Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 376

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 24 sie 2025, 16:49

4:0 vs Stal
5:0 vs ŁKS
4:3 vs GKS Tychy
3:2 vs Pogoń G-M
7:0 vs Znicz
5:0 vs Śląsk

No robi to wrażenie. Już po 6 kolejkach kreuje się ładna przewaga punktowa nad miejscami 3-6.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 469

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 15 paź 2025, 8:45

Ktoś z Krakowa? Kiedy będą w otwartej sprzedaży bilety na Wisła-Polonia? Jak to w ogóle wygląda, na stronie wcześniej pojawia się informacja o dokładnej dacie?

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1502
Kibicuję: WRE

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 15 paź 2025, 10:08

@DDK, wypowiedz się ;)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 15 paź 2025, 15:36

Standardowo sprzedaż rusza około 2-3 tygodnie przed. Najpierw tam dla subskrybentów, potem otwarta. Myśle, że za tydzień powinno wszystko ruszyć.
Teraz kwestia jest trochę inna, bo zazwyczaj ruszało to od razu po poprzednim meczu (chyba ze grlaismy np. 3 z rzędu u siebie), ale zamknęli nam stadion na najbliższy mecz. Niemniej jednak pewnie za tydzień będize info.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 02 lis 2025, 10:45

W ostatnich latach wyjazdy Wisły do Głogowa rzadko kończyły się dobrze – dwa z trzech meczów z Chrobrym były trudne, nerwowe i przegrane. Dopiero za trzecim razem przy pomocy Anioła się to udało i mam nadzieję, że dziś dojdzie do powtórki. Nie będzie łatwo, ku mojemu zdziwieniu Chrobry jest w świetnej formie. Ma na koncie cztery wygrane z rzędu i zajmuje czwarte miejsce w tabeli. Co więcej, obok Wisły stracił najmniej bramek w lidze (Wisełka – 12, Chrobry – 13). Choć głogowianie nie są szczególnie bramkostrzelni (21 goli w 14 meczach), to wystarczyło, by wygrać już siedem razy – tylko o jedno zwycięstwo mniej niż Śląsk i jedno więcej niż Wieczysta (Precel statystyk :x) Najlepszym strzelcem Chrobrego jest obrońca (!) Myrosław Mazur (5 goli, w tym dwa karne) – groźny przy stałych fragmentach, bo ma 189 cm wzrostu. Oprócz niego warto uważać na Mandrysza i Ozimka, którzy mają po cztery trafienia. Wisła też ma swoje atuty – Rodado ma dziś wrócić do składu mimo niedawnej kontuzji, więc jest gotowy do gry. Wygrana w Głogowie dałaby szansę na jeszcze większą przewagę w tabeli – obecnie mamy 10 punktów więcej niż Chrobry. Trener Jop nie zdradza planów punktowych, ale wszyscy wiemy, o co chodzi – o kolejne zwycięstwa i spokojne liderowanie, zwłaszcza po spokojnym awansie przy użyciu drugiego garnituru na Suchych Stawach w środę. Myślę, że bierzemy dziś to, co nasze.

Do boju, Wisełka! Do boooju, Wisełka! Marsz, marsz, marsz! Do boju Marsz!

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 23 gru 2025, 21:25

Właśnie minęło 7 lat od afery kambodżańskiej. :rotfl4: Wołosik pierwszy podał, że przelew dotarł do Krakowa i że on dalej wykonuje swój zawód, to jest fenomen.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 24 gru 2025, 8:23

Obrazek

Jubileuszowy herb na 120 lecie. Przyjemny.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 24 gru 2025, 8:55

Ogólnie nie przepadam za takimi jubileuszowymi herbami ale ten fajny. Nie przesadzony, przemyślany, przyjemny. Ostatnio się pozbyłem trochę barw to może właśnie jakaś koszulka w przyszłym roku.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 24 gru 2025, 9:15

Nasza meczowka domowa w tym sezonie jest taka dowalona, że kupienie jej stał się dla mnie obowiązkiem, dlatego czekam na cieplejsze dni, bo nie chce jej teraz zakładać na bluzę żeby nie rozciągnąć xd Choć ta biała wyjazdowa też niczego sobie, czarna zrobiła na początku szum bo motyw wierności itd. ale mnie nie przypadła jakos do gustu

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 24 gru 2025, 9:51

Właśnie ja i tak mam jeszcze oryginalną personalizowaną, którą dostałem (z tym ze ma kilka dziur od piro), tę z wyjazdu z Wiednia (idealnie leży) + jedną czarną osiedlową i jakiś czas temu obiecałem sobie, że nie kupuje więcej bo po prostu nie ma po co. Szaliki mam 3 (jeden co dostałem w 2003 roku od taty i dwa osiedlowe). Tak to większości rzeczy się pozbywam - nawet tydzień temu dałem dziewczynom jakies stare bilety, jakaś vlepke, koszulkę na licytacje charytatywne.

Zobaczymy jaka będzie kolekcja, ale ten herb jest na tyle fajny, że coś trzeba będzie zakupić. I będzie okazja, zeby sobie Wiślackie sprezentować:P

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 30 gru 2025, 10:07

Czy komuś jeszcze udało się namierzyć pana Wannę Lee czy słuch o nim zaginął a pan Hartling się nadal z tego śmieje?
Pamiętam ile z tego było śmiechu, choć pewnie nie kibicom Wisły. Minęło 7 lat, Pogoń zaczynała myśleć o pięciu się w górę, a teraz wróciliśmy do punktu wyjścia i mamy swojego czarodzieja choć na inną skalę. Jakie to wszystko przewrotne.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 31 gru 2025, 10:52

Wiktor Staszak ma iść na wypożyczenie do Lecce? Pewnie Primavera bo skoro chłop się do Wisły w 1. Lidze nie łapie, to jak ma się załapać w Serie A? Wykup za kilkaset tysięcy euro? Na Reymonta spóźniony Mikołaj chyba ma się zjawić, albo w Italii coś za mocno słońce grzeje po piciu świątecznym, serio, ja w nim na razie nic takiego nie widzę. Choć trzeba przyznać że wypożyczenie Krzyzanowskiemu do Torino i ogrywanie się w Primaverze wyszło w miarę na plus.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 31 gru 2025, 10:59

Precel pisze:
31 gru 2025, 10:52
w nim na razie nic takiego nie widzę
Pewnie dlatego tylko możesz komentować to na forum a nie decydować o tym komu dać szansę a komu nie. Kilkaset tysięcy euro to są frytki jeśli kupujesz potencjał.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 31 gru 2025, 11:10

Wypraszam sobie, mam setki godzin w FMie 26. Co Ty wiesz o skautingu?

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 31 gru 2025, 12:02

Precel pisze:
31 gru 2025, 11:10
Wypraszam sobie, mam setki godzin w FMie 26. Co Ty wiesz o skautingu?
W takim razie przepraszam. Moja wiedza i praktyka zatrzymala sie na FM12 wiec jest mocno nieaktualna.

Kolegom z tego tematu polecam tego uzytkownika na X dawniej tweeter:

Co jakis czas wyswietlaja mi sie jego wpisy i nie moge przejsc obojetnie obok powtorek z pierwszej dekady XXI wieku. Moja Pogon miala wtedy rozne okresy, pelne wzlotow i upadkow, choc raczej wiecej tych drugich. Wisly wtedy nie dalo sie nie lubic i nie ogladac, zarowno w ekstraklasie jak i w pucharach. Zwlaszcza w naszej lidze to byla maszynka do wygrywania i efektownej gry, a takiego hegemona to pewnie juz nie bedzie. No i ten Frankowski...zdecydowanie jeden z moich ulubionych polskich pilkarzy od czasu kiedy zaczalem sie interesowac pilka nozna. Wielka szkoda, ze tej LM nie udalo sie podbic, a bylo tak blisko. To byl inny poziom i inna bariera wejscia niz teraz, gdyby tamta Wisle nalozyc na dzisiejsze realia, to pewnie co roku meldowaliby sie w fazie grupowej, a przynajmniej bylyby na to duzo wieksze szanse niz z aktualnymi druzynami.
Pamietam, ze byla spora podjarka Wisla w tamtym czasie, nawet z kolegami ogladalismy te mecze. Podjarka byla do tego stopnia, ze jak w koncu Wisla z Majdanem w bramce przyjechala do Szczecina po naszym awansie i przejechala sie walcem wbijajac piatke bezradnym Portowcom to nawet to jakos tak szczegolnie nie bolalo. Po latach w pracy trafilem na goscia, ktory na bazie tamtyhc sukcesow wciagnal sie w pilke nozna i jezdzil do Krakowa na mecze i nadal jezdzi z jakas tam grupka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”