Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 mar 2026, 13:02
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 mar 2026, 13:06
Typ ma 75 lat i kanał na youtube, rzeczywiście miał ostatnio odcinek o Orbanie. Mógł tak powiedzieć ale nie będę oglądał godzinnego wykładu ukraińskiego Korwina-Mikke żeby wyłapać jeden cytat.matt_ pisze: ↑14 mar 2026, 12:35To nie fake? Z tego co sprawdziłem pisze o tym tylko Konrad Berkowicz i jakaś macedońska stronaSh00t pisze: ↑14 mar 2026, 12:28Generał, porucznik SBU Grigorij Omelczenko, wygłosił kilka dni temu w ukraińskiej telewizji: Wiemy, gdzie mieszka, gdzie śpi, gdzie pije piwo, wino, pali shishę, gdzie spędza czas, a nawet z kim się spotyka i tak dalej. Niech Orbán pomyśli o swoich pięciorgu dzieciach, sześciu wnukach.
Nie wiem czy ktoś wrzucał, pojebało typa![]()
https://www.slobodenpecat.mk/pl/orban-t ... a-i-vnuci/
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 mar 2026, 13:11
Oczywiście że to są frytki, ale od czegoś trzeba zacząć.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 14 mar 2026, 13:18
To nie jest fejkmatt_ pisze: ↑14 mar 2026, 12:35To nie fake? Z tego co sprawdziłem pisze o tym tylko Konrad Berkowicz i jakaś macedońska stronaSh00t pisze: ↑14 mar 2026, 12:28Generał, porucznik SBU Grigorij Omelczenko, wygłosił kilka dni temu w ukraińskiej telewizji: Wiemy, gdzie mieszka, gdzie śpi, gdzie pije piwo, wino, pali shishę, gdzie spędza czas, a nawet z kim się spotyka i tak dalej. Niech Orbán pomyśli o swoich pięciorgu dzieciach, sześciu wnukach.
Nie wiem czy ktoś wrzucał, pojebało typa![]()
https://www.slobodenpecat.mk/pl/orban-t ... a-i-vnuci/
Sh00t

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 14 mar 2026, 13:32
Zgadza się, ale czuję, że gdyby PiS negocjował SAFE, to by więcej pieniędzy mogło iść na amerykański sprzęt w podzięce za pomoc w kampanii prezydenckiej. Czuję, że tu stanie okoniem w dużej mierze o to się rozchodzi.Kluchman pisze: ↑14 mar 2026, 11:48Ja jestem prawie pewien, że Nawrocki by tę ustawę podpisał z uśmiechem na ustach i wygłosiłby orędzie, jak to jako zwierzchnik sił zbrojnych dba o bezpieczeństwo Polski i Polaków. Zrobiłby to, gdyby to PiS był teraz u władzy i to PiS mógłby uznać SAFE za swój sukces. Wtedy nie byłby to program niemiecki tylko polski.
Oczywiście, każdy będzie kombinował, ale im więcej masz stron, tym większe jest ryzyko wpadki, przegranej i bycia rozliczonym. Póki jest duopol i to wieloletni, to porobiły się kliki. Ile razy się czytało o tym, że politycy napieprzający na siebie w wywiadach, byli widziani w przyjacielskich stosunkach, pijących flaszkę i obściskujących się na pożegnanie. Kliki oczywiście będą i przy trzech silnych ugrupowaniach, ale tu chodzi o minimalizację.
Mr.Chris
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 14 mar 2026, 13:56
Jest nagranie jak to mówi. W tym przypadku maski opadły i wyszła natura Ukraińców
Sh00t
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 mar 2026, 14:03
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 14 mar 2026, 14:12
No Zełeński to nie taki bliżej nieznany gość. W każdym razie nieistotna to jest tutaj twoja wypowiedź na ten temat, skoro nie masz o tym pojęcia. Nowa szkoła wojskowa we Lwowie o nazwie "Banderowiec" też jest ok?Chlopaczek pisze: ↑14 mar 2026, 14:03Koles jak nagle kompletnie z rzyci wrzucil calkowicie nieistotny watek blizej tutaj nieznanego goscia ktory moze grozi a moze nie grozi politykowi obcego kraju zeby moc sobie cos napisac o naturze Ukraincow i rozciagnac to na caly narod.
Wybitne zagranie.
Sh00t
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 mar 2026, 14:25
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 14 mar 2026, 15:24
Gdyby dorzucili tam maczety,kastety,kije,ochraniacze na zęby itd to może batyr miałby jakieś opory względem weta.
Dlatego śmieszy mnie ich naiwność i hasła typu"bo oni jeszcze nie rządzili" ;D
Wczoraj słuchałem Żółciaka i on mówi o tym że jest szansa żeby żadna kasa nie przepadła.emski pisze: ↑14 mar 2026, 12:30Czy ja dobrze rozumiem, że weto prezydenta zmienia jedynie tyle, że nasza policja, straż graniczna itp. dostanie kilka(naście?) miliardów mniej, a kredyt na zbrojenie weźmiemy tak czy inaczej, bo wcześniej pisowcy uchwalili przepisy, które pozwalają ominąć to weto?
Jeśli tak to czy to są te słynne szachy dla debili?
Pisowcy mówią o tym że to Niemcy najwięcej na tym skorzystają a u nas w kraju będą co najwyżej działały firmy z obcym kapitałem i nasz przemysł obronny na tym nie skorzysta.
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 mar 2026, 15:34
BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 14 mar 2026, 15:58
Za poprzedniego Tuska karuzela vatowska kwitła.
PietroBosman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 14 mar 2026, 16:04
Raczej nijak. Ja jestem za tym, żeby przeważająca większość z tego programu szła w polski przemysł - im więcej, tym lepiej.Conrado pisze: ↑14 mar 2026, 15:24Pisowcy mówią o tym że to Niemcy najwięcej na tym skorzystają a u nas w kraju będą co najwyżej działały firmy z obcym kapitałem i nasz przemysł obronny na tym nie skorzysta.
Sami proponują zakupy u Koreańców i w USA.
Pytanie brzmi w jaki sposób wzbogaciłoby to nasz przemysł ?
Prawdopodobnie zero. Czy widziałeś, żeby kiedykolwiek Trump zakazał używania ZAKUPIONEJ broni? To wszystko jest objęte umowami, co można robić, a czego nie można i wbrew temu co wielu myśli, ten sprzęt nie ma magicznego wyłącznika.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 14 mar 2026, 16:34
Powielasz partyjny przekaz na ten temat. Cala historia tej spółki, data objęcia prezesury przez Poncyliusza oraz fakt, że np jest bliskim przyjacielem Tomczyka z PO dla mnie są jednoznaczne. Czekam na odtajnienie tej listy projektów to zobaczymy ile wałków typu jachty dla swoich jest tam upchnięte.
Za jakiś czas będziemy mieli tych żołnierzy w Polsce od groma i raczej nie będzie to korzystne. Odsyłam do niedawnego wywiadu szefa policji Boronia dla RMF.
Ja zaś mam zupełnie inne zdanie w tej kwestii. W tym kształcie zawetował by to tak samo. Tylko, że pewnie prościej miałby procedować swój projekt Safe 0%.Kluchman pisze: ↑14 mar 2026, 11:48Ja jestem prawie pewien, że Nawrocki by tę ustawę podpisał z uśmiechem na ustach i wygłosiłby orędzie, jak to jako zwierzchnik sił zbrojnych dba o bezpieczeństwo Polski i Polaków. Zrobiłby to, gdyby to PiS był teraz u władzy i to PiS mógłby uznać SAFE za swój sukces. Wtedy nie byłby to program niemiecki tylko polski.
To tylko potwierdza, że Ukraina - szczególnie politycy to mentalnie sowieci. Orban niech lepiej w ochronę zainwestuje
Mates
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio