Mistrzostwa forum w szachach 2026

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 306

Mistrzostwa forum w szachach 2026

Post autor: Leszek » 11 lut 2026, 22:42

Czołem ekipo :wink:

Jak wiecie już tylko dwumecz między Cementem a Matesem nam pozostał do zakończenia fazy grupowej. Chłopaki mieli nawet grać już w minioną sobotę ale no coś tam im się rozjechało i do grania nie doszło. Wiem jednak że są w stałej korespondencji ze sobą więc bądźmy dobrej myśli że lada dzień jednak nam tutaj zwieńczą fazę grupową.

Wiem że już trochę się przeciągnęło bo termin na fazę grupową był do końca stycznia a tu zbliżamy się do połowy lutego no ale jak wyżej. Brakuje już tylko tego dwumeczu, 16 z 18 gier grupowych mamy rozegrane więc wykażmy jeszcze odrobinę cierpliwości i ja liczę po cichu że do końca tego tygodnia jednak dadzą radę.

Gdyby jednak stało się inaczej to biorę pod uwagę scenariusz wystartowania z rundą baraży ostatniej szansy w przyszłym tygodniu po weekendzie nawet w przypadku gdyby Cement z Matesem wciąż nie zagrali. Na upartego jest to możliwe bo 40% baraży ostatniej szansy da się de facto rozegrać nawet nie mając jeszcze rozegranego tego ostatniego dwumeczu fazy grupowej. Bo nie możemy też tak stać w miejscu nie wiadomo jak długo więc myślę że po najbliższym weekendzie to te baraże ostatniej szansy wystartują raczej tak czy inaczej.

No tym nie mniej ja osobiście taki scenariusz lekkiego mieszania rund chciałbym potraktować jako ostateczność. Jestem trochę PEDANTEM w tej kwestii. Lubię gdy wszystko jest właściwie posegregowane bez nieładu/bałaganu. Dlatego mam jednak nadzieję że tutaj chłopaki dadzą radę w ciągu najbliższych paru dni zrobić swoje i scenariusz startowania z barażami jeszcze przed zakończeniem fazy grupowej nie będzie musiał być na tapecie.

@Cement @Mates @gumi2006 @venomik @FILIPPO828 @Samuraj @czubatka @futbolowa

Wróć do „Gry Forumowe”