FC Barcelona - Arsenal Londyn 17.05.2006 (CHAMPIONS LEAGUE) - Strona 9

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 maja 2006, 17:05

No. A Giuly'emu i Ronaldinho, który przez lata był ulubieńcem kibiców PSG :] to już nie będę kibicować.

Jak będziesz miał wolną chwilę to skumaj też, że stadion nie będzie wypełniony tylko Francuzami. Oba kluby dostały sporo biletów a reszta jest (była) do wykupienia na miejscu i nie tylko tamtejsi mogli się zaopatrywać.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 17 maja 2006, 17:21

Niggaz pisze:No. A Giuly'emu i Ronaldinho, który przez lata był ulubieńcem kibiców PSG to już nie będę kibicować.
Nawet wielki Niggaz popełnia błędy :cool: a juz myslałem że jestes maszyną

Ronaldinho nie był ulubieńcem kibiców PSG :? nawet czasami narzekano na niego nie doceniano go(on sam to przyznaje :wink:). Teraz sytuacja sie troche zmieniła bo Ronaldinho to najlopszy piłkarz swiata i napewno go Bardziej lubią.

Ale dajmy na to że z Pogoni do Barcelony przenosi sie Brazylijczyk i jest świetnym piłkarzem :lol: i ta barcelona z tym brazylijczykiem gra finał ligi Mistrzów w Szczecinie z np. Borussia Dortmund w której gra znakomity polak(i jeszcze kilku innych jego rodaków)
:lol: to ciekawe komu kibicowaliby Polscy Kibice :>

Aha i kumam jeszcze to że bedą na stadionie równiez kibice Barcelony ale nie o kibicach barcelony tu pisałem
:wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 maja 2006, 18:02

To dzisiaj wszyscy trzymamy kciuki za Barcelone. Trzeba wyprzedzic Steaue i Nottingham Forrest! Chociaz nie, Nottingham ma 2 puchary :think:

W kazdym razie jezeli wygra Barcelona to Hiszpania wyprzedzi Wlochy w klasyfikacji pucharowej. Bedzie miec 11 pucharow. Wklad prawie rowny :lol:

Visca el Drugi Puchar!

:smile2:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 maja 2006, 18:07

Nie lubię ani Arsenalu, ani Barcelony. Zupełnie nieudane są w tym roku dla mnie europejskie puchary. WQ UEFA też w półfinale nie było ani jednego klubu, tóry bym lubił. W LM to samo. Jednak z dwoja złego lepszy Arsenal. Juz po pierwszym meczu z Chelsea mówiłem, że Barcy nikt nie zatrzyma i proszę. Jak dla mnie to faworyt jest jeden i to jest Barca. Licze jednak na niespodziankę, które nie raz już zdarzały się w wąznych momantach futbolu.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 17 maja 2006, 18:08

No to się już Krzysiu podbudowałeś :? Ale w końcu co Ci pozostaje?? Od trzech lat możesz tylko marzyć o jakimś trofeum i ostro się frustrować kolejnymi sukcesami odwiecznego rywala... Poza tym nie raz i nie dwa była mowa o tym, że puchary z czasów Franco to możecie sobie w d... wsadzić. Ale co tam - dobrze mieć fajne samopoczucie...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 maja 2006, 18:14

Janio jakby napisal Niggaz - uh uh uh. I kto tu sie zagotowal :lol:

Po prostu delikatna napinka w tym wszechobecnym uwielbieniu i slodzeniu sobie nawzajem (w koncu najbardziej wyrazisty kibic Arsenalu z forum jest tez kibicem Barcelony) byla jak najbardziej potrzebna, bo sie troche mdlo w temacie robilo :lol:

Puchary z czasow Franco? Staly tekst :lol: Proponuje policzyc mistrzostwa od czasow smierci Franco - zoibaczysz ile ich bylo. No ale przeciez duch Franco wiecznie zywy :lol: Do dzisiaj. A federacja pomaga Realowi.

A samopoczucie rzeczywiscie mam dobre, bo zaraz ide na juwenalia - koncert Kultu wiec zle byc nie moze :D

Pozdro Gorace Glowy :lol:

Wypije zdrowie Drugiego Pucharu 8)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 17 maja 2006, 18:26

Nie ma się co dziwić - ja się gotuję już od poniedziałku :wink: A normalnym jest że taka oczywista napinka ze strony Madridisty działa na mnie jak płachta na byka 8) W dodatku w takim momencie...

Co do caudillo to nie twierdzę, że od końca jego rządów nic nie osiągnęliście i daleki także jestem od ciągłego i uporczywego powracania do jego nikczemnej persony i związków z Realem, ALE tak jak Legia nie bardzo ma, czysto moralne, prawo do chełpienia się swymi tytułami z czasów kiedy istniała alternatywa: "idziesz do Legii albo do woja", tak samo (jedynie moim skromnym i nikomu siłą nie narzucanym zdaniem) nie macie powodów do dumy z tego okresu historii swojego klubu Wy - kibice Blancos. (Oczywiście nie chodzi mi o czasy w historii Realu kiedy "istniała alternatywa..." itd. bo zaraz jakiś lingwista się czepi :wink:; wiadomo o jaki okres chodzi)

A że decyzje federacji choćby w sprawach anulowania kartek akurat waszym graczom za oczywiste przewinienia godne kary są cokolwiek wątpliwe to już nie tylko kibiców Barcy zdanie...

PS. dobrej zabawy życzę :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 maja 2006, 18:44

Niggaz pisze:No. A Giuly'emu i Ronaldinho, który przez lata był ulubieńcem kibiców PSG Krzywy to już nie będę kibicować.
może się nie znam [i pewnie tak jest :P ] ale czy Ronnie nie grał na innym stadionie w barwach PSG ?
Niggaz pisze:Jak będziesz miał wolną chwilę to skumaj też, że stadion nie będzie wypełniony tylko Francuzami. Oba kluby dostały sporo biletów a reszta jest (była) do wykupienia na miejscu i nie tylko tamtejsi mogli się zaopatrywać.
w dodatku będzie wiele osób związanych z show biznesem, jakeiś modelki, wazne osoby, etc etc, nawet Czesiek Michniewicz :D
Krzysztof Jarzyna pisze:To dzisiaj wszyscy trzymamy kciuki za Barcelone. Trzeba wyprzedzic Steaue i Nottingham Forrest! Chociaz nie, Nottingham ma 2 puchary
hehe, a Real prowadził 2:0 by ostatecznie w dupe dostać :lol:
Ebi pisze:Nie lubię ani Arsenalu, ani Barcelony. Zupełnie nieudane są w tym roku dla mnie europejskie puchary. WQ UEFA też w półfinale nie było ani jednego klubu, tóry bym lubił.
może z tobą jest coś nie tak w takim razie, zawsze możesz czuc satysfakcje, że Ebi na mundial jedzie.

Krzysztof Jarzyna pisze:Po prostu delikatna napinka w tym wszechobecnym uwielbieniu i slodzeniu sobie nawzajem
własnie, czasem to aż się wymiotować chce :D
Krzysztof Jarzyna pisze:(w koncu najbardziej wyrazisty kibic Arsenalu z forum jest tez kibicem Barcelony)
:P Barca dostanie po dupie :D

wszyscy powtarzają, że oba kluby grają podobnie, że większy nacisk kłada na atak, niż na obronę. Tak było do czasu. Do momentu, kiedy Arsenal uwierzył, że jest w stanie daleko zajśc i od tego momentu waznejszy był awans dalej niż piękna dla oka gra. Pamiętam głosy krzyczący - Antyfutbol, kiedy to odpadali po kolei Real, Juve, czy Villarreal. Arsenal nie w każdym meczu zachwycał pięknymi akcjami ofensywnymi. Czesciej bronił dostępu do własnej bramki i trzeba przyznać, ze robił to genialnie. Młodzi, niedoświadcznei obrońcy The Gunners, bagle stali się przeszkodami nie do przejscia dla największych piłkarzy [swego czasu] świata. Ibrahimović, Del Piero, Ronaldo, Raul, czy Roman Riquelme, żaden z nich nie potrafił przedostac się przez szczelną obronę kanonierów. Mało który z nich potrafił oddać celny strzał na bramkę Lehmanna.
Myślę, ze finał, bedzie wyglądął podobnie, tzn. Arsenal będzie się bronił, przedewszystkim zabezpieczy tyły, nastawi się na kontry, któe potrafia być zabójcze, bo Henry, Reyes, Hleb, Cesc czy Freddie potrafią kapitalnie grac w ataku, o czym przekonali już ne raz.
Barca, ktra jest stawiana w roli faworyta, pewnie rzuci się od początku do ataku, zapewne będa momenty, kiedy Barca bedzie zwalniać, wtedy Arsenal bedzie przejmował inicjatywę. Zobaczymy kto strzli pierwszą bramkę, wtedy mecz się otworzy, wtedy ktoś będzie musiał się odkryć, aby nie przegrać.

Go Go Gunners :!:
Ostatnio zmieniony 17 maja 2006, 18:55 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 17 maja 2006, 18:54

Krzysztof Jarzyna pisze:Visca el Drugi Puchar!

Visca el 3 lata z pustymi rekoma :twisted:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 maja 2006, 18:59

Janio pisze:daleki także jestem od ciągłego i uporczywego powracania do jego nikczemnej persony i związków z Realem
Nie, nie jestes daleki, bo to Wasz staly (i swoja droga - dosc slaby) tekst. Gdzie nie spojrzec to - Real blebleble Franco. Czegos trzeba sie przyczepic.
Janio pisze:A że decyzje federacji choćby w sprawach anulowania kartek akurat waszym graczom za oczywiste przewinienia godne kary są cokolwiek wątpliwe to już nie tylko kibiców Barcy zdanie...
A gdybys ogladal mecze Realu to bys widzial jak bardzo ta federacja pomaga. Jak to sedziowie pomagaja Realowi a krzywdza Barcelone. Co jak co, ale mysle ze takie teksty Tobie nie przystoja, powaznie.
fieldy pisze:hehe, a Real prowadził 2:0 by ostatecznie w dupe dostać
Gdyby to byl pierwszy Twoj post jaki zobaczylem w zyciu napisalbym - NIE dzieciom neostrady :roll:
kulekfcb pisze:Visca el 3 lata z pustymi rekoma
Visca el kilkanascie lat na mieliznie intelektualnej.

EOT.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 maja 2006, 19:02

Krzysztof Jarzyna pisze:fieldy napisał:
hehe, a Real prowadził 2:0 by ostatecznie w dupe dostać

Gdyby to byl pierwszy Twoj post jaki zobaczylem w zyciu napisalbym - NIE dzieciom neostrady
Po prostu delikatna napinka w tym wszechobecnym uwielbieniu i slodzeniu sobie nawzajem
Krzysztof Jarzyna pisze:EOT.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 17 maja 2006, 19:04

fieldy pisze: Mało który z nich potrafił oddać celny strzał na bramkę Lehmanna.
Myślę, ze finał, bedzie wyglądął podobnie, tzn. Arsenal będzie się bronił, przedewszystkim zabezpieczy tyły
Ale wiesz Fieldy Barca to nie Juve czy Villareal (o Realu juz nie wspominając :twisted: ) i taka gra może się szybko skończyć w wiadomy sposób - od grania defensywnego z okazjami na kontry krótka droga do zepchnięcia na własne pole karne i utracenia kontroli nad meczem, szcególnie przeciwko Blaugranie :wink: Jak mawia trener Łazarek: "Taka gra to jak całowanie w dupę tygrysa - przyjemnośc żadna a ryzyko cholernie duże" 8)
Ostatnio zmieniony 17 maja 2006, 19:19 przez Janio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 maja 2006, 19:08

Łazarek mówił o całowaniu, bo głaskanie po tyłku, to już nie ryzyko :D chociaż :think:
Janio pisze:Ale wiesz Fieldy Barca to nie Juve czy Villareal (o Realu juz nie wspominając Twisted Evil ) i taka gra może się szybko skończyć w wiadomy sposób - od grania defensywnego z okazjami na kontry krótka droga do zepchnięcia na własne pole karne i utracenia kontroli nad meczem, szcególnie przeciwko Blaugranie
wiem, ze to jest ryzykowne, jednak nie mam wpływu na styl w jakim zagrają :P
swoją drogą pójście na wymianę ciosów, też może się okazac zgubne, wtedy wygra drużyna lepiej dysponowana dzisiaj. Ta która popisze się lepszą skutecznością i nie jest powiedziane, ze będzie to Barca :wink: Myślę, że kazdy wynik jest możliiwy, a bramka Henry'ego przejdzie do histrorii piłki nożnej :P

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 17 maja 2006, 19:15

Krzysztof Jarzyna pisze:Nie, nie jestes daleki
Dobrze już dobrze... skoro TY tak twierdzisz to OK - nie jestem :roll:

A jeśli jesteś taki wszechwiedzący to łatwo możesz zauważyć, że używam tego argumentu tylko jeżeli jakiś fan Realu bezkrytycznie i beztrosko przechwala się ilością Pucharów Europy nie biorąc wcale pod uwagę sytuacji w jakiej zostały one zdobyte - zero rywalizacji w rodzimej lidze, ściąganie najlepszych piłkarzy za publiczną kasę albo pod groźbą "uciążliwości" itp. Naprawdę czysta i uczciwa rywalizacja.

Krzysztof Jarzyna pisze:bo to Wasz staly (i swoja droga - dosc slaby) tekst
Fajnie :? Hala generalizowanie! Też tak umiem: a Wy ciągle wypisujecie składy Realu na następny sezon w sześciu wersjach z C. Ronaldo, Adriano, Ibrahimoviciem i Kaką :roll:
Prawda jakie to łatwe?

Krzysztof Jarzyna pisze:A gdybys ogladal mecze Realu to bys widzial jak bardzo ta federacja pomaga. Jak to sedziowie pomagaja Realowi a krzywdza Barcelone
:shock: Nawet słowem o sędziach nie wspomniałem!, bo właśnie dlatego, że oglądam mecze wiem, że poziom sędziowania w całej La Liga jest marny; podałem za to konkretną sprawę - tu akurat sędziowie działali sprawnie a federacja potem odwieszała choćby Beckhama, za to podtrzymywała bzdetną i z dupy wziętą kartkę dla Messiego (gdzie jeszcze karny powinien być dla Barcy). Chyba pamietasz? I co nie mogę mieć o to pretensji i insynuować jakichś koneksji?? Takie moje prawo Antimadridisty!

EDIT

Racja Fieldy - całowanie - jeszcze gorzej :wink: A jak uważasz, że głaskanie to nie ryzyko to spróbuj, przekonasz się :|
Ostatnio zmieniony 17 maja 2006, 19:28 przez Janio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 17 maja 2006, 19:24

fieldy pisze:swoją drogą pójście na wymianę ciosów, też może się okazac zgubne,

Tiaa tylko ze Barca pewnie zagra swoje i skontroluje mecz. posiadanie piłki i wiadomo te sprawy :wink: Arsenal swoje okazje pewnie bedzie miał ale Barca jak zwykle będzie ich miała wiecej :lol: sęk w tym że na Bramce Kanonierów stoi Lehman 8)

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”