Mistrzostwa forum w szachach 2026

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 306

Mistrzostwa forum w szachach 2026

Post autor: Leszek » 05 sty 2026, 20:27

Dobra, no to czas przedstawić koszyki przed jutrzejszym losowaniem grup. Koszyki + niżej uzasadnienia czemu tak a nie inaczej:

Koszyk 1: Cement, venomik, Samuraj

Koszyk 2: gumi2006, Leszek, czubatka

Koszyk 3: futbolowa, FILIPPO828, Mates

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Czas na uzasadnienia. W koszyku pierwszym naturalnie znaleźli się jedyni zgłoszeni do tegorocznych mistrzostw uczestnicy Final Four sprzed roku. Nie ma co prawda z nami DDK który został mistrzem, ale są pozostali półfinaliści z poprzedniej edycji. Cement który był w finale oraz venomik i Samuraj którzy polegli w półfinałach. A że akurat w każdym koszyku jest miejsce dla trzech osób no to wybór był oczywiste.

W koszyku drugim znalazło się miejsce dla pozostałych którzy kiedykolwiek grali. No gumi oraz moja skromna osoba nie wyszliśmy z grupy przed rokiem i dlatego jesteśmy w drugim koszyku. Czubatka przed rokiem nie grał, a we wcześniejszych edycjach wypadał nieco słabiej od pozostałych stałych bywalców, ale jednak grał i dlatego też się załapał do koszyka numer 2.

No a korzyk nr 3 to oczywiście trójka naszych debiutantów w rozgrywkach. Akurat się szczęśliwie złożyło że debiutantów jest troje więc każde z debiutantów trafi do innej grupy :wink:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak więc taki jest podział na koszyki. I na koniec wiadomość specjalna. Nie ja będę losował. Wylosuje użytkownik .... DDK.

Postanowił w tej edycji nie bronić tytułu ale symbolicznie odprowadzi nas na ten turniej losując. Jutro w trakcie dnia przedstawi mi wyniki na privie a potem ja podzielę się wynikami z wami :wink:

@DDK @Cement @venomik @Mates @FILIPPO828 @futbolowa @czubatka @Samuraj @gumi2006

Wróć do „Gry Forumowe”