AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 119

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 maja 2006, 0:30

Troche juz ochlonalem ale musze napisac co mi lezy na sercu.Postaram sie za bardzo nie obrazac tej suki Kristen.

Zacznijmy od tego ze od zawsze zylem w przekonaniu ze Milan nie sprzedaje swoich gwiazd.Ze obowiazuje obustronna niepisana zasada lojalnosci - klub pomaga pilkarzowi jak tylko moze a pilkarz gra dobrze dla klubu ile mu sil starcza.Potem koncza kariere w glorii chwaly ewentualnie dostaja jakies stanowisko w klubie i wszyscy sa szczesliwy.Tak bylo z Redondo z ktorym Milan mimo powaznej kontuzji przedluzyl kontrakt a pilkarz bardzo ladnie sie zachowal mowiac ze nie chce pobierac tygodniowki.Tak bylo z Inzaghi w ktorego nie zwatpili ani na San Siro ani w Milanello.Ostatnio tak bylo z Jankulovskim z ktorym podpisali kontrakt mimo kontuzji.Nie wspomne o Maldinim czy Costacurcie.
Dzialacze Milanu utwierdzali mnie na kazdym kroku co do slusznosci takiego myslenia.Galliani wielokrotnie powtarzal "nie sprzedajemy wielkich mistrzow".Pilkarze rowniez mieli pelne usta zdan "do konca zycia w Milanie" albo "Tutaj jest moj dom nigdzie sie nie ruszam informacje o moim odejsciu to plotki".Do wczoraj wierzylem w szczerosc tych deklaracji a przynajmniej ich szczerosc w ustach kazdego pilkarza Milanu ktory tak mowil.Bez wyjatku.A teraz co Szewa?Berlusconi pomogl w przeprowadzeniu operacji twojego taty zrobili dla ciebie rownie duzo co ty dla klubu i odejdziesz?

A tu taki klin w serce.Na dodatek moj ulubiony pilkarz w ukochanym Milanie.Niby nic nie jest przesadzone ale skoro dwa miesiace temu mowil ze chce byc jak Maldini skonczyc kariere w Milanie itd. a wczoraj zwoluje konferencje i mowi ze odejscie jest mozliwe to cos tu jest nie tak.Decyzja juz zostala podjeta a Shevchenko chce tylko przygotowac fanow na to co nieuniknione.Zachowal sie fair mowiac nam o tym ale to nie wystarcza bo wczesniej mowil wielkie rzeczy ktore radowaly serca kibicow Milanu.
Jedyna nadzieje w kibicach na San Siro ktorzy na pewno cos wymysla zeby pokazac Shevchence jak bardzo go cenia i kochaja.Moze wielka mozaika bedzie poswiecona tylko jemu kto wie.Wiem za to ze na adres klubu kibice juz sla listy z blaganiami zeby Szewa nie odchodzil ale czy to odniesie skutek.Andrij zapewnia ze fani zawsze byli dla niego wazni.Wierze w to.Wazni ale nie najwazniejsi.

Sprawy rodzinne no tak.Zona Andrija przyjazni sie z zona Abramovicha.Jak nie kasa to od tej strony go wzieli.Bardzo sprytne.Ciekawe na co poleciala?Lepsze szkoly i mozliwosci ksztalcenia sie dla Jordana?Bo chyba nie na londynskie butiki Mediolan w tym kroluje.
Jakby nie bylo moge tylko podejrzewac ze dyskusja Shevchenki z jego zona trwala od miesiecy.Chce wierzyc ze on nie chcial probowal jej tlumaczyc ze nie ma zamiaru odchodzic z Milanu.Ze sie klocili bo Andrij twardo stawial na swoim ze nigdzie sie nie wybiera bo ten klub jest dla niego bardzo wazny.Ze suka przeszla do szantazu "czy tak wazny jak rodzina?", "czy ty mnie kochasz?", "pomysl o naszym dziecku" i tak dalej dlugimi tygodniami.W koncu albo go przekonala albo dla swietego spokoju dal za wygrana.
Moze dlatego zdobyl w tym sezonie "tylko" 19 bramek w lidze.Zamartwial sie cala ta sytuacja mial bezsenne noce i to musialo wplynac na jego forme.Jesli tak to nie mam slow na to wszystko.
Powyzsze to moje domysl moga byc celne albo tak oddalone od sedna sprawy jak bieguny od siebie.

Nie chce wierzyc ze koniec Shevchenki w Milanie to 8 minut z Parma.Ze ostatnim jego meczem na San Siro byla potyczka z Livorno.Ze zrobi przed czy po meczu z Roma rundke w kolo boiska i tak pozegna sie z kibicami.
Nic nie jest przesadzone ale ta informacja ta deklaracja mnie zdruzgotala.Jeden pozytyw ze przestalem wtedy myslec o tym ze Milan tez moze krecil walki z sedziami.Ale co to za pociecha?Smutek i zal wielki jesli taki pilkarz odejdzie.W zasadzie symbol Milanu.Czy do zastapenia na boisku a tym bardziej w sercach kibicow Milanu?Podobnie czuli sie gdy odchodzil Marco ale on nie mogl grac dalej to nie byl transfer do innego klubu.
Kasa bedzie ale dla mnie to w ogole nie ma znaczenia.Szewa jest bezcenny.Tylko ze z niewolnika nie ma pracownika.

Nie ma pilkarza wiekszego od klubu.

Agent Nesty powiedzial ze Sandro chce po tym sezonie odejsc do Lazio.Genialnie sie robi.To bedzie dopiero mercato ale raczej nie po mysli kibicow Czerwono-Czarnych.

Ech.

Forza Milan.

Kristen vaffanculo.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 13 maja 2006, 1:41

Co ciekawe Andriy pod koniec sezonu marnuje swietne okazje ktore normalnie kiedys wykorzystywał czyzby juz od dłuzszego czasu zona wywierała na nim presje a on biedak tylko o tym myslał odejsc nie odejsc :/
Nie wiem co tym narazie myslec poweidział nie jest to decyzja ostateczna jeszcze jest czas by mogł znowu powiedziec zostaje w Milanie do konca.
Najbardziej czekam na wypowiedzi panow Gallianiego i Silvio o tym co zmierzaja zrobic.
Seedorf powiedział ze wie iz Sheva podejmie słuszna decyzje a ja nie wiem czy on ja podejmie.

Jak narazie postanowiłem ze bede milczał az do konkretow.

Forza SHEVA
Forza Milan

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 8:26

z Milanem wygral wszystko..teraz z Ukraina jedzie na MS...
Czy warto mu odchodzic... nic wiecej juz wygrac nie moze, switnie sprawdzil sie w Seriea..jakiej decyzji by nie podjal..trzeba ja uszanowac:) Byl i jest jednym ze slwa Milanu, przeciez nikt nie zapomnij Shevy w koszulce czerwono czarnej...a ten epizod w angli nie bedzie trwal tak dlugo.. o nim zawsze bedzie sie mowilo jak o Milaniscie:)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 maja 2006, 8:41

On nie wyglada jak czlowiek ktory chce opuscic Milan. Naprawde widac po nim ze to cholernie trudna decyzja i jest wewnetrznie rozdarty.

Fotka z wczorajszej konferencji.

Obrazek

Zostan :!:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 8:52

Mi on wygląda jak by głowa bolała a Goździkowa Prypomina....... :P

Czytałem posty Tifosich i ja tez sie przyłączam chodź jestem po drugiej stronie barykady ale to będzie wielka strata dla calcio odejscie Shevy do jakiejs tam Chelsea....

A z jednej strony ciekawe kogo Łysy ściągnał by na jego miejsce?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 maja 2006, 9:16

A z jednej strony ciekawe kogo Łysy ściągnał by na jego miejsce?

Mam do Ciebie pytanie, kibice Milanu zamartwiaja sie odejsciem ich wg mnie najwiekszego pilkarza obecnie(nie licze Maldiniego, bo to jest po prostu Mistrz), a Ty im wyskakujesz kogo Lysy sciagnie zamiast niego? Przeciez Scheva jest tylko jeden, nie ma takiego pilkarza, ktory by go mogl zastapic. Nie ma :!: W tej chwili jestem zdania, ze nie ma takiego drugiego w Serie A! Najbardziej mnie zirytowaly te jego obiecanki, ktore prawdopodobnie nie beda spelnione. A szkoda! Bo ogladac takiego pilkarza w Serie A to ogromna przyjemnosc.

El Nino nie ma najmniejszych szans by mu dorownac. Najmniejszych!

O sprawie z Nesta nie slyszalem. Ale czy to realne? Z Milanu do Lazio?

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 13 maja 2006, 9:17

No musicie się z tym pogodzic - tu nie chodzi o to ze Milan w ciągu ostatnich 2 lat nic nie wygrał - nie chodzi o atmosferę w druzynie ....
Napewno Sheva dobrze sie czuje w druzynie i w Mediolanie :)
Ale to tylko człowiek - czuje ze najwieksze w tym znaczenia miala jego żonka :) Z tego co slyszałem przyjazni się z żoną Abramowicza - a dla ROmana Andriej to gracz nr.1 - cel transferowy od kąd kupił Chelsea - dążył do tego caly czas i w koncu osiągnął - prawdopodobnie bedzie zarabiał z 2 razy wiecej niz w Milanie - jak nie lepiej - może Sheva mogł na to nie zwracac uwagi - ale jego żona juz pewnie nie :)
W koncu 30 na karku wybiła - juz zostało mu kilka lat - 4-5 na wysokim poziomie gry - wiec czas był pomyslec o rodzinie tak jak powiedział w wywiadzie Sheva - ja tez zaluje ze odchodzi z Serie A - to tak jak by odszedl od nas Adriano - a nawet gorzej - bo Sheva grał u was juz kupe lat- tak wiec mam nadzieje ze kibice jutro zrobią mu godne porzegnanie - jak na wielkiego mistrza przystało

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 9:19

bagg pisze:O sprawie z Nesta nie slyszalem. Ale czy to realne? Z Milanu do Lazio?

no wlasnie, to jest cofanie w rozwoju... a Nesta moglby jeszcze pograc na wysokim poziomie...a nie dorabiac juz na emeryture....gdzies w slabszym klubie...:) mysle ze to plota...:)

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 10:01

Bagg a co mialem napisac.. Kogo łysy sprzeda w pakiecie z Sheva?? :lol:

Napisałem Ciekawe kogo Łysy sciągnął by na jego miejsce nie wiem czy w Nowym Dworze do szkoły nie chodziłes czy co... przeciez wiem ze Kibice Milanu nie chca straty ale jesli odejdzie to wiesz chyba kogos będą musieli kupic no chyba ze Ty jakos inaczej rozumujesz nie wiem a mam jeszcze inne pytanie czemu sie nie wypowiesz w temacie o Brudnym Calcio swego czasu miałes do mnie wielkie ALE a teraz Ci cos głupio bo nic nie piszesz? Cisza Prasowa?? :lol: I nie mów mi, że czekasz na rozwój wydarzen bo juz wystarczająco mozna wyczytac...

Oficjalny Komunikat AC MILAN: AC Milan odrzuca jakiekolwiek oskarżenia, które zostały zamieszczone przeciwko poprawności zarządzania klubem i jest pewny, że prawda faktów szybko i łatwo ujrzy światło dzienne.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 maja 2006, 10:08

BartekTS pisze:nie wiem czy w Nowym Dworze do szkoły nie chodziłes czy co

Powiedzial gosc, ktory wg siebie mieszka na San Siro.

Naprawde myslisz, ze chwila w ktorej oni sie zegnaja z Scheva, niesamowitym Scheva(bo jestem pewien, ze Chlopaczek podchodzi do tego bardzo emocjonalnie, zreszta latwo to wyczytac z jego postow) jest dobra, aby pytac sie kto w jego miejsce? Bo imho to raczej nie. Raczej na pewno. Wyobraz sobie, ze w chwili gdy dowiedziales sie, ze jakis tam pilkarz z Interu, ktorego darzysz najwiekszym szacunkiem/miloscia odchodzi, wg Ciebie jest nie do zastapienia, a ktos wyskakujesz z tekstem 'Kto za niego'. Moze Ty nie kochasz Interu tak jak niektorzy Milanu czy ja Juve i nie podchodzisz do tego emocjonalnie, ale wybacz, nie wiedzialem jesli tak.
BartekTS pisze:a mam jeszcze inne pytanie czemu sie nie wypowiesz w temacie o Brudnym Calcio swego czasu miałes do mnie wielkie ALE a teraz Ci cos głupio bo nic nie piszesz? Cisza Prasowa?? Laughing I nie mów mi, że czekasz na rozwój wydarzen bo juz wystarczająco mozna wyczytac...
Znasz powiedzenie 'Milczenie jest zlotem' ? Zastosuj sie do niego moze, ok?

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 10:12

bagg pisze:Znasz powiedzenie 'Milczenie jest zlotem' ? Zastosuj sie do niego moze, ok?

Może jednak nie :twisted:

Wiem, ze Chłopaczek to przeżywa, że byc moze Sheva odejdzie ale wiesz zawsze ktos musi odejsc z jakiegos klubu czy miejsca.. Kibice Arsenalu jak Vieira odchodził nie płakali za nim?? Tak płakali ale juz nie płaczą nie myslą o nim mają Fabregasa tak moze byc w Milanie zawsze czyjas era sie konczy era Platiniego w Juve czy jakegos innego gracza na ich miejsce wchodzą nowi czasem nawet lepsi...

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 13 maja 2006, 10:20

BartekTS pisze:
bagg pisze:Znasz powiedzenie 'Milczenie jest zlotem' ? Zastosuj sie do niego moze, ok?

Może jednak nie :twisted:

Wiem, ze Chłopaczek to przeżywa, że byc moze Sheva odejdzie ale wiesz zawsze ktos musi odejsc z jakiegos klubu czy miejsca.. Kibice Arsenalu jak Vieira odchodził nie płakali za nim?? Tak płakali ale juz nie płaczą nie myslą o nim mają Fabregasa tak moze byc w Milanie zawsze czyjas era sie konczy era Platiniego w Juve czy jakegos innego gracza na ich miejsce wchodzą nowi czasem nawet lepsi...
Ludzie - piłkarze przychodzą, piłkarze przychodzą - taka jest kolej rzeczy - ale nie ma co nad tym płakać - bo klub jest wieczny :)
Jak to sie mówi nie ma ludzi niezastąpionych - sciągną kogos na jego miejsce i juz za rok nikt nie będzie płakać za Shevą ....

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 13 maja 2006, 11:36

No cóż... Więc jednak potwierdza się mądre powiedzenie "Pieniądz rządzi światem" :? Bo innych powodów niż finansowe tu nie dostrzegam. Nieważne czy to decyzja Shevy, czy też zasugerowała mu to żona - i tak wszystko sprowadza się do kasy... To przykre, że dotyka to piłkarza, o którym miałem inne zdanie :? Dlaczego nie wybrał klubu z większymi tradycjami, w którym gra jest dla piłkarza największym zaszczytem, czyli takiego jak Milan :?: Mam tu na myśli Barcelonę czy Real... Nawet jego odejście do Juventusu przyjąłbym lepiej, bo to wielki klub (BTW mam nadzieję, że skład Serie A pozostanie niezmieniony :wink: ), a nie banda wyrobników, dla których liczą się tylko premie i są gotowi grzać ławę, byle tylko konto rosło :roll:

FORZA PIENIĄDZE :angry:

Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 13 maja 2006, 11:41

odbiegajac do tematu nie wiecie moze gdzie bedzie w necie dzisiejszy mecz Milanu ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 maja 2006, 12:00

M@rkus mecz jest jutro a nie dziś o 15:00 - ale gdzie może w sieci zobaczyc to nie wiem ...

Chłopaki "sprawa Nesty" jest opisana w temacie Mercato Rossonerich - on powiedział że zamierze wrócic .. kiedyś - a jak sie okazało ten agencik FIFA to nie człowiek od interesów Sandro - wiec może sie gośc lansuje :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”