Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 92

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2006, 22:18

Krzysztof Jarzyna pisze:Saganowski nawet Wyspom Owczym nie strzela. Myslisz, ze da rade Niemcom?
nie da bo nie pojechał, nie dowiemy sie tego. Stzreli 2 gole Azerbejdżanowi w kwadrans bodajże
Krzysztof Jarzyna pisze:Babel napisal. Wrzucilem wszystko do jednego worka.
mogłeś mnie porzynajmniej nie cytowac w takim razie :roll:
Krzysztof Jarzyna pisze:Ale za to Twoim zdaniem zasluguje Janczyk, ktory w tym sezonie zagral w POLSKIEJ lidze kilka dobrych meczow i strzlil kilka bramek polskim potegom pewnie z Lecznej albo innego Belchatowa. Ten zasluguje. Bo jest mlody. I nie jest Rasiakiem, rzecz jasna.
NIe napisałem, ze zasługuje, tylko, żę jego bym wolał, przynajmniej nabarłby doswiadczenia. A talent ma, większy niż Rasiak.
Wczoraj podkreslałem, specjalnie, ze nie twierdzę iż Janczyk powinien jechać, tylko, że ja bym wolał jego widzieć, niż Rasiaka.

Krzysztof Jarzyna pisze: A w kadrze kiedy dobrze zagral ostatnio? Z Wegrami na wyjezdzie? Chyba tak.
Ale mi nie powiesz, że miał szansę się wykazać w kadrze ? Kiedy zagrał choćby 45 minut ? w jakim meczu ? rasiak co mecz dostawał szanse, w ostatnich 2 meczach, choć już praktyznie miał zagwarantoweany wyjazd - grał po 45 minut.
Strzelił 2 gole w tym czasie. Poprzednieo chyba w zeszłym roku Izraelowi
Krzysztof Jarzyna pisze:Poza tym fakt, ze jest za slaby na 5 druzyne jednej z najlepszych lig swiata robi z niego slabego zawodnika? Watpliwe jak dla mnie.
słabego zawodnika robią z niego jego umiejąetności, a raczej ich brak.
czeher pisze:widac ktos musi przejac fukcje clonera w czasie jego nieobecnosci
zbanował go, aby zając jego miesjce. Cwany :lol:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 maja 2006, 22:32

Babel pisze:Nie wiem, nie jestem clonerem, nie mam mozliwosci ogladania ligi portugalskiej, ale chyba cos w tym jest jak zawodnik strzela goli w sezonie w druzynie która potentatem nie był i zresztą spadła do niższej klasy.
No rzeczywiscie cos w tym musi byc. Tylko, ze jak Rasiak strzelal 20 bramek dla Derby, to w tym akurat nic byc nie musialo. Ja nie mowie, ze Saganowski nie mial jechac - bardziej zasluzyl niz Brozek, ale nie kosztem Rasiaka.
Babel pisze:Teraz to Ty bardziej bronisz Rasiaka, bo wszyscy inni na niego najeżdzają. Widocznie nikt tu się nie zna na piłce.
Aha, czyli mamy racje bo jest nas wiecej? No ok. :roll:
Babel pisze:najzajebistszy moderator na podkarpaciu.
W Polsce. Nie tylko na Podkarpaciu :|
fieldy pisze: nie da bo nie pojechał, nie dwoiemy sie tego. Stzreli 2 gole Azerbejdżanowi w kwadrans bodajże
A Rasiak dwie Izraelowi. W kadrans bodajze. Ten sam rodzaj wyznacznika.
fieldy pisze:mogłeś mnie porzynajmniej nie cytowac w takim razie
Moglem. Obiecuje - wiecej nie bede.
NIe napisałem, ze zasługuje, tylko, żę jego bym wolał, przynajmniej nabarłby doswiadczenia.
Zmienili reprezentacje na szkole? O czyms nie wiem? Teraz na mundialu sie nabiera doswiadczenia? Nagle pol kadry pojedzie do Niemiec nabierac doswiadczenia. Spoko :roll:
Ale mi nie powiesz, że miał szansę się wykazać w kadrze ?
Owszem, masz racje - nie mial zbyt wielu szans. Wiec jezeli go nie powolywal przez rok, mial go wziac na mundial?
słabego zawodnika robią z niego jego umiejąetności, a raczej ich brak.
Slaby zawodnik strzela kilkanascie bramek na zapleczu Premiership? Zawodnik bez umiejetnosci zwraca na siebie uwage dobrych klubow? Spoko, przynajmniej nie tylko ja jestem pilkarskim analfabeta :D
widac ktos musi przejac fukcje clonera w czasie jego nieobecnosci
:|

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2006, 22:43

Krzysztof Jarzyna pisze:
Babel pisze:najzajebistszy moderator na podkarpaciu.
W Polsce. Nie tylko na Podkarpaciu :|
Dementuje.

Wiadomo jak jest z Rasiakiem. Strzela - słaby rywal. Nie strzela - haha nie strzela nawet słabym rywalom. Zdecydowana większość ludzi tak to widzi. Ja tam uważam, że był praktycznie pewniakiem w kadrze i dobrze, że pojedzie. On bezpośrednio nie rywalizował o miejsce z Saganowskim czy Niedzielanem. Nie wiem dlaczego oni nie jadą (no w sumie Niedzielan nie jedzie bo nie ma takiej potrzeby), ale po co w to mieszać Rasiaka? Fieldy zarzuca mu, że on tylko głową grać potrafi. OK a teraz spójrzmy na to inaczej. Kto oprócz Rasiaka potrafi grać dobrze głową w reprezentacji?

No i ten pomysł, aby jechać na Mundial przede wszystkim po doświadczenie też jest o dupę potłuc, że się tak kolokwialnie wyrażę. Mundial mamy co 4 lata a na dodatek nie zawsze na nim będziemy grać. Powiem więcej. To dla nas rzadka sprawa raczej i trudno oczekiwać, że Janas wyśle samą młodzież w celu zebrania doświadczenia a zawojujemy świat za cztery lata.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2006, 22:45

Najlepsze jest to ze JAnas sam sobie przeczy :!: najpierw mowi ze eliminacje zakonczyly sie w pazdzierniku i niech nikt sie nimi nie sugeruje, nie odnosi (odnosnie Franka) a potem weryfikujac dlaczego Mila jedzie na mundial kwintuje swa wypowiedz nastepujacym swtierdzeniem - przeciez Mila na poczatku eliminacji gral w 1skladzie a Szymek siedzial na lawce :!:
:?

No coz troche kontrowersji ale nie tylko u nas w Hiszpani nie ma El Moro (w analogicznej sytuacji co Franek), Holandia - Huntelaara, Niemcy Ernst Kuranui, Francja - Ludovic, Mexes, Pires

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 maja 2006, 22:45

Krzysztof Jarzyna pisze:c. Tylko, ze jak Rasiak strzelal 20 bramek dla Derby, to w tym akurat nic byc nie musialo.
Tylko to było w poprzednim sezonie, w tym w którym Franek był królem strzelców ligi polskiej i wystrzelał nam awans do MŚ. Kryteria dla wszystkich powinny byc równe, wiec gdyby Janas takimi się kierował to w kadrze nie pownno byc miejsca ani dla Franka, ani dla Gresia. Ja po prostu uwazam, że Janas zamiast wstrząsnąć kadrą, zniszczył ją. Daj Bóg żeby miał rację. I niech wyjdzie na tym że to ja się nie znam na piłce. Bo tak naprawde to ja sie nie znam na futbolu.
Krzysztof Jarzyna pisze:W Polsce. Nie tylko na Podkarpaciu Neutral
Sorry, że Cie uraziłem. Tak naprawde jedynym słusznym moderatorem na podkarpaciu jestem ja. Reszte kraju zostawiam Tobie

Ale dzis sobie postów nabiłem. Gratuluje Pawłowi Janasowi bo to jego decyzje spowodowały moją zwiekszoną aktywnoaść na forum.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2006, 22:48

Niggaz pisze:Kto oprócz Rasiaka potrafi grać dobrze głową w reprezentacji?
Jelen ma na to zadatki
Niggaz pisze:No i ten pomysł, aby jechać na Mundial przede wszystkim po doświadczenie też jest o dupę potłuc, że się tak kolokwialnie wyrażę.
w 100% sie zgadzam :wink:

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 15 maja 2006, 22:48

Janas o Dudku
Grał mało w tym sezonie i było to po nim widać
:lol2: :lol2: :lol2:

po pierwsze:
Janas pisze:Grał mało w tym sezonie
Mila za to grał non stop :mrgreen:

po drugie:
Janas pisze:było to po nim widać
kiedy :?: aha :!: podczas meczu z Litwą kiedy dzięki Dudkowi nie skończyło się 0:4 :haha:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 maja 2006, 22:50

Tam nie ma sie co podniecać tymi powołaniami. Podstawowa '11' jest każdemu dobrze znana i tam się raczej nic nie zmini, a czy na mundial pojadą słabi zmiennic czy równie słabi, to sprawa drugorzędna.
Reprezentacji brakuje wartosciowych dublerów, więc pozstaje się tylko wierzyć,że ani Giza, ani tym bardziej Mila, nie będą mieli szany pokazania swoich umiejętności.

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 15 maja 2006, 23:05

witam
Bardzo zaskoczyly mnie decyzje Janasa.no ale coz nie bede ocenial przed mundialem.podam tylko swoje dwa proponowane sklady na mundal.Ktory wedlug was bylby lepszy??

Skład1

------------------------------------BORUC-----------------------------------------

-------BASZCZYŃSKI--------JOP------------BĄK--------------ŻEWLAKOW-----

-------KOSOWSKI------SZYNKOWIAK-----SOBOLEWSKI----KRZYNÓWEK----

--------------------------ŻURAWSKI--------SMOLAREK--------------------------

Skład2-dużo nie zmienie

-----------------------------------BORUC------------------------------------------

-------BASZCZYŃSKI-------JOP-----------BĄK----------------ŻEWŁAKOW-----

-------SMOLAREK------SZYMKOWIAK----SOBOLEWSKI-----KRZYNÓWEK----

---------------------------ŻURAWSKI------RASIAK------------------------------

Według mnie JANAS wybierze to drugie ustawienie.ze Smolarkiem po prawej stronie i Rasiakiem w ataku.
A wolałbym to piersze.Z Kosowskim po prawej i z Smolarkiem w ataku.
A wy jak myslicie??Który z tych skladow??A moze ma cie swoje sklady??prosze o komentarze i wlasne uwagi
Pozdro

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 15 maja 2006, 23:12

Kiepski skład podał Janas - po co Lewandowski? Jezu...przecież jest gorszy niż rasiak...co robi Dudka? Giza? Brożek? Eh...

Ja bym zagrał składem takim:

Boruc
Baszczyński - Bąk - Jop - Żewłakow
Smolarek - Radomski - Szymkowiak - Kosowski
Żurawski - Jeleń

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 maja 2006, 23:14

A wtrącę swoje 3 grosze. Zwolennikiem talentu Gregory Woodenfoota nie jestem ale rozumiem dlaczego Janas go powołuje z takim zamiłowaniem. Jest wysoki, nieźle gra głową, taki napastnik do strącania górnych piłkek i zgrywania ich partnerom znajdzie miejsce w każdej reprezentacji, że posłużę się przykładem Croucha u Angoli. Też powszechnie uważany za drewno ale trudno nie dostrzec tego, że może być przydatny. Rasiak lub Sosin, było wiadomo, że któryś z nich pojedzie a że Rasiak od początku był pupilem Janasa, tu nie było niespodzianki.
Swoją drogą, trener pokazał, że ma jaja. Dobrze, że nie zachował się jak Engel, który stworzył klub wzajemnej adoracji i to piłkarze rządzili a nie on. Janas właśnie udowodnił, że ma decydujące słowo i to on kieruje tą reprezentacją. Jeśli Polakom się nie powiedzie i odpadną w grupie jak 4 lata temu, Janosik będzie długo w niełasce nie tylko kibiców ale i piłkarzy, których pominął.
Dobrze zrobił, że zdecydował się na 1 bramkarza a nie na niezdrową rywalizację jak to ma miejsce u Niemców czy Francuzów. Chyba jednak mimo wszystko byłem za Dudkiem bo Boruc wyraźnie opuścił loty po meczu z Anglią. No ale trudno być 1 bramkarzem reprezentacji będąc zaledwie zmiennikiem 3 golkipera Hiszpanów. Janas zapowiadał już pół roku temu, nie będziesz grał, nie pojedziesz. Tylko po co dawał mu szanse? Mam nadzieję, że nr 1 będzie Kuszczak ale to tylko moje skromne życzenie.
Brak Kłosa mnie szczególnie nie zmartwiło. Był zbyt pewny swojej pozycji, a nic wielkiego nie prezentował, choć i tak wolałbym go za Lewandowskiego, który jest absolutnym nieporozumieniem czy Dudkę, który jedzie tylko na opinii Skorży z czasów gry w Amice. Co z tego, że uniwersalni jak nie radzą sobie wystarczająco dobrze na żadnej pozycji.
Pomoc. Skoro nie jedzie Franek ani Dudek to jakim prawem jedzie Mila, który nie dość, że nie gra w klubie to prezentuje się beznadziejnie? Nie lepiej było zaryzykować lub choć raz wcześniej powołać genialnie prezentujących się w słabej bo słabej polskiej ligi ale jednak grających Burkhartda albo Iwańskiego? Tej decyzji nie rozumiem. Giza? z Cracovii, która wiosną prezentuje się tragicznie? Po co? To taki Sibik - 4 lata później. Obym się mylił.
Napad. Brak Franka - logiczne. Trochę żal, jasne ale napastnik ma strzelać a 1200 minut bez gola to trochę za długo. To są MŚ, tu nie powinno być kredytu zaufania. Dobrze, że jedzie Jeleń. Jest uniwersalny, głodny sukcesów, może być objawieniem kadry. A czy jako 4 Brożek? Tu bym się zastanawiał. Skoro mieli jechać ci co byli w formie to w grę powinni wchodzić Niedzielan, Saganowski, Sosin, Chałbiński czy Brożek. Niedzielan chyba sam się skreślił, bo zbyt często się wypowiadał, że czuje się pewniakiem. Do graczy Zagłębia Janas się nie może przekonać więc Chałbiński też odpadł. Sosin nie jedzie bo jedzie Rasiak a 2 takich drągów nie potrzeba. Piechna się nie liczył bo zgubił formę. Do Saganowskiego też nie ma Janas zaufania ale nie wiem czy on by się nie nadawał. Postawił na Brożka, pewnie górę wzięły znajomości z reprezentacji młodzieżowej. Przynajmniej jest szybki, też będzie głodny sukcesu i chętny. Może zostać objawieniem tak jak Krzynówek 4 lata temu. Janas bardzo zaryzykował, ale stworzył też kilku chłopakom szansę na promocję. Zobaczymy czy mu się odwdzięczą.Pożyjemy, zobaczymy. Samo wyjście z grupy to jeszcze nic wielkiego choć i z tym mogą być problemy. Dojście do ćwierćfinału byłoby wielkim sukcesem.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2006, 23:18 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2006, 23:16

Już mamy nowe dowcipy na tem temat :lol:
Pomyślał: powołam Dudka, zapisał w notesie "Dudka" i tak mamy w kadrze kogoś kto będzie rywalizował z Rasiakiem o tytuł odkrycia MŚ
:zgon:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 15 maja 2006, 23:46

Niggaz pisze:Cytat:
Pomyślał: powołam Dudka, zapisał w notesie "Dudka" i tak mamy w kadrze kogoś kto będzie rywalizował z Rasiakiem o tytuł odkrycia MŚ
:lol: :lol: :lol: Dowcip roku :lol:

A więc pora na mnie. Otóż przychodzę do domu, patrzę Janas już podał nazwiska i nagle szok. Brakuje Dudka, Franka i Kłosa. Sobie myślę tak... To, że nie ma Franka było do przewidzenia, bo już od eliminacji za nim nie przepada. Dodatkowo ma świetny argument, nie strzela. Zresztą nie jest on w znakomitej formie więc nie oszukujmy się, zbyt wiele raczej by nie zdziałał, a w niecały miesiąc formy nie odbudujesz. Później Kłos to wielkiego zaskoczenia nie było. Ale przyszła kolej na Dudka. Przecież to jest jeden z ulubieńców Janasa. Z tego co pamiętam w jednym z wywiadów powiedział chyba, że będzie nr. 1. A tu proszę Dudek=out. Ogólnie rzecz biorąc, to ci piłkarze i tak na mundialu byliby tylko rezerwowymi, więc jakiejś ogromnej straty nie ma. Szkoda mi jednak kogoś innego. Chodzi o Sosina, bo nie sądzę, że jest on słabszy od Rasiaka. Warunki fizyczne podobne, bramki strzela nawet jeśli jest to liga cypryjska to przecież obrońcy przed nim nie uciekają. Ale teraz ktoś się spyta dlaczego Rasiak? Janas odpowie: Przecież strzelił Wyspą Owczym 2 bramki. I co tu zrobić? Owszem bramki były ładne, ale ogólnie w całym meczu zbyt dużo nie zdziałał. Najgorsze jest to, że mamy słabą ławkę rezerwowych i to może być problem. Ale widać, że Janas myśli już o kwalifikacjach do euro 2008. I stara się powoli młodych wprowadzać drużynę. Oceniać wszystkie decyzje będzie można dopiero po mundialu, już na spokojnie. Wtedy się okaże kto był dobrym, a kto złym wyborem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2006, 0:11

Krzysztof Jarzyna pisze:Zmienili reprezentacje na szkole? O czyms nie wiem? Teraz na mundialu sie nabiera doswiadczenia?
Ale wymyślasz, przeciez nie twierdze, że miał zabrać samych juniorów, tylko, ze jesli jest miejsce dla Rasiaka, który moim zdaniem nie daje żadnej gwarancji na sukces, to równie dobrze, mógłby jechac Janczyk, który też gwarancji nie daje, ale się chociaż czegos nauczy.
Krzysztof Jarzyna pisze:Wiec jezeli go nie powolywal przez rok, mial go wziac na mundial?
Nie miał, nie napisałem, ze miał go wziąć, tylko, ze ja bym go wolał bardziej niz Rasiaka.
Niggaz pisze:Fieldy zarzuca mu, że on tylko głową grać potrafi
może nie tak, zarzucam mu, ze innymi częsciami ciała nie potrafi. I tu jest pies pogrzebany,

Niggaz pisze:No i ten pomysł, aby jechać na Mundial przede wszystkim po doświadczenie też jest o dupę potłuc, że się tak kolokwialnie wyrażę. Mundial mamy co 4 lata a na dodatek nie zawsze na nim będziemy grać. Powiem więcej. To dla nas rzadka sprawa raczej i trudno oczekiwać, że Janas wyśle samą młodzież w celu zebrania doświadczenia a zawojujemy świat za cztery lata.
ale chyba nikt ngzie nie napisał, aby samych młodych brał ? ja dalej twierdzę, że lepszy Janczyk, który prochu nie wymyśli, ale się czegoś nauczy, niż Rasiak, który głowa potrafi grać.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 maja 2006, 0:14

Pewnie jak połowa z Was na pierwszy rzut oka tak skwitowała te powołania = :lol:

Ale po głębszej analize trzeba przyznać że Janas ma "jaja" i trzeba mu zaufać. Zgadzam sie z Morrow że Rasiek to w to momencie jedno rozwiązanie wiecej dla Janasa. Nie mamy takich wirtuozów w składzie by grać np. 5 w pomocy i Ci pomocnicy będa stwarzali tyle sytuacji że sami mecz wygrają. Ja też nie jestem zwolennikiem Grzegorza ale panowie przeciesz Tottenham nie kupił go dla zabawy. Ciul że się nie sprawdził. Jak był by Angliekiem grał by do dziś mimo słabszej formy [daje głowe] Przychodząt tam mnie osobiście zszokował. Widziałe każdy mecz w którym grał na White Hart Lane i jeśli Matrin Jol walcza z Kogutami o LM wzmocnił druzyne Rasiekiem to wiedział co może on wnieśc do gry. Nie mamy takich graczy jak Gerrard, Ballack, Totti czy Kaka wiec nasza gra będzie polagał na "rozgrywaniu przez bramkarza wykopami" A to że Grzegorz strąci piłki na linie pomocy że Macka grającego z przodu jest pewne. Zreszta pomocnycy tez będa mieli go kogo zagrać na głowe.

Brak Dudka i Frankowkiego ? z jednej strony może powiedzieć samobój ... ale teraz pomyslmy na zdrowy rozum. Dudek wybrał moc funta - ławka i funty czy gra w marnym Wolfsburgu i "marne" euro - i nie mówicie mi że mu Benithez nie pozwolił odejśc prosze Was - Jurek jest sam sobie wyinień. Podobnie jak Franek - którego bardzo cenie - ale też wybrał moc funta.

Kolejna sprawa to to czy Janas ma zamiar "jutro odejśc ze stanowiska ?" Przeciesz ile może grac tymi samymi zawodnikami ? to jak teraz taki młody piłkarz ma sie rozwijać ? Jak od lat ta kadra opiera sie na tych samych gracza. Co przyjdzie EURO i znów Frankowski Żurawski ? przeciesz oni nie dadza rady Mamy gracz którzy mogą sie pokazać. Kto wie czy po mundialu po Brożka nie zapuka jakie Lens a po Jelenia Rennes ?

Jedyna rzecz która mnie matrwi to brak Tomka Kłosa w kadrze. Bo mają możliwośc śledzenie każdego meczu Wisły uważam że powinień dostac szanse. Bo tu akurat doświetcznie ma przewage. Nie wiem czym sie Janas kierował powołuja na Bąka który dla mnie rozmienił sie na drobne w lidze o której nie słychać poza Katarem. Dobrze że jest Dudka bo ostatnio przesuniety na środek obrony [pod nie obecność w Wisle Głowackiego] gra naprawde przyzwoicie.

Może zarzucić Janasowi że powołał takiego Radomskiego a nie Łukasza Surme który jest chyba obok Radka Soboleskiego najlepszym pomocnikiem w lidze. Z kraju oczywiście. Zreszta na siłe znalazł by wiecej takich przykładow ale nie my podwazać umiejetność selekcji Pawła Janasa. Uważam także że mimo że pokazał "jaja" to zagrakło mu konsekfencji bo gdy mówi nie takim gracza jak Kłos, Franek czy Dudek to i Kosowskiego powinień skreślić [zreszta już dawno - nie wiem po co go powoływał na mecze towarzyskie - tak mu zrobił nadzieje] A czemu nie Kuba Błaszczykowski ?

Nie ma co wieszać psów na Janasie bo każdy z nas mądry. A Ci co mają możliwość oglądania klasyków Odra - Wisła Płock wiedza że Janas tak naprawde miał mały wybór. Podją ryzyko ale i tak za małe. Bo jeszcze mógł pójśc na całość. Czas pokaże czy miał nosa. Zresztą stracic wiele nie stracimy a jeśli zyskamy to może nawet na przyszłośc...

Prosze nie cytujacie mojej wypowiedzi - jeśli sie zgadzacie to ok jak nie to nie :wink:

Pozdrawiam :)
Forza Nasi :!: :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”