Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 19

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 maja 2006, 18:16

No kadra mocna. Ba, bardzo mocna. Ciekawi mnie gra Tottiego, bo nie wiem jak on stoi z gra po kontuzji. W razie czego jest i Del Piero i Perrota w sumie. Mysle, ze w skladzie Zazy zamiast Gattuso Camor i jest optymalnie :P

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 15 maja 2006, 18:16

Buffon :arrow: Oddo, Nesta, Cannavaro, Zambrotta :arrow: De Rossi, Pirlo, Gattuso :arrow: Totti, Del Piero, Toni *

* - Atak zalezy od wyniku i formy gracza przed meczem z Czechami przypuszczam skład moze wyglądac bardzo bardzo ciekawie a co do brakarze nr.2 sugerujesz Zaza, że w ostatnim meczu jesli będa mieli awans Peruzzi nie zagra?

Forza Angelo :lol:

PS: Hunter - bo oni mieli wtykę w Kadrze i mieli napisane wczesniej dali tylko Accept :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 maja 2006, 18:23

Bagg ale ta kadra Lippiego grała już tak jak napisałe [w pomocy] że Lippi ustawił i Rino i Mauro w drugiej lini hmm chyba tak grali:

:arrow: Camoranesi [prawa]
:arrow: Pirlo [pivot]
:arrow: Gattuso [lewa]
:arrow: Totti [mediapunta] :arrow:

Choć chyba Mauro może grać na lewej też ? O te dwa miejsce będzie walka na mundialu czyli boki pomocy. Bo duet Pirlo - Totti to "mózg i kregosłup" I tylko teraz zdrowie i forma Tottiego zdecyduje...

I tak jak napisałe a Bagg też to potwierdził- dużo zależy od formy Francesco Tottiego w razie czego i Alessandro Del Piero albo Simone Perrotta mogą grać za napadem :)
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 19:01 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 15 maja 2006, 18:32

Kadra bardzo ciekawa. Iaquinta prawie jak Rasiak a nawet gorzej. kilku zawodników wg mnie nie zasługuje na powolanie ale i tak jest dobrze. powinni wyjść z grupy śmierci a potem jakoś pójdzie. Marzy mi się finał Włochy - Brazylia(taki bardziej realistyczny) albo Italia -Polska(taki irracjonalny). A co do składu. Hmm... mam jakieś wątpliowości co do ataku i nie sądzę że zagra Gila-Toni. Bedą pierwszy raz na mundialu a przeciw takim rywaom jak Czechy czy USA mogą się spalić(Gila w LM). Dlatego uważam że powinien grać ktoś (jeden) z bardziej doświadczonycz czyli Del Piero bądź Pippo. reszta tak jak wy choć nie wiadomo jak z Buffonem.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 15 maja 2006, 19:00

Camoranesi nie powinien ejchac nie jest Włochem tylko Inkiem czy innym Indianinme

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 maja 2006, 19:07

peyter pisze:Camoranesi nie powinien ejchac nie jest Włochem tylko Inkiem czy innym Indianinme

Camor jest Argentyńczykiem

Ciekawe czemu Iaquinta. Lippi mógł powołać jakiegoś pomocnika np. Marchioniego który narazie jest na liście rezerwowej. Brakuje ewidentnie Bonery i wziąłbym go nawet kosztem Internisty Materazziego bo jest poprostu lepszy i bardziej perspektywiczny.
Brawo za powołanie Amelii :] Bedzie dobrze :wink:

FORZA ITALIA

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 15 maja 2006, 19:09

Kendo pisze:Iaquinta prawie jak Rasiak
Moim marzeniem jest, żeby Rasiak grał kiedykolwiek jak Vicenzo I. Nie wiem czy widziałeś kiedykolwiek tego zawodnika w grze, bo jest to całkiem niezły piłkarz. Tylko ten sezon miał jakoś średnio udany. I porównanie do Rasiaka w tym momencie średnio na miejscu :evil:
Rzeczywiście to dziwna decyzja Lippiego odnośnie powołania Iaquinty ale klasa jednak troche wyższa niż Rasiak :)

peyter pisze:Camoranesi nie powinien ejchac nie jest Włochem tylko Inkiem czy innym Indianinme
Proponuje zmienić dilera

Szkoda, że nie jedzie Panucci bo załużył na to powołanie swoją dobrą grą przez cały sezon. Bonera w sumie też mógłby pojechać.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 19:15 przez Marco Van Basten, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 maja 2006, 19:12

Kendo masz troche racji co do Vincezno Iaquinty :roll: O to jest chyba jedyna "kontrowersja" Bo ja innych nie wiedze - nie wie kogo masz na myśli [Brak Panucciego ? Abbiatiego ?]

Szkoda że Lippi w momencie gdy zdecydował że nie powoła Cassano nie dał szasny np. Francesco Tavano - bo jak dla mnie gracz Empoli jest bardzie kreatywny niż Iaqunita - potrafi wiecej rozgrywaniu - cofa sie do drugiej lini - a Iaqunita to taki hmm sam nie wiem - długopis - dobrze gra "ciałem" i głową. Zauważcie że Gila I Pippo to gracze typu tu dostaw noge - tam wstaw głowe - tu zastaw - tu odegraj itd. Toni też ma takie zadatnki ale jest bardzie kreatywny. także chyba właśnie takie pary Toni - Pippo i Del Piero - Gila czy na odwrót.

Rozumiem że Iaquinta wskoczył na miejsce Bobo Vieriego :roll: Także chyba nie jest źle. A Lippi oprócz Tavano miał Miccoliego czy Di Vaio w obwodzie. O Maresce nie pamietał :wink:

Co by nie mówić należą sie wielkie brawa SuperPippo :!: Wrócił w wielkim stylu po takiej kontuzji ... a teraz jedzie na mundial :] Gdzie rok temu nawet nie marzył o tym :? Forza SuperPippo :!:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 15 maja 2006, 19:14

Marco_Van_Basten dlaczego nie na miejscu?. Obaj są słabi ale są ulubieńcami trenerów. Znalazłbym kilku zawodników którym bardziej należało się powołanie od Iaquinty.
Marco_Van_Basten pisze:Nie wiem czy widziałem kiedykolwiek tego zawodnika w grze, bo jest to całkiem niezły piłkarz

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 15 maja 2006, 19:16

Kendo pisze:Marco_Van_Basten napisał:
Nie wiem czy widziałem kiedykolwiek tego zawodnika w grze, bo jest to całkiem niezły piłkarz

Literówka już poprawiona. Co do Iaquinty to masz racje, że znalazło by się paru lepszych na jego miejsce, ale nie czepiaj sie go, bo to przyzwoity zawodnik.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 maja 2006, 19:28

*_Zaza_* pisze:Brak Panucciego

Lippi już dość dawno temu dał jasno do zrozumienia, że Panucci nie znajdzie uznania. Wszystko przez konflikt kiedy to zawodnik był w formie i dalej nie dostawał powołań skrytykowal szkoleniowca. Coś jak Woerns i Klinsmann.
Właśnie kogoś mi w ataku brakowało i to był Tavano. No przynajmniej cena po MŚ za niego nie wzrośnie :P

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 15 maja 2006, 19:54

Marco_Van_Basten pisze:Co do Iaquinty to masz racje, że znalazło by się paru lepszych na jego miejsce, ale nie czepiaj sie go, bo to przyzwoity zawodnik.
O właśnie, idealnie to ująłeś. Przyzwoity. Dla nie na MŚ szczegolnie w takiej ekipie jak Italia nie zabiera sie graczy przyzwoitych.
Panucci? tak brakuje mi właśnie jego. Abbiatti jest rezerwowym więc wstyd by było powołać rezerwowego.

Świetna sprawa z Pippo. Jednak moc prasy działa Lippi przeczyścił okulary.
Tez myślalem o takich parach. w kadrze widać jak na razie samych egzekutorów i brakuje napstników kreujących grę (właśnie Tavano). Brakuje mi jeszce Pasquala który rozegrał znakomity sezon w Violi.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 21 maja 2006, 15:41

Program przygotowawczy Azzurrich

Poniedziałek 22 maj 2006
Godzina 12.30 Zebrania obok Centrum Technicznego Federacji. Coverciano - Florencja
Godzina 13.00 Obiad
Konferencja prasowa (Trener + piłkarze)
Godzina 17.00 Ćwiczenia (otwarte dla prasy)

Wtorek 23 maj 2006
Godzina 10.00 Ćwiczenia (otwarte dla prasy)
Godzina 13.00 Obiad
Konferencja prasowa (piłkarze)
Godzina 17.00 Ćwiczenia (zamknięte dla prasy)

Środa 24 maj 2006
Godzina 13.00 Obiad

Czwartek 25 maja 2006
Godzina 10.00 Oficjalne Zdjęcia
Godzina 13.00 Obiad

Piątek 26 maja 2006
Godzina 13.00 Obiad

Sobota 27 maja 2006
Godzina 13.00 Obiad

Niedziela 28 maja 2006
Godzina 10.00 Sparing z druzyną amatorska (otwarte dla prasy)
Godzina 13.00 Obiad
Godzina 17.00 Sparing z druzyną amatorska (otwarte dla prasy)

Poniedziałek 29 maja 2006
Godzina 13.00 Obiad

Forza Azzurri

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 21 maja 2006, 15:53

Kendo pisze:brakuje napstników kreujących grę
?! Jest Totti !:) nie wiem dlaczego go pominales..ale wlasnie on ma byc tym cofnietym napastnikiem kreujacym gre...

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 24 maja 2006, 21:34

No i panowie Squadra Azzurra Under 21 sie osmiesza... :roll: Do Połowy inaugruracyjnego meczu z Danią 3-1 w tył nie ciekawie. Jedyną bramkę dla Azzurrinich zdobył De Fendi.

Skład Under 21:

Curci, Potenza, Bovo, Canini, Chellini, Foggia, Donadel, San Marco, De Fendi, Pazzini, Pallarino

Do Przerwy 1-3 Włochy - Dania

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”