu znakomicie, dopiero w Madrycie na siłę przekwalifikowano go na środkowego defensora :roll: Co do Iniesty - powinien pojechać bez dwóch zdań.
Co do zestawienia ataku chyba nia ma wątpliwości. Zdecydowanie Villa - Torres.
A ja coś czuję, że będzie Raul - Villa :? Bo wątpliwości co do tego, że Aragones wystawi Raula w pierwszej "11" być nie powinno. Ewentualnie upchnie go na lewym skrzydle, co jest IMHO jeszcze gorszym rozwiązaniem.

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 06 maja 2006, 11:29

Niggaz pisze: W pomocy pewnie zagra słabiutki w tym sezonie Albelda.
Nie mam pojecia skad utarło się, ze Albelda gra w tym sezonie słabiutko. Ludzie on jest JEDYNYM pomocnikiem Valencii, który w tym seoznie coś ze sobą prezentuje. Nie pamietacie juz meczy z Barcą, gdzie był nie do przejścia? Reszta jest strasznie nierugularna lub jak w przypadku Vicente, kontuzjowana większośc czasu. Nie mam pojęcia gdzie Valencia byłaby teraz bez Albeldy, Canziaresa czy Villi. David to podopra defensywy VCF, bez niego element destrukcji wyrażnie kuleje, co potwierdz fakt, ze bez Albeldy Valencii udało sie wygrać tylko jeden mecz ( na dodatek ze słabiutkim Alaves). Albelda moze i nie nadaje sie do gry ofensywnej, ale to mistrz gry defensywnej. W Hiszpani nie ma drugiego takiego piłkarze, który z równą skutecznosćią rozbija ataki rywali.
RealFan pisze: Jeśli "El Nino" grałby w większym klubie, na co wiele razy miał okazję, ale pozostaje wierny Atletico, to niewątpliwie walczyłby o tytuł króla strzelców.
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Atletico to nie Malaga czy inny Racing, maja dobry skład i bardzo dobrych pomocników. Torres oddaje w każdym meczu po kilka strzałów (i ma skutecznosć jeszcze gorsza niz Eto'o:] A ile ma bramek na koncie? 13, z czego chyba z 6 karnych i 3 bramki strzelone Barcelonie :lol:

Ten piłkarz jest wybitnie przereklamowany. Traci co chwila piłkę, wdaje sie w bezsensowne dryblingi i nie potrafi wykrozystać najprostszych sytuacji. W reprezentacji znalalazł sie tylko dlatego, ze w Hiszpanii brakuje dobrych snajperów. Zresztą ile on zaliczył dobrych występów dla repry? 2? Z San Marino i Słowacją, gdize dołożył nogę i strzelił z karniaka? Szczerze, to juz wole chyba Raula w pierwszym składzie niż tego młokosa, on przynajmniej mniej strat zalicza i walczy o piłkę.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 06 maja 2006, 11:44

Nie można porównywać Salgado z Oleguerem.Każdy z tych zawodników jest inny.Salgado włącza się w ataki ofensywne a Oleguer nie.Aragones chce grać przez obrońców skrzydłowych więc Oleguer takie szybkości jak Salgado nie ma.Oleguer schodzi do środka dlatego że kiedyś był stoperem.Aragones szukał zawodników który jest nominalnym prawym obrońcą Oleguer za bardzo takowym nie jest.I nie bronię tu Michela bo mi szczeże jest mi obojętne czy bęzie grać czy nie.

Co do Raula powinien jechać i ze względu że zdobył dużo goli w Rprezentacji itp. tylko dlatego jak zauważył RealFan za to że jest przewodnikiem mentalnym zespołu.Jest kapitanem i najlepszym strzelcem Reprezentacji kiedykolwiek występował.Więc coś to znaczy, a z drugiej strony jakby Aragones nie wziął Raula to prasa go zlinczowała.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 maja 2006, 12:10

Co do Oleguera i Salgado to nie ma co gadac - przeciez Ula strzelil focha i powiedzial ze jest nie jedzie, wiec nikt go nie bedzie prosil. Pojechac by pewnie pojechal, ale czy by zagral to juz inna sprawa. Czy on nie gra w ofensywie? No nie wiem, dosc odwazna hipoteza. Na prawej stronie sobie radzi jako tako, na pewno nie gorzej niz Salgado, szczegolnie w tym sezonie.
A tak w ogole na praewej stronie to IMO powinien grac Lopez. Uniwerslany chlopak, moze wystepowac na obu stronach.

A co do Raula to nie rozumiem o co tyle krzyku? Jezeli powolanie dostal Xavi, ktory od pol roku nie zagral w pilke, to dlaczego Raul ma nie jechac? Fakt, ze nic nie gra (choc ostatnio cos sie rusza, oby nie dlatego ze slabi rywale byli :lol: ), ale jego zaslugi a takze "wartosc" (ze sie tak wyraze), aktualnie niekoniecznie sportowa, lecz mentalna, jest nieporownywalna z zadnym innym reprezentantem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 maja 2006, 12:58

Cai
Może przesadziłem z tą słabiutką grą Albeldy, ale pamiętam, że grywał lepiej. Obecnie może i prezentuje się nieźle, ale to chyba dlatego, że jego kompan Baraja gra totalny piach. To właśnie Baraja powinien wypaść z kadry na Mundial IMHO.
(L)egionista pisze:Salgado włącza się w ataki ofensywne a Oleguer nie.
Niektórzy oglądają mecze. (L)egionista nie.
Krzysztof Jarzyna pisze:A co do Raula to nie rozumiem o co tyle krzyku? Jezeli powolanie dostal Xavi, ktory od pol roku nie zagral w pilke, to dlaczego Raul ma nie jechac?
Może dlatego, że Xavi jest najlepszym zawodnikiem w Hiszpanii na swojej pozycji a Raul już nie. Pogodziłem się z tym, że Raul pojedzie i dobra. Niech będzie mentalnym przywódcą, ale wystarczy, że będzie pokrzykiwał z ławki rezerwowyc. Na boisku wielkiego pożytku z niego nie będzie. Nie sądzę, aby był takim wielkiem autorytetem, aby wpłynąć zasadniczo na grę reprezentacji. Ja tam raczej kieruję się umiejętnościami piłkarskimi a dopiero później wolicjonalnymi, ale mniejsza o to. O ile nie zabierze miejsca w składzie jakiemuś lepszemu na dzień dzisiejszy zawodnikowi to nie będzie tragedii. Zresztą tak jak pisałem wcześniej - nie kibicuję Hiszpanom jako reprezentacji tylko liczę na dobry występ kilku zawodników.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 maja 2006, 13:05

Niggaz pisze:Może dlatego, że Xavi jest najlepszym zawodnikiem w Hiszpanii na swojej pozycji a Raul już nie.
A skad wiesz jak Xavi bedzie sie prezentowal po kontuzji? Moze bedzie gral piach, moze juz nie bedzie najlepszy na swej pozycji? To tez jest branie go na kredyt. W ciemno. Fakt jest taki, ze ich sytuacja jest podobna, bo jezeli Aragones trzymalby sie sztywno tylko i wylacznie aktualnej dyspozycj iw klubie, to obaj obejrzeliby mistrzostwa w telewizji. Ale ze sa zawodnikami wyjatkowymi to jada. Zreszta jakos specjalnie sie nie zdziwie, jak Raul zagra dobrze na mundialu. Inne otoczenie, inni partnerzy z druzyny. A on kelnerem nie jest. Choc oczywiscie na dzien dzisiejszy to ciezko w to uwierzyc. Fakt jest taki ze obaj pojada, i - co mnie nie zdziwi - obaj beda grac.
Zauwazyliscie, ze ostatnio w ogole malo rzeczy mnie dziwi? :think: Dziwne...

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 06 maja 2006, 13:09

Niggaz przeciwieństwie do Ciebie oglądam, Oleguer może i się włącza,ale jego szybkość... :roll: Salgado jest szybszy od Oleguera i jest bardziej skrzydłowym niż Presas.I nie sprzeczajcie się Oleguer nie chce grać w Hiszpanii Salgado gra i tyle nie z zmienicie tego a kto jest lepszy trudno ocenić każy ma swoje racje i będzie ich bronił.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2006, 13:19

Cai pisze:Atletico to nie Malaga czy inny Racing, maja dobry skład i bardzo dobrych pomocników.
Jak najbardziej. Atletico ma bardzo dobryh skład. Przed sezonem przewidywałem, że będą walczyć o miejsce w pierwszej szóstce, a może nawet czwórce. Jak jednak widać dobry skład to nie wszystko. Czegoś brakuje tej drużynie.
Cai pisze:ma skutecznosć jeszcze gorsza niz Eto'o
Jeśliby liczyć procenty to nie wiem. Eto'o oddaje jednak tych strzałów zdecydowanie więcej, choćby z racji, że ma za plecami Ronaldinho, który zwykle dogrywa mu na sam na sam z bramkarzem, a nawet bramką. Torres aż tak klarownych sytuacji nie ma.
Cai pisze:A ile ma bramek na koncie? 13
Jak na drużynę ze środka tabeli to sporo. Pamiętaj, że nie jest on jedynym napastnikiem. Tam grają piłki także na Kezmana. Natomiast Eto'o jest w Barcelonie jedynym nominalnym napastnikiem (Larsson też często gra na skrzydle) i to właśnie na Kameruńczyka jest grana zdecydowana większość piłek.

Co do Albeldy to zgadzam się z Cai. Ten zawodnik ma za sobą naprawdę udany sezon. Jest nieoceniony w destrukcji, a i czasami coś strzeli. On nie jest rozgrywającym, tą rolę pełni Aimar. Nie można zatem od Davida oczekiwać jakiegoś super błysku i polotu w akcjach ofensywnych. Nie na tym polega jego rola w zespole.
Niggaz pisze:Może dlatego, że Xavi jest najlepszym zawodnikiem w Hiszpanii na swojej pozycji
Na ten moment? Trudno to powiedzieć. Nie wiadomo jak będzie grał po kontuzji. Ja nie umniejszałbym przy nim np. Fabregasa, który potrafi grać równo i na niezwykle wysokim jak na swój wiek poziomie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”