Plebiscyt forumowy - 2025

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4001
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 18 gru 2025, 22:56

Zgodnie z ankietą i ulegając sugestiom Dedeka coby wcześniej zacząć :) rozpoczynamy sławetne, słynne i historyczne głosowanie w Plebiscycie Forum ŚWIATPIŁKI za rok 2025 :jupi:

ZASADY

- nie można głosować na siebie
- nie można oddawać głosów grupowych
- prośba by oznaczać nicki i uzasadniać czemu taki, a nie inny głos
- GŁOSY ODDAJEMY DO 4 STYCZNIA WŁĄCZNIE - jak dobrze pójdzie to policzę to do 6 i podam wyniki (wiem - presja poprzednich organizatorów ciąży, pozdro @venomik
- temat służy WYŁĄCZNIE DO ODDAWANIA GŁOSÓW. Dyskusje, komentarze, pytania - w temacie
viewtopic.php?f=88&t=4740&p=2022941#p2022941
- delikatnie skorygowałem pewne kategorie :mrgreen: (największy regres zamiast największego rozczarowania, dodałem pkt 17 i 18)

KATEGORIE

1. MVP forum -
2. Debiut roku -
3. Największy znawca -
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać -
5. Największy dowcipniś -
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum -
7. Najfajniejszy użytkownik -
8. Najlepszy avatar -
9. Najbardziej irytujący avatar -
10. Kto poczynił największy postęp -
11. Kto poczynił największy regres -
12. Najbardziej pomocny użytkownik -
13. Największy dziwak -
14. Najsłabsze ogniwo -
15. Największe zaskoczenie -
16. Wydarzenie roku na forum -
17. Najlepszy temat forum -
18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze -

No to jedziemy :)

ps. @czubatka przypnij proszę temat na samej górze

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 982

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 18 gru 2025, 23:20

1. MVP forum - @7lechus, głównie za temat z książkami, ale ostatnio coś mało pisze.
2. Debiut roku - brak
3. Największy znawca - zależy od tematu, ale podobnie jak w ub. roku zagłosuję na @cloner
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - Kilku, nie będę wskazywał konkretnego.
5. Największy dowcipniś - @Boromir. Tam rzuci szpileczkę, tam niedopowie. Czasem fajnie się to czyta.
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - red. Mateusza Święcickiego.
7. Najfajniejszy użytkownik - Jak to zdefiniować? @Przema. Forumowo znam od dawna, z wiekiem robi sie coraz bardziej dojrzały w osądach i trzeźwo patrzy na świat.
8. Najlepszy avatar - @johny batonik. Doceniam inwencję i umiejętności obsługi painta.
9. Najbardziej irytujący avatar - @FILIPPO828, bezapelacyjnie :rotfl: ;)
10. Kto poczynił największy postęp - @venomik Przynajmniej w moim postrzeganiu.
11. Kto poczynił największy regres - e tam, bez przesady. Ale jakoś tak mało ostatnio @Bassu. Brakuje mi jego narzekań na Amorima.
12. Najbardziej pomocny użytkownik - @Eyesmon? Chyba tak. Trochę podpowiada o filmach i serialach, z tego co kojarzę.
13. Największy dziwak - @Rezus no jakoś tak mi nie po drodze, ale nie uważam, że to zły człowiek.
14. Najsłabsze ogniwo - brak
15. Największe zaskoczenie - Kiedy @johny batonik raz zapomniał dodać na końcu swojego posta "Teatr dla gojów".
16. Wydarzenie roku na forum - za mało uczestniczę w "życiu forum", żeby oddawać głos.
17. Najlepszy temat forum - "Książki-recenzje".
18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze - wprowadziłbym absolutyzm oświecony, ze sobą w roli głównej, rzecz jasna.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2025, 0:19 przez dias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
johny batonik
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 253

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 19 gru 2025, 0:19

1. MVP forum - @Eyesmon, zawsze przyjemny użytkownik
2. Debiut roku - brak
3. Największy znawca - @seba82, chłop żył Milanem, pamiętam go jak wrzucał newsy po włosku i nie rozumiałem, ale szanowałem
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @cloner żeby zobaczyć manleta na żywo
5. Największy dowcipniś - @Boromir ale wiadomo, że ja
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - @ozob
7. Najfajniejszy użytkownik - @mete przyjemniaczek z tematu Milanu, zawsze pogodny. Podtrzymuje temat
8. Najlepszy avatar - @10
9. Najbardziej irytujący avatar - @Ilka barceloniara
10. Kto poczynił największy postęp - @Slim91 otworzył oczy na problemy Milanu
11. Kto poczynił największy regres - @gilardino11, jakiś agresywny się stał ostatnio, nie widzi problemu gry Milanu wiadomo w kim
12. Najbardziej pomocny użytkownik - brak
13. Największy dziwak - @Conrado sekciarz
14. Najsłabsze ogniwo - @Przema, chłop by chciał aut zakazać bo nie ma prawa jazdy i rowerem jeździ
15. Największe zaskoczenie -@Pelart2 za cohones w temacie politycznym
16. Wydarzenie roku na forum - nagłośnienie problemu zbyt dużej ilości graczy pewnego pochodzenia i otworzenie oczu niektórym użytkownikom jakie to ma konotacje ze słabą grą ich drużyny
17. Najlepszy temat forum - Ogólna dyskusja o polityce
18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze - większa wolność słowa bo już niedługo nie będzie forum tak jak nie ma Francji i Szwecji

teatr dla gojów

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 19 gru 2025, 8:47

1. MVP forum - @matt
2. Debiut roku - @asx76 może mało aktywny, ale chociaż pisze o Ekstraklasie :mrgreen:
3. Największy znawca - @7lechus nie wiem czy jest ktoś, kto z taką pasją pisze o swoich zainteresowaniach, jak on o piłce nożnej kobiet ;)
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - pisałem już rok temu, że chyba nikogo. Znamy się z forum i to wystarczy :mrgreen:
5. Największy dowcipniś - @cloner
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - @Hersk wiadomo, że jego, skoro nawet zostało przeprowadzone śledztwo dlaczego zniknął oraz powstał dedykowany temat :badziewie:
7. Najfajniejszy użytkownik - @Przema
8. Najlepszy avatar - @PietroBosman
9. Najbardziej irytujący avatar - @FILIPPO828
10. Kto poczynił największy postęp - Nie wiem, może @Ilka? pierwsza przyszła mi na myśl więc niech tak będzie.
11. Kto poczynił największy regres - @piotrcies nie mam nic złego na myśli, po prostu coraz mniej się udziela.
12. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka
13. Największy dziwak - @johny batonik
14. Najsłabsze ogniwo - @johny batonik troll, niegroźny, czasem zabawny, ale troll.
15. Największe zaskoczenie - Nic mnie nie zaskoczyło.
16. Wydarzenie roku na forum - Nic szczególnego się nie wydarzyło żebym to jakoś zapamiętał.
17. Najlepszy temat forum - Ekstraklasa 2025/2026
18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze - Większy ruch, więcej użytkowników i lepsza rozpoznawalność forum w sieci. W przyszłym roku mundial, może się coś ruszy :mrgreen:

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1502
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 19 gru 2025, 9:34

1. MVP forum - @DDK
2. Debiut roku - @Klopson, za post roku.
3. Największy znawca - @cloner za obronę języka polskiego.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @DDK, @RedMan10, @NoName1989, @Rezus, @1234- [k****], jaki ja towarzyski :boruta:
5. Największy dowcipniś - Nie wiem.
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - Hmm, im dłużej się zastanawiam, to nikogo
7. Najfajniejszy użytkownik - @DDK, dobrze się go czyta i organizuje akcje pomocy dla zwierzaków- same plusy :)
8. Najlepszy avatar - @dias, prezes Kozioł zawsze mile widziany.
10. Kto poczynił największy postęp - Nie mam pojęcia.
11. Kto poczynił największy regres - Też nie mam.
12. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka w aspektach technicznych, @yedraz za gry i zabawy towarzyskie.
13. Największy dziwak - Hmmm, zostawię to dla siebie.
14. Najsłabsze ogniwo - temat Ogólna dyskusja o polityce.
15. Największe zaskoczenie - Nie kojarzę.
16. Wydarzenie roku na forum - Jak wyżej,
17. Najlepszy temat forum - Widzew Łódź/Ekstraklasa 2025-26.
18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze - 100 nowych, aktywnych użytkowników.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 gru 2025, 13:27

1. MVP forum - @cloner pół człowiek pół złoto.
2. Debiut roku - nie daję na pierwszej randce
3. Największy znawca -@cloner- nie wiem o znawcę z jakiej dziedziny tutaj chodzi, więc postawię na człowieka który zna się na wszystkim
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - nikogo xD
5. Największy dowcipniś - no tutaj mamy pole w którym forum w ostatnich latach mocno zregesowało, na każdy napisany żart przychodzi 3 typa którzy go nie zrozumieli i wyzywają cię od debili, przez co forumowicze znani z żartowania się mocno wycofali. Mój głos idzie na @cloner któremu rozśmieszanie ludzi przychodzi z naturalną łatwością
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - moim zdaniem brakuje @ryba_82 bo gość nakręcał temat Man City.
7. Najfajniejszy użytkownik - @cloner
8. Najlepszy avatar - @johny batonik
9. Najbardziej irytujący avatar - @masacra
10. Kto poczynił największy postęp - @cloner, kiedy wstanie prawą nogą
11. Kto poczynił największy regres - @cloner, kiedy wstanie lewą nogą
12. Najbardziej pomocny użytkownik - nikt mi tak nie pomaga w nudzie jak @cloner
13. Największy dziwak - @cloner
14. Najsłabsze ogniwo - @Pelart2
15. Największe zaskoczenie - brak
16. Wydarzenie roku na forum - brak
17. Najlepszy temat forum - Arsenal (Zbiorczy) - klasa, poziom, sami fajni userzy się udzielają
18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze - poszedłbym stąd w [ch**], ale już kilka razy próbowałem i po czasie zawsze wracam

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 19 gru 2025, 15:49

1. MVP forum - @matt_ - być może w ubiegłym roku zagłosowałem tak samo. Użytkownik, którego widać sporo, dyskutuje na różne tematy, interesuje się tym bardziej "niszowym" futbolem - nawet jak coś nie jest w kręgu moich zainteresowań to zawsze chętnie przeczytam np. o meczu Wietnamu z Laosem. Zawsze wysoki i stabilny poziom.

2. Debiut roku - nic nie przychodzi mi do głowy, chyba nikt nie zadebiutował i nie został z nami na stałe.

3. Największy znawca - dajmy w tym roku na @Cement. Lubi oglądać mecze najróżniejszych lig i widać, że pasjonuje się tym.

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - no to w tym roku @czubatka :mrgreen:

5. Największy dowcipniś - tutaj dam @Boromir.

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - niech będzie @Hersk, mam nadzieję, że leczy kaca po ruskiej wódzie, którą mu polecaliśmy.

7. Najfajniejszy użytkownik - @Eyesmon wydaje się w porządku chłop :)

8. Najlepszy avatar -@Boticelli

9. Najbardziej irytujący avatar - chyba @sickstick. Kiedyś miał wkurwiającego androida z 1z10, a teraz chłopów trzymających się grupowo za fiuty :)

10. Kto poczynił największy postęp - nie mam pojęcia.

11. Kto poczynił największy regres - pewnie ktoś kto się mało udziela, bo nie kojarzę aby ktoś obniżył poziom pisania postów.

12. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka.

13. Największy dziwak - @johny batonik jest specyficzny, ale to dziwak nie jest w sensie negatywnym.

14. Najsłabsze ogniwo -

17. Najlepszy temat forum - ten o polityce. Jest tam co prawda dużo ścieku i przerzucania gówna, ale w tym roku to mocno oblegany temat, a dyskusje przedwyborcze były dość ożywione.

18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze - dodałbym z 10 aktywnych użytkowników, żeby rozruszać forum. Ale mam też świadomość, że fora internetowe odchodzą do lamusa.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 21 gru 2025, 1:33

1. MVP forum - Nie mam pojęcia kto zasługuje na tytuł MVP roku, bo czymże jest MVP w obecnych czasach? Jak podaje w swojej książce "Running Lean" wybitny indyjski przedsiębiorca Ash Maurya "MVP nie jest najmniejszym możliwym produktem, lecz najszybszym sposobem przejścia przez pętlę Buduj–Mierz–Ucz się przy minimalnym wysiłku" i stosując się do definicji zawartej w ów dziele najszybszą drogę przejścia od zwykłego do użytkownika klasy premium przeszedł użytkownik @matt_, który na forum pojawił się stosunkowo "niedawno" patrząc na staże innych obecnych userów, a ciężko bez niego wyobrazić sobie życie naszego słodkiego kurwidołka. Zbudował swoją markę jakościowymi, ciekawymi postami, mierzył, mierzy i dalej będzie się mierzył z wieloma zgłoszonymi postami jako moderator (choć nie wiem czy Ash Maurya to miał na myśli, ale ja jestem głupi a on jest wybitnym indyjskim przedsiębiorcą nie bez powodu), a także codziennie uczy się od innych użytkowników tego forum nowych rzeczy, nie tylko tych związanych z piłką nożną. Moim zdaniem to właśnie użytkownik matt_ jest MVP tego roku. Kolejnym wyróżnionym będzie użytkownik @czubatka, który jest już tak mądry, że uczyć się nie musi, forum też już zbudował, więc co on tu robi? A no mierzy. Wykorzystam tu dwojakość rozumienia tego słowa, w pierwszej kolejności oznacza to stawianie czoła wyzwaniom co udowodniłem przy użytkowniku matt_, w drugiej zaś może być to prowadzenie różnych statystyk, a tu użytkownik czubatka ma opanowane do perfekcji. Mierzy kto i ile naskrobał postów prowadząc dla nas co roku obszerne, rozbudowane statystyki podsumowujące życie forum. Bardzo potrzebna postać dla naszej społeczności. Ostatnim nominowanym w tej kategorii będzie użytkownik @DDK, który buduje fajne wsparcie dla schroniska, mierzy się z upokorzeniami, które od lat serwuje mu Wisła Kraków i też chyba dość późno poszedł na studia to w sumie też się uczył, spełnia idealnie te trzy punkty, ale już tak poważnie. Dudek od lat jest na forumku, choć pisze mało o piłce to recenzuje bardzo dużo momentów ze swojego życia, często uczestniczy w dyskusjach w Domku, a że ta kategoria jest ogólna to jak tu nie wyróżnić użytkownika DDK? No nie da się. To są moje trzy typy na MVP roku stosując się do książkowej definicji (gdyby ktoś zapomniał) wybitnego indyjskiego przedsiębiorcy. Mam nadzieję, że chatGPT nic nie zwalił w tłumaczeniu.
2. Debiut roku - kiedyś pieszczotliwie nazywana "Rookie of the year", "Rookie", z angielskiego "Rekrut". Czy ktoś został zrekrutowany w nasze skromne szeregi? A no ktoś tak, ale czy napisali odpowiednią ilość postów, czy wnieśli odpowiednio dużo w życie forum by ich tu nominować? Otóż nie wydaje mi się. W ten oto sposób muszę delikatnie zmodyfikować pojmowanie drugiej kategorii w naszym plebiscycie. Nominuję tu osoby, które moim skromnym zdaniem mają szansę w przyszłości stanowić dużą siłę tego forum bądź wywołały we mnie pozytywne odczucia, ale żebyście mieli trudniej to nie napiszę który z trzech nominowanych userów należy do której grupy, pierwszej (osoby, które będą moim zdaniem ważnymi ogniwami forumku w przyszłości) czy też drugiej (te, które pozytywnie mi się kojarzą), to taki quiz dla Was drodzy forumowicze. Przejdźmy do głosów, pierwszym nominowanym jest tu użytkownik to @Magnesiki-Kolejowe.pl, wypada tu więcej dodawać? Prostota bijąca z jego nicku, jasno przekazuje co użytkownik mówi nam o sobie, doceniam to, bo np. taki user HMK, gdyby nie to, że za chwilę Wam napiszę co oznacza jego nick to byście w życiu nie zgadli (HMK - Hala Madrid [k****], oryginalne, jakiś debil to wymyślał), wracając do magnesikówkolejowychkropkapeel, jakość wylewająca się z tego użytkownika jest bardzo duża, pracuj tak dalej, a za rok może widzimy się w kategorii numer 1. Na miejscu drugim użytkownik @Magnetyczny_Swiat, czy muszę coś dodawać? Podobna argumentacja co wcześniej, ten user sam zaciekawia swoim nickname'em, bo jakże intrygujący jest świat magnetyzmu. Każdy kto był choć raz na lekcji fizyki wie o czym mówię. Ciekawość to główna domena tego usera. Na trzecim miejscu nominuję użytkownika @ashes20@poczta.onet.pl, bo mało kto ma na tyle jaj, aby dać od razu w nickname swoją pocztę (i to w dodatku na polskim Onecie, a nie zagranicznym Google'u, szanuję to).
3. Największy znawca - Znawca czego? Każdy z nas się na czymś zna. Nieprecyzyjnie sformułowane pytania, tezy, treści prowadzą do nieporozumień, na szczęście użytkownik HMK jest na tyle kumaty (wcześniej żartowałem z tym, że jestem głupi), że potrafi rozczytać co autor miał na myśli (nauczył się tego jak skończył technikum) i dzięki temu jest godzien solidnie uargumentować swoje typy w trzeciej kategorii. Na pierwszym miejscu jako największego znawcę stawiam użytkownika @mete, wspominałem kiedyś, że lubię zaglądać do tematu Milanu, bo ten po prostu żyje, cały czas się w nim coś dzieje, a user mete sprawia wrażenie mocno zżytego ze swoim ukochanym klubem, dostarcza przy tym masę wiadomości i w okresie ogórkowym, ale też w trakcie trwania sezonu. Miło czyta się jego wpisy, tym bardziej w obliczu, gdy dla AC Milanu gra jeden z moich najukochańszych piłkarz i niekoniecznie chodzi tu o czarnoskórego maga Fofanę. Na drugim stopniu podium uplasowałem użytkownika @Cement chyba jak co roku, ale lubię te jego opisy meczów, podziwiam za wytrwałość w oglądaniu tych słabszych drużyn i przy tym chęć dzielenia się relacjami z nich. Plusik też oczywiście za sympatyzowanie z kanaryjską drużyną Las Palmas. Na miejscu trzecim stawiam na usera @Zygmunt-1 za zajawkę polską piłką, nie jest to mój konik, ale zawsze z chęcią wchodzę do tematów związanych z polskimi ligami, gdy ów Głogowianin melduje się w nich ze swoimi wpisami, ciekawostkami, przemyśleniami. Dobra robota użytkowniku Zygmunt-1.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - Cytując regulamin naszego konkursu: "nie można oddawać głosów grupowych" zmartwiłem się piekielnie, siedziałem dziesięć sekund zasmucony, wręcz użytkownik organizujący plebiscyt mnie rozsierdził po czym wpadłem na pomysł, że wymienię tu po prostu kilka osób należących do tej grupy. System zostanie oszukany, a organizator nie będzie miał się do czego przyczepić. Otóż chciałbym tu wymienić grupę kibiców Realu, w której skład wchodzą @Kluchman, @Bernabeu2 oraz @emski, czyli trzech najaktywniejszych userów piszących posty w temacie najbardziej utytułowanego klubu Europy oraz zdobywcy piętnastu pucharów Ligi Mistrzów (gdyby ktoś zapomniał ile ich było). Uważam, że są to na tyle zaangażowane patrząc na całość bytowania na forum, że i nawet przy symbolicznej kawie taka rozmowa mogłaby wydać się ciekawa i wartościowa. Każda z tych osób ma inny styl, pierwsza dwójka dała się poznać z bardziej rozbudowanej strony, o użytkowniku emski można powiedzieć nieco mniej, ale chciałbym wyróżnić tu madrycką brać.
5. Największy dowcipniś - Dowcipy w moim życiu skończyły się w momencie, gdy telewizyjne show "Śmiechu warte" przestało być nadawane w paśmie odkodowanym, a po czym musiałem znaleźć sobie inny punkt odniesienia do rozładowywania swoich emocji w postaci mniej lub bardziej szerokiego uśmiechu. Kogo chciałbym wyróżnić w kategorii numer pięć? Na pierwszym miejscu stawiam na użytkownika @Boromir, siedzi mi jego posting, lubię czytać wpisy kolegi po szalu użytkownika Zygmunt-1, idzie się przy nich uśmiechnąć, jest to rodzaj luźnego forumingu, który mi odpowiada. Kolejną osobą, którą nominuję jest @sickstick, to samo co wcześniej, chorykijek ma luźny styl forumkowania, potrafi mnie rozśmieszyć swoimi wpisami, więc jak mogłoby go tu zabraknąć? Brakuje nam trzeciego ogniwa, no nie będę się z tym dłużej krył, mam dość dziwne poczucie humoru. Kiedy widzę wpisy osoby użytkowniczej (nadal nie potrafię zdiagnozować jakich zaimków używa) @johny batonik uśmiecham się, jest to bardzo... specyficzny rodzaj forumingu, ale to bardzo barwna postać, nie szkodzi bardzo, a byłoby nudno, gdyby wszyscy byli mili i poukładani jak ministranci świeżo po pierwszej Komunii Świętej, czyli wtedy kiedy im się jeszcze chce (bo katechetka patrzy). Tak dalej wielbicielu czarnego maga Fofany.
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - Każdy za kimś tęskni. Nie da się moim zdaniem powiedzieć w kontekście internetowego forum, że za kimś tęsknimy, ale to jak sprecyzowane jest to w kategorii numer sześć "kogo brakuje na forum" jest to idealnie ujęte w punkt organizatorze Eyesmon (nominowałbym Cię od razu tu jak zostałeś wymieniony z nicku, ale tu jednak nadal jesteś, więc tu się nie nadajesz, na szczęście), więc postawię na nicki, których faktycznie brakuje. Zapewne padną tu obvious nicki, więc może postawię choć na jeden nieoczywisty i niespodziewany. Użytkowniczka @mzatlanta, pisała kiedyś sporo w temacie Atletico, potem przestała, a szkoda, bo zawsze była to jedna osoba więcej w hiszpańskich tematach. Czym więcej przedstawicieli La Ligi na forum tym lepiej, niestety użytkownicy wspierający Atleti wykruszyli się w 100%. Na drugim miejscu nominuję @Diamen23, ponieważ bardzo lubiłem jego wpisy, to jeden ze świeższych przypadków osób, które odeszły z forum, a którego bardzo mi brakuje nie tylko we włoskich tematach. Mam nadzieję, że u Diamena wszystko w porządku prywatnie. Na ostatnim miejscu @Hersk, bo jednak świeżak na forum, ale wszedł nie z klamką, a z całym domem na forum, oby jak najwięcej takich debiutów.
7. Najfajniejszy użytkownik - Ciężko mi wybrać tu trzy osoby, wszyscy jesteście mniej lub bardziej, ale zawsze fajni. Jest to w odczuciu użytkownika HMK kategoria, w której można pozwolić sobie na nieco więcej prywaty, dać sobie wyrazić "fajność" danego użytkownika w jednym, konkretnym kierunku. Stąd też pierwsza nominacja dla użytkownika @Vol'jin, który często rzuca się mi w oczy w temacie dotyczącym polskiego rapu, jako że jest to mi najbliższy muzycznie gatunek często tam zaglądam, czasami podrzucone zostaną przez usera Vol'jin nowości, które gdzieś tam mi umknęły, nie ze wszystkim jestem na bieżąco, więc dobrze, że ktoś dba o uzupełnianie tego tematu odpowiednimi linkami do muzycznych nowości. Dalej stawiam na użytkowniczkę @futbolowa, która od zawsze ma dla mnie vibe takiej pozytywnej osoby, którą życie kibicowskie ciężko doświadcza w obliczu sympatyzowania z drużyną z czerwonej części Manchesteru, a mimo to ona nadal wydaje się być niezatroskana tym faktem, lubię czytać jej posty w Domku, fajnie też, że spełnia się w tym co zdaje się lubi robić, bardzo pozytywna i ważna postać nie tylko w życiu obecnym, ale i w całej historii tego forum. Ostatnia nominacja nie zawsze musi stanowić o tym, że kogoś z tej trójki cenię najmniej, wręcz przeciwnie, mogę cenić tę osobę najmocniej, ale skoro głosy są liczone po jeden punkt nie ma żadnego znaczenia kogo umieszczam w jakiej kategorii. Jak już wspominałem mogę tę osobę doceniać o wiele mocniej niż pozostałą dwójkę, co nie znaczy, że muszę. Tak że nie powiem jaka jest prawdziwa kolejność oraz czy w którejkolwiek z kategorii kolejność jest prawidłowa czy też losowa, to też zostawiam Wam do interpretacji co podmiot liryczny miał na myśli. Ale skoro już tak się rozpisałem wyróżnię tu użytkownika @coco, będziesz na samym końcu, żebyś poczuł się jak Inter, który też przepierdzielił wszystko co było tylko możliwe hehe, ale już poważnie, user coco zdecydowanie najmocniej rzuca się w oczy w interowskim temacie, ciągnie go w momencie, gdy po czerwono-czarnej stronie Mediolanu równoległy temat ma zdaje się więcej bywalców. Użytkownik coco często też rzuca mi się w oczy w temacie politycznym, może czasami przesadnie reaguje i daje vibe czatów sprzed 15 lat pisząc jednozdaniowce po golach czy zmarnowanych akcjach jego ulubieńców, ale to tylko pokazuje jak mocno jest zżyty ze swoim klubem.
8. Najlepszy avatar - Kategoria oklepana, mam wrażenie, że co roku nominujemy tu te same osoby, to grono niewiele się zmienia, pora więc temu zaradzić. Wprowadźmy trochę nowości w tej kategorii, nie wałkujmy tych samych osób, w poprzednich latach oddawałem głosy na użytkowników takich jak Kluchman, Bernabeu czy sickstick (wtedy miał jeszcze spoko avatary), teraz pora postawić na nową jakość. Więc na pierwszym miejscu stawiam na użytkownika @Kluchman, w poprzednich latach błyszczał z piękną brwią CarloToCarlo nad madryckim herbem, teraz wstawił wysokiej klasy animację z sympatyczną krówką, jakbym już gdzieś to widział. Mam nadzieję, że krowa zostanie z nami na długie lata. Kolejna nominacja trafia do użytkownika @Bernabeu2 za klaszczącego Jude'a Fuckinghama, nie da się nie lubić naszego żydowskiego brytola ze zdaje się dosyć słabą głową (albo z wysokim zapotrzebowaniem na alkohol, tego nie wiemy), a avatar Bernabeu zawsze przypomina, że ten kocik, choć ostatnio nieco słabiej z formą może grać w pewnym madryckim zespole. Żeby już jednak wyróżnić kogoś innego postawię na użytkownika @Magnum, doceniam trwałość ludzi przy jednym avatarze, sam kiedyś zmieniałem je notorycznie, dopiero przy Ramosie się ustatkowałem, a odkąd jestem na forum Mangnum ma ustawionego Sola Campbella, szanuję mocno za przywiązanie i choć Arsenal to nie moja bajka, a avatar naszego Kanoniera to chyba ujęcie z przegranego finału Ligi Mistrzów to doceniam stałość przy jednym avatarze.
9. Najbardziej irytujący avatar - Pójdę za tłumem, jak ta owieczka, która idzie radośnie za stadem. Nie mówię, że to coś złego, ale wiecie. Nie zawsze trzeba być indywidualistą, nie ma nic strasznego w tym by raz na jakiś czas dać się ponieść chwili i zagłosować tak samo jak cała reszta. Chciałbym wyróżnić tu użytkownika @FILIPPO828, by oddać na niego głos w kategorii "Debiut roku" troszeczkę zabrakło, minimalnie dał się wyprzedzić moim magnetycznym przyjaciołom, ale tutaj nie miał sobie równych. Czemu tak? Bo tak. Poszedłem za tłumem. Dalej @sickstick, jak wspominałem w kategorii wyżej, kiedyś miał fajne avki, ale ta obecna kumulacja grupowego trzymania się za męskie narządy rozrodcze, a wczęsniej wszechwiedzący cyborg z popularnego teleturnieju prowadzonego przez JE Tadeusza Sznuka to za dużo, ale jest dla niego nadzieja, udowodnił w przeszłości, że avatary i ich dobór to jego mocna strona, jest szansa na powrót na właściwe tory w przyszłych latach. Ostatnia nominacja trafia do użytkownika @Ilka za całokształt, o ile Pedriego jeszcze mogę zrozumieć, ale świecenie (chyba był) jakimś Dżambalem, czyli najbardziej antypatyczną postacią obecnego futbolu obok Viniciusa to za dużo, a podejrzewam, że to nie koniec świecenia Barceloniarzami w avatarach, nic personalnego, po prostu osobista niechęć do niektórych piłkarzy.
10. Kto poczynił największy postęp - Trudna kategoria, bo będąc tu już ponad 12 lat serio ciężko jest odnieść wrażenie, że ktoś mógł w znaczący sposób się wyróżnić, poprawić swój foruming, bardziej idzie tu przyzwyczajenie, że userzy 1, 2, 3, ..., m, n piszą tu już tyle lat, tak przywykliśmy do ich obecności, że aż tak nie zwracamy uwagi na to czy ktoś zaczął produkować obszerniejsze posty, ich wpisy zawierają więcej treści. Podejdę więc tutaj może niestandardowo, ale wyróżnię osoby, które zacząłem częściej zauważać, tych co bardziej rzucali mi się w oczy. Na pierwszym miejscu użytkownik @dias, na drugim @Mr.Chris, a na trzecim @Zygmunt-1, wytłumaczenie zbiorowe, ale podchodzę do tej trójki, że mimo iż są tu już dłuższy czas tak w tym roku mam wrażenie, że widywałem ich częściej, może to kwestia, że ja więcej czytałem, nie wiem, ale to właśnie te trzy osoby bardziej mi się rzucały w oczy w porównaniu z poprzednimi latami, więc dla mnie jest to duża forma postępu. Że są, że stale piszą i uczestniczą w regularnym życiu forumka.
11. Kto poczynił największy regres - I myślę, że tu mógłbym postąpić podobnie co wyżej, ale w drugą stronę. Nie może być jednak za prosto, trzeba się choć na chwilę wyłamać i oddać głos na użytkownika @Boromir, tradycja to piękna rzecz, trzeba o niej pamiętać, pielęgnować ją jak kwiatki, bo inaczej zginie, przepadnie w odmętach. Bracie Faramira, synu Denethora, namiestnika Gondoru, nominuję Cię w tej kategorii, bo brak czapki Mikołaja to rzecz niedopuszczalna. Na kolejnej pozycji @piotrcies, którego jest po prostu mniej, nie jest to negatywne, bo Piotrek nadal jest, może ma po prostu mniej czasu na forumowanie, ale z osoby, której było tu pełno nagle jest go o wiele mniej, więc niech dominowanie go tu nie będzie niczym złym, a wręcz przeciwnie, docenieniem przeszłości i za to ile wnosił w życie forum. Ostatnim nominowanym będzie @Morrow, którego uwielbiam czytać, ale to ten sam case co u Piotrka, w pełni zrozumiałym jest, że ktoś po prostu ma swoje życie i jest go tu naturalnie mniej, nie zmienia to faktu, że jak Morrow wbije i coś napisze to od razu chce się ten wpis czytać.
12. Najbardziej pomocny użytkownik - Pierwsza nominacja dla użytkownika @yedraz, nie we wszystkich grach, które organizuje biorę udział (w sumie to chyba tylko w jednej xD), ale dla nas to takie małe urozmaicenia, żeby sobie coś potypować w swoim gronie, dla niego masa roboty i tym samym szacun za ogarnianie tego wszystkiego, zajebista robota jak zawsze i w pełni zasłużona nominacja, dalej stawiam na @Eyesmona, bo organizowanie plebiscytu, gdzie dobrze wiemy jak to wyglądało w poprzednich latach i jakie były chęci to dla mnie duży plus, traktuję to posumowanie jako już taki stały punkt forumowego życia i jego stały punkt zawsze na zakończenie roku, szacunek za chęć organizacji i liczenia głosów, kiedy my będziemy w depresji po świątecznych urlopach. Ostatni typ to @cloner, który niezmiennie walczy z błędami w naszych postach, poprawia jak się tylko da i po prostu jest z nami na forum, tu bardziej też ogólne zdanie, ale Kostek jest z nami tu od lat, też chyba jedna z bardziej rozpoznawalnych twarzy na forum.
13. Największy dziwak - @piotrcies i jego avatary z nowymi zawodnikami MU xD oddawałem już kiedyś taki typ, ale po prostu muszę go powtórzyć, bo zawsze mnie to śmieszy jak Piotrek z nadziejami wstawia nowego zawodnika w avek po czym kończy się tak jak zawsze. Dalej @Conrado za temat polityczny, nie mój świat i nie trafia do mnie jego argumentacja. Na ostatnim miejscu @Wilmore, podobny przypadek co wcześniej.
14. Najsłabsze ogniwo - Niewdzięczna kategoria, bo uważam, że nawet jeśli z kimś się nie zgadzam w jakimś temacie to dopóki ktoś nie uprawia perfidnego trollingu i nie jest totalnym odklejeńcem to trzeba taką osobę doceniać, ale nasz forumowy prawnik @MarcinW wybitnie mi nie siedzi, a że wstawiam już wszędzie maksymalną ilość nominacji to on właśnie tu trafia, oznaczam niech widzi, może się poprawi. Na kolejny miejscu @Magnesiki-Kolejowe.pl, bo był i zniknął, ogromna strata, ale liczę, że jeszcze do nas wróci. Ostatnia nominacja trafia do @Magnetyczny_Swiat, ale to ten sam vibe co u kolejowego przyjaciela.
15. Największe zaskoczenie - Zacznę od użytkownika @DDK, nie pisze o piłce dużo, ale zaskakuje mnie częstotliwość z jaką robi najróżniejsze rzeczy, od podróży po nabijanie kroków, fajnie, bo widać, że Dudek się spełnia w życiu, dobra robota. Kto mnie jeszcze zaskoczył? @19B10, bo też (może mylne wrażenie, nie wiem) jest go w moim odczuciu na forum tak z trzy razy więcej, widuję go po prostu częściej i lubię czytać jego wpisy. Ostatnia nominacja dla @Enjo, bo zaskoczyło mnie, że ma jakieś połączenie ze środowiskiem Polonii Bytom o czym Kostek chyba kiedyś wspominał xD Poza tym lubię Enjo, więc tez chciałem go gdzieś nominować.
16. Wydarzenie roku na forum - Rok ma dwanaście miesięcy, dwanaście miesięcy to jakieś 52 tygodnie, 52 tygodnie to 365 dni, 365 dni to 8760 godzin, 8760 godzin to 525 600 minut, 525 600 minut to 31 536 000 sekund. 31 536 000 sekund to w kurwę dużo sekund. Może się wydarzyć w takim czasie bardzo dużo. W takim czasie na pewno dużo podziało się w życiu naszego forum, ale zacznę tutaj od oczywistego wyboru. Posłużę się cytatem wybitnego pisarza, Williama Shakespeare'a - "Bot albo nie bot, oto jest pytanie". Botyzacja forum i coraz to dalej sięgające macki użytkownika czubatka w kontekście ubotyzowania strony swiatpilki.com to bez dwóch zdań najważniejsze wydarzenie tego roku. Może i wydarzyło się tu coś jeszcze, ale nic nie przebije botyzacji, stąd tylko jedna nominacja.
17. Najlepszy temat forum - Domek, Real Madryt, AC Milan
18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze - Tylko jedną? Uwolnić użytkownika @Kamil232

Uff, koniec. Tak, napisałem to sam. Mam nadzieję, że miło się czytało te wysrywy.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 21 gru 2025, 21:24

Będzie po jednym użytkowniku, żeby Ci @Eyesmonchat GPT nie musiał palcem pokazywać co , gdzie i jak. :wink:
1. MVP forum - @DDK
A niech ma! Za te zrzutki na pieski. Wszyscy pieski lubią.
W innych tematach też pisze ciekawie. Można się z nim nie zgadzać, ale jego głos w dyskusji warto poznać.

2. Debiut roku - BRAK

Wielkiego wyboru nie było.

3. Największy znawca - @fekalia
Dobrze mi się czyta jego wpisy dotyczące klubów Serie A oraz reprezentacji Italii.

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać -@Leszek
Kilka forów za nami. Może byłoby o czym pogadać?

5. Największy dowcipniś -@Boromir
Jest dowcip, jest błysk!

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - @karollo89
Przydałby się kolejny głos w temacie Portowców. Zarejestrował się na tym Forum , ale za dużo to tu nie popisał.

7. Najfajniejszy użytkownik - @venomik

Juventus, książki, ciasteczka.

8. Najlepszy avatar - @Zygmunt-1

Z tego co wiem to nie ma tu jakiegoś drugiego dna- po prostu fajnie to wygląda.

9. Najbardziej irytujący avatar @Ojciecdyrektor

Komu te bimbały przeszkadzały? Bimbały> Brunner

10. Kto poczynił największy postęp @1234

Nie wiem czy postęp ,ale kolega się rozkręcił. Zobaczymy jak bardzo.

11. Kto poczynił największy regres - @Precel

Może się odkopie z tych chatów gpt, tych bzdurnych historyjek i jeszcze mnie pozytywnie zaskoczy.
Widzę, że znowu zaczął coś pisać na forum więc jest szansa na autorskie, oryginalne, komentarze.

12. Najbardziej pomocny użytkownik -@dias

Trudny wybór.
W końcu zdecydowałem się na diasa- za kilka pomysłów na książki do przeczytania.

13. Największy dziwak -@Conrado

W temacie Milanu spoko. A jak wjeżdża polityka- koniec dyskusji. Ściana.

14. Najsłabsze ogniwo - @Mr.Chris

W tematach nie-piłkarskich omijam szerokim łukiem. No nie po drodze mi z jego twórczością.
Man Utd też nie śledzę więc ... spoko.

15. Największe zaskoczenie - Posługiwanie się chat gpt do tworzenia swoich wpisów.

Po co? A na co to? Nie karmić skynet.

16. Wydarzenie roku na forum - Wybory prezydenckie.

Jakieś emocje, dyskusje itd.

17. Najlepszy temat forum - Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Zaglądam. Czytam. Kilka razy kasowałem tekst w tym temacie przed wysłaniem. Czasem coś ciekawego a czasem odgrzewanie starych kotletów. Ale zaglądam.

18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze -

Wszystko zależy od ludzi tutaj piszących. Więc mogę sobie i Wam życzyć chęci do dalszego pisania. Od siebie.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 23 gru 2025, 12:41

1. MVP forum - @Eyesmon za swoje historie, ludzkie podejście do życia, nie udawanie nikogo i fajny charakter + organizacje plebiscytu. @sickstick ciężko jest dyskutować bo argumenty daje z tzw. dupy, ale poza tym to daje mega dużo na forum, obecny w wielu tematach, które przeglądam, często można poczytać czy pośmiać się. @HMK za całokształt. Taki forumowicz, który nie spamuje, ale nie chciałbym żeby odchodził z forum.
2. Debiut roku - BRAK
3. Największy znawca - @Kluchman za wiedzę i poziom dyskusji.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @Rezus @Enjo i @NoName1989.
5. Największy dowcipniś - Chłopaczek, Bernabeu (za post roku) i Boromir.
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - @kaczy @Morrow i @Dr.Football1
7. Najfajniejszy użytkownik - @matt @19B10 @futbolowa
8. Najlepszy avatar - Boromir, Kluchman i mój.
9. Najbardziej irytujący avatar - chyba żaden mnie nie irytuje.
10. Kto poczynił największy postęp - ciężko stwierdzić kto w ostatnim roku, ale na pewno lepiej mi się czyta Rezusa (jak się nie napina :P) i coraz częsciej widzę @Mr.Chris
11. Kto poczynił największy regres - cloner, gilardino11 i MarcinW.
12. Najbardziej pomocny użytkownik - czubatka i wszyscy, którzy wpłacają na schronisko!
13. Największy dziwak - zdecydowanie johnybatonik i mazur.
14. Najsłabsze ogniwo - w tym roku jak dla mnie cloner, mazur i johnybatonik.
15. Największe zaskoczenie - zdjęcie od cruela :D
16. Wydarzenie roku na forum -brak
17. Najlepszy temat forum - domek.
18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze - a ja bym nie chciał napływy 10-100 nowych użytkowników. Przyznam, że wolałbym powrót starych wyjadaczy. Wolę raczej znane towarzystwo.

Sorry, że nie wszystkich oznaczałem, ale w połowie musiałem szybko zakończyć bo mi telefony dzwoniły.

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 23 gru 2025, 16:21

Zdecydowalem sie ze oddam swoje glosy:

1. MVP forum -@Eyesmon za bycie bardzo pozytywna osoba, bratem od lewa w gore i jedna z niewielu osob ktora mnie pamietala. @DDK za zwierzaki, podroze i fakt ze wydaje mi sie ze moglibysmy sie zaprzyjazic w zyciu poza forumowym.
2. Debiut roku - Nikt specjalnie w tym roku nie zadebiutowal.
3. Największy znawca -@Kluchman za ogromna wiedze, @7lechus za wiedze w temacie o kosmosie, @Bernabeu za wrzucanie cyferek i styl pisania ktory lubie.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @Eyesmon, @DDK
5. Największy dowcipniś -Malo kto mnie rozmiesza tutaj ale dam wyroznienie @19B10 oraz @Boromir
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - @Hersk , @Tomusmc
7. Najfajniejszy użytkownik - @Eyesmon, @DDK
8. Najlepszy avatar - Brak
9. Najbardziej irytujący avatar - Rowniez brak
10. Kto poczynił największy postęp - @Zygmunt-1 Pisze duzo wiecej w tematach ktore mnie interesuja i z duza dawka luzu.@Delpiero14 Dal na wstrzymanie z probawaniem bycia zabawnym na sile przez co jego posty zyskaly na jakosci.@HMK za humor i mile dla oka posty.
11. Kto poczynił największy regres -@venomik.Kiedys zabawny , teraz bazuje glownie na prowokacjach i "wciskaniu kija w mrowisko". @gilardino11 Kiedys lubilem go czytac ale w ostatnim roku to rownia pochyla z dodatkiem mocno betonowej sciany.
12. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka Za pomoc techniczna dla forum.
13. Największy dziwak -W pozytywnym znaczeniu tego slowa @Cement. Doceniam zainteresowanie malo popularnymi ligami i profesjonalne relacje meczow ktorych zapewne nikt na tym forum nie oglada.
14. Najsłabsze ogniwo -Fora odchodza do lamusa, kazdy uzytkownik jest wazny nawet jak jest trollem wiec ten glos zachowam dla siebie :wink:
15. Największe zaskoczenie - Brak
16. Wydarzenie roku na forum -Kolejna zrzutka na schronisko
17. Najlepszy temat forum - Ksiazki-recenzje
18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze - Moze wiecj nowych uzytkownikow ale ja w sumie lubie forum takim jakim jest.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 29 gru 2025, 10:55

1. MVP forum - 1. @Boromir - podoba mi sie jego foruming, na luzie, z poczuciem humoru, aktywny w wielu tematach, taka dobra dusza tego forum. 2.@Bernabeu - do Madrytu mi bardzo nie po drodze, ale pod katem czysto pilkarskim lubie czytac jego posty, duza wiedza opisana fajnym jezykiem i podparta czesto jakims researchem. 3. @Eyesmon - mam wrazenie, ze im dluzej tu jestem tym bardziej dostrzegam roznice w podejsciu do wielu spraw miedzy nami, ale to tez taka dobra dusza tego forum, aktywna, sprawia ze to forum zyje i ma pozytywna aure. nie trzeba sie we wszystkim zgadzac, ale fajnie poznac inny punkt widzenia i zwyczajnie dyskutowac.
2. Debiut roku -
3. Największy znawca - 1. @Bernabeu - moglbym powtorzyc argumentacje z poprzedniego punktu. 2. @Kluchman - w wielu tematach duza wiedza, to sie rzuca w oczy. @7lechus - nie czytam niczego zwiazanego z kobieca pilka, ale doceniam oddanei sprawie i zaangazowanie.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać -
5. Największy dowcipniś - @Boromir ot smieszek forumowy w pozytywnym znaczeniu.
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum -
7. Najfajniejszy użytkownik - 3 osoby, ktore najbardziej lubie, po prostu, ze wzgledu na to co pisza i jak, moze tez troche podejscie do dyskusji i zycia @dias, @venomik, @Mr.Chris
8. Najlepszy avatar - mial byc FILIPPO28, ale zmienil fajna pilke na Anwil wiec wybieram Zdzisia Krecine @DDK
10. Kto poczynił największy postęp -
11. Kto poczynił największy regres -
12. Najbardziej pomocny użytkownik - @DDK - za organizacje zbiorek
13. Największy dziwak -
14. Najsłabsze ogniwo -
17. Najlepszy temat forum - pewnie Domek i wszystko co zwiazane z polska pilka klubowa

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 29 gru 2025, 22:18

1234 pisze:
19 gru 2025, 8:47
1. MVP forum - @matt
2. Debiut roku - @asx76 może mało aktywny, ale chociaż pisze o Ekstraklasie :mrgreen:
3. Największy znawca - @7lechus nie wiem czy jest ktoś, kto z taką pasją pisze o swoich zainteresowaniach, jak on o piłce nożnej kobiet ;)
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - pisałem już rok temu, że chyba nikogo. Znamy się z forum i to wystarczy :mrgreen:
5. Największy dowcipniś - @cloner
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - @Hersk wiadomo, że jego, skoro nawet zostało przeprowadzone śledztwo dlaczego zniknął oraz powstał dedykowany temat :badziewie:
7. Najfajniejszy użytkownik - @Przema
8. Najlepszy avatar - @PietroBosman
10. Kto poczynił największy postęp - Nie wiem, może @Ilka? pierwsza przyszła mi na myśl więc niech tak będzie.
11. Kto poczynił największy regres - @piotrcies nie mam nic złego na myśli, po prostu coraz mniej się udziela.
12. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka
13. Największy dziwak - @johny batonik
14. Najsłabsze ogniwo - @johny batonik troll, niegroźny, czasem zabawny, ale troll.
15. Największe zaskoczenie - Nic mnie nie zaskoczyło.
16. Wydarzenie roku na forum - Nic szczególnego się nie wydarzyło żebym to jakoś zapamiętał.
17. Najlepszy temat forum - Ekstraklasa 2025/2026
18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze - Większy ruch, więcej użytkowników i lepsza rozpoznawalność forum w sieci. W przyszłym roku mundial, może się coś ruszy :mrgreen:
19. Post roku:
Zygmunt-1 pisze:
29 gru 2025, 18:41
Atak Chmielu jest tym samym dla świata polskich kraftów czym Adam Małysz dla polskich skoków :beer:
:brawo: :brawo: :brawo:

Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2330
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 30 gru 2025, 1:03

1. MVP forum - @matt_, @Cement, @Eyesmon - udzielają się często na różne tematy, piszą z sensem a ponadto w dobrym tonie.
2. Debiut roku - nie mam pojęcia
3. Największy znawca - @Kluchman, @PietroBosman, @Cement i @venomik, za szeroki wachlarz wiedzy - cóż czas i lektura sporo uczą :wink:, dodatkowo wyróżnienie dla @Samuraj za zajawkę giercowo-orientalną
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - jak zwykle was wszystkich
5. Największy dowcipniś - @Boromir, @cloner za pogodne podejśce do życia
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - hmm... @Conrado ? mam wrażenie, że rzadziej podrzucał coś w wątku o metalu
7. Najfajniejszy użytkownik - @1234 bo mnie pochwalił powyżej :P, no to jeszcze @Przema i @dias
8. Najlepszy avatar - @PietroBosman Aye, aye cap !
9. Najbardziej irytujący avatar - nie mam pojęcia
10. Kto poczynił największy postęp - w sensie częstotliwości udzielania się i to na różne tematy @Zygmunt-1
11. Kto poczynił największy regres - wskazałbym na siebie ale ponoć nie można, :wink: mało czasu na wszystko, ot gorszy rok :(
12. Najbardziej pomocny użytkownik - oj jest tu spora grupa @czubatka - notabene powinien byc też w MVP bo trzyma forum w ryzach, @yedraz za gry towarzyskie, @DDK za pamięc o naszych braciach mniejszych, ponadto @Vol'jin @Rezus oraz @Samuraj za podrzucane nutki w wątku czego słuchacie
13. Największy dziwak - nie mam pojęcia
14. Najsłabsze ogniwo - nie mam pojęcia
15. Największe zaskoczenie - nie mam pojęcia
16. Wydarzenie roku na forum - Polak w kosmosie to jest zacna rzecz i basta !
17. Najlepszy temat forum - cały wątek z książkami
18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze - hmm, może osobny wątek poświęcony nowym technologiom (?)

PS. powyższe odpowiedzi udzielone są w oparciu o moją bardzo niewielką bywalność na fourm poza paroma jego wątkami.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 gru 2025, 21:26

OK Panowie, bez oznaczania bo bez.

1. MVP forum - przez trzy ostatnie lata wygrywał u mnie matt więc jemu przyznajemy złotą telekamerę a ja w tym roku wybieram Bernabeu. Wszyscy wiemy za co. Wiedza, kultura itd. Zobaczymy, czy będzie taki kulturalny jak Juventus znowu wróci do regularnego lania Realu ale póki co - jest jak jest.
2. Debiut roku - asx76, jako jedyny zapadł mi w pamięć
3. Największy znawca - Cement, ogląda sobie te ligi, pisze nam tu pamiętniki z meczów, jeździ na IV macedońską i w slumsy Rabatu. Musi być nominacja.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - bez nominacji, wg teorii martwego internetu Wy i tak wszyscy boty jesteście
5. Największy dowcipniś - sci
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum - Jak napiszę kogoś ze starej gwardii to będzie to oklepane. Ale Hersk mógłby wrócić.
7. Najfajniejszy użytkownik - matt - musiał być w którejś z pozytywnych kategorii.
8. Najlepszy avatar - johnny batonik
9. Najbardziej irytujący avatar - cycki Ojca Dyrektora
10. Kto poczynił największy postęp - DelPiero14 - przestał narzekać
11. Kto poczynił największy regres - DelPiero14 - przestał pisać
12. Najbardziej pomocny użytkownik - czubatka, bez niego to forum już dawno by się rozleciało
13. Największy dziwak - Conrado - za duże zafiskowanie na politykę
14. Najsłabsze ogniwo - Conrado z tematu politycznego. Conrado z tematu Milanu jest spoko
15. Największe zaskoczenie - w zeszłym roku narzekałem, że z Zygmuntem-1 nie możemy pogadać o Chrobrym w pozytywnym tonie, a w tym roku możemy :jupi:
16. Wydarzenie roku na forum - coming out johnnego batonika
17. Najlepszy temat forum - Juventus, wiadomo
18. 1 rzecz jaką byś zmienił / dodał na forum aby w kolejnych latach było lepsze - więcej Juventusu, kiedyś było nas sporo, teraz kilka osób

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”