Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 15 gru 2025, 22:57
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 15 gru 2025, 23:04
sci
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 16 gru 2025, 8:08
1234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 16 gru 2025, 8:38
Ja teraz kończę jakiś spalacz, więc śniadanie jem 9-10, ale ostatnio posiłek najczęściej koło 22. 5-6 posiłków codziennie, a waga stoi.
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 gru 2025, 8:44
Ja się trochę zawiodłam, bo w tej wstępnej ankiecie zaznaczałam, że nie mogę spożywać mleka, a i tak dostałam je w pierwszych wytycznych. No i niestety tak samo jak na Vitalii – nie dało się uwzględnić indywidualnego zapotrzebowania na makro. Ale o ile w Respo chociaż jakichś norm się trzymali, tak na Vitalii przez większość dni nie dobijali z białkiem do minimum, a często było go grubo poniżej. Do tego wieczne przekraczanie zapotrzebowania na cholesterol – i to też mocno powyżej normy.
U mnie sąsiadka wszystkie cateringi testuje. Teraz przeszła na Vikinga i jest najbardziej zadowolona.
Ja mam lekką załamkę pod tym kątem – za mną najbardziej aktywne pół roku mojego życia, z przyzwoitą dietą i odpowiednim bilansem, a mimo tego odkąd biorę leki na serce, wyłącznie tyję (od kwietnia +12 kg)
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 gru 2025, 9:07
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 16 gru 2025, 9:09
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 gru 2025, 9:33
No właśnie. Ja nawet w ciąży w sumie miałam +6, więc to teraz to jest jakiś kosmos dla mnie. W styczniu mam zmniejszyć dawkę leków o połowę i zobaczymy, jak wtedy będzie.
Kiedyś próbowałam, niewykonalne. Osłabienie i bóle głowy miałam tak duże, że ledwo funkcjonowałam. Może z czasem człowiek się przyzwyczaja, ale może też nie wszystko jest dla każdego
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 16 gru 2025, 10:13
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 gru 2025, 10:23
Dawniej moja aktywność to były głównie spacery (koło 6000 kroków dziennie) + jakieś sporadyczne treningi taneczne albo jogowe. Reszta to życie przy kompie.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 16 gru 2025, 10:37
19B10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 16 gru 2025, 10:39
Hannibal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 gru 2025, 10:42
Mówił, że spowolnienie tętna może mieć wpływ na pracę całego organizmu, w tym metabolizm. Za miesiąc redukuję dawkę o połowę, a docelowo mam ich nie brać wcale, bo okazuje się, że co prawda mam ogromne obciążenie genetyczne w kierunku spraw kardiologicznych, ale moje problemy wynikają nie z winy serca samego w sobie, a z powodu głowy. I serce tylko daje objawy tego, co się dzieje pod kopułą
futbolowa
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio