FC Barcelona - Arsenal Londyn 17.05.2006 (CHAMPIONS LEAGUE) - Strona 13

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 maja 2006, 11:41

dokładnie janio, bo dzięki takim wypowiedziom Henry dużo traci w oczach wszystkich kibiców Barcy i pewnie samych piłkarzy. Wolałbym już, aby został Larsson niż taki rozkapryszony Titi miał u nas zawitać. Henry nie umie przegrywać, z reszta nie ma się co dziwić, ale niech hamuje bajere. W sumie jak przyjdzie nie będę płakał, ale jeżeli nie to również się nie zmartwie. W sumie po takich wypowiedziach wątpie w ten transfer. JEdnego można być pewnym. Henry przyćmił wczoraj Ronaldinho, w każdym calu.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 18 maja 2006, 11:53

Niggaz pisze:Może będą jakieś dyskusje potem
Fieldy wróci z roboty to będzie okazja do podsumowań :wink:
kulekfcb pisze:Wolałbym już, aby został Larsson niż taki rozkapryszony Titi miał u nas zawitać

Nie no bez przesady... Henka mógłby jeszcze zostać, ale Titi musi być Barcelonismo! Mam nadzieję, że po prostu emocje i cały żal nagromadzony po przegranej podyktowały taką a nie inną wypowiedź Henry'ego. A zdziwiłem się najbardziej dlatego, że przecież tuż po zakończeniu meczu Thierry gratulował graczom Barcy, rozmawiał z Eto'o, z Giulym i nie widać było żeby miał odstawiać jakieś śmieszno-żałosne numery a la boski Jose :wink:

Mimo tego nadal jestem zdania, że gracz takiego formatu jak Francuz byłby ogromnym wzmocnieniem nawet dla wydaje się niemal kompletnej ekipy Dumy Katalonii. Ilość opcji w ataku, zagrożenie dla bramki przeciwnika wzrosłyby jeszcze bardziej. Tym bardziej jeżeli (na co bardzo liczę) za plecami będą operować Deco, Iniest i Xavi. Jeżeli dodać do tego Leo Messiego (który miałby jeszcze jednego świetnego mentora na którym mógłby się wzorować) i (OBY!) Daniego Alvesa z jego dośrodkowaniami i rajdami to nie widzę możliwości żeby przez najbliższe 3 lata ktokolwiek mógł takiej ekipie zagrozić :twisted:

Barca, BARCA, BAAAARCAAAAAAAAA!!!

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 maja 2006, 12:08

No może faktycznie przesadziłem, ale mimo wszystko chciałbym, żeby HEnrik został w ekipie Dumy KAtalonii :wink: Licze na transfer Daniela Alvesa, chciałbym też aby Barce wzmocnił jakiś lewy obrońca, np Chivu. On jest uniwersalny nie musi grać tylko na lewej, ale w sumie środek obrony to żęlazny duet Pyuol - Marquez. Tam chyba ich nikt nie ruszy :wink: Henry byłby niewątpliwie dużym wzmocnieniem, ale zdenerwował mnie tymi wypowiedziami po meczu :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 maja 2006, 12:14

Przepraszam że wytne tylko zdanie z Twojej wypowiedzi Janio ale wiesz :wink:
Janio pisze:Wczoraj Mirek Trzeciak powiedział (a w końcu siedzi w tej Hiszpanii, więc może coś w tym jest), że Henry ma podpisaną umowę wstępną z Barcą i że w razie podpisania przez niego kontraktu z innym niż Barca zespołem musiałby zapłacić Dumie Kataloni spore odszkodowanie.

Mirek Trzeciek to drugi Pomidor - nie wiemy czy wiesz ale co tydzień pan Trzeciesz jest korespondentem Canal+ w magazynie ligowym Primera Division i np:

3 lata temu był zdanie że Real to jest taka firma i paka której nikt przez najbliższe 7 lat nie podskoczy...

Potem gdy zaczeły się problemy to mówił że Real może sciągną kogo chce i kiedy chce ....

Albo przed mecze Arsenal - Villareal - mówił że Zótła Łódz Podwodna to 3 siła w hiszpani - a od nastepnego sezonu będzie walczyć z Barca o tytuł [już nie z Realem :lol:]

David Villa to najlepszy obecnie napastnik w europie :!: Potem oczywście był zdania innego.

I może by tak wyliczać :] Naprawde znalazło by sie troche "złotych myśli pana Mirka :lol:"

Mówi tylko "Krowa nie zmienia zdania" - a ja bym powiedział nie Tylko Trzeciak bredzi na wizji :!: :lol:

Jak by wierzyć w to co mówi Mirek to trzeba by wierzyć też w to co mówi Tomek Lipiński :wink: Zobacz ile jest możliwośc ... Zreszta jeśli jest jakaś umowe to dla takich klubów jak Real czy Milan - kara za jej zarwanie to co tygodniowy datek na rzecz szkól w Biesłanie :lol:

Pozdrawiam :!: I jeszcze raz gratuluje :!:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 18 maja 2006, 12:27

:naughty: A Milaniści już kombinują jakby tu nam sprzątnąć Titiego sprzed nosa :wink: Ale jeśli Sheva odejdzie to poważnie zacznę się obawiać o wybór Henry'ego - w końcu jeśli te wypowiedzi po meczu coś znaczyły to Milan jest (obok Chelsea ale to rywal zza miedzy i wątpię żeby Titi takie coś zrobił kibicom Arsenalu) najpoważniejszym obok Barcy rzecz jasna zespołem, który dawałby Francuzowi sznasę na zdobycie upragnionej LM. A "macerato" ( :twisted: ) rządzi się swoimi prawami więc nic nie wiadomo.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 maja 2006, 12:49

Janio to nie temat mercato ale co tam :wink: Nie wiem co kombinuje Milan czy Barca - cały czas Real jest w kolejce [Chelsea odpada ja musze napisac "niestety" :?] Jednak trzeba też pamietać że największe szanse na transfer Henia ma ... Arsenal :roll: Cały czas prowadzi w tym wyściugu. Nawet po wczorajszym meczu :wink:

Zobaczymy jak sie to potoczy. Tylko On wie. Ja nadal sądze że jest mały % szans na pozyskanie Henry'ego. Dobrze wiesz że każdy z tych klubów da mu max możliwości łacznie z Kanonierami. A spekulacje to zawód dziennikarzy. Były też informacje że Barcelona - Milan - Chelsea usiądą razem do stołu :wink:

Pozdro :!:
Janio pisze:w końcu jeśli te wypowiedzi po meczu coś znaczyły

Podaj link do wypowiedz ? możesz ? bo ja czytałem z 4 i nic nie sugerował :) W sumie 3 bo jednej określił już co zrobi i kiedy ale tą traktuje jak kolorowanke :lol:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 18 maja 2006, 12:55

Chodziło mi o nieprzychylne wypowiedzi Henry'ego względem Dinho i tłumaczenie porażki stronniczym sędziowaniem na korzyść Barcy :shock: Jesli taka wypoiwedź miała miejsce to sam rozumiesz, że oddala nieco transfer do Barcy z oczywistych względów - o przyszłym pracodawcy tak się nie mówi :wink:

Niedobry Titi

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 maja 2006, 13:23

Może to różnie odebrać - wiesz był zagotowany i nie dziwie mu się. To wywaid zaraz po meczu. Nie jeden powiedział by cos jeszcze innego :roll: Jednak zdanie: Wszyscy mówili przed meczem o Ronaldinho, ale ja go nawet dziś nie widziałem. Są wymowne - bo nie sądze że aż tak gra i to zmyła :wink: Okaże się co wybierze. Bez względu na wczorajszy mecz Henry to mistrz - i nadal Kanonier

Awatar użytkownika
danon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danon » 18 maja 2006, 13:24

Janio pisze:o przyszłym pracodawcy tak się nie mówi
nie sądzę aby Barcelona przejmowała się wypowiedziami Henry'ego, jakiekolwiek one by nie były. Barca jest tak napalona na napastnika Arsenalu, że zrobi wszystko aby go mieć...

*_Zaza_* pisze:Barcelona - Milan - Chelsea usiądą razem do stołu
Chelsea ma Ballacka i niech się cieszy... a Henry nie pasuje do Milanu choćby ze względu na wiek... Henry to jeszcze młodzik... :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 maja 2006, 13:40

Danon chciało by sie napisać - równie dobrze pasuje ze względu na cele :] i renome :) Zreszta widać jak mało wiesz - albo udajesz ? :roll:

Henry odejdzie z "stajni" Nike już nie bawem - w jakich koszulkach gra Barca ? Nike ! Kanonierzy ? Nike ! Sponsorem tego transferu może być nowy sponsor Henry'ego ale zobaczymy jak będzie. :wink:

danon pisze: że zrobi wszystko aby go mieć...
Szczerze ? wątpie ! wszystko nie są w stanie na dzień dzisiejszy. Jeszcze z 4 lata muszą być na topie :wink: A i to może byc mało. Pamietaj o wcześniejszych "grzechach" Bądzmy poważni - Henry to piłkarz Arselanu i bardzo prawdopodobne że już tak zostanie. Ale jeśli zdecyduje sie odejść, to sam wybierze nie tylko oferte dobra dla siebie ale i Kanonierów - a taka na dzien dzisiejszy mogą złozyć 3 ? 4 kluby i nie ma wśród nich Barcelony. Jednak trzeba pamietać że gdy zdecyduje się odejśc to same pieniądze nie wystarczą ...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 maja 2006, 13:42

IMO zostanie w Arsenalu, choc jak wczoraj nie strzelil tych dwoch setek, to zaczalem podejrzewac, ze nie chce skrzywdzic swoich przyszlych kolegow :lol: Szczesny byl jakis czas temu w Londynie, gdzie jego syn podpisywal kontrakt z Arsenalem i mowil, ze z tego co wie i co mowi sie w klubie, to Henryk zostanie w Arsenalu. Ma ponoc dostac jeszcze wyzszy kontrakt niz Ballack (130tys funtow/tydzien). Jak dla mnie to najlepsze rozwiazanie. Nie wiem *_Zaza_* czy Francuz chcialby wrocic do Serie A. Pobytu w Juve na pewno dobrze nie wspomina. Poza tym duzo jest teraz zametu z ustawianiem spotkan w Calcio. No ale czas pokaze. A z tym tekstem o Dinho mial racje, R10 nie byl najlepszym aktorem tego widowiska, jak wielu sie spodziewalo.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 maja 2006, 13:46

Ja tylko pare słów na temat finału :wink:

Mecz był słaby i jakoś dziwnie mało emocjonujący. Spodziewałem się lepszego widowiska. Sędzia przyznał się do błędu usunięcia Lehmanna i nieuznaniu bramki, ale tak pozatym to nie ma za bardzo o co się rzucić. Przed spotkaniem na PS póścili jeszcze powtórke ze Stambułu. O meczu napisane zostało już wszystko, ale podziele się swoimi wrażeniami po meczu.
Otóż pierwszy raz po końcowym gwidzdku gdy zawodnicy Barcy unieśli ręce ku zwycięstwu nie czułem radości i smaku zakończenia LM. Pierwszy raz gdy drużyna wznosiła puchar nie przeszły mnie ciarki po plecach tylko przyjąłem to ze spokojem. Można powiedzieć, że spowodowane jest to spowodowane brakiem miłosci do klubu, ale przecież w poprzednich latach zawsze była świenta godna zakończenia atmosfera. Widać więc że najlepsze są zwycięstwa niespodziwane drużyn słabszych (a Barca od początku była faworytem), a przedewszystkim nie było emocji w spotkaniu. Dlatego jak dla mnie styl finału szybko pójdzie w zapomnienie.

Gratulacje Barca bo należało się

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 18 maja 2006, 13:49

uczy sie katalonskiego od roku... ciekawe po co? henry we wloszech juz gral, nie poszlo mu za bardzo, nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki. fakt, ze gral w szambie, a nie w milanie, ale we wloszech. kluivert tez gral we wloszech, tez mu nie poszlo, a w hiszpanii sie odnalazl swietnie. czy henry zmieni stajnie, nie wiem, ale tak naprawde to po co. sam mowi, ze kasa nie jest zadnym argumentem, tylko wzgledy sportowe. milan jest swietna ekipa, jednak nie tak perspektywiczna jak barca. musi odmlodzic sklad, duzo pozmieniac w najblizszym czasie. barca ma team kompletny na jakies 3 lata, potrzebne sa tylko korekty.
nawet nie patrzac jak kibic barcy trzeba uznac, ze jezeli nie arsenal, to barca jest najlepsza dla niego opcja.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 maja 2006, 13:51

Janio pisze:Fieldy wróci z roboty to będzie okazja do podsumowań
wróciłem z roboty :lol: jakiś rozkojarzony ciągle, na pocżatku GRATULACJE, bo potem mogę zapomniec :wink: nie napisze, ze Barca była lepsza, bo nie była. Graliśmy świetnie w obronie do 76 minuty, grając w 10 od 18, Pewne było, że opadniemy z sił, w końcu obrona wymaga biegania, a nacierała na nas Barca. Jestem zdania, ze sędzia powinien uznać gola w 18 minucie, choć pewnie jakbyśmy wygrali, to bym twierdził, że słusznie go nie uznał :P

Nie wiem czy były spalone, jak oglądąłem mecz, nie zauważyłem, ale emocje były straszne i mogłem przeoczyć, jednak wielkiego sprzeciwu z naszej strony nie było, wiec chyba prawidłowo zdobyte zostały.

Mecz był bardzo emocjonujący, Titi mógł strzelić sam z 3 gole, nie udało mu się [Może Barca da mu spokój :wink: ] Świetnie zagrała nasza defensywa, ogólnie pomoc tez wymiatała, Gilberto, Cesc - kapitalnie czyścił pole, ale co z tego, kartka dla Lehmanna ustawiła niejako mecz. Oczywiście faul był i kartka słuszna, więc pretensje możemy mieć tylko do siebie, chłopaki mi zaimponowali ambicją, wolą walki, liczę, że nie jest to pierwszy i ostatni finał LM w naszym wykoaniu.
Przegraliśmy, zebraliśmy pewne doświadczenie, czekamy na rewanż :!:
Mort pisze:Henry - słabo. Nie wiem dla kogo grał.
nie bluźnij, jak możnesz mówić takie rzeczy ? nie wiesz dla kogo grał ? i ty smiesz się nazywac kibicem the gunners ?
Janio pisze:Teraz niech jeszcze tylko pójdzie dla kasy do Chelsea zza miedzy i wszyscy będziemy musieli zmienić o nim zdanie
ja nie zmienie, a Titi nigdzie nie odejdzie, a już na pewno nie do Chelsea.
*_Zaza_* pisze:Henry odejdzie z "stajni" Nike już nie bawem
Henry jest w 'stajni' Reeboka
HB pisze:nawet nie patrzac jak kibic barcy trzeba uznac, ze jezeli nie arsenal, to barca jest najlepsza dla niego opcja.
ja się z tym zgadzam, ale i tak zostanie 8)
Ostatnio zmieniony 18 maja 2006, 13:55 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 maja 2006, 13:54

makis pisze:Nie wiem *_Zaza_* czy Francuz chcialby wrocic do Serie A. Pobytu w Juve na pewno dobrze nie wspomina. Poza tym duzo jest teraz zametu z ustawianiem spotkan w Calcio. No ale czas pokaze.

No racja dla tego sądze jak napisałem że sa małe szanse by kto kolwiek go pozyskał - nie nie mam na myśli tylko Milanu czy Calcio - spoko zobaczymy jak będzie na moje oko jest 1% szans [słownie - jeden procent]. Mimo że te spekulacje ktore wczoraj czy dziś widziałem są "mocne" a informacje o "stajni" Nike tez ciekawa :]

Jeszcze jadno Maksim Patrick Vieria tez miło nie wspominał pobytu w Milanie ... A wrocił do serie A jako gwiazda, Henry nie odnalazł się w Juve - przypadek :) Vieria - Milan Arsenal Juve - Henry Juve Arsenal Milan - mowa :lol:

Henry - Kanonier z krwi i kość :] w tym sezonie premiership dwa razy zrobił coś czego nie zapomne do końca życie ... i nie były to bramki... [choc te tez długo będe pamietał :twisted: ]

Dobra kończymy temat bo to nie odpowiedni "pokój" nastepne dzwi jak coś :wink: Pozdro jeszcze raz Gratulajce Dumie Katalonii :!:

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”