Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 139

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2006, 12:53

Tekst już czytałem zanim go tutaj przytoczyłeś. Najbardziej pasuje do niego stwierdzenie z tytułu "Mocnosubiektywny". Taka tam bajka i nic poza tym. Relacji z pobytu w Katalonii mam przyjemność czytać dość sporo. Nie są to jednak relacje zamieszczane na rzecz jakichkolwiek stron klubowych tak więc podać ich nie podam.

"Tego czegoś, co podobno czyni Barcelonę czymś więcej niż klubem nie znalazłem, nie spotkałem, ale będę szukał nadal." Krzyż na drogę [']

Widziałem już lepsze teksty na Waszej stronce :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 10 maja 2006, 13:00

Mnie tam sie bardziej spodobal inny fragment (oczywiscie poza fota przy Pucharze Europy i z 9 palcami :lol: ):

"Nie jest tak źle myślę, a już z pewnością nie tak źle jak przedstawiają to polscy fani Barcy ziejący nienawiścią do wszystkiego co Realne bo to, bo Franco, bo tamto, bo siamto. Chyba zbyt długo zasiedzieli się w naszym kraju, przeniknęli atmosferą polskiej, stadionowej rzeczywistości i bawią się w mędrców od wszystkiego co katalońskie siedząc latami za firewallami."

Nie moge sie oprzec dziwnemu wrazeniu, ze biorac poprawke na "mocnosubiektywny" za bardzo sie z prawda nie minal :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2006, 13:07

Bardzo to się może nie minął, ale jednak się minął. Przyjaznej atmosfery na linii Real Madryt - FC Barcelona nigdy w Katalonii nie było i nie będzie. Prawdą jest jednak, że Katalonia to nie Polska i nikt tam nie będzie zaraz kogoś po mordzie lał za szalik czy koszulkę. Oczywiście nie można tego wykluczyć, ale wadliwe jednostki trafiają się wszędzie :wink: Tam przejawy antypatii ukazywane są w inny sposób.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 maja 2006, 17:20

Niggaz pisze:Przyjaznej atmosfery na linii Real Madryt - FC Barcelona nigdy w Katalonii nie było i nie będzie.
To jest prawda. Podobnie jest zresztą w Madrycie. Wystarczy posłuchać tego co nieraz działo się na trybunach Camp Nou, czy też Santiago Bernabeu podczas meczu z odwiecznym rywalem. Atmosfera zawsze jest napięta i zawsze znajdzie się grupka "niegrzecznych" kibiców, która wymyśli coś dążącego niestety nie do udowodnienia sympatji swojemu klubowi, tylko do udokumentowania nienawiści do rywala. Takie sytuacje nie są jednak odosobnione i ograniczone do Hiszpanii, czy Polski. To problem ogólnoświatowy. W końcu wiele jest "wrogich" klubów.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 10 maja 2006, 17:36

Hiszpanii to jest normalne że Real i Barca sa wrogie do siebie ale są przypadki które mogą potwierdzać że oba kluby się szanują(kibice Realu dała owacje na stojąco Ronaldinho na SB w meczu w listopadzie).W Polsce nawet nie wrogie dla siebie kluby nie są ze sobą przyjazne.Nie szanują się.Po prostu w Hiszpanii i w Polsce są inni kibice nie mówię wszyscy ale w Polsce są gorsi.Ale i tak kibic Realu sznuje kibica Barcy i ich zawodników i odwrotnie ale no i tak przydażą się przypadki które się nienawidzą i nie szanuje.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 10 maja 2006, 18:24

"Tego czegoś, co podobno czyni Barcelonę czymś więcej niż klubem nie znalazłem, nie spotkałem, ale będę szukał nadal."

to jedź poszukaj na Santiago Bernabeu napewno tam znajdziesz. Słaby chłop, on ma 26 lat chyba z wyglądu a umysłowo zatrzymał siędużo dużo wcześniej.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 maja 2006, 19:02

kulekfcb pisze:"Tego czegoś, co podobno czyni Barcelonę czymś więcej niż klubem nie znalazłem, nie spotkałem, ale będę szukał nadal."
Taaaa... tylko zwróć uwagę na tytuł tego tekstu. On opisuje swoją własną ocenę sytuacji, jest kibicem Realu i jak widać już w tutule tekst jest MOCNOSUBIEKTYWNY :lol: Pozatym ten tekst nie ma charakteru informacyjnego, jest pewnego radzaju felietonem z dużą dawką humoru
kulekfcb pisze:to jedź poszukaj na Santiago Bernabeu napewno tam znajdziesz. Słaby chłop, on ma 26 lat chyba z wyglądu a umysłowo zatrzymał siędużo dużo wcześniej.
Pewnie ty jesteś wybitnie inteligentny... 8) polecam zapisać się do MENSY. Może poznasz Dodę przy okazji :lol:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 10 maja 2006, 19:22

No trudno zauważyć kibicowi Realu więcej niż klub w odwiecznym rywalem znienawidzonym od x czasu.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 maja 2006, 19:33

Wczoraj mialo miejsce uroczyste nadanie stadionowi Castilli imienia Alfredo Di Stefano. Z tej okazji rozegrano towarzyski mecz – Real Madryt zmierzył się z klubem, który pokonał równe 50 lat temu, zdobywając pierwszy swój i pierwszy w ogóle Puchar Mistrzów - Stade Reims. Krolewscy podeszli do tego meczu bardzo powaznie i wystapili w najsilniejszym skladzie:Casillas (Diego López 46´); Salgado (Cicinho 46´), Ramos (Pavón 46´), Mejía (Arbeloa 46´), Roberto Carlos (Raúl Bravo 46´); Guti (Helguera 46´), Zidane (Jurado 46´), Beckham (Diogo 46´), Robinho (De la Red 46´); Raúl (Baptista 46´) (Jotha 70´), Cassano (Soldado 46´). Real wygral pewnie 6 - 1, a bramki dla Blancos strzelali Ramos, Cassano 2, Jurado i Soldado 2. Szczegolnej urody byla pierwsza bramka napastnika Castilli - piekny strzal z woleja po dosrodkowaniu Cicinho.
Fajnie, ze nasz legendarny Don Alfredo doczekal sie stadionu nazwanego jego imieniem :) Popieram takie inicjatywy.

Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 10 maja 2006, 20:17

brawo 6:1 no i Cassano strzelil 2bramki wiem ze przeciwnik nie byl wymagajacy ale moze i trzeba dac szanse temu zawodnikowi bo widac ze stara sie nawet w sparingach i chce grac ja bym no ale to on i zarzad Realu zadecyduja co z jego dalsza kariera

Halla Madrid!!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 maja 2006, 20:25

Cassano być może będzie miał okazję zagrać już w meczu z Sevillą. Miałby wystąpić na pozycji, na której grywał w Romie, czyli na lewym skrzydle. Nie jestem pewien, ale Robinho chyba przekroczył limit 5 żółtych kartek. Na tej pozycji nie widzę innego zawodnika. Zidane kiedyś tam grywał, gdyż Real nie miał kogo wystawić na tej pozycji. Ten manewr okazał się niewypałem i powtórzony raczej nie zostanie.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 10 maja 2006, 20:40

makis no rzeczywiście piękna bramka Soldado z nożyc.Oglądałem niczego sobie.Oby tak strzelali w meczach w PD ze Sevilla to byłbym nie zmiernie szczęśliwy.Poczekamy zobaczymy.Cassano Soldado tak mozę wyglądać atak na Seville.Aaa no i Diogo też musi się złapać do 11 bo zagrał naprawde dobrze.

Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 10 maja 2006, 21:05

no takze obejzalem ta bramke Soldado i musze powiedziec ze niczego sobie :brawo: :brawo:
a co do Cassano to powinien wystapic w meczu z Sevilla, forma cieszy jego oraz Soldado

Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 10 maja 2006, 21:17

Wlasnie przeczytalem na jednej z Hiszpanskich stron ze Fabio Aurelio o ktorego zabiegal sie Real ale takze inne kluby europy podpisal 4letni kontrakt z Liverpoolem :(
hmmm mysle ze Riise nie wpusci Fabio do pierwszej jedenastki a ten bedzie gral na rezerwie i szkoda bo mysle ze lepiej by zrobil gdyby trafil na SB ale coz jego decyzja i nalezy ja zaakceptowac

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 10 maja 2006, 21:47

Gol Roberto to stadiony swiata, świetnie się wycofał za ta piłką i strzelił z niemozliwej pozycji piła mogła polecieć troszke w lewo a były by klasyczne widły z nozyc :wink: , oby Soldado nie skończył jak Portillo...wiecznie na wygnaniu.

Co do kontraktu Aurelio narazie nie jestem do konca przekonany że to Liverpool go pozyskał...nie uwierze puki nie zobacze.
Nowym kandydatem na Dm'a jest 23 letni grazc Celty Vigo Borja Oubiña. Zagrał w tym sezonie chyba 34 razy i zdoby l jedną bramke...tylko znów Anglicy są blizsi...Arsenal ma porozumienie z Celtą wiec raczej zawita na Emirates :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”