Seriale - Strona 650

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6689

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 mar 2026, 11:28

Boomerzy na nostalgii to będzie najliczniejsza grupa.

To, że była już jedna ekranizacja to żaden argument.

Awatar użytkownika
karollo89
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 67

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 28 mar 2026, 13:26

Nie jestem fanem filmów o Harrym Potterze, bo najpierw czytałem książki. Pominięcie w ekranizacji znacznej części powieści zabiera mi radość z oglądania. Zbyt dobrze znam książkę, żeby mnie to nie irytowało i historia wydawała się niepełna. Jedyne rozwiązanie to serial, tam można zmieścić wszystkie wątki, więc ucieszyłem się z informacji o jego powstaniu. Do ostatniej chwili liczyłem, że Snape murzyn to tylko nieśmieszna plotka, żeby narobić trochę szumu. Niestety. Podejrzewam, że to nie będzie jedyny kwiatek, który dostarczą nam producenci. Na szczęście, zanim zostanie wyemitowany sezon na podstawie trzeciego tomu, powinniśmy dysponować już narzędziami, które pozwolą wygenerować pełnometrażowy film na podstawie treści.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1337

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 mar 2026, 17:45

Eyesmon pisze:
27 mar 2026, 16:16
No ja mocno czekałem na ten serial. Dawaj znac
Skończyłem. Mocno wciągające, ale też kilka rzeczy pozmienianych, pewnie pod tempo serialu. Mi się podoba.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1968

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 28 mar 2026, 21:10

Najnowszy odcinek Niezwyciężonego bardzo fajny ale dodatkowo zajebiście duży plus za Slayera 8) :ozob:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3336

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 mar 2026, 14:11

Conrado pisze:
28 mar 2026, 21:10
Najnowszy odcinek Niezwyciężonego bardzo fajny ale dodatkowo zajebiście duży plus za Slayera 8) :ozob:
Juz mnie meczy ze niemal wszyscy w tym serialu go tak leja. Najwieksza moca Marka jest zbieranie oklepu i dochodzenie do siebie.
Inne glupotki pomine bo to jednak bajeczka jest ale pierwszy sezon ogladalo mi sie swietnie a teraz to juz takie w kolo Macieju zabili go i uciekl.
Jednak jeszcze wspomne o tej jego dziewczynie ktora zalozyla dzialalnosc na wynajem superbohaterow. Po co na co? Kasy jej brakuje? Nie slyszala o OF?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4415
Kibicuję: AC Milan

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 30 mar 2026, 15:09

Chciałbyś zobaczyc odcinek z naga Atom Eve zboczencu co? :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3336

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 mar 2026, 15:25

Chcialbym zeby zrobila trojkat z Allenem i Tytanem a Mark musial na to patrzec. To by go moze w koncu otrzezwilo bo facet zamula.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 30 mar 2026, 15:40

Zamula bo to teen drama
Nie róbmy z niego cuckolda

Ja bym zobaczył spinof z przygod Allena i Omnimana

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1968

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 mar 2026, 16:24

Eyesmon pisze:
30 mar 2026, 15:40
Ja bym zobaczył spinof z przygod Allena i Omnimana
O wiele ciekawszy wątek niż to co się dzieje na ziemi.
Bardzo fajna retrospekcja w drugim odcinku.
Zdziwiłem się że z szatana zrobili taką pipkę ;)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 30 mar 2026, 17:06

No ten wątek z piekłem niepotrzebny - nie wiem co on w sumie wnosi

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1167
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 31 mar 2026, 10:06

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 31 mar 2026, 11:01

Już 4 sezon, a ja cały czas nie zabrałam się za 1, chociaż od początku mnie zainteresował :boje się:
Za dużo tego wszystkiego :D

Ale zaczęłam „The Pitt” i jak nie jestem fanką seriali medycznych, tak ten naprawdę wciąga solidnie. Choć do oglądania przy obiedzie średnio się sprawdza :D

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1337

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 31 mar 2026, 11:11

futbolowa pisze:
31 mar 2026, 11:01
Ale zaczęłam „The Pitt” i jak nie jestem fanką seriali medycznych, tak ten naprawdę wciąga solidnie. Choć do oglądania przy obiedzie średnio się sprawdza
To jest w ogóle jeden z tych seriali, przy których uważność widza jest mocno wskazana, bo łatwo stracić wątek. Przy tym bardzo dobrze zrobiony.

BTW. :lol2:

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1033

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 31 mar 2026, 11:31

dias pisze:
31 mar 2026, 11:11
To jest w ogóle jeden z tych seriali, przy których uważność widza jest mocno wskazana, bo łatwo stracić wątek. Przy tym bardzo dobrze zrobiony.
To prawda.
Teraz ogladam 2 sezon - nowe odcinki wcyhodza co piatek. Zdecydowanie lepiej przyswjalo sie pierwszy sezon, gdy zaczalem to ogladac jak juz sezon byl w calosci wypuszczony. Tak samo polecam poczekac obejrzec 2 sezon - ja mam zupelnie inny odbior. Nadal jest ok, ale jedynke ogladalo sie w ten sposob duzo lepiej.

W ogole wieoczrami zaczalem sobie tez ogladac Chicago fire - czasem tez leci w ciagu dnia gdzies w tle. To jest tez super serial, nawet oceny na filmwebie tez sa calkiem niezle. Podobnie jak w The Pitt, super wykreowane postacie, bardzo wyraziste, zapadajace w pamiec. W przeciwienstwie do The Pitt, to malo ktora postac jest ktorej nie da sie nie lubic.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 31 mar 2026, 11:40

dias pisze:
BTW.
Świetne :DDD
dias pisze:
Pełna zgoda, idealny przykład serialu, przy którym nie sięgniesz po telefon na scrollowanko, jeśli nie chcesz czegoś ważnego przegapić.

I w ogóle lubię w nim to, że nie ma tu żadnych zapychaczy czasu, jakichś przeciągniętych scen czy rozwleczonych wątków. I niby cały czas coś się dzieje – że aż trudno złapać oddech – ale napięcie jest odpowiednio luzowane. Zajebista robota.
Przema pisze:
31 mar 2026, 11:31
Teraz ogladam 2 sezon - nowe odcinki wcyhodza co piatek. Zdecydowanie lepiej przyswjalo sie pierwszy sezon, gdy zaczalem to ogladac jak juz sezon byl w calosci wypuszczony. Tak samo polecam poczekac obejrzec 2 sezon - ja mam zupelnie inny odbior. Nadal jest ok, ale jedynke ogladalo sie w ten sposob duzo lepie
W sumie dobrze wiedzieć. Ja jestem w połowie pierwszego sezonu i cieszę się, że mam go w całości, bo ciężko by mi było oglądać go z takimi przerwami. Tym bardziej że czasem jestem tak wciągnięta, że włączam chociaż początek kolejnego odcinka i dopiero wtedy robię sobie przerwę :D
Przema pisze:
31 mar 2026, 11:31
W ogole wieoczrami zaczalem sobie tez ogladac Chicago fire - czasem tez leci w ciagu dnia gdzies w tle. To jest tez super serial, nawet oceny na filmwebie tez sa calkiem niezle. Podobnie jak w The Pitt, super wykreowane postacie, bardzo wyraziste, zapadajace w pamiec. W przeciwienstwie do The Pitt, to malo ktora postac jest ktorej nie da sie nie lubic.
Kurde, mnie trochę przerażają seriale z tyloma sezonami. Boję się przepadać na tak długo :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”