Klubowe Mistrzostwa Świata FIFA (zbiorczy) - Strona 28

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

Klubowe Mistrzostwa Świata FIFA (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 11 gru 2025, 6:18

Zaczęła się faza właściwa "Pucharu Interkontynentalnego" FIFA.

We wrześniu Pyramids FC (Egipt) najpierw pokonało 3:0 Auckland City a później Ah-Ahli (to z Arabii Saudyjskiej, które wygrało Ligę Mistrzów AFC) 3:1 i to na ich terenie :) Wczoraj natomiast Flamengo wygrało 2:1 z Cruz Azul i to oni powalczą z Egipcjanami o awans do środowego finału, gdzie czeka już PSG.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 11 gru 2025, 6:41

Czyli w Pucharze Interkontynentalnym grają zwycięzcy Lig Mistrzów na swoich kontynentach, a w Klubowych MŚ, gdzie kiedyś grali zwycięzcy Lig Mistrzów na swoich kontynentach teraz grają np. Salzburgi? :badziewie:

Aż musiałem sprawdzić czy to faktycznie dwa różne turnieje są :)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 17 gru 2025, 22:00

FILIPPO828 pisze:
17 gru 2025, 20:57
Flamenco było blisko wygranej PSG slabo
Akurat w tym roku nie miałem nic przeciwko, żeby to przedstawicieli Ameryki Południowej wygrał :P No ale niech PSG ma.

@Zygmunt-1, burdel się zrobił z tymi rozgrywkami. Przeczytałem kilka dni temu opinię, że niezależnie od wyniku tylko Chelsea może się tytułować jako mistrzowie świata i ewentualnie dopiero w 2029 będzie nowy zespół. Tylko co z tego, skoro to PSG jest aktualnym mistrzem Europy i pokonało mistrzów wszystkich innych konfederacji?

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 17 gru 2025, 22:07

matt_ pisze:
17 gru 2025, 22:00
FILIPPO828 pisze:
17 gru 2025, 20:57
Flamenco było blisko wygranej PSG slabo
Akurat w tym roku nie miałem nic przeciwko, żeby to przedstawicieli Ameryki Południowej wygrał :P No ale niech PSG ma.

@Zygmunt-1, burdel się zrobił z tymi rozgrywkami. Przeczytałem kilka dni temu opinię, że niezależnie od wyniku tylko Chelsea może się tytułować jako mistrzowie świata i ewentualnie dopiero w 2029 będzie nowy zespół. Tylko co z tego, skoro to PSG jest aktualnym mistrzem Europy i pokonało mistrzów wszystkich innych konfederacji?
no tak zrobił się bałagan z tymi rozgrywki tu grają co rok jak kiedyś a klubowe mistrzostwa to niby to samo. Paranoja nie wiem o co chodzi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”