Mistrzostwa forum w szachach 2026

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 306

Mistrzostwa forum w szachach 2026

Post autor: Leszek » 04 sty 2026, 18:06

FILIPPO828 pisze:
04 sty 2026, 15:57
Gdy pojedynek się przerwie np.utrata zasięgu to rozumiem że partia jest przegrana?
A to akurat bardzo dobre pytanie postawiłeś, plusik dla Ciebie. Generalnie odradzam grę na poczciwym kurniku bo tam się najprędzej coś takiego wydarzy. Na chess com i lichess raczej się nie zdarza, a przynajmniej bardzo rzadko. Jeżeli już się nie daj Boże zdarzy to myślę wszystko zależy od podejścia graczy. Będą sami najlepiej wiedzieć jaka była sytuacja na szachownicy gdy to się wydarzyło. Czy powtórka partii w takiej sytuacji jest moralnie uzasadniona czy np coś tam po gentelmeńsku można ustalić. Generalnie odradzam kurnik i myślę że jak się będziemy trzymać chess com i lichess to nam się nie przydarzy po prostu.
FILIPPO828 pisze:
Druga sprawa co w przypadku równej liczby punktów w grupie i remisowym pojedynku dwóch zainteresowanych?
No to o tym pisałem pod koniec tamtego posta że tym się zajmę wieczorem :wink: Opiszę to dziś tuż przed pójściem spać, może ciut wcześniej.
FILIPPO828 pisze:
Zasady ustalę się przed turniejem a nie w trakcie. W barażach będzie 6 graczy. Piszesz że przegrany odpada więc zostanie trzech... i co dalej?
Ok, niech Ci będzie :) Nie chcałem tym spamować na tym etapie ale w porządku. Wszystko opisałem zatem i ukryłem pod przyciskiem spoilera. Kliknij Ty bądź ktokolwiek inny to się dowiecie :wink:
Spoiler:

Wróć do „Gry Forumowe”