Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 134

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 07 maja 2006, 21:49

Szkoda, szkoda, że Zizou już odchodzi. Ja pamiętam jego fantastyczną bramkę w finale z Leverkusen. To jest dla mnie magia. Chyba nie ma lepszej :wink: Każda ekipa chciałaby mieć takiego Zidane'a w swoim składzie. Hołd dla Ciebie Zizou. Za wszystko, nawet, że grałeś przeciwko Barcy :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 maja 2006, 21:54

Fenomenalny mecz. Dużo bramek, walka do końca i niezwykła dramaturgia we wspaniałej oprawie tego widowiska. Piłka kilkakrotnie trafiała w słupek, raz Carlos wybił futbolówkę z linii. Sytuacji było sporo po obu stronach i tak naprawdę wynik mógł być jeszcze bardziej okazały.

Zidane został pożegnany jak najbardziej godnie. Sam też postarał się o to by ten mecz był szczególny. Zdobył ładną bramkę głową, a poza tym rozegrał świetne zawody. Na pochwałę zasługują niewątpliwie również Casillas, który pięknie obronił strzał Riquelme z końcówki meczu, a także przede wszystkim Baptista. Jego druga bramka uratowała nam jeden punkt i pozwoliła pozostać na drugim miejscu w tabeli. Bardzo ładna była również jego pierwsza bramka. Mocny strzał z woleja po strąceniu przez partnera piłki głową. Niegorzej zaprezentowali się również Robinho i Beckham. Mała nagana należy się za to Ramosowi. Dotychczas w każdym meczu nie zawodził,a tu trochę bezmyślne zagranie, którego konsekwencjami były rzut karny i czerwona kartka dla Sergio.

W drużynie gości szczególne pochwały należą się Riquelme i Forlanowi. Pierwszy genialnie rozgrywał i sam również był bliski gola. Drugi zaś dwukrotnie pokonał Casillasa, a pierwsze z tych trafień to naprawdę klasa światowa.

Mecz ten niewątpliwie zadowoliłby oczekiwania każdego, nawet najwybredniejszego fana futbolu. jeśli ktoś miał uprzedzenia co do tego sportu, to po obejrzeniu starcia na Estadio Santiago Bernabeu powinien zmienić zdanie.

Odchodzi człowiek legenda, ale odchodzi godnie i za to należą się wielkie brawa dla niezapomnianego Zizou.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2006, 21:58 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 07 maja 2006, 21:55

no mnie to by nie bylo smutno jak by gral do tego wieku co Costacurta lub Romario :P z checia bym go zobaczyl w Lechi Gdansk :P u boku Sławka Wojciechowskiego :lol:

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 07 maja 2006, 21:57

liczyłam, że się potkniecie w meczu z Villarrealem, ale co tam, Zizou na to zasłużył :)
bo chociaż gra w Realu, a kibicuję Barcy, nie można nie docenić tego, jak genialny kiedyś był. najlepszy. wciąż pamiętam i długo nie zapomnę jego szczytowej formy- dziękuję za to co kiedyś pokazywał, życzę, aby odnalazł się w swoich dalszych zaplanowanych działaniach w RM.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 07 maja 2006, 22:05

Naprawde zapłakać się chce Zidane odchodzi już nie zagra na SB szkoda to był wielki nie gwiazdor lecz coś więcej" Maestro piłkarski" "Bonaparte Francuskiego Futbolu" widząc go widzi się poezje futbolu.Tego piłkarza nie da się lubić jego da się tylko kochać.Naprawde nie wstydźmy się łez odchodzi wspaniały gracz wirtuoz futbolu.Dzięki Zizou za całe lata kariery i za piękne lata w Realu Madry stałeś się jednym z gwiazd Realu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 maja 2006, 22:13

Nie ma wątpliwości co do tego, że odchodzi jeden z największych piłkarzy ostatniej dekady. Jeszcze jakiś czas temu trudno mi było sobie wyobrazić, że Zizou może tak po prostu przestać grać w piłkę i już go nie zobaczymy w akcji. Jednak zdążyłem się już tym pogodzić a w zasadzie to zrozumieć jego decyzję. Nie mam wątpliwości co do tego, że jest ona trafna. Zdobył wszystko co miał do zdobycia. Wszystko. Wspaniała kariera zarówno klubowa jak i reprezentacyjna. Dla wielu młodych (i nie tylko) ludzi stał się piłkarskim wzorem do naśladowania. Jego grę będziemy wspominać jeszcze przez długie lata i nie prędko pewnie znajdzie się jego godny następca. Jego odejście jest także końcem pewnej ery zwłaszcza, że nie tylko Zidane kończy swoją karierę w najbliższym czasie. Na przestrzeni ostatnich dwóch sezonów dokonało się pewnego rodzaju przejście. Kariera Zizou skłaniała się ku końcowi natomiast kariera Ronaldinho wkroczyła w kulminacyjną fazę. Chciałoby się rzec - umarł król, niech żyje król. Chociaż Zidane nie umarł i dalej będziemy o nim pamiętać. Zresztą Francuz zapewne nie odetnie się całkowicie od Sportu. Piłka nożna to jego życie. Nie zostawi tego ot tak.

Szacunek :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 07 maja 2006, 22:28

Ostatni wystep Króla w Królewskim Klubie w Królewskiej Świątyni. Byles, jestes i bedziesz Wielki!

Gracias Zizou!
Hala Madrid!

Szkoda, ze swieto popsul jakis typek z gwizdkiem uwazajacy sie za sedziego... :roll:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 07 maja 2006, 22:33

Zidane to pilkarz wielki, niezwykly, niesamowity. Dlugo by o nim pisac, naprawde. To zawodnik dzieki ktoremu zaczalem sie w ogole interesowac ta dyscyplina. Chwala mu za to, ze kiedys gral w Juve. Przyjemnie bylo patrzec na gre tego zawodnika w trykocie swojego ulubionego zespolu. Gdy Real gral swoj mecz, to mimo, ze za tym klubem nie przepadam to Zizou zawsze zyczylem jak najlepiej.

Forza Zidane!

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 07 maja 2006, 22:35

Martinho pisze:Villarrealowi nalezalo sie wg mnie zwyciestwo w tym mecz...Mimo iz mieli mniej sytuacji strzeleckich to byli blizej strzelenia kolejnych bramek niz Real...Gdyby ten strzal Riquelme z ostatniej minuty nie trafil w slupek...
Ogladaj lepiej ta swoja bundeslige :?
Martinho pisze:Bezsensowne zagranie Ramosa, ja bym kazal go wychlostac za to gdybym byl trenerem
Martinho pisze:Ta pilke mogl spokojnie odbic klatka piersiowa ale chcial pokazac ze umiejetnosci bramkarskie nie sa mu obce i odbil pilke rekoma...
Martinho pisze:Sluszna wg mnie czerwona kartka.
Ogladaj lepiej... a zreszta, nic nie ogladaj, zostan przy tancu z gwiazdami :?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 maja 2006, 22:41

Dziś mogliśby oglądać dwa piękne pożegnania na europejskich boiskach. Dwie wielkie gwiazdy po raz ostatni (chociaż Bergkamp jeszcze ma szansę, ale wo był ostatni występ na klubowym stadionie :wink: ) zagrały oficjalny mecz piłkarski. Jednym z nich był Zidane. Gracz niemalże doskonały. Chyba każdy pamięta Jego gole zdobywane w najważniejszych momentach: dwie bramki na miarę Mistrzostwa Świata, bramka pozwalająca cieszyć się Królewskim kolejnym pucharem Champions League czy nawet gole dające zwycięstwo Francji nad Anglią w czasie Mistrzost Europy. Jego zagrania zachwycały. W swoim kraju jest on jedną z najbardziej uwielbianych przez naród postaci. Wzbudza szcunek wśród praktycznie wszystkich kibiców (w każdym razie tych normalnych :lol: ). Naprawdę szkoda, że już nie ujrzymy tak wspaniałego piłkarza grającego w piłkę.

Respect :wink:

Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 08 maja 2006, 8:05

odszedl ktos wielki oddajmy mu hołd i czekajmy az wyrosna nowe gwiazdy moze i nawet tej klasy co Zizu
Teraz zarzad Realu M. niech sie lepiej zastanawia kogo sciagnac na miejsce Zizu !?!?!

ps. Gol Zizu z finału z Bayerem ten z wolejca to moj ulubiony! Najpiekniejszy jaki widzialem biorac pod uwage rowniez ile znaczyl dla Realu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2006, 9:52

widze, że się zachwycaja tutaj golem Zizou, oczywiscie był on niezwykle wazny, bo dawał zwycięstwo w LM, podanie Carlosa, też niczego sobie.
Ale już pisanie, ze najpiękniejszy to chyba przesada - macie 2 piękniejsze, piłkarza, który wczoraj tez postanowił zawiesic buty na kołku.

z podania Franka De Boera, maga zawodnika, Niggaz przyzna mi rację 8) Dennis, nie tylko przykłada nogę jak Zizou (co zrobił genialnie) ale najpierw mija obrońcę kapitalnym zwodem([jeśli można tak nazwać tą magię to nazwać)

drugi gol, równie piękny, preciwko nawcastle

czy nie są to piękniejsze gole ?
nie mówie o wadze tych goli, bo ten Zizou był kapitalnej wagi, choć Dennisa w 89 minucie 1/4 MŚ na 2:1 tez chyba nalezy uznać za wazny

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 maja 2006, 10:39

Gol Zidane'a z Leverkusen faktycznie piękny, szkoda tylko, że... farciarski :? Przecież to nie był czysty strzał! Piłka uderzona piszczelem wpadła w samo okno :shock: Może mam wierzyć, że Zizou chciał tak uderzyć? Echhh...

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 08 maja 2006, 10:58

Janio pisze:Gol Zidane'a z Leverkusen faktycznie piękny, szkoda tylko, że... farciarski :? Przecież to nie był czysty strzał! Piłka uderzona piszczelem wpadła w samo okno :shock: Może mam wierzyć, że Zizou chciał tak uderzyć? Echhh...
Oczywiście, że masz rację!! Zidane'owi pewnie tak się nudziło w czasie tego meczu, że zaczął ćwiczyć ciosy karate... I tylko całkowity zbieg okoliczności sprawił, że podczas próby kopa z półobroty piłka trafiła w jego nogi, a potem to już wszyscy wiedzą...

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 maja 2006, 12:18

Mysle ze wczorajszy mecz z Villareal przeszedl na dalsza pozycje, bo wszyscy rozmawiaja na temat Zidane, ale tak wlasnie ma byc. Zinedine zasluguje na to wszystko. Jest jednym z wielkich pilkarzy reprezentujacych <--prawdziwy<->czysty<->piekny--> styl gry w pilke. Oczywiscie mam nadzieje ze zobaczymy go jeszcze na Mundialu i to w ladnej formie, ale niestety juz nigdy wiecej nie zobaczymy go w oficjalnym meczu na SB.
Może mam wierzyć, że Zizou chciał tak uderzyć?
Jezeli tak uderzyl to znaczy ze chcial tak uderzyc. Widac jak sie przygotowuje do szczalu jak by to bylo w zwolnionym tepie i poprostu strzela i pilka wpada do bramki. Ja bym tutaj nie gadal o farcie. To nie byl strzal od niechcenia, albo przypadku. Pamietam ze na nastepny dzien poszlismy z kumplami zagrac mecz zeby uczcic ten gol. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”