FC Barcelona - Arsenal Londyn 17.05.2006 (CHAMPIONS LEAGUE) - Strona 11

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 maja 2006, 22:45

snake pisze:Napewno nie jeden Katalunczyk mazyl o takim finale. Mecz byl na bardzo wysokim poziomie. Mysle ze najlepszym pilkarzem meczu byl Henry, ktory mial trzy dogodne szanse na strzelenie gola, ale stracil szybko sily i pozniej juz nie byl w stanie biegac. Z Barcy najbardziej podobal mi sie Larson, ktory zagral tylko chwile, ale zaliczyl dwie asysty. FC Barcelona zasluzyla sobie na tytul bardziej niz ktokolwiek inny w tym sezonie.
Brawo :)
Skoro zmarnował trzy świetne piłki, miał sytuacje na 2-0 co końcvzyło mecz to nie może być najlepszym piłkarzem meczu.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 17 maja 2006, 22:54

Gratulacje dla Barcelony. Nie będę się rozpisywał o meczu... bo nie ma o czym. Gratulacje. Zasłużyli sobie na to... brawo

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 17 maja 2006, 22:56

:arrow: SŁABA BARCA
:arrow: SŁABY RONALDINHO
:arrow: SŁABY SĘDZIA
:arrow: DOBRY ARSENAL
:arrow: DOBRY TRZECIAK

AND THE WINNER IS...

FC BARCELONA :!: :!: :!:

:jupi: :mike: :jupi: :mike: :jupi:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 maja 2006, 22:59

Po pierwsze, skąd tam się wziął Trzeciak :zgon: TVP popełniło błąd, koleś sprowadzał mnie na ziemie swoimi komentarzami. Proponuje aby Barca zatrudniła go na ławce trenerskiej. Wspaniałe ekcentowanie przedostatniej sylaby :P

Co do meczu to dla oka był taki sobie, szkoda mi Arsenalu bo zagrali naprawde bardzo dobre spotkanie i przede wszystkim używali głowy do tego. Gdyby nie gra w 10 myśle że mecz byłby całkiem inny i to Arsenal teraz wznosiłby puchar do góry. Ale jeżeli taki mistrz jak Henry nie strzela 100% sytuacji to wkońcu naprawde musi się zemscić.

Gratulacje dla Barcy za gre do końca.

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 17 maja 2006, 23:01

:arrow: szkoda Lehmana :cry:
:arrow: szkoda Henry'ego :cry:
:arrow: szkoda Pucharu w Barcelonie :wink:

Awatar użytkownika
raven
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raven » 17 maja 2006, 23:04

Łukasz[ACM] pisze:Gdyby nie gra w 10 myśle że mecz byłby całkiem inny i to Arsenal teraz wznosiłby puchar do góry.
Ale wtedy Arsenal by przegrywal 1-0 i BARCA grala by spokojnie swoja pilke :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 maja 2006, 23:04

Ja jeszcze tak na marginesie, moze nieistotnie. w tym momencie dzięki wygranej Barcelony Wisła Kraków byłaby rozstawiona w III rundzie eliminacji LM. Pierwsza taka szansa od lat.

Smutne rozwiązanie [']

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 17 maja 2006, 23:07

Straszni farciarze. Szkoda mi Arsenalu. Jednak łzy szczęścia i euforia graczy Barcy były piękne.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 17 maja 2006, 23:08

A mi najbardziej szkoda sędziego, był w swoich decyzjach tak żałosny, że aż trudno to opisać. Błędy popełniał na niekorzyść jednej i drugiej strony, ale to był finał Ligi Mistrzów i tutaj błędów, które decydują o wyniku być nie powinno.
Po tym jak czerwień dostał Lehmann wydawało mi się, że to już koniec, jednak jestem mile zaskoczony postawą Kanonierów i w moich oczach są oni zwycięzcami za to, że mimo osłabienia grali prawie do końca z przeciwnikiem jak równy z równym.

Cóż, szkoda, ale taka jest piłka...

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 17 maja 2006, 23:18

ufff 2-1 :wink:

MEcz trzymał w napięciu. Bardzo dobry mecz zagrał Arsenal, nie powiem żę zasłużyli na wygraną bo to byłoby trochę nie na miejscu, ale ambicji i woli walki nie można im odmówić. Dla mnie najlepiej w Arsenalu zagrali Eboue ( transfer za 600 tys euro teraz jest wart co najmniej 10 razy tyle :wink: ) i Ljunberg, który przeprowadzał bardzo ładne rajdy. W Barcy strzałem w dziesiątkę było wprowadzenie Larssona, który naprawde zrobił to co do niego należało. Odwrócił losy meczu i tyle. Gracz Meczu. ROnaldinho słąbo, sam chciał wygrać mecz co przynosiło nie takie skutki jak powinno. Mało podawał, za dużo kiwał. Iniesta wniósł sporo ożywienia, rozruszał troszkę linię pomocy. No i Belletti, który zmienił słabiutkiego Oleguera i zamienił podanie Henrika na bramkę. Arsenal mógł, przechylić szalę na swoją stronę, gdyż miał ku temu bardz dogodne okazje. Zarówno Henry i Hleb mogli pokonać Valdesa. Jednak mnie ogólnie poziom gry Barcy w tym meczu nei zadowolił, przez większość meczu grali z przewagą i mimo to nie potrafili jej w pełni wykorzystać. ROk temu z Chelsea było to samo, czerwień dla Drogby potem bramka na 0-1 a potem MAxi i Eto'o. W tym roku czerwień dla Del Horno, samobój Motty a potem główka do swojej bramki Terry'ego i Eto'o. Teraz było podobine... Barca potrafi odrabiać straty :wink: TO nie był wielki mecz Barcy, liczy się to, że był zwycięski :wink:

Chyba najmłodszym graczem w historii który odebrał złoty medal Champions League był synek Giuly'ego. :D Najpierw buziaki od ROnniego potem Henry'ego, pozazdrościć tylko takich wujków :D

Henrik zostań :!: :!: :!:

Campeoneeeeeeesssssssssss :D

Awatar użytkownika
-rianDo-
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -rianDo- » 17 maja 2006, 23:23

:arrow: Szkoda słów.. :D :D :D
To jeden z najpiękniejszych dni w moim życiu..

..jak Barca strzeliła owyrównująca bramke.. to wybiegłem w piżamie i w skarpetkach do lasu obok domu i zacząłem wrzeszczeć i rzucać się w jakieś krzaki.. :peace:

Awatar użytkownika
jastrzab24
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jastrzab24 » 17 maja 2006, 23:25

Po czterech latach Puchar mistrzów wraca do Hiszpanii. Szkoda że nie do stolicy. Może za rok albo za dwa się wróci na swoje prawowite miejsce. Na Santiago Bernabeu

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 maja 2006, 23:32

W sumie troche szkoda. Liczylem na Arsenal. Mozna powiedziec, ze biorac pod uwage caly przebieg meczu to czerwona kartka ustawila mecz. Fragmentami jednak, mialem wrazenie, ze to Barca gra w 10. Ronnie zagral slabo, znaczy sie, slabo jak na siebie :P Zdziwil mnie brak kogos z dwojki Iniesta-Xavi w 1. skladzie. Larsson pozegnal sie z kibicami chyba w najlepszych z mozliwych sposobow. Ogolnie to w tej chwili chcialbym zobaczyc Henryego w koszulce Barcy, bo zanosi sie na jej hegemonie w Europie(biorac pod uwage to, ze Juve moze spasc :P ) a takiemu zawodnikowi(podobnie jak Pavlovi :? ) po prostu nie wypada nie miec Pucharu Mistrzow w dorobku.

Aha, i czekam na Zlota Pilke dla Francuza.

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 17 maja 2006, 23:36

Brawo Barça !!!
Jest zwycięstwo :), chociaż to Arsenal już w pierwszych minutach mógł strzelić, ale Titi zmarnował szansę... Najlepszymi posunięciami Ryjka było wprowadzenie Larssona, Iniesty i Bellettiego ! Ci zawodnicy znacznie ożywili gre Barcy, Larsson miał udział w dwóch bramkach, Iniesta jak ostatnio nas przyzwyczaił - świetnie grał w środku, a brazylijski obrońca nie dość, że strzelił bramke, to jeszcze o wiele lepiej zagrał od Oleguera, który dzisiaj mało co pokazał. Z każdą minutą, zanim Barcelona wyrównała, robiło sie coraz bardziej nerwowo, ale potem było już tylko zajebiście :D. Trzeba też pamiętać o Valdesie, świetnie dzisiaj bronił, wybronił 2 albo 3 setki! Świetny mecz Larssona!
Ale Henry to klasa, ten zawodnik jest niesamowity! Oprócz tych dwóch niewykorzystanych sam na sam, zagrał bardzo dobrze, zwłaszcza te jego rajdy w bocznych strefach boiska. Kapitalne zachowanie po meczu, zwłaszcza jak z Giulym rozmawiał.
Sędzia oczywiście też musiał sie pokazać :?, bardzo dużo błędów, noi ta nie puszczona akcja, co gol był :shock: :?, ale teraz to nie ważne, bo Barca wygrała i to sie liczy :D

Brawo Blaugrana !

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 maja 2006, 0:13

I stało się - bardzo dziwny mecz. Ciekawy, nie powiem ale dziwny. Nie ma co klepać bo i tak tego nic nie zmieni. Każdy widział swoje :) Mimo wszystko chyba wygrał lepszy zespoł. Szkoda że ten mecz nie przyniół tego wszystkiego co mógł przynieś gdyby i Barca i Arsenal grały swoje. Ale coż bywa :] To finał i tu szczegóły decyzują - w tym momencie szczegłu były duże :wink: Szkoda Henry'ego ale i tak jest mistrzem :!:

Niggaz - I kto by sie spodziewał że to "jeździec bez głowy" da Dumie Kataloni ten puchar :]

Gratuluje Katalończyką :!: Za Puchar Mistrzów i cały sezon :!: Pozdro Socios :twisted:

Forza Milan :!:

Do Katalończyków :arrow: dobrze wam radze napiszcie jakieś listy protestacyjne czy petycje to tych naszych głupich telewizji - bo te orgazmy obnażają nie tylko kibiców ale i Wasz klub. Dziś za szybko szczytowali :lol: Bo mecz rozczarował a oni juz na ekstazach. Co za idiocie - przeciesz to sie w pale nie mieśc jak może tak cukrować. Az już się żygać chciało :lol: Biedaki nie pokazują meczy ligowych Barcelony to musi im wystarczyć sex raz na dwa tygodnie [wtorek lub środa] żenada....

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”