Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 gru 2025, 9:28
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 08 gru 2025, 9:30
Zamawianie jedzenia do stolika to jedno, ale jak nazwac ludzi, ktorzy tam sie odzywiaja skoro mozna w domu samemu kanapke zrobic i spakowac w plecak a nie, ze ktos jeszcze bulke musi dla lenia skladac. Moze jeszcze napoj do tego jakis?Boromir pisze: ↑08 gru 2025, 9:28Obaj macie rację.
Jak coś jest wygodne to nie ma powodu żeby tego nie używać.
Natomiast ludzie generalnie przeginają z lenistwem. Zamawianie dania do stoliku w fast foodzie to jest ten sam sposób myślenia co parkowanie na sralniku przed klatką. Ludziom się po prostu nie chce.
Znam gościa co jak użyje naczyń i sztućców w pracy to zabiera je do domu na zmywarkę. Nie umyje tego w robocie bo mu się nie chce.
Mnie osobiście takiego skrajne lenistwo śmieszy, nie rozumiem takiej postawy, tu nawet nie trzeba wychodzić poza swoją strefę komfortu przecież.
Przema
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 08 gru 2025, 9:36
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 08 gru 2025, 9:37
Ale rzuciłeś porównaniem. Jedna osoba niszczy publiczną zieleń, a druga śmie czekać przy stoliku na jedzenie. No, faktycznie, prawie to samo.
venomik
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 gru 2025, 9:37
Tylko ja opisałem sytuację gdzie było ok 10 osób w całym lokalu a zamówienia szły jedne po drugich. Rozumiem kolejkę, masę ludzi ale właśnie dlatego to opisałem bo prawie nikogo nie było.DDK pisze: ↑08 gru 2025, 9:22Ja też w macu jestem średnio 2 razy w roku, ale zazwyczaj jak jesteśmy to po jakichś turniejach i jak wpadamy w 15 osób to na zamówienie się czeka nieraz po 15min. Bez sensu jest stać przy tym monitorku i czekać na swój numer, jak można usiąść przy stoliku i czekać - dla mnie normalna sprawa, bardzo dużo ułatwienie w takiej sytuacji.
Rezus
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 08 gru 2025, 10:03
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 gru 2025, 10:09
Od razu mam przed oczami kuchnię, u mnie w pracy, gdzie kupiłem takie dwa stojaczki na kubki (wygodniej i schludniej nawet) to dalej potrafią ustawiać obok przy kranie na "suszarce". Ręce opadają ale po chłopach często wiele się spodziewać nie można. Na razie nie mam serca żeby spełnić, ogłoszoną im, obietnicę i wyrzucić do kosza.Boromir pisze: ↑08 gru 2025, 9:28Obaj macie rację.
Jak coś jest wygodne to nie ma powodu żeby tego nie używać.
Natomiast ludzie generalnie przeginają z lenistwem. Zamawianie dania do stoliku w fast foodzie to jest ten sam sposób myślenia co parkowanie na sralniku przed klatką. Ludziom się po prostu nie chce.
Znam gościa co jak użyje naczyń i sztućców w pracy to zabiera je do domu na zmywarkę. Nie umyje tego w robocie bo mu się nie chce.
Mnie osobiście takiego skrajne lenistwo śmieszy, nie rozumiem takiej postawy, tu nawet nie trzeba wychodzić poza swoją strefę komfortu przecież.
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 08 gru 2025, 10:14
Nietrafiony przykład, bo czy mapa papierowa czy nawigacja to musisz z tego skorzystać, wykonać jakieś czynności żeby wpisać dane, ewentualnie pomyśleć jak nawigacja poprowadzi Cię inaczej. A tutaj przychodzisz do Mcdonalda, zamawiasz jedną zdechłą bułkę i czekasz aż pani Ci podsunie pod mordę. Wiadomo, że w godzinach porannych duża część klientów tej sieciówki to gówniarze, którzy zrywają się z lekcji żeby posiedzieć w ciepłym i korzystać z darmowego Wi-Fi. Jak od dziecka mają wszystko podsunięte pod twarz to dziwić się, że później idą do pracy i po 5 godzinach umierają.
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 08 gru 2025, 11:34
a w restauracji jak zamawiasz i są 3 osoby to też samemu przynosisz sobie jedzenie czy czekasz przy stoliku?
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 08 gru 2025, 11:44
BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 08 gru 2025, 11:56
Ekhm.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 08 gru 2025, 12:49

Eyesmon
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio