Polscy kibice - Strona 387

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2154
Kibicuję: Manchester United

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 lis 2025, 3:19

1234 pisze: ↑
15 lis 2025, 3:13
kobiety i młodzież
Myślę, że gdyby naprawdę było aż tak [ch**], to ktoś by już dawno to nagrał i upublicznił, żyjemy w XXIw. Nie popieram tego co się dzieje w Polsce i przede wszystkim nie popieram zakazu wnoszenia transparentów, które bezpośrednio nie nawołują do popełnienia przestępstwa, ale rozumiem chęć ograniczenia rac, które może i są piękne, ale i naprawdę uciążliwe dla alergików, osób z chorobami dróg oddechowych, czy jak u mnie, powodują zaczerwienienie i swędzenie oczu przez następne kilka dni, co powoduje, że na Motor chodzę bardzo okazjonalnie. Race powinny być w kontrolowanej ilości, ale rzucanie ich na murawę powinno być bezwzględnie karane zakazem stadionowym.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2022

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 15 lis 2025, 3:26

Mr.Chris pisze: ↑
15 lis 2025, 3:19
15 lis 2025, 3:13
kobiety i młodzież
Myślę, że gdyby naprawdę było aż tak [ch**], to ktoś by już dawno to nagrał i upublicznił, żyjemy w XXIw.
Ale ja byłem na dwóch finałach PP i na kilku wyjazdach na Legię w tym pierwszy dawno temu jeszcze jak byłem nastolatkiem więc wiem jak tam jest :)

Jak cię to nie przekonuje to tu masz relacje stowarzyszenia Lecha

https://przegladsportowy.onet.pl/pilka- ... ce/effm4mk

Nie twierdzę że rzut raca to dobry pomysł, bo mogli krzyknąć swoje i wyjść ze stadionu w ramach protestu, ale nie wzięło się to bez przyczyny. Ludzie stracili czas, pieniądze, pracę na przygotowanie oprawy i tak po prostu ktoś im to zabrał bo tak. Pewnie gdyby mecz był w Chorzowie to wszystko byłoby ok.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 857

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 15 lis 2025, 3:27

Jakby wprowadzili takie kary jak w Anglii to by było że rząd się uwziął, robią kontrolę - rząd zły, nie będą robić i będą burdy - rząd winny. Polska w pigułce

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2022

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 15 lis 2025, 3:31

A w Szczecinie wczoraj na U21 rekord Polski we frekwencji na tej kategorii wiekowej - 19.177 8)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 lis 2025, 3:44

15 lis 2025, 3:26
Ale ja byłem na dwóch finałach PP i na kilku wyjazdach na Legię w tym pierwszy dawno temu jeszcze jak byłem nastolatkiem więc wiem jak tam jest :)

Jak cię to nie przekonuje to tu masz relacje stowarzyszenia Lecha

https://przegladsportowy.onet.pl/pilka- ... ce/effm4mk
Ok. Rozumiem, ale dlaczego nikt nic z tym nie robi? Żyjemy w pierdolonym XXIw. Media są wszędzie, dyktafony mogą być wszędzie, kamerki mogą być wszędzie, a wśród kibiców jest wielu inteligentnych informatyków. To po prostu mi się w głowie nie mieści, że tak zorganizowana grupa jak kibice nie jest w stanie zorganizować żadnej prowokacji do nagłośnienia. O ile oczywiście te rzeczy jak wspomniane przez Ciebie, czyli praktycznie molestowanie kobiet i nieletnich, ma miejsce. Bo to, że przeszukują dokładnie ludzi wyglądających podejrzanie mnie ani trochę nie dziwi i nie wzbudzi jakiejkolwiek emocji u niemal nikogo.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2025, 3:59 przez Mr.Chris, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 15 lis 2025, 3:52

Przecież to pewnie krzyczą ci najspokojniesi kibice bo się do nich ochrona przyczepiła, a oni przecież JESZCZE nic nie zrobili 🙃 a to że przeszukują kobiety? Akurat znam towarzystwo kibicowskie i wiem że kobiety które jeżdżą na mecze to święte nie są 🙃

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 lis 2025, 4:02

BadBoy pisze: ↑
15 lis 2025, 3:52
Przecież to pewnie krzyczą ci najspokojniesi kibice bo się do nich ochrona przyczepiła, a oni przecież JESZCZE nic nie zrobili 🙃 a to że przeszukują kobiety? Akurat znam towarzystwo kibicowskie i wiem że kobiety które jeżdżą na mecze to święte nie są 🙃
Nie można też iść tutaj ze skrajności w skrajność. Sam mam niewielkie doświadczenia kibicowskie, ale kilkadziesiąt meczów "zaliczyłem" i wiem, że tutaj obie strony potrafią mocno przesadzić. Zarówno w czynach, jak i słowach.

W każdym razie, jeżeli dzieją się rzeczy naprawdę patologiczne, po stronie "władzy", to obecna technologia, pozwala na ujawnienie wielu z nich. Wszystko jest kwestią organizacji.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 15 lis 2025, 4:10

Luz. Tylko postaw się po stronie osób które takie mecze zabezpieczają. Nie mają przecież kamer które im prześwietla kto co chce wnieść na stadion, a wymaga się od nich tego żeby był porządek. Niestety kibole sami się do tego przyczynili, a teraz wielce płaczą jaka to policja nie jest zła bo zabrania tego i tamtego.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 lis 2025, 4:55

15 lis 2025, 4:10
Luz. Tylko postaw się po stronie osób które takie mecze zabezpieczają. Nie mają przecież kamer które im prześwietla kto co chce wnieść na stadion, a wymaga się od nich tego żeby był porządek. Niestety kibole sami się do tego przyczynili, a teraz wielce płaczą jaka to policja nie jest zła bo zabrania tego i tamtego.
Ale nie o tym tu rozmawiamy. Rozmawiamy o ewidentnym przekraczaniu granic.

Są ludzie, którzy łamią i będą łamali prawo, ja ich nie usprawiedliwiam ani nie popieram. Wręcz przeciwnie. Uważam, że powinno się ich ukarać. Największy jednak problem pojawia się jak prawo łamią również ludzie, którzy mają jego przestrzegać. Nawet jeżeli robią to w "dobrej wierze" i propagują tak zwane białe kłamstwo.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8806
Kontakt:

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2025, 6:48

No i wszystko gra, na następnym meczu kadry kiboli nie będzie. Będzie mógł być piknik o wdzięcznej nazwie BadBoy. Życzę kontroli osobistej w kabarynie.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5319
Kibicuję: Tylko WISŁA

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 15 lis 2025, 7:12

15 lis 2025, 3:27
Jakby wprowadzili takie kary jak w Anglii to by było że rząd się uwziął, robią kontrolę - rząd zły, nie będą robić i będą burdy - rząd winny. Polska w pigułce

Jakie kary były w Anglii za rzucanie racami?

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2837
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 15 lis 2025, 10:17

Podobno to jest wczorajsza oprawa, której nie pozwolono wnieść ...

Obrazek

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2025, 10:20

Odnośnie wczorajszej sytuacji na Stadionie Narodowym wypowiedział się Jarek Wąsowicz.
Od siebie dodamy, iż tylko cud sprawił, że pod bramą numer 2 nie doszło do tragedii. Zachowanie policji jak z lat 80-tych. Ataki na kobiety, dzieci, osoby w wieku starszym. Tego nie da się odzobaczyć.
Poniżej oświadczenie Jarka wraz z projektem oprawy, której tak bardzo bał się nasz rząd
„Znowu jesteśmy tu
Ojczyzno z moich snów
Czekałem tyle lat
Przy bracie stoi brat”.
Będzie troszkę długo. Chciałem podziękować chłopakom, którzy włożyli mnóstwo serca, czasu i środków finansowych w przygotowanie oprawy i dopingu na wczorajszym meczu. Szacunek💪💪💪 Szkoda Waszej pracy, szkoda ludzi, których nie wpuszczono na stadion, których bezsensownie przetrzymywano godzinami przy wejściowych bramkach, w tym dzieci i starsze osoby. Tak to wyglądało, taki ma styl „uśmiechnięta” koalicja. Precz z komuną!
Po wyjściu ze stadionu w 61 minucie, pogadałem troszkę z różnymi ekipami i jestem pod wrażeniem środowiskowej solidarności👊🇵🇱👊🇵🇱Co nas nie zabije, to nas wzmocni.
Po sieci krążą różne opowiastki, o tym, co się wczoraj wydarzyło. Publikuję więc relację organizatora ze stowarzyszenia kibiców reprezentacji. I to jest jedyna prawdziwa wersja wydarzeń z wczoraja:
„Dzisiaj o godzinie 11:50 PZPN poinformował nas telefonicznie o zakazie budowy gniazda, montażu nagłośnienia i wniesieniu sektorówki. Uzasadniał decyzją policji i naciskami z góry, że jeżeli pozwolą na te elementy oprawy to natychmiastowo zostanie złożony wniosek do prokuratury o spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa publicznego. Pomimo przeprowadzenia rozmów, wsparcia ze strony współpracowników Prezydenta, decyzja została utrzymana w mocy. Zostaliśmy poniżeni i okłamani. Z rozmów z poszczególnymi pracownikami wynikało, że w zeszłym tygodniu minister spraw wewnętrznych osobiście zmienił status meczu, argumentując zebranym materiałem rozpoznania jakoby wszystkie grupy kibicowskie zmierzały do Warszawy w jednym jedynym celu- konfrontacji siłowej pomiędzy poszczególnym Klubami, a dodatkowo jako sprawdzone podano informacje o planowanym ataku kibiców Legii Warszawą na poszczególne grupy. Stanowisko MSWiA brzmiało - jeśli dogadacie się z Kibolami to Was zniszczymy. Ile w tym zasłony dymnej? Nie wiem. Natomiast pewne jest jedno, że Ci ludzie boją się zjednoczenia Polaków”.
No właśnie💪🇵🇱❤️💪🇵🇱❤️ Znowu jesteśmy tu, Ojczyzno z moich snów. Czekałem tyle lat
Przy bracie stoi brat”. Jeszcze raz szacunek dla stowarzyszenia kibiców reprezentacji!👊🇵🇱👊🇵🇱

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1384

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 15 lis 2025, 10:29

Daleko mi do tego środowiska, bardzo dawno nasze wspólne kiedyś drogi się rozjechały i nie ma szans na powrót, ale... Nie ulega wątpliwości, że każdy rząd boi się reakcji tłumu, a rudyjuż raz wybory przegrał (też przez kibiców) i jest wyjątkowo cięty na kibiców (nie wiem czy wiecie, ale"Staruch", gniazdowy Legii znowu ma nieprzyjemności ze strony policji za... tak, prowadzenie dopingu na meczu w Lublinie). A nie ukrywajmy, że środowisko obecnemu rządowi nie sprzyja, więc rząd wziął ich sobie na celownik.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2025, 10:34

Każdy kto jeździ(ł) na wyjazdy, ten łatwo kropki przecież połączy. Przed euro 2012 za kadencji Tuska kibice byli jebani na każdym kroku, za Kopacz trochę to uległo poprawie, a od 2016-2017 było już o wiele lepiej. Niestety wróciło PO do władzy i od roku kontrole i zachowanie policji na wyjazdach o wiele gorsze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”