Mistrzostwa forum w szachach 2026

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 86

Mistrzostwa forum w szachach 2026

Post autor: Samuraj » 09 sty 2026, 12:03

Leszek pisze:
08 sty 2026, 19:15

Mamy więc już pierwszy oficjalny awans do Final Four. Gratulacje Samuraj. Teraz możesz sobie parę tygodni potrenować przed decydującą rozgrywką. Zobaczymy bowiem ile czasu zajmie nadgonienie pozostałym dwóch grupom tempa narzuconego przez grupę C, a poza tym jeszcze potem baraże ostatniej szansy zanim nastanie FF, więc tak czy inaczej jak nic masz trochę czasu by się przygotować do gier o tytuł :)
No trening by mi się przydał, wszystkie 4 parte pokazały mi, że jednak sporo błędów popełniam zwłaszcza gdy założę sobie z myślą do przodu jakieś zagrania a okazuje się, że między czasie miałem lepsze zagrywki do zrobienia. Znając jednak życie, to pewnie nie będzie mi się chciało rozgrywać partii szachowych w tym okresie, nastawie się mentalnie. Nie ma w końcu DDK który mnie sprał w ostatniej edycji gdzie zupełnie nie leżały mi jego otwarcia. Może przy jego absencji uda się powalczyć o coś więcej w tej edycji.
Na pewno ciekawie będzie teraz sobie na spokojnie obserwować mecze potencjalnych rywali i ocenić ich poziom. Chciałem mieć te partie szybko za sobą i się udało fajnie zgadać z rywalami grupowymi. Liczę, że jednak turniej nabierze tempa, bo ostatni trochę się dłużył i by ktoś pomyślał, że gramy szachy korespondencyjne a nie mecze 10+2 ;)

Wróć do „Gry Forumowe”