Liverpool - Manchester City - Strona 43

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1161

Liverpool - Manchester City

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 08 lut 2026, 20:19

Co kibice innych drużyn mają w głowie żeby trzymać kciuki za City byle tylko Arsenal nie wygrał tytułu XD

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 834

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 08 lut 2026, 20:28

[quote=moody post_id=2037949 time=<a href="tel:1770575887">1770575887</a> user_id=47110]
[quote=BadBoy post_id=2037900 time=<a href="tel:1770574008">1770574008</a> user_id=14152]
Jak dla mnie to spokojnie do obrony było bo widział piłkę od samego początku bo mur się rozszedł
[/quote]

rotacja taka, ze imo nie do obrony. no chyba ze ustawilby mur jak czlowiek, a nie taka parodie
[/quote]
Filmik padł. Rotacja rotacja ale bramkarze nie z takich odległości wykazują sie refleksem. Ja rozumiem że strzał był mocny ale zero ruchu w wykonaniu bramkarza przy strzale z 25?28? metrów? Piłkę widział bo mur się rozjechał. Z karnego bramkarze nie raz czekają na to gdzie piłkarz uderzy i zdążą się rzucić. Nie wiem, być może jestem w błędzie ale jak dla mnie to na tym poziomie powinno się strzał z 25-28 obronić albo zareagować jeżeli widzisz wszystko jak na dłoni. Co innego jakby tą piłkę zobaczył dopiero za murem.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 614

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 08 lut 2026, 20:52

Mimo zwycięstwa City jest takie jakby strasznie bez smaku. W defensywie całkiem dobrze, skutecznie potrafią zamykać przeciwnika, są błędy ale współpraca formacji wygląda solidnie. Marc Guéhi ma świetne wejście, a Khusanov jest dużym pozytywnym zaskoczeniem. Natomiast przód trochę kuleje, Marmoush nie wygląda dobrze grając z Haalandem, to muszą poprawić. Cherki bardziej jest indywidualistą, piłkarz najlepszy gdy ma dużo swobody, a Semenyo jeszcze nie został wpasowany. Tych graczy trzeba jakoś spiąć razem, na razie nie wygląda to jednak dobrze, trochę tak każdy sobie. Zresztą Guardiola znów ma jakieś swoje wizje, kasztan łysy trzyma całe spotkanie na ławce Fodena i Reijndersa. No ale jednak wygrali ważny mecz.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 131
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 08 lut 2026, 21:07

Hannibal pisze:
08 lut 2026, 20:19
Co kibice innych drużyn mają w głowie żeby trzymać kciuki za City byle tylko Arsenal nie wygrał tytułu XD
Tak chciałbym aby City wygrało tytuł nie trafie Arsenalu , United a Evertonowi życzę spadku .
Nie mogę ?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6278
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 lut 2026, 21:14

Hannibal pisze:
08 lut 2026, 20:19
Wynika to chyba z tego że kiedy u większości budowały się kibicowskie sympatie/antypatie, to Man City nic nie znaczyło. Natomiast o ile 'kibicowanie' City w walce o mistrza u kibiców Liverpoolu, Arsenalu czy Chelsea jeszcze można w ten sposób wytłumaczyć, o tyle grupą która od lat najgłośniej kibicuje City są fani... Man United, co jest przynajmniej z mojej perspektywy kompromitacją tych ludzi. Jakoś oczami wyobraźni nie widzę jak fani Liverpoolu skaczą z radości na 6 mistrzostwo z rzędu Evertonu "bo nie Arsenal" albo fani Milanu z 6. mistrzostwa z rzędu dla Interu "bo nie Napoli". Często mówi się o danym mieście że jest w barwach danej drużyny na podstawie wyników sportowych - np Londyn jest czerwony ect. No to Manchester jest tak bardzo błękitny, że najgłośniej z mistrzostw dla City cieszą się na Old Traffford. Humilitation totalne i dziwię się że fani czerwonych diabłów nie widzą jaką sobie laurkę wystawiają.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 lut 2026, 12:31

A tutaj o czym pisałem wczoraj - Szobo załamany po tym jak City dostało karnego na zwycięstwo w 90 minucie. Śmieszkowali sobie tak dobrą minutkę. Wszystko kilka minut po tym jak zjebał gola na 1:1 łamiąc linię spalonego ;) Piłkarze w dzisiejszych czasach mają przedziwny mental.

Obrazek

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1533
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 09 lut 2026, 12:37

Oglądając na żywo tę sytuację zastanawiałem się czy oni są dobrymi ziomkami, że sobie tak gaworzą, czy o co kaman. Nowa wersja Norweg Węgier dwa bratanki?

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 09 lut 2026, 13:43

sickstick pisze:
09 lut 2026, 12:31
A tutaj o czym pisałem wczoraj - Szobo załamany po tym jak City dostało karnego na zwycięstwo w 90 minucie. Śmieszkowali sobie tak dobrą minutkę. Wszystko kilka minut po tym jak zjebał gola na 1:1 łamiąc linię spalonego ;) Piłkarze w dzisiejszych czasach mają przedziwny mental.
Trochę takie jakby na siłę do czegoś się przypierdalać, w sensie, że trochę śmiesznie wyszło, jeden faulował drugiego i na odwrót, a potem wychodzi ludzka twarz, jest moment jakaś szybka wymiana zdań, delikatny żart i uśmiech. Wyglądało to super naturalnie. Takie ja odniosłem wrażenie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 lut 2026, 13:48

Tennessee pisze:
09 lut 2026, 13:43
sickstick pisze:
09 lut 2026, 12:31
Trochę takie jakby na siłę do czegoś się przypierdalać, w sensie, że trochę śmiesznie wyszło, jeden faulował drugiego i na odwrót, a potem wychodzi ludzka twarz, jest moment jakaś szybka wymiana zdań, delikatny żart i uśmiech. Wyglądało to super naturalnie. Takie ja odniosłem wrażenie.
Ale to śmieszkowanie miało miejsc po podyktowaniu rzutu karnego, te faule o których piszesz były kilka minut później. Totalnie ci się pomyliły zdarzenia na boisku ;)

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 09 lut 2026, 13:57

Mogłem coś pomylić, to nie ulega wątpliwości. :D

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda