Pogoń Szczecin (zbiorczy) - Strona 164

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1036

Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 16 mar 2026, 21:28

W drugiej połowie wyglądało to nieźle. Pozo, Borges i Ulvestad. Grosicki też się łatwo znajduje w dobrych sytuacjach, ale łatwo partoli.
To powinien być pożegnalny mecz Greenwooda - z nim na boisku wyglądaliśmy jakbyśmy grali w 10.
Do końca jeszcze 9 meczów i trzeba tu zgarnąć 9 pkt żeby się utrzymać, tak myślę. Łatwo nie będzie, bo mimo wszystko gra szarpana i sporo szczęścia na się przydaje przy tych wygranych w tej rundzie.

Te punkty można zdobyć na każdym rywalu, nie ma się co oszukiwać. Nie ma tu żadnych żelaznych faworytów więc emocje będą do końca.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1541
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 16 mar 2026, 21:30

W tej lidze to Wy jeszcze możecie zdobyć majstra...

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1968

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 16 mar 2026, 21:32

Keres pisze:
16 mar 2026, 21:30
Nawet jak na Pogoń, byłby to zbyt duży błąd w matrixie :lol2: możemy spaść jak i mozemy zagrać w eliminacjach ligi konferencji, na mistrza niestety troche zabraknie :wink:

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 16 mar 2026, 21:36

Keres pisze:
16 mar 2026, 21:30
Jakby w kadrze była chociaż połowa napastnika to może i tak. Gdyby jeszcze był jakiś skrzydłowy oprócz Grosika to tym bardziej. Cieszy przynajmniej stabilny środek pola choć decyzji o wystawianiu Greenwooda nikt już tu nie rozumie (choć nie zdziwię się jeśli okaże się że są naciski żeby dawać mu minuty).

Trochę to wszystko i tak stoi na głowie. 4 zwycięstwa ale pamiętamy poprzednie mecze- mnóstwo farta. Dziś Korona, trochę jak Zagłębie jesienią dużo zrobiła żeby punkty zostały na Pomorzu. Gdy jesienią nie mieliśmy napastników to graliśmy dwójką skrzydłowych na szpicy. Gdy doszło dwóch napastników (przynajmniej w teorii) to gramy tam jednym pozorantem. No te skrzydła też dupy nie urywają skoro najlepszy jest Grosicki będący w fatalnej formie, w dodatku emeryt. Mukairu to lepiej przemilczeć, Agger miał fajne liczby w Danii i nawet regularnie grał a tu na razie ciężko go w ogóle z czegokolwiek zapamiętać.
Nasza siła jest słabość reszty ligi (każdego zespołu bez wyjątku) - no i to samo może powiedzieć każdy inny klub w tej lidze ;)

Swoją drogą ciekaw jestem co by zrobił AH jakby faktycznie spadli. Internet by zaplonal, to na pewno.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1003

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 16 mar 2026, 21:36

1234 pisze:
16 mar 2026, 21:24
Nie no, styl jest fatalny.
Ale 3 punkty są.

Nie wiem co chciał Cojocaru zrobić. Chyba początkowo chciał to łapać a potem zmienił zdanie na piastkowanie? Odcięło mu myślenie.

Co do Pozo... może mu kliknie?

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 17 mar 2026, 17:03

Kurzawa potrzebowal jakies 2 lata w Szczecinie zanim zaczal grac tutaj przyzwoity futbol, nie mam ochoty czekac tak dlugo na Greenwooda, prawde mowiac dostojnie człapiacy po boisku Anglik nie mial chyba jeszcze w tym sezonie chocby pojedynczego epizodu po ktorym moglbym napisac ze z tej mąki moze jednak bedzie jakis chleb, popelnia tez wiele bledow, nawet karnego zepsul; mam nieodparte wrazenie ze w tym transferze chodzilo bardziej o rozglos niz o realna ocene jego pilkarskich umiejetnosci, notabene rozrywkowy Benjamin Mendy ktorego widzielismy na boisku przez ułamek minut Greenwooda zdazyl sie pokazac z duzo lepszej strony

nawet jesli w tym zawodniku drzemie jakis ukryty potencjal to watpie aby udalo sie go wydobyc, taki Mukairu czesto potyka sie o wlasne nogi, podejmuje nietrafione decyzje, nie potrafi tez umiejetnie przewrocic sie aby wymusic faul ale Nigeryjczyk caly czas jest niesamowicie aktywny i ewidentnie ciagnie ofensywe do przodu natomiast Anglik wyglada na takiego zblazowanego grajka ktory odbebnia panszczyzne, jakby zostal ukarany transferem do peryferyjnej w jego mniemaniu Pogoni

juz stracil na wartosci aczkolwiek istnieje szansa że swoim angielskim obywatelstwem przyciagnie jakies zainteresowanie z Wysp Brytyjskich, moze ,,zagraniczne doswiadczenie'' bedzie dobrym wabikiem dla jego rodakow i odzyskamy chociaz zainwestowane pieniadze

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 18 mar 2026, 14:40

jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia, trener tysiaclecia, wedlug niektorych dziennikarzy, jest do wziecia od 6 miesiecy i jakos nie ma chetnych

czas pokazal ze nachalna deifikacja Roberta Kolendowicza ktora sluzyla zdeprecjonowaniu osoby i decyzji Haditaghiego, naprawde źle sie starzeje

bardzo dziekuje za ujawnienie sie pismakow ktorzy porzucili rzetelne przedstawianie faktow na rzecz prywatnego opiniotwórstwa, jak sie okazuje jest ono gówno warte :), 100 razy bardziej wole sie sugerowac wpisami na tym forum gdzie userzy tez sie moga mylic w swoich przypuszczeniach ale przynajmniej jestem pewien ze maja ogromna wiedze o klubie

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1338

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 18 mar 2026, 14:58

ciernisty pisze:jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia, trener tysiaclecia, wedlug niektorych dziennikarzy, jest do wziecia od 6 miesiecy i jakos nie ma chetnych

czas pokazal ze nachalna deifikacja Roberta Kolendowicza ktora sluzyla zdeprecjonowaniu osoby i decyzji Haditaghiego, naprawde źle sie starzeje

bardzo dziekuje za ujawnienie sie pismakow ktorzy porzucili rzetelne przedstawianie faktow na rzecz prywatnego opiniotwórstwa, jak sie okazuje jest ono gówno warte :), 100 razy bardziej wole sie sugerowac wpisami na tym forum gdzie userzy tez sie moga mylic w swoich przypuszczeniach ale przynajmniej jestem pewien ze maja ogromna wiedze o klubie
Tak jest chyba z każdym klubem, że mediaworkerzy (apeluję o nie nazywanie ich dziennikarzami) nie siedzący blisko klubu, a chcący napisac coś, co się kliknie, nigdy nie będą blisko prawdy obiektywnej, bo nie potrafią odróżniać plotek od faktów.

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 21 mar 2026, 14:50

Obrazek

Kto pamięta ten Polski Szachtar? :D

To nie mogło się udać, tylu brazoli i turbodzbanek.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 21 mar 2026, 15:32

Precel pisze:
21 mar 2026, 14:50
Kto pamięta
Niestety ja, lata mojej młodości i początki na trybunach więc z przymrużeniem oka i pewna nostalgia na to patrzę, szczególnie że pierwsze dwa sezony ery Ptaka były dobre, pełne trybuny, dobre wyniki, po latach wyszło jak to było zakłamane i fałszywe (kupione), a kolejne dwa sezony to już odklejka totalna i fajnie nie było. Za rok będzie 20. lecie upadku tego klubu i restartu od niższych lig.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 21 mar 2026, 17:08

I paradoksalnie dzięki temu mogłem zobaczyć jaką technikę użytkową miał sp.Marian Kielec. Chodziłem na B klasę i pamiętam, że pan Marian zagrał w jakimś spotkaniu. Nie pamiętam już ile spędził minut na boisku,ale , kurczę, było widać, że to PAN PIŁKARZ. Przyjęcie kierunkowe,podanie, zero patrzenia pod nogi.Mistrz.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 21 mar 2026, 20:16

Czy Kielec zagrał w jakimś meczu B klasy to nie wiem. Na pewno epizody zaliczyli Rycak czy Kasztelan, regularnie grał Adamczuk, ale Kielca nie kojarzę.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 21 mar 2026, 22:28

1234 pisze:
21 mar 2026, 20:16
Czy Kielec zagrał w jakimś meczu B klasy to nie wiem. Na pewno epizody zaliczyli Rycak czy Kasztelan, regularnie grał Adamczuk, ale Kielca nie kojarzę.
Jeeeezu....masz rację :angry2: To był pan Kasztelan.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 22 mar 2026, 9:30

Ten zaciąg ze screena nie był jeszce taki fatalny. Spokojnie z tamtej paki taki Anderson Pedro, Julcimar, Tavares, Elton, Edi, Batata czy Lilo pograliby w obecnym skladzi i nie byłoby różnicy na minus. Nie wspominając o Grzelaku i i Kaźmierczaku.
Aż za dobrze to pamiętam i kolejne zaciągi również.

Wczoraj w papę na wyjeździe więc zero zaskoczenia.
Bez atutów wyszliśmy na ten mecz. Gdyby nie Borges to nic byśmy tam nie pograli.słabiutko to wszytsko wygląda, a układ tabeli bez środka powoduje że do końca trzeba będzie patrzeć za siebie, co w kontekście dwóch wyjazdów z rzędu pod koniec sezonu nie napawa optymizmem.

Przyjście Aggera i Bośniaka do ataku miało zwiększyć głębię i jakość składu. Jakby nie przyszli to by nie było żadnej różnicy. Ten Bośniak wygląda na typowego Jugola co przewali się przez tą ligę. Pogra rundę, potem ławka i odejdzie do jakiegoś drugoligowca w Turcji albo innego Sarajewa.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2026, 9:32 przez Przema, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 22 mar 2026, 9:31

16-letni Ława najlepiej oceniany z całego zespołu przeciwko Lechii - to wiele mówi o reszcie grajków zwłaszcza tych sprowadzonych nie tak dawno. Coś niebywałego co ta Pogoń robi ostatnio, była szansa na 5 miejsce. Thomasberg wydaje się już bezradny, straszna beznadzieja. Pogoń jest na dobrej drodze do spadku, może nie w tym sezonie, ale w następnym już tak. Chciałem zapytać jak tam grał 40-letni kadrowicz, ale nie chcę Was bardziej wkurzać. W szrotowisku Pogoni był właśnie ten jeden rodak na placu, 16-letni. To już nawet Radomiak miewa więcej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”