Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 17

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 12:18

Panowie.. Fani Włoskiej Piłki jest nie ciekawie! Kolejny gracz z szerokiej kadry Lippiego zamieszany w tottonero tym razem Iaquinta. Wczoraj podano nazwisko Gigiego Buffona!

Lippi moze miec problem ze skompletowaniem kadry na Mundial! Odpadł mu Buffon, Maresca(Dobry mecz w Finale Uefa) oraz Iaquinta! Jak dobrze pójdzie na MŚ pojedzie Totti i reszta młodzieniachów... :?

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 13 maja 2006, 13:03

No źle się dzieje w Italii.
Ciężka sytuacja dla Lippiego, kadrę musi podać już w poniedziałek. Choć Buffona można zastąpić. Amelia, De Santic (jakoś tak :wink: ). Włosi mają szeroką kadrę. ALE! "Cesarz" powiedział że FIFA może niedopuścić Włoch do MŚ. Wtedy było by źle

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 13:09

UltraInter pisze:"Cesarz" powiedział że FIFA może niedopuścić Włoch do MŚ. Wtedy było by źle
To by byla glupota... karac wszystkich za wybryk nielicznych... juz to gdzies pisalem..co ma do tej sprawy np Totti?! Perotta?! De Rossi?! Panucci?!(tego to Lippi nie chce wziasc ale wobecnej sytuacji mozliwe ze bedzie zmuszony) Materazzi?! Amelia?! czy chocby Toni?! dlugo bu tu wymieniac.. To ze bada "ch..ja" robila jakies ustawki i byla zamieszana w jakies walki...to ich okarac..a nie ogol zawodnikow..i takze kibicow bo to oni tez duzo straca z MS bez Wlochow!!! KARAC JEDNOSTKI!!! NIE WSZYSTKICH!!! :evil:

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 13 maja 2006, 13:13

Ja nie jestem za tym ! :!:
Wydaje mi się że to było tylko postraszenie żeby władze szybko wyciągnęli wnioski i skazali winnych z całą surowością :!:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 13:46

UltraInter pisze:Ja nie jestem za tym !
tzn za czym?! za karaniem ogolu czy jednostek?! bo karanie ogolu jest tutaj bardzo niesprawiedliwe... no a jednostki..jak zostana szybko ukarane bede zadowolony...ale niech nie bedzie jeszcze tak ze ta sprawa sie odbije na formie Italii w MS...chociaz wydaje mi sie ze nie mam na co liczyc... :?

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 13 maja 2006, 14:08

Nie jestem za karaniem ogółu. :)
na włochów teraz wszyscy będa inaczej patrzeć. Wiadome. To jest czarna karta historii Włoskiej Piłki

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 13 maja 2006, 15:21

dzieciol31 pisze:
BartekTS pisze:Cos czuje, że jesli pojadą na Mundial skład Włochów moze byc z Tottim czy Del Piero ale bez kilku klasowch graczy którzy se Totka robili
a wisz ze wcale bym sie nie zdziwil...ze by tak bylo...i nawet nie wem czy nie okazalo by sie to strzalem w 10...jechac bez pilkarzy Juve...bo przeciez mamy i kalsowych barmkarzy obroncow pomocnikow... naprawde Buffon, czy kto inny jest do zastapienia...:)
TE MS MUSZA BYC NASZE!!! FORZA ITALIA!!!
Taaaak... bez Buffona, Cannavaro, Zambrotty czy Camora Italia miala by duże szanse...

A czy to, że GiGi nie pojedzie na mundial jest pewne? Bo jak tak, to duza strata. :roll:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 15:26

ossy pisze:Taaaak... bez Buffona, Cannavaro, Zambrotty czy Camora Italia miala by duże szanse...

a dlaczego nie?! jest Amelia (De Sanctis ponoc juz wylecial z kadry) Grosso czy Zaccardo..pomocnikow nie ma?! Perotta De Rossi?! Pirlo?! sluchaj nie mamy tylko jednej 11...
Wiem ze to strata..ale z tego co slyszalem Lippi ma nie brac wszystkich tych ktorzy sa tylko podejrzani wiec sprawa z GiGim wydaje sie przesadzona....FORZA ITALIA!!!

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 15:30

ossywiesz cos wiecej napisałes ze bez Zambrotty, Cannavaro czy Camoranesiego? :lol:

Chodź chyba masz racje jest takie przyszłowie "Jeden za wszystkich, Wszyscy za jednego" :lol:

Wiesz ossy Azzurri o ile mi wiadomo nie ograniczają sie tylko do graczy SD.

Moze z Zambrottą i Cannavaro masz racje ale na miejsce Camoranesiego czy w ostatecznosci Buffona znalazł by Marcelo następce... :roll:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 maja 2006, 15:36

Napewno cała ta afera szkodzi kadrze Włoch i będą negatywnie odbierani w Niemczach ale nie można ich przekreślać bo w Italii jest wielu dobrych piłkarzy.
Oczywiście strata Zambrotty czy Cannavaro to bardzo duże osłabienie ale da się to uzupełnić. Należy pamiętać że tych piłkarzy może być więcej, potrzeba czasu. Buffon to też mistrz w swoim fachu ale są również inni pewni bramkarze. Naprawde szkoda że odbija się to ca całej włoskiej piłce :(

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 13 maja 2006, 15:46

Napewno zastąpienie Camora, Buffona, Canny i Zambro nie będzie łatwe, przeciez kazdy z nich to jeden z najlepszych na swojej pozycji o ile nie najlepszy.

Za Buffona kto? Amelia bez doświadczenia na dużej imrezie? Czy Morgan z takim samym doświadczeniem? A oprócz doświadczenia, to im i umiejętnosci brakuje do Gigiego.

Za Zambrotte Grosso? A za Canne, Barzagli albo Materazzi? :lol: Nie rozśmieszajcie mnie. To samo sie tyczy Perotty za Camora. :lol:

Poza tym Lippi tak układał kadre, a na 3 tygodnie przed MŚ wymiana połowy jedenastki napewno nie będzie dobra...

P.S. Ja nic nie sugeruje z Zmbro czy Canną, ale to dzieciol napisal ze strzalem w 10 jest jechac bez graczy SD, a czy aby napewno?

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 15:52

A co twoim zdaniem Camoranesi ostatnio gra najlepeij? Stary Ty jakies inne mecze oglądasz a nie Juventusu które C+ specjalnie dla ślepych puszczał.. :lol:

Wiesz, że nawet ostatnimi czasu Foggia z Ascoli gra lepiej według niektórych od tego twojego Camoranesiego nie mówie ze słaby ale ostatnio formą to on nie grzeszy.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 maja 2006, 15:52

Ossy za Buffona może grać śmiało Abbiati, nie popełnia kiksów i ma doświadczenie. Wiadomo że to nie to samo co Gigi ale nikt nie może powiedzieć że jest słaby. Barzagli to również dobry, młody i obiecujący obrońca. Na takich imprezach młodzi chcą się pokazać a woli walki mu odmówić nie można. Z Zambrottą jest problem ale Lippi sobie poradzi ;) Za Camoranesiego może grać Ambrosini i Lippi troche inaczej ustawi zespół. Nie jest tak źle żeby przekreślać już Włochów.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 15:54

ossy pisze:P.S. Ja nic nie sugeruje z Zmbro czy Canną, ale to dzieciol napisal ze strzalem w 10 jest jechac bez graczy SD, a czy aby napewno?
chodzi mi o to ze tacy gracze jak Amelia Grosso molodzi i co prawda malo doswiadczeni moga grac lepiej z tego wzgledu ze beda chcili sie pokazac... wniosa duzo swizosci w poczynanie zespolu... moze to byc strzal w 10 taki obrot sprawy i wprowadzenie taki pilkarzy moze dac im kopa, ktorego nie da im nic innego... ale moze tez okazac sie katastrofa...to sa domysly... :)

A de Sanctis jak juz mowilem wypadl z kadry ponoc juz na 100% bo tz jest zamieszany...:/

Poydrawiam!!

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 13 maja 2006, 16:01

Bartek co ty gadasz? W ostatnich meczach Camor nie grał, a z Palermo zagrał bardzo dobrze. A może lepiej Foggie wz0iąc na mundial za niego?

Łukasz[ACM] pisze:Ossy za Buffona może grać śmiało Abbiati, nie popełnia kiksów i ma doświadczenie. Wiadomo że to nie to samo co Gigi ale nikt nie może powiedzieć że jest słaby. Barzagli to również dobry, młody i obiecujący obrońca. Na takich imprezach młodzi chcą się pokazać a woli walki mu odmówić nie można. Z Zambrottą jest problem ale Lippi sobie poradzi ;) Za Camoranesiego może grać Ambrosini i Lippi troche inaczej ustawi zespół. Nie jest tak źle żeby przekreślać już Włochów.
Ambrosini :lol: Jeden mi pisze ze Mauro formą nie grzeszy, a czym Ambro grzeszy? :lol: Poza tym wymiana sporej liczy zawodników w pierwszej jedenastce na 3 tygodnie przed mundialem na pewno nnie wyjdze na dobre Italii...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”