Pytania Techniczne - Strona 35

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 07 maja 2006, 16:07

hej mam pytanie.. Jakie znacie dobre i darmowe jakies strony gdzie mozna założyć forum ?? Odrazu mówie że fora.pl są zablokowane.. prosze o pomoc

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 maja 2006, 19:21

Byłby ktoś w stanie zarzucić instalkę do Winampa 2.78? Już kiedyś prosiłem, ale link wygasł.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 15 maja 2006, 19:25

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 17 maja 2006, 20:13

Mam ogromną i pilną prośbę - czy mógły ktoś mi odpowiedzieć, jak przerobić dokument Worda na PDF :?: Bo miałem jakiś program do tego, ale u dołu każdej strony był napis: Dokument utworzony za pomocą programu... :roll: A to jest praca magisterska koleżanki, więc raczej to trochę szpeci pracę :P
I jeszcze jedno - ta sama praca ma być zapisana w kodowaniu ISO-8559-2 lub Unicode z polskimi znakami. A jak zapisuję takie kodowanie html to tekst zachodzi na siebie :?
Błagam o pomoc :pray:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 maja 2006, 21:50

Załozyłem sobie darmowe konto na badongo.com. Tylko oczywiście jak każdy idiota nie popatrzyłem jakie niedogodności czekają mnie w związku z tym, że nie płacę. 50 wirusów? Usuną mi konto po dwoch dniach? Znalazłem tylko coś takiego:
30 Second Waiting Period
100kbps Downloads (up to 10 times slower)
1 Download Connection
Files Deleted after inactive for 30 Days
Available for a limited time
No to chyba nic co mogłoby przeszkadzać. Wie ktoś coś więcej na ten temat?

Upload jest niesamowity jak dla mnie. 730Mb w 1,5 h z szybkością ok. 200 kb/s, mam nadzieję, że to nie jest tylko jednorazowe w celach promocyjnych :).

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 18 maja 2006, 18:55

Void pisze:I jeszcze jedno - ta sama praca ma być zapisana w kodowaniu ISO-8559-2 lub Unicode z polskimi znakami.
Nie wie nikt jak to zrobić :?: Bo mam to jako dokument Worda, a jakieś kodowanie ma być :? To BARDZO PILNE :)
Fieldy gdzie jesteś :?:

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 18 maja 2006, 20:18

Sprobuj pokombinowac tym programem: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=62&id=569
Po przerobce nie bedziesz mial przynajmniej tego napisu u dolu strony. Mysle ze jak zaglebisz sie w kodowanie to znajdziesz to bez problemu. :)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 19 maja 2006, 13:13

Szukam dwóch programów :

a). Programu do zgrywania płyt uszkodzonych na dysk.

b). Mam dużo mp3 na jednej płycie dvd i nie chce mi się ręcznie spisywać każdej pozycji, a wiem, że istniej program, który takową operację robi.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 19 maja 2006, 14:37

Loczek pisze:a). Programu do zgrywania płyt uszkodzonych na dysk.
moze taki program ci sie przyda.- Badcopy...

http://pobieralnia.pl/plik-105-badcopy-pro.html

lub

http://www.download.com/3001-2248_4-10463101.html

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 19 maja 2006, 20:35

Do tego programu potrzebny jest klucz, a ja go nie mam.,

Moze macie inne propozycje ? Czekam

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 19 maja 2006, 20:41

Loczek tutaj masz pare kluczów do wszystkich wersji tego programu :lol: poszukaj i bądź cierpliwy :P :D

http://www.seriall.com/?s=Badcopy

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 26 maja 2006, 13:20

Ja mam taki problem ,który muszę rozwiązać.

Używam firefoxa.Gdy wchodzę na forum (nie na to) ,klikam bym się zalogował,wpisuje login i hasło,jest napisane ,że jestem zalogowany (czasem ,że zaraz następi przekierowanie) ,a jestem dalej jako gość (nie widzę ostatnich tematów,nie mogę pisać,odpowiadać,nie ma mojego profilu itp).
Co z tym zrobić?Czemu tak mam?Prosiłbym o szybką odpowiedź i z góry dzięki.

EDIT: Nieaktualne. :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 maja 2006, 18:23

Na moim firefoxie kliknięcie rolką na linku otwierało stronę na nowej karcie. Teraz coś się zwaliło i aż się dziwę jak taka pierdola może aż tak irytować :lol:. Poradziłby ktoś?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 cze 2006, 12:47

No dobra ludziska. Dam Wam okazję wykazać się. A tak na serio to cholernie potrzebuję pomocy bo mam poważne problemy z kompem a Mundial się zbliża. Mam nadzieję, że nawet jeżeli nie nikt nie będzie w stanie znaleźć rozwiązania problemu to chociaż wskaże jakiś kierunek...

Nie mogę wyłączyć komputera i to wcale nie jest dobrze. Wczoraj w nocy standardowo wyłączyłem kompa. Mam Windows XP. Ujrzałem ekran zamykania systemu. Monitor zgasł. Wszystko jak zawsze. Z wyjątkiem tego, że jednosta centralna dalej pracowała. Tak jakbym komputer przeszedł w stan wstrzymania z tym, że nie dało się go wyłączyć. Restartowałem i ponawiałem próbę wyłączenia kilka razy. Nie udało się. W końcu wyłączyłem poprzez listę zasilającą, którą zazwyczaj (zawsze) wyłączam po tym jak już komp się wyłączy normalnie.

Dziś rano wstaje. Odpalam listwę i od razu startuje cały komp a powinien być tylko monitor w gotowości. Komp startował zawsze dopiero kiedy go uruchomiłem normalną metodą, czyli przyciskiem na obudowie. Tymczasem dziś od rana komp rusza, ale system się nie uruchamia. Słychać, że jednostka centralna pracuje, ale monitor pozostaje w stanie czuwania. Nie da się komputera zresetować ani wyłączyć przyciskami na obudowie. Można tylko listą zasilającą go uciszyć.

Udało mi się odpalić kompa po wymianie baterii na płycie głównej. Tyle, że komputer można uruchomić tylko raz po takim zabiegu. Wyłączyć znowu się nie da a kiedy się spróbuje to ponownie jednostka centralna pracuje, ale nic nie widać. I znowu trzeba się bawić w wyciąganie i wkładanie baterii. Cholera mnie bierze i tak nie może być.

Wiecie może co jest nie tak? Jakiekolwiek propozycje? Co się sp****suło? Dzwoniłem do jednego koleżki a ten stwierdził, że to może coś z płytą główną. Płyta główna jest na gwarancji, która kończy się za miesiąc. Muszę więc podjąć stosowne kroki. Problem w tym, że oddając płytę główną dostanę sprawnego kompa spowrotem za ponad 2 tygodnie a w czasie Mundialu muszę mieć sprawną machinę.
Na dzień dzisiejszy mój plan jest taki, że nie wyłączam ani nie restartuję kompa :lol2: :roll:

Pomocy :olaboga: :rydzyk:

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 02 cze 2006, 13:10

Miałem kiedys taki sam problem. Zrobiłem formata i przez kilka dni był spokój ale później znowu pojawił mi sie ten problem. Zadzwoniłem i przyjechał do mnie informatyk i po przeglądzie kompa powiedział mi ,że musze wymienić płyte główne. Wymieniłem płyte i teraz już nie mam problemów. Jaką masz płyte główną :?:

Edit:
U mnie jeszcze często monitor nie działał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”