Polak kibicem zagranicznego klubu ?? - Strona 12

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
-rianDo-
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -rianDo- » 06 maja 2006, 16:04

Ja zacząlem kibicować Barcelonie jakieś 6 lat temu kiedy to dostałem koszulkę "Rivaldo".. wtedy to drużyna z Kataloni była świetną drużyną ale nie zdobywała najcenniejszych trofeów.
Dziś jest inaczej to właśnie Barca rządzi w Europie a ja jestem jej fanem..nie dlatego iż gra tam Ronaldinho czy inne gwiazdy światowego formatu ale dlatego iż grają najpiękniejszy football w europie.. Będe z nimi na zawsze !!

Z polskich klubów nie mam faworyta, zespol z mojego miasta gra w okręgówce..

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2006, 16:29

Ja kibicuję Realowi od kąd w ogóle zacząłem interesować się piłką nożną. To mój pierwszy i niewątpliwie ostatni klub, do którego żywię sympatię.

Dlaczego akurat klub z zagranicy, a nie z Polski? Powód jest prosty. Kiedy zacząłem na poważnie kibicować miałem siedem lat, teraz mam prawie siedemnaście. jako,że pochodzę z niewielkiej miejscowości, nie ma tu żadnego liczącego się klubu. Za to Liga Mistrzów w telewizji to trochę inna bajka. To ona przykuła moją uwagę i wywołała moje zafascynowanie futbolem. Jako, że nie grał tam żaden klub krajowy moją sympatię wzbudził Real Madryt.

Z polskich klubów lubię Pogoń Szczecin, jako że to drużyna z mojego województwa, ale nie utożsamiam się w żaden sposób z tym klubem.

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 06 maja 2006, 16:44

Jeszcze się nie wypwoadałem w tym temacie :lol:

Ja swoją przygodę piłkarską zacząłem dzięki mojemu bratu :D Jest on odemnie o 6 lat starszy toteż musiałem wytrzymać ten terror i oglądać mecze razem z nim [wtedy jeszcze piłka to było dla mnie wielkie G..]. Potem brat wziął mnie do zakładów bukmacherskich i patrzałem jak cigle btał na TVP i 820 :lol:
Potem kiedy dostałem PSX dostałem także FIFe chyba 2000 i zacząłem grać Czerwonymi Diabłami.. Grałem nimi ciągle i nawet nie musiałem czytać ich nazwisk bo znałem je wtedy na pamieć :shock:
Potem za sprawą Rovaldo i Kliverta zaćżąłem lubić Barce :] Napoczątku nie wiedziałem jak "ten dziwny zespół" się nazywa bo brat już potem wybierał mi drużyne w Fifce jak mówiłem jaki zawodnik tam gra.. Aż w sklepie zobaczyłem koszulkę Kluiverta :lol: Była rozmiaru XXL a ja miałem 11 lat ale i tak sobie ją kupiłem :twisted: Potem dostełem neta i moja wiedza o klubie i nie tylko się powiększałą :D Teraz cykam w PRO i FMy a piłka to moja druga religia :wink:
Ja sądze że nie jestem gorszym kibicem Barcy niż ci Socios z Barcelony..Oni są w troszkę bardziej dogodnej sytuacji gdyż mają blisko a Camp Nou i moga sobie oglądać mecze kiedy im się podoba :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 maja 2006, 16:50

Dombroś pisze:Ja sądze że nie jestem gorszym kibicem Barcy niż ci Socios z Barcelony..Oni są w troszkę bardziej dogodnej sytuacji gdyż mają blisko a Camp Nou i moga sobie oglądać mecze kiedy im się podoba
:zgon:

Dombroś - i wszystko jasne.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 maja 2006, 16:52

RealFan pisze:Kiedy zacząłem na poważnie kibicować miałem siedem lat,

W wieku 7 lat powaznie to mozna sie interesowac autkami-zabawkami a nie pilka nozna...

Ja kibicuje Bayernowi od przegranego finalu LM w 1999 roku bo bardzo podobala mi sie ich gra i w tej druzynie gral i gra moj idol wsrod bramkarzy - Kahn :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2006, 17:06

Martinho pisze:W wieku 7 lat powaznie to mozna sie interesowac autkami-zabawkami a nie pilka nozna...
Autkami też 8) Możesz mi wierzyć lub nie, ale ten sport już wtedy mnie interesował. Owszem nie byłem jakimś "znawcą" bo i nie było takiej możliwości. Nie miałem przecież internetu, a i czytać jakoś super nie umiałem :P Wtedy musiały mi wystarczać transmisje telewizyjne i to co ewentualnie udało mi się wyciągnąc od ojca poprzez pytanka :twisted:

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 07 maja 2006, 12:18

RealFan pisze:[ Wtedy musiały mi wystarczać transmisje telewizyjne i to co ewentualnie udało mi się wyciągnąc od ojca poprzez pytanka :twisted:
NIe tylko tobie :D zawsze sie podsluchiwalo starszych gdy rozmawiali o futblou :D A transmisje telewizyjne zawsze byly przezyciem, bo komentator zawsze cos nowego Ci powiedzial... Ja pamietam Mundial 1998, a w nim wyczyny Francuzow i Zidane'a... Wtedy tez gdy Zizu znalazl sie w Realu polubilem ten klub, ale od wyjscia Fify 2000 pokochalem The Blues ;)

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 12 maja 2006, 21:43

A ja zaczołem kibicować Realowi naprawdę za sprawą Zinedine'a Zidane'a oczywiście, gdy strzelił pamiętną bramkę Bayerowi Leverkusen. To dla tego polubiłlem Real a teraz nie wyobrażam sobie Królewskich bez tego piłkarza :(

Awatar użytkownika
Wahini
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wahini » 13 maja 2006, 11:42

Mi tam nie przeszkadza kibicowanie zagranicznemu klubowi czy reprezentacji.
Oczywiście polski klub na pierwszym miejscu, choćby to był ŁKS :D, ale jak gra Barca z innym zagranicznym klubem to nic nie szkodzi na przeszkodzie :)

Michalson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michalson » 13 maja 2006, 12:14

No a ja od 5 lat kibicuję tylko Bayerowi 04 Leverkusen :>

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 13 maja 2006, 12:22

Michalson pisze:No a ja od 5 lat kibicuję tylko Bayerowi 04 Leverkusen Łypiący
Final Ligi Mistrzow sezonu 2001/2002 :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2006, 12:38

Berik pisze:Final Ligi Mistrzow sezonu 2001/2002
I co w tym złego, że zaczął kibicować od kiedy Bayer zaszedł do finału :>

Michalson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michalson » 13 maja 2006, 15:22

Konkretnie od ćwierćfinału LM 01/02 :| co w tym złego? teraz większość tzw. Fanów Bayeru to fani Krzynówka... i jakoś nikt się ich nie czepia. Byłem z Bayerem na dobre i na złe (15 miejce w lidze 02/03 )

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 13 maja 2006, 16:10

Niggaz pisze:I co w tym złego, że zaczął kibicować od kiedy Bayer zaszedł do finału
Ostatnio jest duzo osob, ktore kibicuje druzynom, ktore osiagaja sukcesy. 2/3 malolatow w moim miescie nosi koszulki Ronaldinho :? Jasne moze Michalson jest z nimi od dawna, a nie od pechowo przegranego finalu. Moze ja tez jestem przewrazliwiony. Jak widze ronaldinhow chodzacych po miescie to mi sie niedobrze robi :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2006, 17:39

Berik

To powiedz mi w jaki sposób daną drużyną może się zainteresować dzieciak? Dajmy na to, że dany koleś ma 12 lat. Wbija na kompa i wertuje historie drużyn a potem wybiera sobie jedną i jej kibicuje? To chyba nie jest tak. Musi być jakiś bodziec, który pobudzi nas do kibicowania. Sukcesy są najlepszymi bodźcami i to, że ktoś od nich zaczyna swoją przygodę z klubem jest normalne. Ważne jest co z nim będzie dalej.

Nie mam też nic do dzieciaków, którzy zaczynają kibicować Barcelonie przez Ronaldinho. Niektórzy tutaj wyraźnie wpadają w paranoję. Nie wiem dlaczego nowi kibice mają być pechowcami z tego względu, że akurat mamy Dinho w drużynie. Pechowcami z tego względu, że każdy kto zacznie kibicować Barcelonie w bierzącym okresie zostanie zakwalifikowany jako fan Ronaldinho itd. Paranoja. Jestem przekonany, że przynajmniej część z nich będzie za kilka lat normalnymi kibicami Barcelony. Od czegoś trzeba zacząć.

Pamiętajmy, że w młodym wieku nieco inaczej patrzymy na różne sprawy.

[EDIT]

Zapomniałbym. Ja jestem podobny do tych nowych kibiców. Zacząłem kibicować Barcelonie bo mieliśmy Kluiverta. Powinienem się wstydzić :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”