Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 6

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 maja 2006, 16:14

RealFan chyba nie zdajesz sobie sprawy jak gra Etoo. jestes typowym niedzielnym kibicem ktory ocenia druzyne po wystepach w tvp lub tez ps i od czasu do czasu w c+. Fakt faktem Czarnuch strzela czasem gole do pustej bramki ale rto chyba dobrze. Dodam tylko ze jeszcze wiecej sam sobie wypracowuje albo rowniez innym. Jego skutecznosc nie jest najwyzsza ale gdyby byla to teraz mowiac najlepszy pilkarz swiata mialbys na mysli Etoo.

RóżA zauwaz jak gra Xavi. Jest to chyba jedyny pilkarz na swiecie ktory potrafi podawac pilke patrzac sie w inna strone. To jest wrecz magiczne nie do wyuczenia. Wiadomo ze Cesc ma przyszlosc ale patrzac na jego pozycje i role w druzynie obawiam sie ze jego talent szybko zostanie strawiony i zmarnowy ala Raula.

Bastian16
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bastian16 » 06 maja 2006, 16:19

Bienias pisze:RealFan chyba nie zdajesz sobie sprawy jak gra Etoo. jestes typowym niedzielnym kibicem ktory ocenia druzyne po wystepach w tvp lub tez ps i od czasu do czasu w c+. Fakt faktem Czarnuch strzela czasem gole do pustej bramki ale rto chyba dobrze. Dodam tylko ze jeszcze wiecej sam sobie wypracowuje albo rowniez innym. Jego skutecznosc nie jest najwyzsza ale gdyby byla to teraz mowiac najlepszy pilkarz swiata mialbys na mysli Etoo.

RóżA zauwaz jak gra Xavi. Jest to chyba jedyny pilkarz na swiecie ktory potrafi podawac pilke patrzac sie w inna strone. To jest wrecz magiczne nie do wyuczenia. Wiadomo ze Cesc ma przyszlosc ale patrzac na jego pozycje i role w druzynie obawiam sie ze jego talent szybko zostanie strawiony i zmarnowy ala Raula.
Chyba zapomniałeś o Ronaldinho. Zresztą w ostanim meczu z Cadizem nieraz tak zagrywał. Także nie tylko Xavi..

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 maja 2006, 16:22

Bastian16

Ronaldinho zagrywa inaczej. To co on robi wygląda efektownie, ale to nie jest to samo. On tylko odwraca głowę w samym momencie podania i tyle. Taka ściema. Efektowne, ale to nie to samo co robi Xavi.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2006, 16:54

Bienias pisze:RealFan chyba nie zdajesz sobie sprawy jak gra Etoo. jestes typowym niedzielnym kibicem ktory ocenia druzyne po wystepach w tvp lub tez ps i od czasu do czasu w c+.
:rozga: Wiem doskonale jak gra Eto'o. Nie musisz mnie uświadamiać. Uważam go za naprawdę dobrego piłkarza. Wszystkie moje niepochlebne wypowiedzi na jego temat biorą się z czegoś zupełnie innego. Nie lubię po prostu tego piłkarza. Klasy jednak mu przecież nie ujmuję. Robi to, co robić powinien, strzela bramki. Szanuję go i doceniam jako piłkarza, a nie przepadam za nim jako człowiekiem, do czego powody sam dostarczył przed rokiem. Tego twojego TVP i C+ to aż żal komentować :roll: Nie oglądam żadnego studio i nie słucham wypowiedzi "specjalistów" i "fachowców" od siedmiu boleści. Ich teksty mnie nudzą i jak dla mnie nie wnoszą nic ciekawego. Osobiście wolę transmisje przez internet. Wyrabiam sobie własną opinię na tematkażdego zepołu itd.
Bienias pisze:Jego skutecznosc nie jest najwyzsza ale gdyby byla to teraz mowiac najlepszy pilkarz swiata mialbys na mysli Etoo.
Jest tylko jeden mankament. Nikogo nie uważam za najlepszego piłkarza świata. Wszystkich traktuję na równi i oceniam obiektywnie, bez ingerencji wspomnianych już panów z TVP. Są piłkarze, których uważam za trochę lepszych, bądź trochę gorszych, ale nikogo nie wybijam ponad resztę. Dlaczego? Bo nie warto. To psuje ogólny obraz futbolu. Jeśli podniecasz się grą np. Ronaldinho, czy Henry'ego to na nim skupiasz swoją uwagę. Nie patrzysz wówczas na innych tym samym trzeźwym okiem, bo dla ciebie zawsze ten jeden będzie najlepszy. Lubię kilku piłkarzy, ale nikogo nie uważam za jakiegoś "nadczłowieka". To pozwala mi inaczej spojrzeć na tą dyscyplinę sportu. Obiektywizm jest bardzo ważny. Sympatia do tego czy innego czasem daje o sobie znać, ale bez przesady. Zawsze mogę się mylić i nie uważam, że moje poglądy są najlepsze. Czasem dochodzi do wymiany argumentów i wspólnie z rozmówcą dochodzimy do pewnych wniosków.

Tyle.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 maja 2006, 18:22

Bienias pisze:RóżA zauwaz jak gra Xavi. Jest to chyba jedyny pilkarz na swiecie ktory potrafi podawac pilke patrzac sie w inna strone. To jest wrecz magiczne nie do wyuczenia.

A cóż innego napisałem :> Że porównywanie tych piłkarzy jest nie na miejscu :wink: Więc zdanie na ten tamat mamy podobne :wink:

Bienias pisze:Wiadomo ze Cesc ma przyszlosc ale patrzac na jego pozycje i role w druzynie obawiam sie ze jego talent szybko zostanie strawiony i zmarnowy ala Raula

Ale z tym zgodzić już się nie mogę. Jego pozycja i rola niewiele różnie się od roli Xaviego czy Iniesty. Poza tym on dopiero w tym sezonie pokazał na co go stać. Gra praktycznie cały czas bardzo równo, nie zanotował od dłuższego czasu spadku formy, a wręcz przeciwnie- wzrost. W poprzednim sezonie grał poprawnie, ale nie wyróżniał się z tłumu. Teraz jest już inaczej. I wątpie aby piłkarz o tak dużej ambicji zmarnował swój talent :wink:

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 06 maja 2006, 19:36

Francesc Fabregas w tym sezonie gra wyśmienicie i jestem podziw jego wspaniałej gry ale był też pewien moment w jego który bardzo mi się nie spodobał a mianowicie mecz z Juventusem na Highbury :P Ale było mineło :P

Fabregas jest (jak na swój wiek) świetnym zawodnikiem i wątpie żeby jego talent zmarnował się jak Anelki , Aimara i innych :P Fabregas niech lepiej gra tam gdzie gra czyli w Arsenalu bo tam jest mu dobrze i rządzi w środku pola gry ;) Tylko niech nie idzie do Realu bo się zmarnuje :P

Co do samej Hiszpanii to jestem zawsze zszokowany postawą gry Espanii na wielkich imprezach :? Drużyna która zawsze jest w czołówce bukmacherów i nie tylko zawodzi zawsze na ME albo MŚ :? Czemu się tak dzieje :?: Wydaje mi się że jest to spowodane tym że Hiszpania nie ma prawdziwego lidera z prawdziwego zdarzenia :? A szkoda bo mógłby ktoś ten wózek znakomicie pociągnąć ;)

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 06 maja 2006, 21:12

Wy tu gadu-gadu o formie Xaviego po kontuzji, a on dopiero co wskoczył do pierwszego składu i już piękne podania- polecam zobaczyć choćby to do Larssona w pierwszej połowie (mówię oczywiście o dzisiejszym meczu z Espanyolem) :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 maja 2006, 19:44

RóżA pisze: Ale z tym zgodzić już się nie mogę. Jego pozycja i rola niewiele różnie się od roli Xaviego czy Iniesty. Poza tym on dopiero w tym sezonie pokazał na co go stać. Gra praktycznie cały czas bardzo równo, nie zanotował od dłuższego czasu spadku formy, a wręcz przeciwnie- wzrost. W poprzednim sezonie grał poprawnie, ale nie wyróżniał się z tłumu. Teraz jest już inaczej. I wątpie aby piłkarz o tak dużej ambicji zmarnował swój talent :wink:
Chodzi mi o to ze tak mlody organizm nie moze byc przeeksploatowany. Gra duzo i to na wysokich obrotach a moze to miec w przyszlosci negatywnie na nim odbicie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2006, 13:31

Iniesta jedzie na Mundial :jupi:

Bamkarze: Iker Casillas (Real Madryt), Pepe Reina (Liverpool FC), Santiago Canizares (Valencia CF);

Obrońcy: Antonio López (Atlético Madryt), Pablo Ibanez (Atlético Madryt), Carles Puyol (FC Barcelona), Juanito (Real Betis Sewilla), Asier del Horno (Chelsea Londyn), Michel Salgado (Real Madryt), Sergio Ramos (Real Madryt), Carlos Marchena (Valencia CF);

Pomocnicy: Cesc Fabregas (Arsenal Londyn), Jose Antonio Reyes (Arsenal Londyn), Andres Iniesta (FC Barcelona), Xavi (FC Barcelona), Joaquin (Real Betis Sewilla), Luis García (Liverpool FC), Xabi Alonso (Liverpool FC), David Albelda (Valencia CF), Marcos Senna (Villarreal);

Napastnicy: Fernando Torres (Atlético Madryt), Raul (Real Madryt), David Villa (Valencia CF).

No i bardzo dobrze 8) Już się bałem, że Aragones go odrzuci. Andresowi należy się ten wyjazd. W kadrze nie znalazł się Baraja tak jak przewidywałem.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 15 maja 2006, 14:08

Brak Morientesa dziwi, choc naprawde nie gra na miare oczekiwan.Ale jednak Morientes to stary wyjadacz i jednak brak powolania dla niego jest pewna niespodzianka. Brak Baraji to samo co w przypadku "El Moro". Widac, ze Aragones nie patrzy na nazwiska, tylko na forme aktualna. To dobrze wrozy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2006, 14:18

Berik pisze:Widac, ze Aragones nie patrzy na nazwiska, tylko na forme aktualna. To dobrze wrozy.
Raul Blanco ['] na pewno na formę patrzy ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2006, 14:20

To, że Raul pojedzie było pewne i akurat aż tak bardzo mnie nie dziwi. Raul to Raul cokolwiek by to miało znaczyć :lol: :wink: I tak grać będzie Torres i Villa. Zresztą niektórzy twierdzą, że skoro Xavi po kontuzji jedzie to i Raul powinien. Różnica jest taka, że Xavi już gra bardzo dobrze a Raul wciąż nie gra dobrze.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 15 maja 2006, 14:24

fieldy pisze:Raul Blanco ['] na pewno na formę patrzy ?
to byl pewnik.Captain i serce zespolu. Raul to ikona, a takie w sporcie musza byc. Niektorzy nawet powoluja kontuzjowanych zawodnikow, wiec Raul zadna niespodzianka nie jest. Cala Hiszpania by sie oburzyla gdyby go Aragones nie powolal.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2006, 14:28

Dobrze, zgadzam się że jest ikoną, niemniej jednek mój nabity krótki post był odpowiedzią na twoje stwierdzenie
Berik pisze:Widac, ze Aragones nie patrzy na nazwiska, tylko na forme aktualna. To dobrze wrozy
bo tu nawet tłumaczyć nie trzeba, ze to nieprawda, tak to jest oczywiste
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 14:29 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 15 maja 2006, 14:29

Fieldy masz racje, ale ja specjalnie o Raulu nie wspomnialem, bo chocby mial zlamana noge to i tak by pojechal.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”