Głodny jestem.
cloner
19B10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2026, 13:24
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 07 sty 2026, 13:42
johny batonik pisze: ↑07 sty 2026, 12:53Przecież na spotkaniu forumowym byś nawet słowa nie pisnął, tylko schował się za użytkownikiem Eyesmon
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 07 sty 2026, 14:42
johny batonik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 sty 2026, 14:43
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 08 sty 2026, 0:02
Widzisz, właśnie dlatego ja otwieram biznes, a nie Ty. Dla Ciebie skąpstwo i niecierpliwość - dla mnie biznes to zysk, a teraz panie ekonomisto do konkretów:
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 sty 2026, 8:43
sickstick
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 08 sty 2026, 17:24
Liczę ze jak już będziesz bogaty, to kupisz sobie trybunę VIP na Wiśle, ale najpierw mecenat dla klubu mojego dzieckaDDK pisze: ↑08 sty 2026, 0:02Dzisiaj, będąc w stolicy, objechaliśmy w kilka osób prawie całą Warszawę i udało się załatwić około 300 sztuk. Mamy jeszcze do odbioru w Bydgoszczy około setki, więc będzie 400 - nie nadadzą się wszystkie, ale spokojnie 3/4 powinno być ok. Jak zostaną poukładane to zobaczymy ile brakuje.
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 sty 2026, 21:59
A co, uznaliby to że próbę wywiezienia zabytku czy coś? Jak we wrześniu wracałem z Egiptu to na lotnisku okazało się że jeden z Polaków próbował przemycić muszelki zebrane na plaży
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 08 sty 2026, 22:07
przypuszczam, ze chodzilo ci o clou, nie clue
moody
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 08 sty 2026, 22:19
Tam. Mamy ustawę o ochronie zabytków i tam masz wpisane różne typy obiektów (plakaty, książki, rysunki, mapy, rękopisy, mozaiki, rzeźby i inne) i dla każdego typu obiektu masz wiek (zwykle 50, 100 lub 150 lat) oraz wartość. Jeśli wiek i wartość są przekroczone - musisz mieć pozwolenie na wywóz. Przy czym zdaje się jeśli masz starą książkę, której wartość nie przekracza 6k - to zeby nie miec kłopotów to samemu musisz zadbać o to, aby móc wykazać, że wartość jest odpowiednio niska.
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 08 sty 2026, 22:21
Eyesmon
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio