Dokładnie tak będzie. Czy to za Pisu, czy za Po, obie partie są tak propolskie, że wszystko tutaj zostanie. Polska będzie potęgą. Boże wy macie pamięć złotej rybki chyba. Sekciarstwo.

johny batonik

PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 mar 2026, 18:48
Ty tak serio?
BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 14 mar 2026, 18:49
Jeżeli odpaliles w tym miejscu który Ci wskazałem - co Cię tak rozbawiło? Od 30:25 do 32:44- tylko ten fragment i ciekawy argument w dyskusji.
PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 mar 2026, 19:03
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 14 mar 2026, 19:04
No to zwolnijChlopaczek pisze: ↑14 mar 2026, 19:03Problem z tym facetem mam taki ze ja wiekszosc rzeczy ogladam przyspieszone do 1,3 a przy nim trzeba sie mocno skupic zeby go w ogole zrozumiec i to na standardowym 1,0.
PietroBosman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 mar 2026, 19:36
I o to mamy wnić Tuska, że źle rządzi, więc brakuje pieniędzy?
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 mar 2026, 19:39
W tym wskazanym przez Ciebie fragmencie?
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 14 mar 2026, 19:46
Albo, że to SAFE nie rozwiązuje naszego problemu.Chlopaczek pisze: ↑14 mar 2026, 19:39Blad w jego mysleniu polega na tym ze skoro to tyle trwa to nie warto bo zanim to zrobimy to ci co chcieliby nas napasc juz dawno to zrobia. Wedlug tej logiki to w ogole nie warto niczego zaczynac
PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 mar 2026, 19:49
Konkretnie ktorego bo Polska ma wiecej niz jeden?
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 14 mar 2026, 19:58
Jeżeli straszymy się Putinem to SAFE nic nie rozwiązuje. Dlatego wrzuciłem materiał Otoki -Frackiewicza. Przekonuje mnie, że państwo polskie powinno na poważnie zająć się naszą możliwością obronności. Jeżeli mówimy o ludności cywilnej to zacznijmy rozmawiać o schronach,o informowaniu ludzi , że jeżeli słyszą syreny alarmowe to powinni wiedzieć czego dany sygnał dotyczy. Czy to jest atak lądowy czy np.gazowy. Co z tego, że w miastach przetestowano czy syreny alarmowe działają skoro nie wiem przed czym mnie ostrzegają.Chlopaczek pisze: ↑14 mar 2026, 19:49Konkretnie ktorego bo Polska ma wiecej niz jeden?
A jezeli nie rozwiazuje tego o ktorym wydaje mi sie ze myslisz to masz inna propozycje?
PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 mar 2026, 20:15
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 mar 2026, 20:25
Oprocentowanie tej pożyczki jest na poziomie niższym niż średnioroczna inflacja w Polsce od czasu wejścia do UE. Jest na poziomie znacznie niższym niż oprocentowanie obligacji skarbu państwa. W tym sprzeciwie prawicy nic się kupy nie trzyma.PietroBosman pisze: ↑14 mar 2026, 19:58Czy rozwiązaniem jest SAFE?UE zaciąga kredyt w imieniu wszystkich krajów członkowskich. Przekonaj mnie, że to jest sensowne rozwiązanie.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 14 mar 2026, 20:44
Kwestia tego, że Zełeński zaczął od straszenia Orbana, a generał popłynął dalej, mi on jebie. Ponawiam pytanie: czy nowa szkoła wojskowa we Lwowie o nazwie "Banderowiec" jest ok?
Sh00t
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 mar 2026, 20:55
Napisz mi najpierw kto ten przybytek finansuje i czy jest to oficjalna wojskowa uczelnia panstwowa.
Chlopaczek
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio