Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 17

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 14:56

Nie ma szans na wycofanie o ile sie dowiedziałem nie ma jak wycofac Włochów z Mundialu bo to ustawiał mecze Moggi a nie Lippi czy jakies koles z ekipy Azzurich.

Pozatym co Beckenbauer ma do gadania jesli ich wycofają to chyba ten z Fifa szycha a nie "Cesarz" ale jesli sie myle to mnie poprawcie..

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 13 maja 2006, 15:01

Martinho pisze:Cytat:
ponoc Buffon i Iaquinta na 100% nie będa brani do kadry na Mundial!!

Duza strata dla Wloch ale podobno Beckenbauer cos mowi o wycofaniu Wloch z imprezy...

Duza ja wiem moze tylko strata Buffona jest duzym osłabieniem ale jest mlody Amelia doswidczony Peruzzi czy Abbiati ktory dobrze sobie radził w Juve.
Co prawda zaden nie daje takiej gwarancji w bramce co Gigi ale zastapic jego moga.
Jezeli chodzi o Iaquinte to sa od niego lepsi wiec tu nie ma tak duzej straty.

Cantamessa: Nie ma żadnych podstaw do stawiania zarzutów Milanowi
Adriano Galliani zwołał konferencję prasową, podczas której w towarzystwie pracującego na rzecz Milanu prawnika Leandro Cantamessy odpowiedział na ostatnie informacje, mówiące, iż także Milan znajduje się pod lupą prokuratorów.

Galliani: ”Chciałbym, to mój główny zamiar, uspokoić kibiców. Jest nam przykro, że zostaliśmy w to wszystko wmieszani, nawet jeśli w marginalnym, czy wręcz żadnym stopniu. Przykro tym bardziej, iż niczego nie zrobiliśmy. Jesteśmy uczciwi, pokazujemy to na każdym kroku. Przykro nam z powodu kibiców, ja sam zaliczam się do tego grona. Zaburzono wczoraj mój spokój, jestem dziś naprawdę wściekły. Przekażę w tym miejscu głos doradczy zarządu, prawnikowi Leandro Cantamessie.”

Cantamessa: ”Od wielu lat zajmuję się prawem sportowym. Mogę tylko powiedzieć, że zarzuty postawione Milanowi przez Prokuraturę z Neapolu są wzięte z księżyca. Milan w tej sprawie występuje tylko w jednej roli – ofiary. Nie do zaakceptowania są próby zmienienia tego stanu rzeczy. Uważam, że w tak delikatnej sprawie, jak ta, należy opierać się tylko i wyłącznie o fakty. Nie trzeba być prawnikiem, by móc sobie wyobrazić co by się działo w przeciwnym wypadku.”

Galliani: ”Nie odzywam się, gdyż tak mi zalecił Cantamessa, w przeciwnym wypadku zostałbym oceniony jako pierwszy kibic (org - capo tifoso). To oczywiste, że czuję się pokrzywdzony, jednak Cantamessa powiedział mi, bym nie mówił tego na głos. Pozostawiam ocenie wszystkich, kto w tej sprawie jest winnym, a kto ofiarą. Zobaczymy, czy ktokolwiek wskaże nas jako winnych(…) Jest mi bardzo przykro, że La Repubblica opublikowała moje zdjęcie obok innych oskarżonych.”

Cantamessa: ”Biorąc pod uwagę fakty, przy zachowaniu dobrej wiary i rozsądku, wreszcie dokonując spokojnej analizy, można dojść tylko do jednej konkluzji: nie ma żadnych podstaw do oskarżania Milanu(…) Jeśli ktoś przyznaje scudetto Interowi i releguje Milan mamy do czynienia z nieuważną lekturą faktów, czy wręcz jej brakiem.”

zrodło acmilan.pl

Forza Milan

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 15:08

cos dla zobrazo9wania sytuacji...nie wiem czy widzieliscie...zwroccie uwage na role glowne obsadzone w tym dramacie;)

http://rapidshare.de/files/9720021/furt ... e.wmv.html

polecam wszystkim!!!

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 15:25

Normalnie szlag che trafic jak to oglądam i ile razy Ciprianiego kopneli nie no poprostu nie do wiary a najlepsze to z Udinese powiedział, że nie wiedział chyba se jaja robił... Pessotto myslał ze to NFL :lol:

No ale cóz poradzci ahhhhh Ci sędziowie..... :?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 maja 2006, 15:29

Mam prośbe do osoby która ściągła ten filmik. Mam limita na rapida i prosze aby ktoś wpakował to tutaj http://www.uploading.com.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 15:30

BartekTS pisze:Udinese powiedział, że nie wiedział chyba se jaja robił...

A faul na Zlatanie?! co karny podyktowal?! a to jak sie sam pokosili?! (to jest akurta dobre Cannavaro kosi Thurama a koles gwizdze faul :lol: )

mnie tez szlak trafial jak to ogladalem po raz pierwszy!!!

EDIT
Lukasz juz daje

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 15:36

Mamy zastępce De Santisa! Roberto Rosseti! Ahhh we Włoszech wszystko tak szybko ze az nie nadążam :lol:

Ciekawie a czy Rosseti nie jest przypadkiem z Turynu? 8) (i tak nie moze sedziowac ale fajnie afera w Turynie i sędzia z Turynu)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 15:49

Łukasz[ACM] masz na yousendit bo tam mialem jakis blad

pobierac!!!!

http://download.yousendit.com/4E5770D102B60D5F

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 13 maja 2006, 16:06

Poprostu nie chce mi się nawet tego komentować... żenada... moim zdaniem wszyscy ci, którzy są w całą tę aferę zamieszani, powinnic zostać odsunięci od piłki nożnej dożywotnio. Opócz tego oczywiście wymiar sprawiedliwości powinien się za nich wziąć i do paki z przestępcami.

Juve w Serie D? Czemu nie. Oprócz tego wzmożona kontrola. Każde Euro przelane z, bądź na konto Juventusu powinno zostać zbadane. Jak trafią do Serii B to nie będę usatysfakcjonowany. C? najniższy wymiar kary. Powinna teraz powstać jakiś ogólny ruch typu: Wykopmy Moggiego i jemu podobnych z futbolu.

Co do Milanu... być może nie są winni w całej tej sprawie i oskarżenia wysunięte w ich kierunku są bezpodstawne, ale chora jest sytuacja gdy jakikolwiek działacz klubu kontaktuje się z osobą odpowiedzialną za przydział sędziów. Wszystko to co się dzieje wokół Juventusu jest chore. Smród idzie za nimi już od dłuższego czasu. Jak do tej pory nie było (lub ktoś nie chciał aby zostały znalezione) dowodów, ale dobre czasy ustawiania meczy się skończył. Zbrodniaże zostaną ukarani. Kara nie może być zbyt niska bo UEFA patrzy, a jak coś się jej nie spodoba to może grozić Calcio zakaz gry w Europejskich Pucharach, na co nie można sobie pozwolić.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 13 maja 2006, 16:18

Zbrodniaże zostaną ukarani.
:lol: To oni kogoś zabili? heh

Co do filmiku to już go widziałem i jest po prostu beznadziejny, fakt że pomyłki sa karygodne, ale taki filmik można zrobić o każdej drużynie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 maja 2006, 16:41

Marq pisze:To oni kogoś zabili? heh
Już nie udawaj. Czy zbrodniarzem nazywa się tylko morderców? Nie koniecznie. Tu była mowa o zbrodni, ale dla sportu, a nie w prawie cywilnym. Co z resztą powinieneś wychwycić z kontekstu. :lol:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 maja 2006, 16:47

Zbrodniaże
zbrodniarzem
To jak w koncu?
RealFan pisze:Tu była mowa o zbrodni (...) nie w prawie cywilnym
Zbrodnia - rodzaj przstępstwa, czyn zabroniony zagrozony kara pozbawienia wolnosci na czas nie krotszy od lat 3, albo kara surowsza. (art. 7 par. 2 KK). W prawie cywilnym nie ma zbrodni.

No ale niewazne, gadajcie dalej :lol:

Swoja droga - fajnie jak zdegraduja Juventus - Roma bedzie grac w LM :D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 maja 2006, 17:47

Az zal wychodzic z domu na dluzej bo jak wracasz nie mozesz sie przekopac przez newsy tyle ich jest :P

Jesli Milan zostanie ukarany za ustawianie czy sedziowskie manipulacje w meczach ktorych nie wygral (porazka ze Siena i remis z Brescia do tego na San Siro) to tylko pogratulowac inteligencji i sprytu dzialaczowi Milanu ktory za to odpowiada."Niepelnosprawni (umyslowo) pelnoprawni w pracy"

Jutro decydujaca kolejka w walce o mistrza ktora moze nie decydowac tak naprawde o niczym.

Milan odcina sie od zarzutow ale to logiczne i normalne co nie znaczy ze sa niewinni.

Z niecierpliwoscia czekam na kolejne informacje szczegolnie te dotyczace Milanu (odniesie afery i Szewy).

Oby bylo dobrze dla Milanu bo dla Calcio i tak za pozno.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 18:50

Chlopaczek pisze:Az zal wychodzic z domu na dluzej bo jak wracasz nie mozesz sie przekopac przez newsy tyle ich jest

Poszłem grac w Noge i nie wiem od której tematu na Forum zacząc :P
Marq pisze:Co do filmiku to już go widziałem i jest po prostu beznadziejny, fakt że pomyłki sa karygodne, ale taki filmik można zrobić o każdej drużynie.

Chcesz powiedziec, że o Legii w tej rundzie też?? :lol:

Przypuszczam, że w Poniedziałek po zakonczeniu campionato na boiskach lecz nie przy stolikach zapadnie kilka drastycznych dla kibiców decyzji..

NY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 13 maja 2006, 21:48

Krzysztof Jarzyna pisze:Swoja droga - fajnie jak zdegraduja Juventus - Roma bedzie grac w LM

o Krzysiu ty Lubisz Rome miło słyszec dawniej jak byłem na forum to tego nie okazywałeś
Martin Pellegrino pisze:Juve w Serie D? Czemu nie. Oprócz tego wzmożona kontrola. Każde Euro przelane z, bądź na konto Juventusu powinno zostać zbadane. Jak trafią do Serii B to nie będę usatysfakcjonowany. C? najniższy wymiar kary. Powinna teraz powstać jakiś ogólny ruch typu: Wykopmy Moggiego i jemu podobnych z futbolu.
Juve po degradacji pozbędzie się kilku klasowych zawodników choćby Del Piero Zlatan vieira Buffon Cannavaro Camoranesi , Emerson bo n ie wiem czy ktoś z tu wymienionych acha i zambrotta chciałby reprezentować barwy drugo czy 4 ligowca

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”