Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 13

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 maja 2006, 20:17

'Piotrek' pisze:Wiem na Onecie jeszcze byłes.
Na Onecie to może ty bywasz, bo ja akurat nie. Kiedy czytałem tam komentarze do rozmaitych newsów to głowa mnie rozbolała. Tam są naprawdę albo prymitywni ludzie, albo osoby lubiące się popisywać.
ostry66 pisze:Moze dlatego ze mialy tak slabe sklady ze mogly sie spodziewac spadku. Moze ktos chcial sie oblowic. Nie wiem.
Być może. Ale ile można się obłowić sprzedając mecze tak słabej drużyny? Skoro sami spodziewali się spadku, to nikt raczej nie uważał ich za jakiegoś super groźnego rywala, a tymbardziej te najbogatsze kluby, które jakąś sensowną gotówkę mogłyby wyłożyć. Ponadto chyba niewarto byłoby ryzykować wykrycie tego przekrętu?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 maja 2006, 20:44

'Piotrek' pisze:Moge jeszcze raz napisać, najprawdopodobniej chodzi o Brescie i Atalante, ale udziału Milanu czy Interu też wykluczyć nie można.
'Piotrek' pisze:I tu pozastaje tylko takie gdybanie,możliwości jest kilka, chyba trzeba bedzie poczekać do jutra na świeżą prase, moze jutro ujawnią chociaż jeden z tych lomabardyjskich klubów.

Tylko zasadnicza róznica polega na tym że [znów powtórze] prokuratura wstrzeła śledztwo - proces w sprawie Lucciano Moggiego - jego syna firmy Gea - Juventusu i t d. Pewnie śledztwo przyniesie jeszcze jakies "rewelacje"

Ale informacja o tym że Messina Viola i dwa kluby z Lombardi sa w to umoczone jest narazie typu - plotka. Oczywiście zaczyna sie od plotek ale to Tuttospoty :]

powtórze po raz 30: jeśli bo chodziło by o Milan i Inter napisali by "po imieniu" a tak spowodowali że jest zagadka. I o to im za pewne chodziło :) Puki nie bedziemy znali stanowiska prokuratury to wiesz ...

'Piotrek' pisze:Ehh Zaza z tobą to jak z dzieckiem, piszesz mi 3 raz to samo,chociaż ani razu nie zaprzeczałem temu co piszesz.
Bo co tu innego napisać ? Sam widzisz że to troche za kolorowe - jak mercato i nie które info :wink: A z tym dzieciem to wiesz :wink: nie dawno skończyłem ... ehh cisza prasowa :P

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 11 maja 2006, 10:59

Dzis La Gazzetta dello Sport wymienia 9 zespołow ktore prokuratura w Napoli prowadzi dochodzenie sa to: Juve, Fiorentina, Lazio, Udinese, Messina, Siena, Arezzo, Crotone i Avellino
Co ciekawe nie ma ty tych dwoch klubow z Lombardi ktore wczoraj podał Tuttosport i Il Giornale.
Widac takze ze w Serie B takze kluby maja cos na sumieniu :roll:
Wczoraj w Napoli był przesłuchiwany sedzia Massimo De Santis narazie jednak nic nie wiadomo co zeznał.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 maja 2006, 11:09

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Dzis La Gazzetta dello Sport wymienia 9 zespołow ktore prokuratura w Napoli prowadzi dochodzenie sa to: Juve, Fiorentina, Lazio, Udinese, Messina, Siena, Arezzo, Crotone i Avellino - Co ciekawe nie ma ty tych dwoch klubow z Lombardi ktore wczoraj podał Tuttosport i Il Giornal

Nie wiem - popraw mnie Hunter jak sie myle. Ale to dwa najwieksze Włoskie dzienniki zaczeły temat [La Gazzatta - Corrierra ]- w sprawie procesu Moggiego - Gea - rozmów telefonicznych ?

Bo wiesz wczoraj Tuttosport - napisał swoje ale jak pisałem były też informacje że to normalne zagrywka Juve by odwrócić uwage tylko od Juventusu. By prasa się skupiła tez na innych klubach. Typowa zmyła. A mi. dla tego nie podali nazwy klubów po imieniu "z Lombardi" bo te kluby mogły by ich zniszczyć :] zwłaszcza jak są czyste :) A doskonale wiemy że Tuttosport to dziennik na usługach Juve :wink: i teraz informacje La Gazzatta czyli dziennika który zaczą tematy po którym zaczeto proces - są inne - jak że inne :]

Sam widzisz co pisza teraz o tym zamieszaniu i nie ma juz dwóch klubów z Lombardi :] i o Juve a w zasadzie już nie procescie a stratach, konsekfecjach i karze ...

Edit - Hunter ładnie Juve straciło na giełdzie :] Czekaj na reakcja SKY :roll:

P.S - 1 - Maresca w Interze ? Zaczyna się :]

P.S - 2 - C. Zanetti "Hammer" - Jednak nie odejdzie do Juve ? Prosces i skandal go odstraszył .. nie tylko jego :roll:

P.S. 3 - Jeszcze się okaze że piłkarze Juve też dostawiali prezenty .... cisza prasowa. :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 maja 2006, 1:05

:: Największy skandal w historii calcio
:: Koniec ery triady, narodziny nowego Juventusu

Nie było mnie chwile a tu prosze. Coś o czym sie mówiło od rana stało sie fakte. Teraz faktem musi się stać czysty proces. I winni muszą być skazani. Od tygodnia Calcio umiera przez "mądrych" ludzi związanych z Juventusem. Afera jest już naprawde obnażając Juve ale nie tylko. Decyzja działaczy Stare Damy jest równoznaczna z przyznaniem sie do winny. Bo jeszcze 7 dni temu nie mieli zamieru odchodzić bo są nie winni. To kolejny po EPOkowej sprawe skandal który obnaża walke o scudetto Włoska piłke i cały sport. W tym momencie Moggi i działacze Juve spisali na straty scudetto i inne ostatnie sukcesy. Jak bym był fanem Juve chyba bym się kupił 9 mm i po zabijał - na szczęscie nie jestem. Przez 37 kolejek ligowych trwała walka o scudetto. A teraz sie okazuje że Juve scudetto przegrało w pierwszej kolejce ubiegłego sezonu. Współczuje tym piłkarza, bo nie jeden z nich grał dla klubu kibiców bo jego klub to jego pasja. A przez takich kretynów w tym momecie rywalizajca sportowa traci najmiejszy sens. Skandal zaczyna wchodzić w serie B a to już jest całkowicie obnażający sprawa. W latach 80 Milan i Lazio zapłaciły degradacją. Teraz sąd może zdecydować podobnie. Bo poprostu będzie musiał. Jak prawie 20 lat temu podją taka decyzje. Bo prawo jest równe dla wszystkich. Milan przegrał w najbardzie frajerski sposób finał LM, dwa sezonu pod rząd był drugi w tak skorumpowanej lidze, Inter od tyle lat tylko wącha scudetto, Romie zazwyczaj czegos brakuje itd - Ale w tym momencie nawet kibice Vicenza czy Pescara mogą powiedzieć że kibicują Wielki klubą. Bo Juventus jest na dnie. Dla wielu zniknie z mapy piłkarskiej. Miałem to napisać jakisz czas temu ale wielu 12 latków pisało o skandalu - ploty ! bo jakaś strona Juve podważała to co napisała Agnieszka. Teraz nawet nie macie honoru napisać "przepraszam" - nie w moim kierunku ale w kierunku Agnieszki czy całego serwisu bo przez takich buraków poziom tego potralu spadł jak poziom Calcio [jeszcze nie do takich niźin ale] Mam odromna nadzieje że winni zostana skazani, bo dla śmieci nie ma miejsce w "Religi" - dla Włochów Calcio to religia. Ale jak widać są też judasze... Z "Wielkiego Juventusu" w tym momencie została tylko nazwa wielka - J u v e n t u s - 8 liter ale szybko nie będzie sie kojażyła z innymi 8 literami s c u d e t t o - a ono szacunku nie daje ....

Dobrze powiedziane Chłopaczek złośliwy rak - ten skandal kładzie cień na wszystko co dobre w serie A. Jeśli Włosi nie zadziałaja to znaczy że im to pasuje. Przez lata wszystko uchodziło płazem co nie którzych. Ale się zabrało. Teraz Włocha na rece będzie patrzył cały swiat. Od sposobu i wyniku leczenie tego "raka" zależą MŚ , organizacja mistrzostw europy, piłka na najwyższym poziomie, nowe gwaizdy poprostu siła Calcio. Hiszpańska czy Anglieska prasa już wydała wyrok. Nawet się śmieją z Włochów. Pomyśleć że my mamy problem z tym że stadionów nie budują czy licencji ktoś nie dostanie ... ehh aż sie nie chce pisać. W tym momencie 38 kolejke [jak sie odbędzie] powinna odbyć sie z minutą ciszy ['] choć nawet "90 minut ciszy" to mało ...

:: Moggi wywierał presję na Lippim

Lippi ? nie spodziawałem się - Gea - to firma menedzerska syna Luciano, Alessandro - z tej 'stajni" wychodzi naprawde spora liczba piłkarzy - nie tylko z serie A - a wiadomo że każdy reprezentant kraju jest wart wiecej ... A sama sytuacja z Miccolim i jego transferem do Lazio pokazuje że cos jest na rzeczy. Idz albo kadra będzie dla Ciebie zamknieta.....

: Piłkarze Juventusu zamieszani w czarnego totka

Tego nie skomentuje bo dużo na ten temat napisałem wyżej. Piłkarze innych klubów grali przez 37 kolejek a wynik i tak był ustalony ... - teraz wychodzi że nawet koledzy z boiska ehh ... żenada

Piłka Nożna - dla jednych zawód - dla drugich pasja ...
Ostatnio zmieniony 12 maja 2006, 1:58 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 maja 2006, 1:40

Nie zdziwie sie jesli niedlugo wyjda powiazania mafijne Moggiego.Bo to doslownie mafia jest.Czarny totek ustawianie spotkan szantazowanie arbitrow wywieranie presji na selekcjonerze kadry.
Pisalem juz w komentarzech ze jestem zdruzgotany.Zobaczylem newsy z dzisiaj i jakbym dostal obuchem w leb.Od lat tajemnica poliszynela bylo ze Stara Dama ma fory u sedziow oraz ze nie jest wszystko jest ok. Spodziewalem sie ze kiedys to wyplynie i bylem gotowy.Ale nie na taka skale nie na te wszystkie rzeczy ktorych dowiadujemy sie od paru dni a dzisiaj w zasadzie kulminacja (chociaz kto wie co bedzie jutro).
Kibce Starej Damy wierzyli ze pilkarze nie maja z tym nic wspolnego.Wyszlo ze wrecz na tym zarabiali teraz tylko sprawa otwarta pozostaje ktorzy.
Calcio toczyla powazna choroba od lat ale w swietle ostatnich wydarzen mozna powiedziec ze to jest rak do tego zlosliwy.Nawet jesli Stara Dame zdegraduja wymienia trzy czwarte skladu sedziowskiego poleca glowy na najwyzszych stanowiskach Lega Calcio i FIGC (juz polecialy) to i tak na dlugie lata albo dekady o Calcio bedzie mowic sie tylko zle.Jesli druzyna wloska wygra Lige Mistrzow wiadomo kupila.Nie ucierpia na tym tylko aferzysci ale cala wloska pilka i to jest naprawde smutne.
Chyba nawet mi nie ulzy jesli zdegraduja Stara Dame a nam oddadza mistrzostwo z poprzedniego sezonu i ewentualnie rowniez tego.Bo nie wiadomo czy te z 01/02 i 02/03 byly zdobyte w duchu sportowej rywalizacji.A wczesniejsze?
Kompletne dno.Zal.

A Moggi niech odejdzie.Nie zle.Niech wypierdala i niech nigdy juz nie zbliza sie do zadnego klubu nie tylko we Wloszech.Jego juz nie ma i dla niego nie ma Calcio.Powinien isc siedziec a dodatkowo dostac dozywotni zakaz wstepu na kazdy pilkarski stadion we Wloszech.
PRECZ.
Załączniki
telefon.jpg
telefon.jpg (23.64 KiB) Przejrzano 346 razy

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 12 maja 2006, 10:27

W temacie zostało powiedziane wszystko, albo prawie wszystko. Ja ze swej storny chciałbym dodać, że jestem (owszem) zdegustowany całą tą oferą, ale bardziej mnie dziwi fakt, że cała sprawa wyszła tak późno. W całym tym zamieszaniu wydaje mi się, że Moggi jest tylko marionetką wielkiej machiny trzymającej łapę na Calcio i na zakładach bukmacherskich. Nie wydaje mi się, aby Moggi mógł działać w ten sposób nie mając żadnego wsparcia finansowego i przede wszystkim jakieś... nie wiem jak to nazwać... najlepiej po imieniu... mafii. Nawet jak dla mnie dziwne jest to, że w krótkim odstępie czasu prokuratura włoska znajduje dowody nielegalnej działalności najpierw Moggiego juniora, a potem Moggiego seniora. Jeśli cały precedens miał miejsce już od dłuższego czasu (a takie mam wrażenie) i znalazły się środki na to, aby kamuflować działania Panów M. to dziwnym się wydaje, że nagle owy kamuflaż przestał funkcjonować sam od siebie. Wszystko to sprawia wrażenie jakby klan Moggich przestał być potrzebny i został sprzedany jako kozioł ofiarny. Jeśli za tym wszystkim stoi jakaś mafia to oni już mają swoje sposoby, aby zmusić Moggich do niewyjawiania wszystkich szczegółów dotyczących ich działalności i nigdy się nie dowiemy jak to w rzeczywistości funkcjonowało (wszystko to przypomina aferę Rywina, prawda?).

Moja teoria oczywiście może mijać się z prawdą i winnym w całej tej aferze jest tylko i wyłącznie Moggi, ale nie wydaje mi się. Zbyt wiele zbiegów okoliczności w zbyt krótkim czasie.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2006, 11:07

Gdy ponad tydzień temu wyszły na jaw pierwsze informacje oczerniające Moggiego i Juve większość nie wierzyła że to prawda bądź uważała że " jak zawsze przejdzie bokiem ". Moim pierwszym odczuciem był niesmak i jeszcze nie wiedziałem dokładnie co myśleć ale byłem pewien jednego, że Juve śmierdzi i to bardzo. Po ujawnieniu kolejnych faktów wiedziałem już że sprawa jest bardzo poważna i pod wpływem emocji liczyłem na degradacje Juventusu :]. Gdy sprawa się troszke wyciszyła i ostygłem z emocji w degradacje Juve nie wierzyłem ale spodziewałem się odebrania mistrzostw. Wczoraj znów gazety dostarczyły nam informacji które trafiły do mnie dość mocno. Byłem zły i miałem ochote pojechać na całej lini po Juve i całej ekipie bo im się to należy :!: Teraz jestem pewien że te zakały zostaną zdegradowane i zostaną im odebrane tytuły :!: Niech gniją w Serie B bo tam ich miejsce. Mam nadzieje ze długo ich nie zobacze. Nie należym im się anie odrobina mojego szacunku. Jeżeli nie spotka ich poważna kara to uznam że nie ma sprawiedliwości bo Milan wylądował w Serie B za nieco mniejsze grzeszki :roll: Piłkarze którzy brali w łapie również powinni odpowiedzieć przed sądem o branie łapówy a za to można trafić za kratki.

FORZA czytste CALCIO :!: Razem można sie pozbyć całego syfu.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 12 maja 2006, 11:24

Łukasz[ACM] pisze:Teraz jestem pewien że te zakały zostaną zdegradowane i zostaną im odebrane tytuły
mowisz powaznie?! nie czytalem nic nowego..wiec o zadnych newsa nic nie wiem... mozesz przybl;izyc to co Cie wczoraj zmusilo do tego fragmentu co zacytowalem?!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 maja 2006, 11:54

Teraz gdy już wyszły na jaw takie informacje i toczą sie procesy - sledztwa w sprawie ludzi związanych z Juve [działaczy, piłkarzy] radze prześledzić dokładnie ten temat. Zobaczycie jakie informacje były wcześniej a także jaki poziom prezentuja fani Juve. Oczywiście są też tacy którzy ze zasłużyli na to co im klub "zgotował" ale ich ilość jest nie liczna....

Ten temat od poczatku był dla wielu - Zaza - wróg nr. 1 fanów Lucka. Co może wywniośkować po kilku pierwszych postach. Szkoda że w takich okolicznościach okazuje sie że temat sie przydał. A jak spiewa Abradab -

"Do walki z wiatrakami ruszyć tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić." :wink:
Choć lepiej chyba by pasował inny tekst piosenki - "A nawet jak wam splunąć w twarz to wy powiecie że deszcz pada ..."

Obrazek

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 12 maja 2006, 12:04

*_Zaza_* pisze:Ten temat od poczatku był dla wielu - Zaza - wróg nr. 1 fanów Lucka. Co może wywniośkować po kilku pierwszych postach. Szkoda że w takich okolicznościach okazuje sie że temat sie przydał. A jak spiewa Abradab -
mailes nosa czlowieku...niby nic wielkiego i powstal temat...zrobili burze...ze to jakies bajki i badziew...teraz to juz wstyd im sie odezwac...:)
FORZA ZAZA:)

FORZA CZYSTE CALCIO :!: :!:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 maja 2006, 12:37

Dzieciol nie było co przewidywać - wcześniej też było gorąco ale nie mieli takich dowodów - od lat tajemnicą poliszynela było to że sędziowe i nie tylko grają z Juve w jednym zespole. Przeciesz już powstały nawet dowcipy na ten temat.

Teraz najbardzie zastanawiająca jest kwestia "czarnego totka" tylko pytanie czy to jest koniec :? Przeciesz nie jeden fan Juve nie jest w stanie wymienić tego wszystkiego o co oskarzająć ludzie związanych z Juve.

Teraz Moggi zgotował im najlepsze mercato od lat :roll:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2006, 13:59

Dzieciol31 jak dla mnie to oni już są w Serie B :] To tylko kwestia czasu. Wczorajsze newsy mnie jak i wielu innych zszokowały. Za takie coś musi być degradacja :!: Jak można połowe sezonu ustawić... wywierać presje na Lippim i dawać własnym piłkarzą w łape oraz wiele innych :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 maja 2006, 14:06

Łukasz czekaj zaraz jeszcze będzie informacje że Milan dopisza to listy. :P Bo przeciesz muszą sie jakoś bronić :roll: Ale teraz to se mogą :P Tym bardzie ten "inny dziennik" :wink: Chyba bardzie fanów rossonerich mogą nie pokoić plotki o odejściu Shevchenki :roll: Narazie to tradycja przez mercato czuli ble ble ble ale Romek "szaleniec" :twisted:

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 12 maja 2006, 14:17

Serie B Witam Juventus!Może wreszcie uwierze że sprawiedliwość jest na tym świecie!

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”