AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 7354

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 lut 2026, 20:14

RLC szybko nie wróci. Wybite zęby itp.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 lut 2026, 20:17

No i czy w sytuacji z RLC też nie powinno być odgwizdanego faulu?
Przypomniał mi się Maicon z Messim.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 185
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 22 lut 2026, 20:18

Bartesaghi schyla się ( co on chciał zrobić w tej sytuacji ? ), gość za nim wyskakuje i w momencie jak wasz obrońca jest schylony ten się na nim wsparł. Normalna sytuacja. Na Maignanie żadnego faulu nie było. Jak wy narzekacie nawet na tego rodzaju sytuację i piszecie, że sędzia was okradł, to nie ma ratunku już.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 lut 2026, 20:27

Położył na nim lewą rękę opierając ciężar całego ciała
.To jest faul.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2026, 21:26 przez Conrado, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 22 lut 2026, 21:04

mecz być rozstrzygnięty w pierwszej połowie i tyle. T
trochę vibe z ostatniego sezonu Pioliego bez szans na mistrza ale stabilne top 2 pewnie utrzymamy. Notabene punktujemy mniej więcej jak mistrzowskie Napoli, tylko Inter z nową parą rezerwowych napastników daję im więcej niż rok temu Arnautović i pupil Inzaghiego - Correa i tutaj jest ta przewaga Interu w dłuższej perspektywie. Śmiem twierdzić, że z Inzaghim na ławce by tak nie punktowali w tym sezonie, patrząc jak Simone wprowadzał nowych graczy do Interu, choćby Zielińsiego, który za Chivu wszedł na swoje obroty.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 lut 2026, 21:06

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 22 lut 2026, 21:15

To zdjęcie jest dobre, właściwe ujęcie - gdzie piłkarz Parmy ma ręce. Jak ktos tam faulu nie widzi, jak nie widzi ewidentnego wałka to juz nie moja wina.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 22 lut 2026, 21:40

Mates pisze:
22 lut 2026, 21:15
To zdjęcie jest dobre, właściwe ujęcie - gdzie piłkarz Parmy ma ręce. Jak ktos tam faulu nie widzi, jak nie widzi ewidentnego wałka to juz nie moja wina.
Też w 1szej chwili myślałem, że był faul i dalej nie wiem jak to należy rozstrzygnąć, ale akurat to co na zdjęciu da się wytłumaczyć. Bartesaghi nawet nie skoczył, gdyby obrońca Parmy nie ułożył na nim rąk to by chyba zwalił się na niego całym ciałem, co byłoby jeszcze bardziej niebezpieczne. Amortyzował instynktownie upadek. On te ręce wyciągnął już opadając, nie oparł ich na Bartesaghim i nie zablokował jego wyskoku i chyba dlatego nie było faulu. Im dłużej to oglądam tym bardziej wydaje mi się że bramka jest prawidłowa, choć oczywiscie rozumiem emocje.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 lut 2026, 22:11

Ruben ma chyba złamaną szczękę :?

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 lut 2026, 23:03

Nie znam przepisów,ale zastanawia nie to co mówili w czasie transmisji i niektórzy tutaj piszą.
Jakie znaczenie ma czy Bartesaghi wyskakiwał do główki,czy pozostał bierny a piłkarz Parmy po prostu na niego wskoczył robiąc sobie z niego taboret ?
Położył na nim rękę,oparł ciężar ciała i pofrunął jak Tomasiak.Według mnie to jest faul niezależnie od tego czy Bartesaghi miał zamiar skoczyć czy nie.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 22 lut 2026, 23:51

Ja mam wrażenie, że on na niego nie wskoczył, żeby złapać wyższy pułap. Wyskoczył do główki, a wskutek tego, że Bartesaghi został na ziemi, to Trolio opadał na jego plecy. Innymi słowy, Trolio nie wspiął się na Bartesaghim, tylko wszedł z nim w kontakt walcząc o główkę. Myślę, że zakładał że Bartesaghi też skoczy, stąd trochę używał rąk, bo spodziewał się lekkiej przepychanki jak to w pojedynku główkowym, a okazało się, że rywal nie ma zamiaru nawet skakać, więc wrażenie jest takie, że się na nim oparł.

Czy to faul, to nie wiem. Być może tak. Ale dla mnie nie jest to obecnie takie jednoznaczne.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 23 lut 2026, 0:38

Dlatego też dziwię się że sędzia nie wybrał najbezpieczniejszego rozwiązania czyli podyktowania wolnego dla Milanu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 lut 2026, 6:39

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 185
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 23 lut 2026, 7:48

Ogólnie ta sytuacja z golem na rękę Allegremu xd
Doskonale chłop wiedział, że nie ma za bardzo szans na mistrzostwo, a teraz przynajmniej cała społeczność Milanu gada o tym, że Milan znów strasznie okradziony a nikt nie skupia się na tym, że Milan przez pewnie ponad 75% sezonu gra tak absolutne dziadostwo a wczoraj z Parma to już przeszedł samego siebie w tym dziadostwie. Granie 352 z Leao Pulisiciem czy Loftusem w ataku to jakiś nowy wymiar abstrakcji. No ale sędzia złodziej, Marotta league i Allegri suchą stopą sobie przez to przejdzie, za tydzień Cremonese i może się uda przepchnąć. Bo to jest cały Milan Allegrego - jakoś wybronić i jakoś strzelić. Wystarczy obejrzeć sobie Rome i zobaczyć co to jest progres i widoczna praca trenera. No ale Gasperini to jest pan fachowiec, Allegri wygrał życie dzięki Conte rzucającemu papierami w Juve. I teraz do końca kariery będzie na tym jechał.

Tyle beki kręcili kibice Milanu z Fabregasa po jego wypowiedziach, a gdyby we Włoszech trenerzy chcieli grać jak Hiszpan a nie jak Allegri to pewnie włoska piłka byłaby w lepszym miejscu niż jest dzisiaj. No ale jest calma calma, przesuwanie, asekuracja i cyrkowe rzucanie marynarka ku uciesze gawiedzi.

Jestem ciekaw przyszłego sezonu Milanu i gry na 3 frontach. Może być wesoło.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 23 lut 2026, 8:51

Wypowiedział się były sędzia a obecnie fachowiec tv i jego zdaniem nie dość że był faul na Bartesaghim to jeszcze na Majku :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”