Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 90

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 maja 2006, 21:28

fieldy pisze:napisałem chyba wczoraj po meczu, ze zostawiłbym i Rasiaka i Franka, a w ich miejsce janczyka i Korzyma, to mnie wyśmiali Janas choć trochę posłuchał, zostawił Franka i wziął młodego napastnika, który bedzie zbierał doświadczenie,

Także napisałem o zabraniu Janczyka (nie wiem czy nie przed Tobą :wink: ), ale nie kosztem Franka. Brożka od zawsze uwarzałem za nadzieje dlatego jestem zadowolony z jego powołania :]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2006, 21:32

Zbierac doswiadczenie swoja droga :!: ale chyba ktos musi grac bo jezeli bedziemy kwintowac wszytskie powolania nowych graczy iz powinni jechac po doswiadczenie to moze odrazu powolamy kadreu21 :!:
Boruc ostatnio nie blysczy zas w razie jakies kontuzji moze byc kiepsciutko - Fabian nie zagra zadnego meczu od 1min zas Kuszczak mimo swietlnych interwencji kilka razy sie zblaznil - powinien jechac drugi dosiadczony Dudek czy Gibon i 3 mlody :!:

No coz zarzekalismy na Engela ze wzial wypalonych graczy no to teraz mamy zwrot o 180stopni :!:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 maja 2006, 21:34

fieldy pisze:janczyka
Ten nie, bo moze czasem zadzwonic Wdowczyk i powiedziec, ze Janczyk ma kontuzje, i zeby nie gral czasem. Chociaz z drugiej strony ma tez tendencje do cudownego ozdrawiania, wiec moze by sie przydal :think:
fieldy pisze:Korzyma
Ja bym jeszcze wzial Smolinskiego, ktory codziennie dziekuje Bogu, ze jest Legionista. Znaczy tego nastepce Deyny. Podobno 23 maja o 15:04 ma sie stac tym nastepca. Chyba, ze juz jest :think:
fieldy pisze:zostawiłbym i Rasiaka
Dlaczego? Jakis sensowny powod, czy po prostu dlatego, ze Rasiak to Drewninho i trzeba go co chwila wyrzucac z kadry i blagac go o zakonczenie kariery?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2006, 21:35

Tez myślałem, ze Dudek pojedzie. Widac było, ze jest w formie, pomimo faktu, ze nie grał za duzo [a i tak grał więcej niż Mila :roll: ] No ale co zrobić,
trzeba się z tym pogodzić i uszanować decyzję Janasa.
Boruc pewnie będzie bramkarzem nr 1. Może presja jak ana nim bedzie ciążyła, sprawi, że nie będzie popełwniał głupich błeów przy wyjściu do piłek ? nie wiem - ale pewien etap się kończy. Na poprzednim MŚ pojechali zasłużeni i nie wyszło, teraz jadą zasłużeni i młodzi, niedoswiadczeni - może się uda.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2006, 21:37

fieldy pisze:teraz jadą zasłużeni i młodzi, niedoswiadczeni
i pupile Janasa typu Lewy, Rasiak, Mila
Myslalem ze na srodek wezma Surme :!:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 maja 2006, 21:39

Babel pisze:jeśli nie Frankowskiego który zgodze się jest bez formy to dlaczego jest Rasiak
Nie wiem czemu wszyscy są zaskoczeni :roll: Co wy, od pół roku futbolem się interesujecie? Przecież Janas nigdy nie chciał stawiać na Frankowskiego i na niego nie stawiał. I gdyby nie media, to by nigdy na niego nie postawił! Jeden raz janas uległ presji mediów, i wyszło to na dobre. Teraz już się tak nie daje. Poza tym Frankowski nie strzelił nic od pół roku, więc Janas miał jeszcze jeden, bardzo słuszny argument. No i Rasiak strzelił dwie, czym pokoazał, ze jest lepszy od Frankowskiego. Czy ktoś wierzy, że Franek ot tak się od odblokuje? To, że strzelał w eliminacjach nie znaczy, że będzie strzelał w MŚ. Futbol to nie jest reguła. Jak Janas sprytnie zauważył eliminacje skończyły się w październiku.
Szkoda, że nie będzie Sagana. Jeden z najlpeszych napastników z ligi portugalskiej, którym interesuję się Porto czy Benfica. Wykazuje lepszą formę niż Rasiak czy Frankowski. Niestety Sagan nigdy nie grał w kluczowych spotkaniach repry, ale byłby bardzo mocnym rezerowowym. Lepszym niż brożek czy Jeleń.
Oczywiście Janas nie fair zachował się wobec Dudka, bo skoro nie powołują zawodników, którzy puszczają bąki na ławie to czemu powołała Milę?
Teraz pytanie: Jak będzie wyglądać pierwsza "11" w meczu z Ekwadorem? Strach się bać! :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2006, 21:40

Krzysztof Jarzyna pisze:Dlaczego? Jakis sensowny powod,
mam powód, nie wiem czy ci wystarczy, mnie wystarcza. Rasiak poza poprawną grą głową nie ma żadnych innych atutów, ani nie jest szybki, ani zwrotny, ani nie ma ciągu na bramkę, że nie wspomnę o przyjęciu piłki, bo wstydze się, jak piłka się od niego odbija w meczu miedzypaństwowym.
Jest słabym piłkarzem po prostu, już bym wolał Niedzielana, lub Saganowskiego, którzy co jakiś czas gole strzelają.
Janczyka podałem za przykad, młodego piłkarza, który mógłby jechać aby zbierać doswiadczenie, wcozraj pisałem o tym szerzej - nie chce mi się drugi dzień z rzedu tego samego wypisywać. [/url]

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 maja 2006, 21:40

Krzysztof Jarzyna pisze:Dlaczego? Jakis sensowny powod, czy po prostu dlatego, ze Rasiak to Drewninho i trzeba go co chwila wyrzucac z kadry i blagac go o zakonczenie kariery?
Choćby dlatego że jego forma wcale nie jest lepsza od Frankowskiego. Nie zmienią tego 2 bramki amatorskiej drużynie z Wysp Owczych. Nie zmieni tego nawet bramka z połobrotu i z podwójnym Ritbergerem i potrójnym Salchofem(nie wiem jak to się pisze) z pod swojego pola karnego.
Corinthians pisze:Futbol to nie jest reguła
Dlatego nie tez pewności że Frankowskie się nie odblokuje.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 21:42 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 maja 2006, 21:41

czeher pisze:Zbierac doswiadczenie swoja droga ale chyba ktos musi grac bo jezeli bedziemy kwintowac wszytskie powolania nowych graczy iz powinni jechac po doswiadczenie to moze odrazu powolamy kadreu21

Przecież Janas powołał raptem kilku młodych którzy wcześniej za często nie grywali ! Zagrają ci którzy są już na dzień dziś faworytami, natomiast zawodników nieobytych w kadrze których mało kto się spodziwał jest raptem 5. Pozatym ci którzy byli by powołani za nich czyt. Kłos czy Dudek i tak raczej by siedzieli. Dlatego raz jesszcze brawo selekcjoner

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2006, 21:44

Corinthians pisze:Teraz pytanie: Jak będzie wyglądać pierwsza "11" w meczu z Ekwadorem? Strach się bać!
ja mam swoją wizję, inną niż przed 2 godzinami, ale co zrobić.

Boruc - Baszczyński, Bąk, Jop, Żewłakow - Kosowski, Szymkowiak, Sobolewski, Krzynówek - Żurawski, Rasiak.

zdaje mi się, ze tak Janas ich ustawi, jeśli będą wszyscy zdrowi

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2006, 21:45

fieldy pisze:Rasiak poza poprawną grą głową nie ma żadnych innych atutów, ani nie jest szybki, ani zwrotny, ani nie ma ciągu na bramkę, że nie wspomnę o przyjęciu piłki, bo wstydze się, jak piłka się od niego odbija w meczu miedzypaństwowym.
mysle ze Jelen bije Rasiaka na leb i szyje - poza jedynym atrubutem Grzesia Jelen posiada rowniez to czego nie posiada Rasiak :!:
fieldy pisze:Janczyka podałem za przykad, młodego piłkarza, który mógłby jechać aby zbierać doswiadczenie, wcozraj pisałem o tym szerzej - nie chce mi się drugi dzień z rzedu tego samego wypisywać.
nie czytalem :wink: ale zgodze sie nalezalo zabrac 1 mlokosa do kazdej formacji tylko ze trzeba bylo to tak zestawic aby bylo jakies pole manewru alternatywa itp :!:
Czarno to widze, stawiam 2 na Ekwador!!!

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 maja 2006, 21:46

Jeszcze raz ja.
fieldy pisze:mam powód, nie wiem czy ci wystarczy, mnie wystarcza. Rasiak poza poprawną grą głową nie ma żadnych innych atutów, ani nie jest szybki, ani zwrotny, ani nie ma ciągu na bramkę, że nie wspomnę o przyjęciu piłki, bo wstydze się, jak piłka się od niego odbija w meczu miedzypaństwowym.
Zapewniam Cię, że gdyby rasiak nie potrafiłby przyjąć piłki, byłby teraz piekarzem albo kanalarzem, i nawet ten jeden atut, jakim jest gra głową jest bardzo cenny, i przydatny.
Babel pisze:Choćby dlatego że jego forma wcale nie jest lepsza od Frankowskiego.
:lol: Naprawdę, to, że Rasiak strzelił kilkanaście goli w II lidze angielskiej, w której Franek nic nie strzela o czymś świadczy.
I nie wiem czy jest jakiś piłkarz polskii znajdujący się w gorszej formie od Frania.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 maja 2006, 21:46

fieldy pisze:Boruc - Baszczyński, Bąk, Jop, Żewłakow - Kosowski, Szymkowiak, Sobolewski, Krzynówek - Żurawski, Rasiak.
Smolarek za Rasiaka i OK chociaż kto wie jak tam z formą Bąka :think:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2006, 21:47

fieldy pisze:Boruc - Baszczyński, Bąk, Jop, Żewłakow - Kosowski, Szymkowiak, Sobolewski, Krzynówek - Żurawski, Rasiak.
tak bedzie najprawdopodobniej wygladac nas sjklad no chyba ze Ebi na flance, i mam marzenie aby zagral jelen zamiast G.R

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2006, 21:48

czeher pisze:mysle ze Jelen bije Rasiaka na leb i szyje - poza jedynym atrubutem Grzesia Jelen posiada rowniez to czego nie posiada Rasiak
zgadzam się w 100% Jeleń jest o 2 klasy lepszy od Rasiaka.

czeher pisze:Czarno to widze, stawiam 2 na Ekwador!!!
byś sie przynajmniej nie przyznawał na forum :roll:

chciałem zaznaczyć, ze nie jest to moja "11" tylko Janasa w/g mnie :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”