FC Barcelona - Arsenal Londyn 17.05.2006 (CHAMPIONS LEAGUE) - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2006, 13:48

Łukasz[ACM] o Henry'm pisze:jest znacznie bardziej wartościowym zawodnikiem od Roniego
Bzdura.

Zapodaj chociaż jakieś argumenty skoro taki pewien jesteś.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2006, 13:50

Niggaz pisze:Dogrywki są ciekawe i dają więcej emocji, ale pomyśl sobie jak się czują kibice tych drużyn, które właśnie grają. Ja i tak zawsze cholernie emocjonalnie podchodzę do tego co się dzieje na boisku praktycznie w każdym meczu. Nie wyobrażam sobie co będzie się ze mną działa w finale
wyobraź sobie karne i zblizenia raz na Ronniego, raz na Jensa - ja tam chyba umre :lol: Roman miał niewyraźna minę, czyli Roonie bedzie uśmiechnięty, ale to jedyna róznica, znacyz karnego nie strzeli :wink:

Jak maja być karne to niech chociaż wcześniej jakiś bramkowy remis padnie.
Coby jakieś zmiany akcji były na boisku.
ZRb pisze:Szczerze mówiąc to, że w finałach ligi mistrzów jest często dogrywka
częsciej chyba jest rozstrzygany finał w regulaminowym czasie
Niggaz pisze: Bzdura.

Zapodaj chociaż jakieś argumenty skoro taki pewien jesteś.
czy bzdura :P
ja bym się nie podjął zadania określić, który z nich jest bardziej wartościowy, obaj są genialni, obaj niesamowicie ważni dla swoich ekip. Obaj są tak samo wartościowi.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 maja 2006, 13:53

Niggaz pisze:Zapodaj chociaż jakieś argumenty skoro taki pewien jesteś.
Ostatnio widziałem pare meczy Arsenalu i to co robi Henry dla Arsenalu przynosi większe korzyści niż to co robi Roni dla Barcelony :] Jest wszędzie na boisku, w odbiorze jak i w ataku. Potrafi minąć również jak Roni 3 rywali strzelić bramke lub podać więc niczego mu nie brakuje.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 maja 2006, 13:58

Łukasz[ACM] pisze:Ostatnio widziałem pare meczy Arsenalu i to co robi Henry dla Arsenalu przynosi większe korzyści niż to co robi Roni dla Barcelony Jest wszędzie na boisku, w odbiorze jak i w ataku. Potrafi minąć również jak Roni 3 rywali strzelić bramke lub podać więc niczego mu nie brakuje.

Racja Łukasz.
Bo jakby nie patrzeć Ronaldinho to "tylko" atak i przy okazji magia, natomiast Henry nie tylko strzela i atakuje, ale potrafi być także skuteczny w odbiorze. Najlepszy przykład mecze z Villarreal. Osobiście jednak obu panów stawiam w tym samym najwyższym rzędzie i nikt na dzień dzisiejszy nie jest lepszy od drugiego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2006, 14:00

fieldy pisze:czy bzdura Razz
ja bym się nie podjął zadania określić, który z nich jest bardziej wartościowy, obaj są genialni, obaj niesamowicie ważni dla swoich ekip. Obaj są tak samo wartościowi.
Otóż to. Dlatego stwierdzenie, że Henry jest zdecydowanie (szczególnie ten wyraz jest ważny - 'zdecydowanie') bardziej wartościowy od Ronaldinho to przegięcie. Ja nigdzie nie napisałem, że jest odwrotnie.

Łukasz[ACM]
Nie masz racji z tymi korzyściami. Ja dobrze wiem jak gra Henry i jak wiele znaczy. Obczaj jednak ile korzyści ma Barca z Dinho. Nawet jeżeli Ronaldinho gra źle to i tak skupia na sobie uwagę trzech rywali jak nie więcej. Potrafi zagrać niesamowitą piłkę. Grając cały mecz na stojąco nawet. Ma mnóstwo asyst. Strzela też bardzo dużo bramek. Bez przerwy stanowi zagrożenie. Nie próbuj wmawiać, że Henry podaje tak jak Dinho bo to bzdura. Drybling obaj mają świetny, ale Dinho robi to częściej i pewnie więcej zamieszania z tego będzie.

Nie deprecjonuję tutaj Henry'ego. Po prostu stwierdzenie, że jest on zdecydowanie bardziej wartościowy nie jest prawdą i to nie ulega nawet wątpliwości.

PS: Właśnie z ciekawości spojrzałem na suche statystyki Ronaldinho. 25 goli i 19 asyst. Wporzo. I wiem, że statystyki nie odzwierciedlają wszystkiego. Jednakże w przypadku Ronaldinho to często sprawiają one wręcz gorsze wrażenie od gry.

PPS: Nie przesadzacie z tą grą Henry'ego w odbiorze :> Rozumiem, że się wraca, ale bez przesady. Dinho z założenia ma się nie angażować w grę w destrukcji, ale niech Wam będzie. Niemniej jednak gra Titiego w destrukcji ma bardziej znaczenie symboliczne.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 14:02 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 15 maja 2006, 14:01

Sero pisze:Bo jakby nie patrzeć Ronaldinho to "tylko" atak i przy okazji magia, natomiast Henry nie tylko strzela i atakuje, ale potrafi być także skuteczny w odbiorze.
No dobrze, ale Henry jako kapitan musi, powtarzam musi tak grac. Zwlaszcza, ze dookola siebie ma pelno mlodych chlopakow. W Barcy kazdy ma swoje zadania i tak pozostanie. Zamiast Ronniego haruje Samuel. A Henryk musi pokazywac wole walki nawet w obronie. I po tym kto wiecej robi z tylu nie mozna ocenic , ze ktos jest lepszy...no i Ronni nie ma grac w obronie, tylko w ataku

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 maja 2006, 14:05

Niggaz ale ja ich nie porównuje pod względem umiejętności tylko tego co wnoszą do zespołu, ich wartości dla drużyny. Ja wiem że obaj są świetni, że Roni posiada lepszą technike ale jak dla mnie Henry bardziej pracuje na gre Arsenalu niż Roni na gre Barcy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2006, 14:05

Niggaz pisze:Ja nigdzie nie napisałem, że jest odwrotnie.
nikt ci tego nie zarzuca, spoko źą :lol: BTW, tylko byś spróbował tak napisac :pogrzeb:
Berik pisze:A Henryk musi pokazywac wole walki nawet w obronie.
no już nie przesadzaj, w obronie to błyszczą reprezentanci WKS i Anglii jak sa zdrowi, Titi raz genialnie zagrał z Villarreal w defenywie i tu zaraz z niego obrońce robią :D potrafi bronić, ale tego nie robi w każdym meczu, więc pisanie, ze haruje w obronie to po protu nadużycie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2006, 14:09

Łukasz[ACM]

Ale wkład w grę zespołu bezpośrednio związany jest z umiejętnościami przecież :roll: Nie wiem co Ty chcesz wmówić. Zresztą to, że Henry bardziej pracuje na grę Arsenalu niż Dinho na grę Barcy nie świadczy o tym, że Francuz jest bardziej wartościowym zawodnikiem. Chyba mylisz pojęcia delikatnie.

Wciąż nie wiem dlaczego Henry jest zdecydowanie bardziej wartościowy. Nie kreuje bardziej gry. Bramek strzela więcej, ale nie tak wcale dużo. Zresztą to chyba normalne, że strzela więcej. Nie podaje więcej. Nie drybluje więcej. Co więc sprawia, że jest zdecydowanie bardziej wartościowy :roll:
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 14:10 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 maja 2006, 14:10

fieldy pisze:potrafi bronić, ale tego nie robi w każdym meczu, więc pisanie, ze haruje w obronie to po protu nadużycie.

Ale napewno robi to częściej niż Gaucho (nie ujmując nic Brazylijczykowi) :wink:
Z drugiej strony gdyby Roni miał bronić to kto miałby czarować :] :P
OCZYWIŚCIE OBAJ SĄ W TEJ CHWILI NAJWIĘKSI i z mojej strony koniec :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 maja 2006, 14:20

Niggaz pisze: Co więc sprawia, że jest zdecydowanie bardziej wartościowy
Henry nie gra w Barcelonie, nie ma takiego zaplecza na boisku. W Arsenalu gra wielu młodych piłkarzy i głównie Henry bierze ciężar gry na siebie i ciągnie zespół. Nie tylko strzela ale również rozgrywa a gdy jest konieczność to potrafi bronić. Ja nie ujmuje żadnych umięjętności Roniemu ale uważam że Henry jest ważniejszym graczem dla Arsenalu niż Roni dla Barcy, może z tym słowem " zdecydowanie " przesadziłem ale to pewnie ze względu na to że Brazylijczyka nie darze zbytnią sympatią ;) Z mojej strony koniec na ten temat.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 15 maja 2006, 14:20

fieldy pisze:potrafi bronić, ale tego nie robi w każdym meczu, więc pisanie, ze haruje w obronie to po protu nadużycie.
To prawda. Ale niektorzy porownuja Ronniego i Titiego przez pryzmat gry w defensywie.
Prawda jest taka ze obydwoje sie cholernie roznia od siebie. No i nie wiem czy porownywanie ich pod wzgledem przydatnosci do zespolu jest nie na miejscu :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2006, 14:24

Łukasz[ACM]

Wszystko się zgadza, ale Ty chyba nie rozumiesz, że stwierdzenie "Henry jest ważniejszy dla Arsenalu niż Ronaldinho dla Barcelony" czy coś w ten deseń nie jest równoznaczne ze stwierdzeniem "Henry jest bardziej wartościowym zawodnikiem". Poważnie. Widzę, że nie pogadamy, ale nic. Zastanów się tylko nad tym, czy aby dobrze dobrałeś słowa wcześniej.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 maja 2006, 14:31

A czy wartość zawsze musi się przekładać na umiejętności :?: Bo moim zdaniem nie. Mi nie chodzi o wartości czysto piłkarskie ( umiejętnosci ) jakie posiadają ale o wartości jak wnoszą w drużyne. Ja zdaje sobie sprawe że Roni więcej potrafi z piłką zrobić ale Barca i Arsenal to inne światy, inni piłkarze i inne style. Roniego tak samo trudno zastąpić jak Henrego ale jak dla mnie Henry robi więcej dla Kanonierów. Koniec.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2006, 14:34

:roll:
Łukasz[ACM] pisze:Roniego tak samo trudno zastąpić jak Henrego ale jak dla mnie Henry robi więcej dla Kanonierów.
Co nie znaczy, że jest piłkarzem bardziej wartościowym. Jak dla mnie to proste i logiczne, ale już mam dosyć. Rzeczy oczywistych się podobno nie tłumaczy.

EOT :?

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”