AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 123

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 maja 2006, 17:45

Milan nie moze szukac kawalerow Milan musi im dodawac w kontraktach klauzule ze nie moga sie zenic :P

Na napisanie o szacunku dla Shevchenki bedzie jeszcze czas tym bardziej ze sa to niepotwierdzone informacje i mam nadzieje ze sie nie potwierdza.
Boje sie jednak ze to juz koniec.Zawodnicy nie ogladaja meczu z najbardziej zagorzalymi kibicami ot tak sobie.Ktory zawodnik Milanu wczesniej tak zrobil?

Przeczytalem tez informacje ze Inter rowniez jest podejrzany w aferze sedziowskiej.Od razu mowie ze to na razie plotka bez potwierdzenia.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 maja 2006, 17:51

No to klauzula w kontrakt :wink: I pomyśleć że Sheva żone poznał przez Silvio - a w zasadzie jego syna :wink: A teraz Ona jest głównym powodem takich spelukacji [narazie spelukacji:P]

Zastanawia mnie co Łysy teraz zrobi ? Bo jak wiemy postawił sprawe jasno "NIE" i jeszcze raz "NIE" - on wie najlepiej jaka decyzje podją Sheva. I teraz każda jego wypowiedź może nas uspokoić albo i nie bo będzie miała za zdanie podbijać cene. Romek doskonale wie że albo teraz albo nigdy. Chyba lepszej sytuacji nie mógł sobie wymażyć :? Pewnie do kluby nie wpłyneła nowa oferta - bo jak kiedyś powiedział Peter Kenyon [dyrektor Chelsea] ofera jest jedna od początku... Teraz tylko "dopisują bonusy" jak Gallasa :roll: Mam nadzieje że Sheva będzie udzielał wywiadów bo chętnie zaobaczył bym co powie.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 maja 2006, 17:55

Gdzieś mam oferty Chelsea i jej bonusy. Nie chce aby Łysy się wypowiadał i poraz kolejny powiedział nie. Jedyne czego chce to aby Szewa wkońcu powiedział TAK lub NIE bo jak narazie swoim zachowaniem nas zwodzi, niech jest szczery. Mediolan i tak zawsze będzie go kochał :!:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 15 maja 2006, 21:43

A ja myślę (mam nadzieję, modlę się :pray: :pray: :pray: ) że on chciał zdementować w ten sposób komentarze, które zarzuciły mu że przestało mu na klubie i kibicach zależeć, albo że odchodzi dla kasy, chciał zaakcentować więź z klubem i jego najwierniejszą częścią. Przynajmniej mam taką nadzieję, bo jeśli tak to nie odejdzie, "serce i dusza" mu nie pozwolą :wink: :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 maja 2006, 1:58

Jak by nie było będzie dobrze :] Poczekajmy jeszcze i wierzmy nie odejdzie.

Ja teraz wróce do nie dawno zakończonego sezonu. Kilka serwisów Rossonerich przygotowała statystyczna strone sezonu w wykonaniu Milanu. Zaza też sie tym zają :wink: A wiec jak pisałem po meczu liczby liczby liczby ... i nie tylko :]

Sezon serie A się zakończył - Milan kończy rozgrywali na drugim miejscu w tabeli. Mają 3 pkt straty do Juventusu. Teraz czas na podsumowania i liczby :]

Milan w 38 spotkaniach ligowych zgromadził 88 punktów. [8 punktów więcej niż w poprzednim sezonie po 38 kolejkach] Dorobek 88 pkt. jest to nowy rekord klubu.

Wyniki wszystkich spotkań

Z tych 88 pkt. Rossoneri zdobyli 55 na własnym terenie a 33 na wyjazdzie.

Z 19 spotkań ligowych na Giuseppe Meazza Milan wygrał 18 :!: - i 1 remisując z Samdporia 1:1

Z 19 wyjazdowych przywiózł 33 pkt - 10 razy wygrywając - 3 razy remisując i 6 razy przegrywając

W 38 kolejkach Milan strzalił 85 bramek - co daje średnia blisko Rossoneri stracili w tych 38 kolejkach 31 bramek co daje średnia blisko .... na mecz.

Rossoneri strzelili u siebie w tym sezonie na Giuseppe Meazza 50 bramek a stracił ich 12

Na wyjeździe Milan strzelił 35 bramek a 18 stracił

[Dla bukmacherów :wink:] 12 razy w spotkaniach Milanu padało wiecej niż 2,5 bramki na Giuseppe Meazza - 6 razy poniżej 2,5 bramki.

W meczach wyjadowych Rossonerich 11 razy padło wiecej niż 2,5 bramki a 8 razy poniżej 2,5 bramki.

Najwyższe zwycięstwo Rossonerich - 5:0 z Treviso

Najwieksza porażka - max jedna bramką - 2:1 - 3:2 - 1:0

Bramki strzelane - rozkład czasowy :arrow:
patrz: Gol Fatti "Rozkład czasowy"

Bramki tracone - rozkład czasowy :arrow:
patrz: Gol subiti "Rozkład czasowy"

Przechodząc do samych graczy ...
Strzelcy bramek dla Milanu w tym sezonie ligowym :

Sheva - 19
Gilardino - 17
Kaka - 14
Pippo - 12
Pirlo - 4
Seedorf - 4
Gattuso - 3
Kaladze - 2
Maldini -2
Ambrosini - 1
Nesta - 1
Stam - 1
Jankulovski - 1
Cafu - 1
Amoroso - 1
Vieri - 1

Najwiecej minut w tym sezonie

- Dida - 3240 [minut]
- Gattuso - 2753
- Pirlo - 2768
- Serginho - 2645
- Seedorf - 2619
- Gilardino - 2576
- Kaka' - 2566

Najwiecej kartek w sezonie - [żółte]:
- Nesta - 8
- Kaladze - 5
- Stam - 5
- Gattuso - 5
- Sergino - 4

[czerwone]
- Stam 1
- Gattuso - 1
- Seedorf 1

Średnia nota w sezonie za La Gazzatta:

Najlepsza ma Kalac ale wiadomo jak ktoś gra 2 mecze to wiadomo. Wsród zawodników grających regularnie proawdzi Superpippo średnia nota 6,38. Póżniej Sheva - 6,31 - Maldini 6.31 - Kaka 6,26 - Kaladze 6,09
Stam 6,15, Serginho 6,02, Billy 6,15 - najgorszą nowe ma Amoroso 5,25 ale podobnia jak Kalac nic nie grał.

Kadra noty

Najwiecej razy z ławki w tym sezonie wchodził Marek Jankulovski 15 razy potem Manuel Rui Costa 12 i Massimo Ambrosini 8 razy.

Rekordy...

Nasz kapitan - Paolo Maldini w tym sezonie pobił i nadal śrubuje rekord pod wzgledem ilośc spotkań w serie A - obecnie ma ich 582 :!:

Drugi na liście jest nie grający juz Dino Zoff a trzeci bramkarz Bologny [obecnie serie B] Gianluca Pagliuca...

Wsród najlepszych strzelców w lidze - grających obecnie - Andriy Shevchenko jest 4 z 127 bramkami na koncie [w samej lidze oczywiście] Pippo Inzaghi zajmuje 5 miejsce z 125 bramkami na koncie. A Alberto Gilardino 9 miejsce z 75 bramkami w serie A - na równi z Lucą Tonim z Violi. Prowadzi w tej klasyfikacji były gracz Viola a obecnie Sieny - Enrico Chiesa z liczbą 138 trafień w serie A.

Co ciekawe najwiecej żółtych kartek z tych grających jeszcze graczy ma Billy Costacurta 92 - ale wiadomo nie dawno skończył 40 :wink: Favalli i Giannichedda sa tuż za nim a maja jeszcze troche przed sobą gry. Choć Billy też :twisted:

Subiektywne podsumowenie graczy przez Zaze czyli liga na plus liga na minus :lol: Pod uwage brani byli tylko podstawowi gracza Milanu w tym sezonie.

Na minus Andrea Pirlo :? I chyba każdy sie ze mną zgodzi że w tym sezonie zawodził jak nic. Zaliczył bardzo ale to bardzo słaby sezon. Kiedyś uważałem że to od niego najwiecej zależy w tej drużynie - teraz zmieniłem zdanie bo jeśli Andrea w 32 spotkaniach i 2 z ławki - drugi podwzględem ilośc minut na boisku w zespole - gra 70% bardzo po niżej możliwość i Milan zdobywa 88 punktów strzelając 85 bramek w sezonie to hola hola jak mówi poseł Cymański. Sami widzicie liczby nie kłamią. Andrea miał początek sezonu wyborny - pamietamy wolne na Giuseppe Meazza w okno :twisted: czy asysty ale póżniej lipa... może za wcześnie zaczą myśleć o mundialu - to sie okaże ...

Drugi minus - Didy - mimo że ostatnio zakmną morde nie jednemu [nawet w meczu z Romą 88 minuta :wink:] to w tym sezonie bramkarz Canarinhos był bardzo nie pewny i popełniał kuriozalne błędy. Tak sie jakoś złorzyło że ten nadły spadek formy przeszedł w czasie połowy sezonu. Z drugiej strony 31 bramek stracony to i tak nie zły wynik. A jak policzymy te ewidentnie na jego konot to będzie jeszcze mniej. Wiekowa obrona Rossonerich - jak wielu znawców uważa - i max nie pewny bramkarz = 31 na koniec straconych sezonu także wiecie. Dida ma za sobą słaby sezon i nie ma co ukrywać - ba może środek sezonu - ale selekcjoner Canarinhos mu zaufał sądze że podobnie zrobi Carletto na przszyły sezon. Chyba że przyjdzie Buffon :wink: swoja drogą plotki dobrze działamy na Dida - a teraz wraca [?] Abbiati wiec będzie to czego brakowało Didzie - wiekszej rywalizacji.

Na plus - Kakha Kaladze - co tu dużo pisac kazdy widział :] Przesunięcie Gruzina z lewej flanki na środek okazało sie "strzałem w 10" Ancelottiego - Kakha zagrał świetny sezon - jeszcze w lecie był na wylocie - jedna noga w Chelsea [znów oni :P] grał mało - często zawodził - wiadomo problemy rodzina tragedia ale klub sie odniego nie odwrócił - Galliani go przekonał by podpisał nowy kontrakt - wielu uważało że go "urobił" i będzie karta - tym czasem urazy i sytuacja kadrowa spowodowały że Kahka jest teraz jednym z najlepszy środkowych defensorów w lidze :!: Rozegrał w tym sezonie 26 spotkań a 2 razy wchodził z lawki. Szybki, pewny siebie, czyta gra, czesto nawet próbuje rozgrywać czy robić przewage. Pomysł z Sergio na prawej a Kaladze na środku wypalił w 100% - Milan przez ten ruch zaoszczędził jakies ok. 15 milionów euro [ bo tyle kosztuje takie klasy defensor na rynku] Teraz wobec odejście Jaapa nie wyobrażam sobie nastepnego sezonu bez Kaladze. Forza Kala :!:

Drugiego gracza na plus nie wymienie bo za dużo jest kandydatów. Nie ma jednego faworyta bo do każdego można cos mieć - Sheva strzela 19 bramek w samej lidze, Gilardino 17 - Kaka grający w pomocy aż 14, Seedorf najrówniej grający z pomocników. Stam jest gra nie zawodzi i to obojetnie gdzie gra. Sergio rozruszał flanke, A Rino dał drużynie to co ma najlepsza. Nesta miał słabsze momenty ale obudził się zawsze trzyma poziom. A wiec trudno wybrać jednago wiec może Wy ?

Ale sie napisałem :P Forza Milan :]
Ostatnio zmieniony 16 maja 2006, 14:52 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 maja 2006, 2:12

Ladne podsumowanie Zaza.Ja swoje napisze moze jutro dzisiaj czasu mi niestety nie starczylo.Subiektywna ocena poszczegolnych pilkarzy :wink:

Musze Cie w jednym miejscu poprawic.Napisales ze nie przegralismy meczu roznica wieksza niz jednej bramki.Niestety to nie jest prawda bo w meczu wyjazdowym z Fiorentina poleglismy 3:1.
A tak poza tym to ok :)

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 maja 2006, 2:32

Dziękuje :oops: hehe :P Napisz subiektywne podsumowanie bo już chyba czas na Ciebie. Błąd ? hmmm masz racje Viola - Milan 3:1 [Toni - Gila - Jorgensen - Toni :roll: dobrze że czuwasz - Tyle masz :P Dobranoc - spadam bo juz mnie cina :P a jeszcze bym napisał za Ciebie hehe :lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 16 maja 2006, 14:42

To może ja też coś podsumuje ;) Zaza wrzucił już wszelkiego rodzaju statystyki i liczby więc postaram się zrobić to nieco inaczej :lol:

Sezon 2005\2006 rozpoczeliśmy 28 sierpnia w meczu wyjazdowym przeciwko Ascoli. Niestety podopieczni Pacynki wywieźli tylko remis co już na samym poczatku dawało przewage obecnemi mistrzowi Włoch Juventusowi, w późniejszym czasie zanotowaliśmy porażke z Sampdorią i strata do Juve stopniowo się powiększała bo Turyńczycy wygrywali mecz za mecz.
Działo się tak aż do 29 października kiedy pokonaliśmy Starą Dame w bardzo dobrym stylu i mieliśmy nadzieje na dogonienie Staruszki co się niestety nie udawało bo Juve znów wygrywało mecz za meczem aż do ostatnich 2 miesięcy przed zakończeniem sezonu. Stara Dama remisowała każdy kolejny mecz i Milan który został już w połowie sezonu przekreślony znów nawiązał walke która trwała aż do ostatniej kolejki :!: Chwała im za to.
Można spekulować czy Juve grało uczciwie... ale zostawmy to wszystko odpowiednim ludziom.

Sezon 05/06 nie obył się oczywiście bez kontuzji, ponosiliśmy ich wiele - głównie w obronie przez co traciliśmy dużą ilość bramek. Carlo nie mógł liczyć na wszystkich obrońców podczas długiego sezonu, na szczeście w innych formacjach sprawa nie wyglądała tak źle.

Podobnie jak Zaza uważam że Pirlo oraz Dida zaliczyli słabszy sezon w porównaniu do zeszłego. Oby ich forma wróciła.
Z plusami jest podobnie, Kaladze był chyba odkryciem sezonu jeżeli chodzi o środek obrony :P Grał naprawde dobrze i równo, należą mu się pochwały ale chce również wyróżnić Seedorfa który miał znacznie lepszy sezon od ubiegłego i grał chyba najrówniej ze wszystkich Milanistów.

Naszym najlepszym strzelcem został nie kto inny jak Szewa dla którego być może były to ostatnie bramki w barwach Milanu :( Obym się mylił ale nic nie wskazuje na to że zostanie.
Nasz atak w postaci Ukraińca, Kaki, Pippo i Gili zodał strzelić najwięcej bramek w lidze i nie tylko bo aż 105 z LM jeśli dobrze licze :D

Może jeszcze napiszemy coś o najładniejszej bramce sezonu dla Rossonerich. Moi nominowani to Pirlo w meczu z Shalke, Szewa w meczu ze Sieną, Kaka w meczu z Treviso i Seedorf w meczu z Parmą.

Teraz pozostaje nam czekać na kolejny sezon i mieć nadzieje że nie prześpimy początku i zagramy nieco równej.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 maja 2006, 1:36

Czas napisac obiecana subiektywna ocene poszczegolnych pilkarzy.

Jedziemy :)

Dida - biorac pod uwage jego interwencje w tym sezonie mozna sie zastanawiac czy tez nie obstawial wynikow spotkan u bukmacherow.Popelnial tak dziecinne bledy ze powodowaly u mnie smiech przez lzy.Zwyzka formy w kwietniu i w maju sugeruje ze Brazylia na MS jednak moze miec z niego duzo pozytku.Milan niestety nie mial tak duzego jak w poprzednim sezonie.Nelson powinien jak najszybciej zapomniec o minionych rozgrywkach a Milan powolutku szukac nastepcy dla Didy.Naturalnie powinien zostac i bronic dalej a potem sie zobaczy.

Kalac - za duzo to on nie pogral nawet w obliczu slabej dyspozycji Didy.Ladny mecz z Palermo w lidze i bardzo nieladny z tym samym Palermo w Pucharze Wloch.Podejrzany o obstawianie meczow pilkarskich.

Maldini - druga czesc sezonu stracona przez kontuzje.Wydaje sie ze to schylek kariery Maldiniego.W rundzie jesiennej do czasu kontuzji gral na swoim normalnym wysokim poziomie.Mial nawet sily na odwazne rajdy prawa strona boiska i dosrodkowania w pole karne.Po raz pierwszy w karierze zdobyl dwa gole w jednym meczu ligowym :)

Costacurta - wiecznie mlody.Kiedy wydaje sie ze pozegna sie z Milanem po sezonie zarzad kolejny raz przedluza z nim kontrakt.Zawodnik ktory w trudnych momentach wchodzil na boisko i nie zawodzil.Pogral dosc duzo w drugiej czesci sezonu co wynikalo z duzej podatnosci na kontuzje Stama.Postawa na plus.

Cafu - podobnie jak w przypadku Maldiniego wydaje sie ze to schylek jego pieknej kariery.Coraz czesciej przytrafiaja sie kontuzje a sam zawodnik juz nie jest tak szybki nie imponuje rajdami prawa strona boiska jak w Romie czy chocby sezon temu w Milanie.Na jego pozycje wzmocnienia sa jak najbardziej wskazane bo prawa obrona jest slabo obsadzona.

Simic - budzacy groze rowniez u mnie jesli pojawia sie w pierwszym skladzie.Niepotrzebnie bo nie gral zle gdy dostawal szanse.Dobrze jednak ze niewiele razy ja dostawal.

Stam - ostatni sezon w Milanie tego olbrzyma (trzeba na jego miejsce sprowadzic Choto z Legii :P).Przesuniety na prawa strone obrony zaskoczyl mnie umiejetnoscia dryblingu i niezlymi dosrodkowaniami.Szkoda tylko ze tak czesto w rundzie wiosennej lapal kontuzje.Dziekujemy mu za te 2 lata w Czerwono-Czarnej koszulce.

Serginho - jest za bardzo himeryczny.Swietne dosrodkowaniami przeplata takimi po ktorych pilka zwiedza okolice stadionu San Siro (albo innych stadionow jesli gramy na wyjazdach).Przez wielu chwalony na mnie jednak jego gra nie zrobila wrazenie.Wolalbym na jego pozycji widziec Jankulovskiego.Mozna go zostawic na nastepny sezon chociaz wiek juz ma sluszny ale tylko jako zmiennika.

Nesta - filar naszej defensywy.W tym sezonie osiagnal wysoka forme i stworzyl razem z Kaladze naprawde solidny srodek obrony.Wymaga sie od niego wiele i na szczescie w zakonczonych rozgrywkach sprostal tym oczekiwaniom.Nowa obrona Milanu bedzie skupiona wokol niego.

Kaladze - bardzo dobry sezon Gruzina.Wobec problemow Maldiniego i Stama zajal pewne miejsce na srodku obrony i wyszlo to Milanowi tylko na dobre.Powinien juz tam grac zawsze.Odkrycie?He he mozna tak powiedziec.No i ta bramka w derby Mediolanu :)

Jankulovski - przyszedl z kontuzja i to ograniczylo jego mozliwosci walki o wyjsciowa jedenastke.Nie nalezy chyba do ulubiencow Carlo chociaz wnioskujac po koncowce sezonu moglo sie to zmienic.Nie zmienia to niestety faktu ze oczekiwalismy po nim duzo duzo wiecej.Ale przyszlosc nalezy do niego i nie mozna go sprzedawac bo wniesie do gry Milanu jeszcze wiele pozytywow.

Ambrosini - bardzo dobry poczatek rozgrywek ligowych co podkreslil sadzajac na lawce Gattuso.Potem niestety stara spiewka i zwiedzanie gabinetow lekarskich.Naprawde zal ze ten zawodnik jest tak podatny na kontuzje.Jestem pewny ze jego kariera mogla sie lepiej rozwinac (chociaz i tak gra w Milanie wiec nie mozna sie czepiac :))a i na tegoroczne Mistrzostwa Swiata mial duze szanse pojechac.Duza kontuzjogennosc jednak zniweczyla te plany.Trzeba wierzyc ze w przyszlym sezonie urazy beda go omijac i ze zostanie u nas.W przypadku przyjscia Poulsena ma przeniesc sie do Fiorentiny.Nie mozna na to pozwolic :/

Rui Costa - najlepszy dreptak wsrod pomocnikow i najlepszy pomocnik wsrod dreptakow.Rui jak zwykle mial pewne miejsce na lawce i z powodzeniam moze ja nazywac swoim drugim domem.Gdy wchodzil na boisko to bardzo dobre wystepy przeplatal slabymi (wsomniane dreptanie).Powinien byl odejsc w przerwie miedzy rozgrywkami.Teraz chyba w koncu zmiana barw klubowych przez Portugalczyka stanie sie faktem.Ja ze swojej strony bardzo mu dziekuje.Lubie tego zawodnika i z checia czesciej bym go ogladal w wyjsciowym skladzie niestety jego problem nazywal sie...

Kaka - najlepszy obok Seedorfa nasz pomocnik.14 bramek w samej tylko lidze musi budzic respekt.Zdazaly sie mu i slabsze mecze ale w zaden sposob nie moze to zmiejszac wysokiej oceny dla tego zawodnika.Terazniejszosc i przyszlosc Milanu.Ciagle sie rozwija mozemy wiec liczyc na jego jeszcze lepsza gre w kolejnych latach.Malzenstwo jak na razie nie wychodzi mu na szczescie bokiem :P

Seedorf - w rundzie jesiennej wieszalem na nim psy.Chyba slusznie.Mimo sredniej a czasami wrecz dramatycznej dyspozycji mial zawsze pewny plac.Mozliwe ze musial sie rozkrecic bo pozniej juz gral bardzo dobrze a w niektorych meczach ciagnal nas za uszy do zwyciestwa.Zaprocentowalo zaufanie jakie pokladal w nim niezmiennie Ancelotti.To zaufanie i mi sie udzielilo.Marco juz tak Seedorfowi nie ufa bo nie wzial go na MS ale on ma prawo bo to geniusz :P
Dodatkowo strzelil jak dla mnie najladniejsza bramke sposrod zawodnikow Milanu w wyjazdowym meczu z Parma na 3:1
Carlo mial racje :)

Gattuso - niezmiennie waleczny niezmiennie zostawiajacy mnostwo zdrowia na boisku i pierwszy do pyskowek z Poulsenem (co to sie bedzie w szatni dzialo niedlugo).Rino jakos jednak nie utkwil mi po tym sezonie za bardzo w pamieci nie liczac wrecz genialnego wystepu przeciwko Starej Damie na San Siro.Cieszy ze z kazdym sezonem poprawia strzaly z dystansu.Pojawiaja sie pogloski ze moze odejsc do MU.To by byla wielka strata.

Pirlo - no coz... kiepsciutko.Gdyby Lippi bral zawodnikow ze wzgledu na prezentowana forme w drugiej czesci sezonu to Pirlo by mistrzostwa obejrzal w telewizji.Runda jesienna nawet niezla pare ladnych bramek z rzutow wolnych a potem klops.Nie wiem co sie z nim stalo ale zaczal dreptac.Dramatyczna forma i jego szczescie (ale czy nasze?) ze za bardzo nie bylo go kim zastapic wiec gral.Pozostaje miec nadzieje ze to jednosezonowy wybryk i w kolejnych rozgrywkach powroci do swojej wlasciwej dyspozycji.Wydaje sie ze trzeba kupic zawodnika ktory wywrze na Pirlo nalezyta presje.Moze wtedy by bardziej ruszal dupsko i sie przykladal.Gral jakby spal.

Vogel - nikt nie spodziewal sie po nim fajerwerkow i tak tez bylo.Na zastepce Pirlo sie nie nadaje.Solidny rzemieslnik.

Vieri - bez komentarza.Wielka pomylka transferowa.

Amoroso - przyszedl w zimowym okienku transferowym po odejsciu Vieriego.Od razu zlapal kontuzje i gral niewiele (nawet zdrowy i tak by malo gral).Zakonczyl lige z jednym golem.Ladny gest ze strony kolegow ze pozwolili mu strzelac karnego z Roma.Gdyby Stara Dama przegrywala swoj mecz z Reggina to pewnie by mu nie dali :wink:

Gilardino - tutaj zdania sa podzielone.Na pewno nie zawiodl ale wielu spodziwalo sie po nim wiecej.Szczegolnie za 24 miliony euro.Ja osobiscie nie mam do niego pretensji.Pierwszy sezon u nas zagral poprawnie strzelil 17 bramek w lidze przy paru asystowal.W kolejnych latach bedzie tylko lepiej.Musi tylko poprawic swoja skutecznosc w Lidze Mistrzow bo w tym sezonie praktycznie sie nam w niej nie przydal.A mogl zostac bohaterem pojedynku polfinalowego z Barcelona...

Inzaghi - nie spodziewalem sie ze wroci w takim stylu.Szczerze mowiac w ogole nie spodziewalem sie ze wroci.Wielkie pozytywne zaskoczenie.Swietny sezon niebagatelny wplyw na pokonywanie kolejnych etapow w Lidze Mistrzow przez Milan.Gdyby byl od poczatku zdrowy pewnie mialby tych bramek wiecej.Napastnik ktorego nie powinno sie oceniac za styl on nie od pieknych bramek jest.Wyborna dyspozycje dostrzegl rowniez trener reprezentacji i Pepe jedzie na Mistrzostwa Swiata.Piekne dzieki za ten sezon Pepe :)

Shevchenko - musze mu poslodzic bo kto wie moze czyta to forum :wink: Pilkarz nietuzinkowy genialny najgodniejszy z godnych nastepca Marco van Bastena w Milanie.Niewyobrazam sobie Czerwono-Czarnych bez niego.Najprawdopodobniej krol strzelcow tegorocznej edycji Ligi Mistrzow.Najlepszy snajper Milanu pomimo kilku kontuzji.Mozna wymagac od niego wiecej ale nie badzmy tacy.Wybitni pilkarze maja prawo do slabszego jak na nich sezonu.W kolejnych latach spodziewam sie jeszcze wiekszej ilosci bramek w jego wykonaniu i pobicia rekordu Nordahla.Jak dla mnie najlepszy zawodnik zakonczonych rozgrywek w naszym klubie.
Przeczytaj to Andrij :)

Ancelotti - zrobil co do niego nalezalo.Jego zespol zgromadzil 88 punktow co w niemal kazdej lidze daloby tytul mistrzowski ale nie w Italii bo tu sa "specyficzne" rozgrywki.Milan pod jego wodza gral pilke ladna i efektowna.Najwiecej bramek o ile sie nie myle w calej historii Serie A w jednym sezonie.Wiecej zwyciestw niz "mistrzowska" Stara Dama.Polfinal Ligi Mistrzow gdzie wcale nie bylismy gorsi od Bracelony a jesli nawet to w stopniu doprawdy minimalnym.Zdarzaly sie Milanowi i wpadki ale zaden zespol nie jest w stanie ich uniknac.Zespol zrobil wiecej niz w tamtym sezonie gral lepiej wiec mozna zaryzykowac twierdzenie ze sie rozwija pod wodza Ancelottiego.Bylem pierwszym ktory chcial go wyrzucic jestem pierwszym ktory chce zeby dalej trenowal nasza druzyne.Popularna Pacynka musi zostac.
Dla mnie trener roku w Milanie :P

Dziekuje wam chlopaki.Mimo ze nic nie wygralismy ja i tak jestem zadowolony.Trzeba isc w obranym przez trenera kierunku bo jest to wlasciwy kierunek.
Wzmocnienia w formacji defensywnej oraz na pozycji Pirlo plus zakup jednego kreatywnego pomocnika i jedziemy po mistrza :)

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 maja 2006, 11:17

Bardzo ładnie :) Chyba zgadzamy sie w każdej z oceń. No może z 2/3 ale to juz inna bajka :wink: Jak uznałem że zdecydwanie na plus Kaladze. A na minus Pirlo. I chyba nie tylko Ty Chłopaczku sie ze mną zgodzisz...

Na podstawie liczby przedstawionych wyżej i Twojej [i Łukasza] oceny poszczególnych piłkarz możemy przyznać Ancelottiemu racje co do jednego - to nie był słaby sezon w naszym wykonaniu - oczywiście ktoś może powiedzieć "z pustymi rękami" ale nie wszystko zależy os Pacynki czy piłkarzy. W tym sezonie pokazali bardzie ciekawy i skuteczni football. Dobry kilmat w drużynie. Ważna rola rezerwowych jak np. Billy'ego który mimo że już 6 lat temu mógł powiedzieć "dość" gra jak natchniony. I co najwazniejsze gry gra nie zawodzi. Pozostaje nam czekać na nastepny sezon [obojetnie kiedy się rozpocznie] - z nadzieja że beda nadal tak grali a i szczeście samo przyjdzie - bo tego nam troche brakowało :wink: Bedzie dobrze - Forza Milan :]

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 maja 2006, 13:22

Właśnie, zapomniałem napisać coś o Ancelottim. Nasz trener który po finale LM został skreślony przez 90% kibiców zdołał sobie odbudować dobre imie. Pamiętamy chyba wszycy gdy zastanawialiśmy się kto na jego miejsce, padały różne nazwiska ale mało kto myślał że Carlo może zostać. Zrobił naprawde wiele i jak podkreslił Chłopaczek zdobył 88 pkt. co daje w innych ligach mistrza :] Nie jeden trener który przegrałby taki finał podałby się do dymisji albo nie potrafił utrzymać drużyny w komplecie i znów grać na najwyższym poziomie. Jedno jest pewne, Carlo nic nie zawalił i ciesze się że zostaje :D

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 17 maja 2006, 13:26

Łukasz[ACM] pisze:Właśnie, zapomniałem napisać coś o Ancelottim. Nasz trener który po finale LM został skreślony przez 90% kibiców zdołał sobie odbudować dobre imie. Pamiętamy chyba wszycy gdy zastanawialiśmy się kto na jego miejsce, padały różne nazwiska ale mało kto myślał że Carlo może zostać. Zrobił naprawde wiele i jak podkreslił Chłopaczek zdobył 88 pkt. co daje w innych ligach mistrza :] Nie jeden trener który przegrałby taki finał podałby się do dymisji albo nie potrafił utrzymać drużyny w komplecie i znów grać na najwyższym poziomie. Jedno jest pewne, Carlo nic nie zawalił i ciesze się że zostaje :D
No ogolnie mozna powiedziec ze Carlo staje się specjalistą od 2 miejsc ?
Przegrany final i 2 miejsce rok temu w Serie A - w tym ponownie sukces i 0 pucharów i 2 miejsce w lidze - w sumie to naz Mancini niby cienki ale w ciagu 2 lat wygrał 2 puchary Włoch nam i Superpuchar Włoch - po latach zawsze bedzie to trofeum - zwazywszy ze do tej pory mielismy 3 tylko PW - a teraz juz 5 PW - wiec calkiem NICE - ale jak w przyszlym seoznie zostanie i nie zdobedzie czegos cenniejszego - czyli LM lub SCUDETTO - to trzeba bedzie mu juz naprawde podziekowac za wspolpracę ....

Pozdro !!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 maja 2006, 13:32

Juras - idać tym tokiem myślanie to tak można sądzic o Carletto - ale wiesz Ancelotti - scudetto - Coppa, Supercoppa i Champions League zgarną dla Milanu :] Czemu trzeba oceniać go po tym ile przegrał ? lepiej ile wygrał i jak wygrał - bo wiesz że tu Mancio przebija :wink: Ale chyba porównanie nie na miejscy. Obaj mają inne style bycia - swoje "JA" inne myśli trenerski, systemy gry, nawyki :wink: Tak jak obaj byli innymi piłkarzami

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 maja 2006, 13:35

Juras_InterFan pamiętaj o okolicznościach tego wszystkiego :] Sam wiesz że zeszły sezon był ustawiony i kto wie czy nie ten :roll: w LM w tym sezonie liczyliśmy się i to bardzo, zagraliśmy na równym poziomie z Barcą która gra teraz podobno najlepiej w Europie, zobaczymy czy dziś to potwierdzi :P Przegrana z Liverpoolem jest niewytłumaczalna jak dla mnie więc Ci tego nie wyjaśnie :P
Takie małe pytanko :P Zapomniałeś że Carlo wygrał Scudetto i LM :?: :lol:

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 17 maja 2006, 13:45

*_Zaza_* pisze:Juras - idać tym tokiem myślanie to tak można sądzic o Carletto - ale wiesz Ancelotti - scudetto - Coppa, Supercoppa i Champions League zgarną dla Milanu :] Czemu trzeba oceniać go po tym ile przegrał ? lepiej ile wygrał i jak wygrał - bo wiesz że tu Mancio przebija :wink: Ale chyba porównanie nie na miejscy. Obaj mają inne style bycia - swoje "JA" inne myśli trenerski, systemy gry, nawyki :wink: Tak jak obaj byli innymi piłkarzami
ZAZA To fakt - nie na miejscu jest porownywanie trenerów - bo to nie o to tu chodzi - ale fakt faktem ze ostatnie 2 sezony to nic spejnego w waszym wykoncaniu - znaczy nie ma sie czym chwalic - chyba ze zabiorą trofea dla Juve i dadzą je Wam :) Wtedy w glorii chwały Carlo będzie promieniał :)
Ale co będzie to zobaczymy :)
No i z tym Vucinicem to masz racje chyba jednak - podobno po spadku Lecce - Inter jest nim powaznie zainteresowany tak jak był nim zainteresowany rok temu a także zimą ... tylko ze teraz cena nizsza - podobno 8,5 miliona funtów - ale skoro tyle krzyczą to pewnie sprzedadzą za połowe - przeciez wiadomo ze uczestnik MŚ nie bedzie chcial grac w 2 lidze :) To nie Rasiak :)
No i sam fakt wieku - młody chłopak jeszcze z niego - ja bym go wolał od Toniego bo moze pograc u nas jeszcze sporo lat ..... No chyba ze Toni by przyszedl do nas powiedzmy za 10-15 milionow Euro :) Tobrac go :)

Pozdro !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”