AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 120

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 maja 2006, 12:01

M@rkus pisze:bedzie w necie dzisiejszy mecz Milanu ?
oj raczej takiego meczu nie bedzie - a to chocby z takiego powodu iz Milan gra jutro :!:
Poza tym chyba sa odpowiednie tematy do zadawania takich pytan

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 maja 2006, 14:14

Nie wiem jak Wy ale ja wysiadam :? Dziś naczystałe sie takich informacji że juz nie wiem co sądzić o tej całej aferze. I nie chodzi o jakieś kolejne teorie spisku ale szokujące informacje że Moggi więził Paparesta, że Viola dręczona ... De Santis nie jedzie na mundial - czyli ma coś za uczami, Buffon jednak grał u buków.

www.acmilan.pl :arrow:

Od kilku dni włoski futbol pogrąża się w chaosie. Głównymi zamieszanymi wg prokuratury w Neapolu są Juventus, Milan, Lazio i Fiorentina. Jakie grożą im sankcje? Przyjrzyjmy się artykułowi zamieszczonemu przez portal TGCom.it:

"Dwoma zespołami, które najwięcej ryzykują w skandalu związanym z podsłuchami, są Juventus i Lazio. Z piątkowych nowinek wynika, że bianconerim bardzo ciężko będzie uniknąć degradacji do Serie B, połączonej z odebraniem zeszłorocznego i tegorocznego (o ile je zdobędą) scudetto. Podobna sytuacja dotyczy biancocelestich. Dla Milanu i Fiorentiny może się to skończyć punktami karnymi.

Tabela ligowa sezonu, który zakończy się w niedzielę, zostanie diametralnie zmieniona przez sąd sportowy, gdy zostaną ogłoszone wyroki w sprawie skandalu, który wybuchł w świecie calcio. Klubem, który ryzykuje najwięcej, jest oczywiście Juventus. Klub z Turynu może być zdegradowany do Serie B (niektórzy mówią nawet o C1) i jest małe prawdopodobieństwo, że zdoła uniknąć tej sankcji. Nieuczciwość sportowa z odpowiedzialnością bezpośrednią (czyli taką, gdzie zamieszany jest działacz władny do podejmowania wiążących decyzji - przyp. TomekW) oraz problem nielegalnych zakładów to główne fakty obciążąjące bianconerich. W grę wchodzi też odebranie tytułu mistrzowskiego 2004/05, który nie zostanie przekazany żadnemu innemu klubowi oraz degradacja z ostatniego miejsca w bieżących rozgrywkach. Nie wyklucza się również punktów karnych na kolejny sezon. Tak, jak zrobiono z Genoą rok temu.

Również sytuacja Lazio jest bardzo poważna. Bezpośredni udział (zgodnie z podsłuchanymi rozmowami) prezydenta Claudio Lotito w nieuczciwych gierkach sprawia, że klubowi grożą podobne sankcje: degradacja z ostatniego miejsca i punkty karne w przyszłym sezonie.

Dla Milanu i Fiorentiny sytuacja jest trochę łagodniejsza. Rossoneri mogą uniknąć odpowiedzialności bezpośredniej, utrzymując, że byli nieświadomi udziału zamieszanego działacza Meaniego i wówczas zostaną im odjęte punkty w bieżącym sezonie do poziomu wykluczającego ich z europejskich pucharów. Jeśli chodzi o Violę, prawnicy mogą wskazać na dręczenie. Jeśli to zostanie udowodnione, Toskańczycy mogą zostać ukarani odebraniem punktów, ale pozostaną w najwyższej lidze.

A tabela? Jeśli to wszystko się potwierdzi, sąd sportowy może przyznać scudetto 2005/06 Interowi, a Roma, Chievo i Palermo zagrają w Lidze Mistrzów. Dwaj ze spadkowiczów unikną spadku.""

I nie mam już pytań, niech robiąc co muszą by skazać winnych. Bo teraz ta afera mi koło dupy lata bo wróce do wczorajszego tematu nr. 1 Sheva :!:

Chyba na 90% Sheva odejdzie z kluby :? Chyba sama wypowiedz jest czymś w rodzaju przygotowań dla kibiców - bo jak to inaczej odebrać :? Tym bardzie po tych wczesniejszych deklaracjach ? Ale pytanie co dalej ? Ja już sie boje pomyśleć co Gallianiemu może przyjśc do głowy. Ty Chłopaczek coś o tym wiesz :P Przeciesz nie da się zastapić Shevy z marszu. Obojetnie kto by nie przyszedł... Co Wy na to ?
Ostatnio zmieniony 13 maja 2006, 14:21 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 13 maja 2006, 14:20

Śmiech na sali - mistrzostwo tego sezonu dla Interu - osobiscie w to nie wierze - Silvio ma za mocne układy we włoszech - wiec jesli juz Juve dostanie kare to Milan dostanie taką zeby zostac mistrzem - swoją drogą byłoby to dziwne - mistrzostwo przy zielonym stoliku :/

Forza Internazionale !!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 maja 2006, 14:28

Juras nie troche ale bardzo dziwne. Ale sam widzisz jak jest. To juz nie chodzi o scudetto [bo chyba nie o takim mistrzostwie marzy Moratti ]przy stoliku] ale degradacje - brak pucharów czy "minus 10" na początek to jest dopiero cios. Co raz wiecej znawców prawa wypowiada sie na ten temat i ich zdania sie nie różnią. Jesli zapadną takie decyzje jak tu napisałe to :? ale coż winnych skazać :!:

Może by jeszcze inaczej oceniac ta afere pod kątem strat w euro. A ona są masakryczne. Mimo że nie zapadł jeszcze wyrok. Juventus stracił [jego akcje] bilsko 14 % na giełdzie - Lazio chyba 9 % SKY ma swoje wkłady i teraz co ? sponsorzy to jedno ale kasa za lige i puchary to drugie.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 14:37

Ja piernicze jak to przeczytałem włos na głowie dęba mi stanął! :lol:

SD w Serie B ja jestem za C1 tak jak Geona poleciała i Lazio do Serie B ja jestem za C1.

Milan odjęcie punktów i Viola tak samo ja cię kręce a smiac mi sie chce bo jeden z adminów strony o Violi mówił mi 2 dni temu ee kłamią nic nie bedzie Corvino wsio mówił.... a Tu sie nauczą szacunku... :lol:

Inter scudetto? To by były jaja bo tylu latach przy zielonym stoliku Campionato...

Jedno moim zdaniem jest pewne na bank! Juventus poleci i to daleko a z klubu odejdą wszyscy bez wyjątku....

I Lazio kupowalo i ustawiało mecze.. Za co?? :lol:

Panowie to Treviso sie modli bo moze zostac w Serie A a jeszcze bedą jajca jak jutro dojdzie jakas afera i w Juve nie bedzie miał kto gra.... 8)

Zaza i jeszcze jedno... Milan zostanie w takim razie z LM wykluczony na mozliwe 2 lata albo 1 rok..

A co z więzieniem Paparesty masz jakies info bo tu nic nie ma w tym artykule...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 maja 2006, 14:47

BartekTS dlaczego :?: Mamy 16pkt. przewagi nad Romą bo jeżeli Milan będzie miał odjęte to i Fiorentina a śmiem twierdzić że z Romą jutro wygramy, 20 pkt. nam nie odbiorą.

Meani będzię się miał z czego tłumaczyć.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 14:53

No wiem Łukasz ale zabiorą Puchary z tego co pisze na acmilan.com.pl..... będzie to wielka strata dla fanów Calcio na rok bardzo wielka!

Drugie podejscie po Rui Coste donosi sports.it
Benfica Lizbona zaoferowała kontrakt środkowemu pomocnikowi Milanu. Portugalski "Record" donosi iż jest to umowa na jeden rok z opcją przedłuzenia umowy. O ile mnie pamiec nie myli to Manuel przybył na Pół Wysep Apeninski w 1994 roku...do Violi?

Chłopaczek chyba nie jestes takim fanem Shevy jak Rui Costy bo to late moze byc smutne :P

PS: Galliani powiedział, że nie pusci Shevy chyba ze problem rodzinny bedzie bardzo duzy!!!! :shock:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 maja 2006, 15:10

BartekTS ale tam jest opisana jak by najbardzie pesymistyczna wersja wydarzeń dla fanów zainteresowanych klubów. Także wykluczenie z Pucharów to max kara dla Milanu :? i wtedy sytuacja w tabli i przewaga nad Romą czy Chievo [jeśli Viole też siegnie kara] nie ma znacznie.

Jeśli zapadnie wyrok to bedą grali w serie A ale bez LM :? wersja pesymistyczna. Ale jak napisałem na stronie głównej - człowiek którego wymieniają przez prokurature jest - judaszem. Bo kontaktował się z Moggim i ustawił mecze przecisz .. Milanowi :!: To wynika z rozmów opublikowanych w La Gazzatte. Pracował w Milanie ale działał na dwa fornty ... Także to nie jest tak źle - Bo nie wierze w to że teraz postawią zarzuty. Bym bardzie że Gallaini o niczym nie wiedział i nie ma na niego "telefonów" a sam Gallaini nadal pełni funkcje prezydenta Lega Calcio chocc może powinien sam odejśc bo przez ten stołek czesto nie może powiedzieć co myśli - i musi milczeć choc pewnie by powiedział wiele ...

Prawnik Cantamessa: ”Od wielu lat zajmuję się prawem sportowym. Mogę tylko powiedzieć, że zarzuty postawione Milanowi przez Prokuraturę z Neapolu są wzięte z księżyca. Milan w tej sprawie występuje tylko w jednej roli – ofiary

Rui Costa ? czytałem :) Przychodził do Violi w 94' a potem Milan go kupił za blisko 40 milionów gdy Viola miała swoje problemy.... Coś mi mówi że odejdzie - tym bardzie że już temat jest od roku - ale to nic w porównaniu z transferzem Shevy...

Pozdro odezwe się potem do Ciebie podagamy o Calciomani :!: teraz nie moge wybacz :wink:

P.S. - Gdzie widziałeś ta wypowiedz Gallianiego o Shevchence :?:
Ostatnio zmieniony 13 maja 2006, 15:32 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 15:17

Gadałem z wujkiem przez telefon gra w C1 i mówi ze cała Italia szumi aż od tej afery! Wszystkie gazety żyją tylko jednym - Totonero! A całe Włochy - juve merda 8)

No za Rui Coste poszło 40 baniek i spłacało się ale potem kaput bo od roku góra połtorej nie gra a jak by wszedł daje glowe ze pokazał by kilka zagrac młodzieńcą z Milanu i innych drużyn.

Obrazek

Kadra Romy na Milan bez Aeroplanino i Chivu.

Bramkarze: 1 Curci, 32 Doni.
Obrońcy: 2 Panucci, 3 Bovo, 25 Cufré, 5 Mexes.
Pomocnicy: 7 Alvarez, 16 De Rossi, 17 Tommasi, 30 Mancini, 15 Dacourt, 28 Rosi, 11 Taddei, 20 Perrotta, Freddi.
Napastnicy: 10 Totti, 35 Okaka, 40 Nonda.

PS: O Shevie? Na sports.it jest napisane...

EDIT:

Kadra Milanu:

Bramkarze: Dida, Kalac
Obrońcy: Cafu, Kaladze, Marzoratti, Nesta, Jankulovski, Simic
Pomocnicy: Gattuso, Kakà, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho, Aubameyang
Napastnicy: Amoroso, Gilardino, Inzaghi

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 maja 2006, 10:22

Już dziś pożegnamy się z sezonem 2005\2006. Sezon w którym Milan zaliczał w lidze wzloty i upadki, odbierał nam nadzieje na mistrzostwo po czym w ostatnich kolejkach znów napawał nadzieją. Każda drużyna włożyła w ten sezon ogrom sił które zostwiła na boisku ale nie wiadomo do końca czy każda zajmuje odpowiednie miejsce w ligowej tabeli ponieważ ten sezon również może być brudny :( Myśle że całe Calcio nie będzie się tym przejmowało i każdy zespół zagra dziś o wygraną w tym Milan i Juventus które walczą o mistrzostwo do ostatniej kolejki, być może na daremne ale sezon trzeba zakończyć wygranymi :!:

Dziś na San Siro zagości 5 drużyna ligi włoskiej Roma. Szykuje się dobre widowisko które dostarczyć powinno mase emocji. Milan zagra dziś bez swojej największej gwiazdy Szewczenki ale zagrają napewno dla niego bo każdy Milanista zdaje sobie sprawe że Szewa moża dziś ostatni raz założyć koszulke Milanu :cry: Mam nadzieje że nasza wspaniała publiczność do tego nie dopuści i dziś przyjdą na mecz głównie dla niego aby pokazać mu jak wiele dla nich znaczy i aby pozostał przy swoich słowach że u nas zakończy kariere bo wielu z nas jak nie wszyscy nie potrafią wyobrazić sobie Szewy w innej koszulce niż naszej.
Wracając do meczu My walczymy o mistrza natomiast Roma o eliminacje Ligi Mistrzów, obie drużyny muszą wygrać i liczyć na porażki swoich rywali. Roma dzisiaj jest również mocno osłabiona, zabraknie znakomitego obrońcy Chivu oraz napastnika Montelli. Nie wiadomo co z występem Tottiego i jak z jego formą. Warto przypomnieć że kiedy walczyliśmy 2 lata temu o mistrzostwo kraju właśnie z Rzymianami to ten meczy był decydujący, być może dziś stanie się tak samo :lol: Licze dziś na 3pkt. i dobre zakończenie sezonu. Teraz czekają nas trzy miesiące przewry bez Calcio :? Smutna to wiadomość ale możemy ją sobie osłodzić MS gdzie gra wielu Milanistów.

FORZA MILAN --- FORZA SZEWA --- FORZA TIFOSI

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 14 maja 2006, 10:36

Wiem, że to ważny mecz ale jakoś dziwnie mnie mało obchodzi. Bardziej mnie interesuje czy Sheva zostanie. Sezon i tak średnio udany, a mistrzostwo to przegraliśmy nie z Juve tylko z Lecce, i jeszcze ten brud z meczami i tottonero, syf zhańbił całe calcio. Jest mi tylko smutno i trochę wstyd. Emocje jeszcze chyba nie opadły. Oby ten sezon jak najszybciej się skończył, wszystkie brudy wujaśniono i osądzono sprawiedliwie. I zacząć przygotowania do nowego miejmy nadzieję lepszego, a na pewno bardziej czystego. :? :(

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 maja 2006, 10:38

Bartek podał kadry obu drużyn na dzisiejszy szlagier ... Najwiekszy skandal w histori Calcio, zamieszani działacze, sędziowei piłkarze, dziennikarze a jakie kary grożą nie trzeba mówić a w cieniu tego wszystkiego odbedzie sie ostatnia kolejka Serie A w tym sezonie .... i jak długa czeka nas przerwa :? tego chyba nikt nie wie ...

I klasyka Milan - Roma na Giuseppe Meazza :twisted: Komplet Tifosich, obecnie gorąca sytuacja i cele obu klubów to powoduuje że bedzie ciekawie. Nie zależnie od tego czy kto bierze wyniki tej kolejki [sezonu ?] na poważnie czy nie. Mimo że Lega Calcio chciała podjąc decyzje o spasowaniu...

Roma z Francesco Tottim ale bez Chivu [w składzie jest błady bo nie powołany] Wraca Simone Perrotta który nie grał w meczu finałowym Coppa Italia. Zabraknie jak w wiekszości spotkań w tym sezonie Vincenzo Montelli. Z przodu zagra prawdopodobnie Taddei bądz Totti, bo Shabani Nonda jeszcze chyba nie sprawny w 100%

Mila bez Shevchenki i Vogela no i tych wcześniej kontuzjowanych zawodników :? Jedni awizują pomoc Seedorf - Pirlo - Jankulovski inny standard Gattuso Pirlo Seedorf. Atak Gila - Pippo.

Milan 4-3-1-2
Roma - 4-2-3-1

AC Milan - AS Roma
Milan w historii Serie A 70 razy podejmował Romę na Giuseppe Meazza, z czego wygrał aż 41 spotkań, 17 razy padł remis a 12 razy wygrywali Rzymianie. Bilans bramek: 129:68

Milan w tym sezonie wygrał 17 z 18 rozegranych spotkań na własnym terenie. Raz zanotował remis [Sampdoria - 1:1] Bilans bramek: 48:12.
Milan zanotował 8 kolejnych zwycięstw.

Piłkarze Luciano Spallettiego wygrali w tym sezonie 8 spotkań poza Olimpico. Również 8 razy zanotowali remis a 2 razy musieli uznać wyżośc gospodarzy.

Jak pamietamy w pierwszym meczu Milan przegrał z Romą 1:0 na stadio Olimpico. Po bramce De Rossiego [?:roll:] Dziś pewnie piłkarze nie beda myślac o tym całym zamieszaniu. I jedny jak i drudzy zagrają na maxa. Ostatni mecz w sezonie i pewnie pokażą świetny football. To może też być ostatni mecz dla nie których piłkarz :roll: i nie konieczna muszą w nim zagrać. Tifosi pewnie przygotują ładną oprawe.

Trzeba uważać na stałe fragmenty gry bo te Roma rozgywa świetnie. Wraca Totti i może juz dziś zagrać od początku. A to dużo plus dla Romy nie tylko podwzględem umiejenośc pikarskich. U Nas z przodu duet Gila - Pippo. Kaka' za plecami tej dwójki.

Wierze w to że ten szlagier będzie cool. Oba kluby w tym sezonie grają chyba najlepiej na półwyspie Alpenińskim. Rome chyba nie podłamie porażka z Interem w finale Coppa Italia. Choć nadal uważam że ten mecz dla Spallettiego był ważniejszy niż mecz w lidze.

Niech wygra lepszy :twisted: stawiam tak jak w pierwszej rundzie 1;0 dla gospodarzy tym razem Rossonerich :twisted: bramka ? Kaka' Choć coś mi mówi że może być kanonada - tym bardzie gdy przypomne sobie ostatnie mecze Romy na wyjeździe ....

Forza Grande Milan :!:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 14 maja 2006, 10:50

*_Zaza_* pisze:Bartek podał kadry obu drużyn na dzisiejszy szlagier ... Najwiekszy skandal w histori Calcio, zamieszani działacze, sędziowei piłkarze, dziennikarze a jakie kary grożą nie trzeba mówić a w cieniu tego wszystkiego odbedzie sie ostatnia kolejka Serie A w tym sezonie .... i jak długa czeka nas przerwa tego chyba nikt nie wie ...

Ponoc rozgrywki zaczną sie później niż w Tym sezonie zwarzywszy na Afere..

*_Zaza_* pisze:Milan 4-3-1-2
Roma - 4-2-3-1

Ja Zaza znalazłem skład bez Christiana Chivu. Oto jakie składu awizuje La Gazzetta dello Sport:

Milan
1 Dida
2 Cafu
13 Nesta
4 Kaladze
27 Serginho
8 Gattuso
21 Pirlo
20 Seedorf
22 Kakà
11 Gilardino
9 Inzaghi

Rezerwa

16 Kalac
46 Marzoratti
17 Simic
43 Aubameyang
18 Jankulovski
10 Rui Costa
37 Amoroso
Roma
32 Doni
2 Panucci
5 Mexes
3 Bovo
25 Cufré
16 De Rossi
15 Dacourt
20 Perrotta
30 Mancini
11 Taddei
10 Totti
Rezerwa
1 Curci
33 Freddi
35 Okaka
7 Alvarez
28 Rosi
17 Tommasi
40 Nonda

Będzie wielki mecz ciekawe od jakiego spotkania wejdzie dzis C+.. :roll: mysle, że Milan - Roma.

Forza Grande Calcio 8)

PS: Ujawniono kolejne rozmowy! Moggi rozmawiał ze Zdenkiem Zemanem!! :shock:

PS 2: Juve jeszcze nie podało kadry o ile przepatrzyłem internet...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 maja 2006, 10:59

No właśnie - niestety ale czeka nas wieksza przerwa w rozgrywkach Calcio :? Jeśli to co poprawi to coż tylko czekać - Spoko Bartek składy to wiesz :wink: zmiany to ewentualnie w obronie Romy i pomocy Milanu. Bo jak wiemy uraz Chivu czy możliwea zmiana Czech za Rino ...

C+ :roll: wiesz to ma być łaczona transmisja a wiedz nie zdziwie się jak zaczną w Bari. Tym bardzie że wiesz mogą wiecej mówić w czasie tego meczu :roll: a Lipinski ? Juventus :?

Zdenek Zeman ? :> chyba mu groził :lol:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 14 maja 2006, 11:15

*_Zaza_* pisze:Lipinski ? Juventus

Milko? Roma :lol:

Ja sądze, że zaczną od meczu na San Siro jednak więcej na pewno poswięcą SD.

*_Zaza_* pisze:Czech za Rino ...

A Jankulovski może dzisiaj zagrac bo o ile pamietam wczoraj jego Nazwisko zostało wymienione jako tego który grał na zakładach bądź ustawiał mecze..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”