Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 12

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 maja 2006, 17:36

Łukasz[ACM] pisze:Szkoda że taka renomowana liga jaką jest Calcio przechodzi kryzys i padają na nią same cienie podejrzeń.
No właśnie. Cienie podejrzeń nie biorą się jednak z nikąd. Przecież nikt tego nie wymyślił, bo i jaki miałby w tym cel? Zniszczyć Serie A? Przecież to mission impossible i nawet jeśli komuś zależało na tym, by te afery się pojawiały to i tak do niczego to nie prowadzi. Przecież federacja nie zdegraduje zaraz czterech, czy pięciu klubów, bo wiadomo jaki rozgłos zyskałoby to za granicą i nie trzeba być geniuszem, by domyślić się jak wówczas postrzegana by była włoska piłka nożna. Ukaranie w taki czy inny sposób takiej ilości klubów pierwszoligowych i to części z czołówki byłoby podpisaniem na siebie wyroku. Zmalałoby czysto sportowe zainteresowanie Calcio ze strony kibiców (więcej stadionów "świeciłoby pustkami" tak jak nie raz i nie dwa Delle Alpi). A mniej kibiców, to mniej pieniędzy w federacji i klubowych kasach. Mniej pieniędzy, to słabsza liga. A słabsza liga to mniejsze uznanie w innych krajach. Mniejsze uznanie w innych krajach, to mniej miejsc w pucharach. Taki łańcuszek nikomu by nie sprzyjał.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 maja 2006, 17:45

Wszystko wyszło z Turynu a gdzie się skończy dopiero się przekonamy ale coś czuje że nie szybko :roll: Mocnej ligi takiej jak włoska, angielska czy hiszpańska nie da się zniszczyć :] Zawsze na miejsce zdegradowanych przychodzą kolejno z drugiej ligi. Ale nie ma o czym mówić bo o degradacji w ogóle nie ma mowy, za marne dowody chyba że ktoś coś jeszcze dla nas ma :roll: Rozgłos za granicą już jest i szybko nie przestaną o nas mówić. Gdzie niegdzie pisano o degradacji Juve ale to tylko gazety...

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 10 maja 2006, 17:46

Łukasz[ACM] pisze:Obracasz w jakiś dziwny sposób " kota ogonem ". Chcesz wmieszać w to Milan, wracasz do jakiś spraw z totonero które są już zamknięte na amen. Co Ty chcesz tam rozgrzebywać Jeszcze jednej degradacji chcesz
Prosze Cię o jedno. Gdzie ja napisałem gdzies o Milanie czy tottonero? Gdzie? Nie myl mnie z Marqiem. Cofnij pare stron i zobacz, człowieku :roll:

ostry66 pisze:Hmmm, czytalem wszystkie posty i jakos nie zauwazylem zeby ktos chcial wymiotowac na Juve
Jak nie? Zaza cały czas to pisze w temacie Juventus (zbiorczy).

Zaza, to ze stracili jakis sacunek to wiem. I co mam zrobić? Przestać im kibivować? Bo wnioskując z twoich wypowiedzi to chyba tak :roll:

Widze że jak sie wymiania Messine czy Viole, to juz się mówi ze niewinne i ze to Juve probuje odwrócic uwage. pfff

P.S. Czy nazywanie przez zaze, kibiców Juve baranami i te zdjęcie nie podchodzą pod wp?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 maja 2006, 17:47

Ale pisałem Wam że zdanie "Dwa kluby z Lombardi" to typowy chwyt :] Bo bardzie chodzi o Atalente i Brescia - ale to by nie było to :wink: Musi bys zagadka - Dla tego trzeba było zrobić coś by temat sie ciągną i było ciekawie. Przeciesz dziwne że pisza Viola - Messina a takie informacji by nie podali że Milan i Inter ? dla tego "dwa kluby z Lombardi" przyniesie wiecej seriali :]

A i tak nadal uważam że komuś może zależeć by odwrócić temat :roll: Taktyka. Poczekamy zobaczmy - winnych rozliczą ... mam nadzieje

:arrow: Żenada :roll:

P.S. -
ossy pisze:P.S. Czy nazywanie przez zaze, kibiców Juve baranami i te zdjęcie nie podchodzą pod wp?

Nie ! pytałem się :] zreszta nie znasz ":wink:"
ossy pisze:Jak nie? Zaza cały czas to pisze w temacie Juventus (zbiorczy).

Cały czas to pisze że Juventus nie znaczy wiele - zero szacunku - a reszte przy kolorowałeś :P

Ossy weź jak możesz nie cytuj - o.k ? przeciesz Twoj żal nic tu nie zmieni. Ani ja Ciebie nie przekonam ani Ty mnie. Sam widzisz jak Juve jest opisywane i jak widza ich kibic. Także zastanow sie komu to zawdzieczacie mi ? Pozdrawiam i kończe z Toba temat. :]
Ostatnio zmieniony 10 maja 2006, 17:56 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 maja 2006, 17:52

Ossy szacunek to oni stracili cały w oczach każdego poza kibicem Juve ale to normalne że ich dalej szanujesz...
Pamiętaj że teraz na ten temat będzie ogrom spekulacji, taki artykuł jaki podał Zaza i JP można odebrać również jako obracanie uwagi, czemu nie :?: Zobaczymy jakie będą reakcje ze środowiska Violi, Messiny i klubów z Lombardii.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 702

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 10 maja 2006, 17:59

Jabym tam narazie kibicom Milanu radził chwilowe zaprzestanie jechanie po Juve, przy najmniej do czasu wyjaśnienia, o które kluby z Lombardii chodzi. Bo wyszlibyście na lekkich idiotów gdyby się okazało,że to Milan. Zresztą teraz chyba można stwierdzić,ze w Serie A nie ma całkiem czystych klubów.
Kto wie może to będzie para mieszana, jeden gigant i jeden słaby ,bo takiej opcji jeszcze nie rozważaliście.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 maja 2006, 18:07

'Piotrek' jak narazie to sie okazuje że prokuratura prowadzi sledztwo w sprawie Juventusu a bardzie Moggiego. Jak i jego synalka. Jeśli Ty sugerujesz że po jednej informacji ktoś tego typu zacznie śledztwo to ładnie. Nie wiem czy wiesz ale sa tacy którzy uważaja że to za kolorowo wyglada. I komuś zależało by to tak wyglądało. Odwrócic uwage od innego tematu [?] Także wiesz jeszcze sie okaże że Moggi dostanie wyrok za zniesławnienie :] albo pomówienia. :wink: Także nie sugeruj sie tym do końca bo równie dobrze poczytaj o byłej gwiździe Juve złapanej na przemycie - dragami :] Albo co prasa pisze o temacie który wrze od tygodnia :wink: nie sa to miłe informacje dla Was uwierz mi...

Zreszta jak napisałem "dwa kluby z Lombardi" to zagrywka :) A i tak mam nadzieje że winnych rozliczą bo Włoska pilka jest na dnie :?

Pozdrawiam :!:

Miłego dnie życze :) Spadam bo liga ruszyła :twisted:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 10 maja 2006, 18:18

*_Zaza_* pisze:Jesli Ty sugerujesz że po jednej informacji ktoś tego typu zacznie śledztwo to ładnie.
W tej chwili pozdrawiamy fanów Mialanu+ RealFana którzy już osądzali cały klub właśnie po takiej jednej informacji(z tym realfanem to się troche rozpędziłem, on sugerował się nie tyle informacją z jakiegoś serwisu, co postami z tego forum)
*_Zaza_* pisze:Nie wiem czy wiesz ale sa tacy którzy uważaja że to za kolorowo wyglada. I komuś zalezało by to tak wyglądało. Także wiesz jeszcze sie okaże że Moggi dostanie wyrok za zniesławnienie
klub właśnie po takiej jednej informacji.
Z pierwszą częscią to się jeszcze moge zgodzić, być może jest to zabieg prasy, aby sobie jeszcze na tej sensacji nakład zwiększyć, bo wiadmo Atalanta to nie Milan. Ale twoja kolejna teza, to tak troche koniowi z dupy wyciągnięta, myślisz,że Moggi jest tak zdesperowany i teraz będzie oczerniał każdy klub? Nie sądze. Jak już go usadzą, to może w tedy tak zrobi, zacznie opowiadać, i myśle,że na każdego by coś znalazł.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 maja 2006, 18:35

'Piotrek' pisze:W tej chwili pozdrawiamy fanów Mialanu+ RealFana którzy już osądzali cały klub właśnie po takiej jednej informacji(z tym realfanem to się troche rozpędziłem, on sugerował się nie tyle informacją z jakiegoś serwisu, co postami z tego forum)
Postami z tego forum powiadasz? Cóż źle ci się wydaje. Przejrzałem dwa serwisy zanim w ogóle zacząłem dyskusję na ten temat. I czy my osądziliśmy cały klub po jednej informacji? Sam wiesz najlepiej ile ich się przewinęło przez ostatni tydzień.
'Piotrek' pisze:myślisz,że Moggi jest tak zdesperowany i teraz będzie oczerniał każdy klub?
Wątpię by to od niego pochodziły takowe informacje. W końcu sam Moggi jest już praktycznie skończony jako działacz Juve. Nic by na tym nie zyskał. Jeśli udowodnionoby mu przecież takowe kłamstwa to konsekwencje może ponieść jeszcze większe.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 10 maja 2006, 18:48

RealFan pisze:Postami z tego forum powiadasz? Cóż źle ci się wydaje. Przejrzałem dwa serwisy zanim w ogóle zacząłem dyskusję na ten temat.
Wiem na Onecie jeszcze byłes.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 maja 2006, 18:56

Wróciłem Piotrek :twisted:

Widze że jak typowy fan Juve wybrałeś tylko zdanie które Ci pasuje :roll: Szkoda - Ale o.k Napisałes że fani Milanu i RealFan [choć nie do końca] sugerują się jakimś artykułem ?

Dla Twojej informacji prokuratura działa w kwesti Moggiego - sędziów - firmy młodego Moggiego Gea czy Juventusu... I bynajmiej to nie jest dziennikarskie śledztwo :]

Wcześniej napisałem sam co pisze sports.it [może nie zauwazyłeś]:wink:
Nie wiem czy wiesz w tym czasie w serie A z Lombadri były takie kluby jak Brescia, Milan, Inter, Atalanta - i jak juz napisałem gdyby to chodziło o dwa kluby z San Siro to jestem przenonany ze by napisali "Milan i Inter" .. a napisali "Dwa kluby w Lombardi" - a czemu nie z Mediolanu :> ?

Jak Ci napisałem - równie dobrze ktoś może mieszać - by odwrócić uwage od Juve - mi. dla tego zagadka "Dwa kluby z Lambardi" bo gdy napisali by Inter i Milan to te kluby mogły by ich niszczyć :] Jak są czyste oczywiście - teorie z tym jest o tyle prawdopodobna że ta informacje podała Turyńska gazeta czyli Tuttosport.

Moggi zdesperowany ? a uważasz że nie ? Ja nie Twój informator ale poczytać ile może "stracić" prawde mówiąc wszystko i on i syn :]

Pozdrawiam :]

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 10 maja 2006, 19:08

*_Zaza_* pisze:Szkoda - Ale o.k Napisałes że fani Milanu i RealFan [choć nie do końca] sugerują się jakimś artykułem ?
Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś, napisałem,że fani Milanu+Realfan osądzaliście Juve po pierwszym newsie który sie ukazał,choć on tak naprawde nie wiele mówił. Oczywiście teraz się sytuacja zmieniła,to oczywiste.
*_Zaza_* pisze:Dla Twojej informacji prokuratura działa w kwesti Moggiego - sędziów - firmy młodego Moggiego Gea czy Juventusu... I bynajmiej to nie jest dziennikarskie śledztwo
Wiem, i tego nie podważam.
*_Zaza_* pisze:a napisali "Dwa kluby w Lombardi" - a czemu nie z Mediolanu
Już pisałem, być może para mieszana, choć wersja,że chodzi o Brescie i Atalante jest bardziej prawdopodobna.
Tylko tu też można się zastanawiac, kto miał na tym zyskać. Wy(fani Milanu) napiszecie,że nie o Milan chodzi, bo mistrzostwa nie zdobyli, ale co zdobyła Atalana? Spadek do Serie B. Ale jeszcze raz powtórze,wersja Brescia- Atalanta jest bardzije prawdopodobna.
*_Zaza_* pisze:Moggi zdesperowany ? a uważasz że nie ? Ja nie Twój informator ale poczytać ile może "stracić" prawde mówiąc wszystko i on i syn
No tak, ale ja sadze,że Moggi zacznie sypać dopiero jak go usadzą, zacznie kłuć kolegów z drugiej strony barykady :) .

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 maja 2006, 19:21

Przepraszam ale napisz też cytatami :roll: Zmusiłeś mnie do tego. :wink:
'Piotrek' pisze:Już pisałem, być może para mieszana, choć wersja,że chodzi o Brescie i Atalante jest bardziej prawdopodobna.

Spadły obie a jak by chodziło o Milan i Inter jestem przekonany że by napisali "po imienu" - a tak mają haczyk "Dwa kluby z Lombardi" i teraz jak nie kupić nowego numeru :roll:

'Piotrek' pisze:Tylko tu też można się zastanawiac, kto miał na tym zyskać. Wy(fani Milanu) napiszecie,że nie o Milan chodzi, bo mistrzostwa nie zdobyli, ale co zdobyła Atalana? Spadek do Serie B. Ale jeszcze raz powtórze,wersja Brescia- Atalanta jest bardzije prawdopodobna.

Zyskać ? nie koniecznie kluby jako kluby czyli pkt. czy bramki. A kto jest cały czas na tapecie ? Luciano Moggi. To już nie tyle chodzi o Juventus scudetto ale ustawki na przestrzeni całego sezonu czyli ['] Warto to dodać że to śledztwo będzie przynosić kolejne sensacje. Jak narazie prokuratura nie potwierdziła informacji Tuttosportu ale na jakiej niby podstawie tak twierdzą ?

Co ciekawe w tym momencie Atalanta awansowała z serie B znów do Serie A... Brescie ma małe szanse Forza Zdenek :)

'Piotrek' pisze:No tak, ale ja sadze,że Moggi zacznie sypać dopiero jak go usadzą, zacznie kłuć kolegów z drugiej strony barykady

Czy zacznie sypać to nie wiem, śledztwo pokaże co mu dopiszą - bo ono pewnie przyniesie max "rewelacje" Wątpie by sypał bo równie dobrze może wydać na siebie wyrok. Tu ustawki - tu mafia i konfident ? wątpie. Mi chodziło bardzie o to że Moggi był szanowany bogaty itd a teraz on i syn może stracić wszystko nawet kontakty.

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 10 maja 2006, 19:48

'Piotrek' pisze:Tylko tu też można się zastanawiac, kto miał na tym zyskać. Wy(fani Milanu) napiszecie,że nie o Milan chodzi, bo mistrzostwa nie zdobyli, ale co zdobyła Atalana? Spadek do Serie B. Ale jeszcze raz powtórze,wersja Brescia- Atalanta jest bardzije prawdopodobna.
Masz racje, mozna sie zastanawiac, ale mozna tez kombinowac w ten sposob ze Atalanta i Brescia sprzedawaly mecze, to by tlumaczylo dlaczego spadly. Pytanie dlaczego jest w tym momencie ciekawe. Moze dlatego ze mialy tak slabe sklady ze mogly sie spodziewac spadku. Moze ktos chcial sie oblowic. Nie wiem.
Za Interem i Milanem przemawialaby chec zdobycia scudetto ale w takim razie cos bylo nie tak bo ani jedni ani drudzy tytulu nie obronili. Inter wykluczylbym calkowicie bo oni to mogli kombinowac w celu osiagniecia rekordu remisow ;) Milanowi zas chyba przytrafilo sie za duzo wpadek ze slabszymi klubami, ale kto wie.
Oczywiscie nie mozna wykluczyc ze podejrzewamy nie te kluby. Kombinacji jest kilka.
Ja osobiscie mam nadzieje ze Milan jest czysty. Jesli jednak okaze sie inaczej no to kara powinna byc tym srozsza ze juz kiedys probowali robic przekrety za co spadli do serie B.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 10 maja 2006, 20:16

Ehh Zaza z tobą to jak z dzieckiem, piszesz mi 3 raz to samo,chociaż ani razu nie zaprzeczałem temu co piszesz. Moge jeszcze raz napisać, najprawdopodobniej chodzi o Brescie i Atalante, ale udziału Milanu czy Interu też wykluczyć nie można.

ostry66 pisze:...
I tu pozastaje tylko takie gdybanie,możliwości jest kilka, chyba trzeba bedzie poczekać do jutra na świeżą prase, moze jutro ujawnią chociaż jeden z tych lomabardyjskich klubów.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”