Gry... - Strona 667

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8568
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 mar 2026, 9:41

zapowiada się kozacko najnowsza odsłona Forza Horizon 6, "dziennikarze" i gracze zdążyli już skrytykować gameplaya, a okazuje się że traffic został celowo ograniczony na maxa ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 06 mar 2026, 10:21

cloner pisze:
06 mar 2026, 9:41
zapowiada się kozacko najnowsza odsłona Forza Horizon 6, "dziennikarze" i gracze zdążyli już skrytykować gameplaya, a okazuje się że traffic został celowo ograniczony na maxa
Aż mi motyle w brzuchu zatrzepotały z ekscytacji. Mam tyle wspaniałych wspomnień z tą grą, tyle godzin przejechanych, ech. Nie mogę się doczekać! :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8568
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 mar 2026, 10:24

futbolowa pisze:
06 mar 2026, 10:21
Mam tyle wspaniałych wspomnień z tą grą
W piątkę gram już z mniejszą radością, natomiast 2-3 tyg. temu odpaliłem ponownie (pierwsza próba kilka lat temu nie wyszła) pierwszą część i jaram się w opór :P Świetnie się gra od najniższego szczebla i powoli odkrywa całą planszę, zważywszy że sterowanie sprzed 14 lat trochę odbiega od dzisiejszych standardów, ale nadal jest epicko. No i pełen dubbing też jest przyjemny dla ucha.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 06 mar 2026, 13:33

cloner pisze:
06 mar 2026, 10:24
W piątkę gram już z mniejszą radością, natomiast 2-3 tyg. temu odpaliłem ponownie (pierwsza próba kilka lat temu nie wyszła) pierwszą część i jaram się w opór Świetnie się gra od najniższego szczebla i powoli odkrywa całą planszę, zważywszy że sterowanie sprzed 14 lat trochę odbiega od dzisiejszych standardów, ale nadal jest epicko. No i pełen dubbing też jest przyjemny dla ucha.
Dla mnie pierwsze trzy części rządzą, więc popieram wybór :D W 4 i 5 grałam niewiele, ale w nowej części jara mnie lokalizacja, więc czekam na powrót tych samych emocji co przy pierwszych częściach :)

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 160

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 06 mar 2026, 20:05

Zakupilem dzisaj za ooszalamiajaca kwote 5 zl na polskie gre pt : "Aircraft Carrier Survival". Gra widac ze z czasow PS4 ale miodnoscia nadrabia, jak sie lubi klimaty zarzadzania zaloga i bitwy morskie na Pacyfiku. Na steam gra ma mieszane oceny ale wiekszosc z nich ze wzgledu na poziom trudnosci i ograniczenia czasowe w misjach ale dla mnie jest to dodatkowa motywacja.

Trailer:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6528

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 mar 2026, 10:08

@BadBoy

To może być coś czego szukasz na start jeśli chodzi o Gen 1.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 801

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 07 mar 2026, 13:52

A obejrzę na spokojnie w domu ale wygląda fajnie. Jeszcze jakby się udało spolszczyć to by było git 😁

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 181

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 07 mar 2026, 16:43

Ja z pokemonami pierwszej generacji mam ten problem, że zawsze tworzę podczas gry ten sam team i nawet jak sobie mówię, że tym razem użyję innych pokemonów, to w rzeczywistości znowu w ekipie mam Charizarda, Blastoise, Venusaura, Pidgeota, Pikachu i tu jest miejsce na jednego losowego pokemona np. jakąś legendarkę czy starożytnego poka i chyba zazwyczaj pada na jakiegoś Dugtrio bo atak DIG jest op.

Dlatego jak wracam do Pokemonów, to jednak celuje w odrębne generacje aby w każdej grze grać czymś innym a nie celować w granie starterami które są bardzo mocne.

Zacząłem sobie grać w to Pokemon Yellow Legends i na razie nie widzę tam większych różnić poza rozmieszczeniem stworków gdzie można je złapać w innych miejscach np. takiego Vulpixa można mieć już na początku gry. Gram sobie w pracy na moim wiekowym laptopie i sobie przejdę z przyjemnością i spróbuje, będę walczył ze sobą aby tym razem zagrać innymi stworkami niż w/w aby urozmaicić rozgrywkę nigdy np. nie grałem pokemonami duchami i psychicznymi czy walczącymi, więc może zaryzykować zupełnie coś czego wcześniej nie grałem.

Tak w ogóle to w Need For Speed Payback utknąłem, nie jestem w stanie przejść ostatniego wyścigu drag gdzie po prostu nie wiem jak się dobrze startuje... 20h rozgrywki a ja nie wiem jak dobrze wystartować w wyścigu drag, próbowałem na automatycznej skrzynie biegów i manualnej, coś tu trzeba zrobić aby osiągi nie szalały jak pojebane na starcie, ale nie wiem co...

Aby się odchamić wróciłem też do Wiedźmina 3

Ostatnio zmieniony 07 mar 2026, 16:47 przez Samuraj, łącznie zmieniany 1 raz.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 119
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 07 mar 2026, 16:46

Ograłem RE Requiem jako fan serii muszę powiedzieć że jest to najlepszy RE w historii.
Świetna fabuła z tym nowym wirusem nigdy bym się nie spodziewał że pójdą w taką stronę i wszystko okaże się zupełnie inne niż myślałem od początku tej całej historii.
Leon jest kapitalną postacią nie bawiłem się z tymi zombiakami tutaj siekierą w głowę tam siekiera:D

Zresztą myślałem ze gra Grace będę nuda bo jednak nie jest to Leon który jest tak zaprawiony w bojach jak głowa mała .
Gra Grace daje radę i fajnie że nie zrobili tego w dwóch kampaniach tylko w jeden .
Czekam teraz na RE10 ale pewnie najpierw remake Cod Veronica potem maja robić remake RE0 i 1 a potem pewnie RE10.
Czy z Leonem? Mam taką nadzieję .

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6528

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 mar 2026, 16:47

@Samuraj opcja Nuzlocke to jest to czego szukasz :wink:

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 09 mar 2026, 16:40

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich fanów TES :P

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 181

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 09 mar 2026, 19:51

Skończyłem w końcu ten syf uff

Powiem tak. Nigdy więcej NFS już wolę zagrać w Forzę.
Te agresywne pościgi, samochody wyjeżdżające Ci na trasie - to charakterystyczne dla tej serii, ale tak mega wkur...zające, że głowa mała.
Wyścigi Drag nadal nie wiem co robić by dobrze startować, napieprzałem w guziki na pałę i wyszło.
Do tego te trasy, fizyka - samochód do jazdy terenowej wali obroty w powietrzu po kontakcie z małym kamykiem.
Fabuła to też syf. Pierwsze półtorej godziny nawet fajne czyli ten wstęp z prologu a później to się rozdupia całkowicie i jest kompletnie bez sensu i nie warto tego nawet śledzić.
Mi się podobał w ulepszaniu ten system kart, nie grindowałem tego tylko zamulałem w warsztatach, więc tu się czepiać nie będę.

Ogólnie moje wrażenia z gry takie 6/10 - Nie będę się rozpływał nad tym, cieszę się, że mam to za sobą, bo były momenty gdzie myślałem, że gierkę dropnę.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 09 mar 2026, 22:14

Samuraj pisze:
09 mar 2026, 19:51
Nigdy więcej NFS już wolę zagrać w Forzę.
Nie jestem wielkim fanem wyścigów, ale próbowałem kilka różnych NFSów i tylko Underground 2 oraz Most Wanted mi podeszły. Reszta mnie albo irytowała albo szybko nudziła.

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 09 mar 2026, 22:21

Grałeś w Carbona?

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1384
Kibicuję: od czasu do czasu

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 09 mar 2026, 22:22

Carbon dla mnie był też spoko. Może nie tak dobry jak Most Wanted, ale poprawny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”