Górnik Zabrze (zbiorczy) - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 10 maja 2006, 6:53

Piłkarskie święto w Zabrzu

Ligowe rozgrywki dobiegają końca. Przed nami tylko dwie kolejki ekstraklasy, jutrzejszy mecz z warszawską Legią, a także wyjazdowe spotkanie z naszym imiennikiem z Łęcznej.

Faworytem jutrzejszego wielkiego piłkarskiego święta - bowiem bez wątpienia mecz ten można tak nazwać - jest drużyna z Warszawy, która będzie walczyć o mistrzowską koronę. Jednak Górnik nie ma nic do stracenia, gdyż duże znaczenie będzie miała kilkunastotysięczna publiczność, która miejmy taką nadzieję, głośnym dopingiem poprowadzi zabrzańską jedenastkę ku zwycięstwu.

Górnik musi teraz walczyć o każdy punkt, jeśli chce sobie zapewnić byt w polskiej ekstraklasie. Przypomnijmy, że niemal dokładnie dwanaście lat temu Legia po meczu z Górnikiem świętowała mistrzostwo Polski. Teraz może być podobnie, lecz wcale nie musi.

Piłkarze Górnika będą walczyć o każdy metr boiska, co zapewne pozwoli na urwanie punktów Legii. Spotkanie jest bardzo ważne dla obu drużyn, więc na pewno nie zabraknie zaciętej walki na boisku.

Jutrzejsze widowisko można również nazwać piłkarskim klasykiem polskiej piłki. Pojedynki Górnika z Legią były od zawsze interesującym spektaklem. Legii nigdy nie grało się łatwo na stadionie przy ul. Roosevelta 81, podkreślają to sami piłkarze.

Zawodników z Zabrza nie trzeba specjalnie mobilizować do tego spotkania. - Nie pozwolimy na to, żeby Legia piła sobie szampana na naszym stadionie - obiecuje stoper Górnika, Jacek Wiśniewski. Fakt ten bardzo cieszy, że mimo tak ciężkich chwil, jakie przechodzi Górnik piłkarze nadal wierzą w to, że Górnik zdoła się utrzymać w ekstraklasie.

chciałbym tylko dodać że możecie sie spodziewać piekła :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 12 maja 2006, 20:40

GÓRNIK ZABRZE-Legia Warszawa
0-1

no coz,temat widze niezyje,a wiec postanowilem lekko go odkurzyc-szczegolnie ze jest ciekawy:)
Legia zdobyla mistrzostwo na Śląsku..pierwszy raz na stadionie \G/ pomijając sam fakt ze,odczuwam w tym momencie lekki niesmak i cos w rodzaju..profanacji;)musze przyznac ze to mistrzostwo Legii sie nalezalo..naturalnie nie ze wzgledow estetyczno-sportowych,bo gdyby przyjac takie kryterium juz od dobrych 20 lat nie powinno sie wogole przyznawac MP,ale ze wzgledu na wyjatkowe "Warszawskie cwaniactwo"...nie tyle w tym sezonie Legia byla silna,bo nie byla,lecz wyjatkowo skutecznie wykorzystala niemoc Wisly..stalo sie to akurat na naszej,uświetnionej wielkimi,niezapomnianymi sukcesami ziemi-co powinno byc dodatkowo cenne w oczach Legionistow...gratulacje,oczywiscie wciaz zycze wam jak najgorzej;P lecz uznaje pilkarska wyzszosc...
co do trybun-wielki szacunek dla kibicow Legii za spiew I liga dla Gornika i za wlaczenie sie w "nigdy nie spadnie..",uprzejmosci na tym sie skonczyly(i nic w tym dziwnego)ale pokazuje to,ze mimo olbrzymich animozji miedzy nami-pewien rodzaj SZACUNKU miedzy prawdziwymi firmami musi byc...mam nadzieje ze spotkamy sie za rok,po raz kolejny w takiej liczbie(z obu stron),i w nastroju,mam nadzieje nieco mniej wesolym dla was...

i w tym momencie,pewna dygresja od meczu-co z naszym Gornikiem?dokad idzie pilka w Polsce,jesli takie firmy jak Ruch,Widzew czy ŁKS musza jezdzic do Polkowic a na mecze w niektorych "pierwszoligowych osrodkach" przychodzi przez caly sezon tyle ludzi ile na dwa ostatnie mecze \G/ u siebie?i jak to jest ze pieniadze znajduja sie w "miastach"w ktorych zainteresowanie pilka jest zerowe(Wronki-choc to melodia przeszlosci),ludzi mieszka tyle ile miesci sie na krytej przy Roosvelta(Grodzisk)lub pojecie o kibicowaniu jest tak spaczone ze hanbi klub nawet gdy tradycja zobowiazuje(Krakow)...?
zakoncze cytatem z naszego transparentu przy okazji meczu z (L)....

"wiara czyni cuda..pokonuje przeciwnosci......

nie ma takiej mozliwosci by nie bylo nas w przyszlosci!!!"

ja wierze..my wierzymy...cale 20 tys na trybunach i pozostali-ktorych serce jest trójkolorowe...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 maja 2006, 21:04

krako_91 pisze:chciałbym tylko dodać że możecie sie spodziewać piekła Twisted Evil
ehh i chyba bylo male piekielko, krako co z tonba chyba cie nie zatrzymali :?: przez ekscesy na ulicach :?:

RzuR pisze:Legia byla silna,bo nie byla,
moze na poczatku sezonu nie byla ale po przerwie zimowej napewno mozna stwierdzic iz jest silna :!:
hmm czy ty widziales mecze w wykonaniu Legii :?: poza tym w Zabrzu, gdzie trzeba przyznac szczescie bylo przy Legii
RzuR pisze:mam nadzieje ze spotkamy sie za rok
a ja mam nadzieje ze spotkacie sie z Piastem :lol:
Gleiwitz..sometimes...
czyli Sosnica badz Labedy 8)
RzuR pisze:"wiara czyni cuda..pokonuje przeciwnosci......
tak musze przyznac tylko wiara wam pozostala, gdyz w Leczne bedzie bardzo ciezko o 3pkt zas biorac pod uwage ewentualny wo dla Arki i jej mecz z Polonia na wlasnych smieciach mozna stwierdzic iz baraz jest bardzo ale to bardzo bliski,

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 12 maja 2006, 21:35

hmm czy ty widziales mecze w wykonaniu Legii
nie mam w zwyczaju pisac o rzeczach o ktorych nie mam pojecia... a Ty?
poza tym w Zabrzu, gdzie trzeba przyznac szczescie bylo przy Legii
jesli masz na mysli sytuacje "poprzeczkowa"-zgadzam sie..przede wszystkim jednak byl przy Legii Fabianski,ktory-musze stwierdzic to obiektywnie,jest w tej chwili najlepszym graczem na tej pozycji w Polsce..to on zapewnil ze Legia dokonala "swietokradztwa"na naszym terenie,ale trzeba przyznac ze gdyby Seweryn dopiął ten strzał w poprzeczkę nie miał by nic do powiedzenia...Legia zagrała ten mecz słabo,oddała ledwie 2(!!)celne strzały na bramkę \G/ i zamurowała,głównie ciałem Quattary dostep do wlasnej bramki. mozliwosci destrukcyjne wojskowych wystarczały az nadto na-co by nie było,jedną z najslabszych formacji ofensywnych w Polsce...jednak w ataku-nawet na tle Górnika,Legia wypada blado...zapewniam-w el. LM Quattara czy Choto nie bedą wywoływac takich emocji wsrod napastnikow jak w naszej bidnej Ekstraklasie
ja mam nadzieje ze spotkacie sie z Piastem
ja rowniez mam nadzieje na takie spotkanie,ale jeszcze nie za rok;)i w gronie I-ligowcow:)
a tak na zakonczzenie...
czyli Sosnica badz Labedy Cool
majac wpisane"okolice GLIWIC" w podpisie..bylbym nieco ostrozniejszy w szukaniu zaczepek w ten sposob...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 maja 2006, 21:46

RzuR pisze:nie mam w zwyczaju pisac o rzeczach o ktorych nie mam pojecia
no to nie wiem dlaczego twierdzisz ze Legia nie jest mocna - owszem jesienia moze nie eksponowala tego ale wiosna to juz zupelnie inny zespol - solidny itp
RzuR pisze:a Ty
ja widzialem :wink:
RzuR pisze:Legia zagrała ten mecz słabo,
tu sie zgodze, byl to chyba najslabszy w tej rundzie mecz w jej wykonaniu
RzuR pisze:oddała ledwie 2(!!)celne strzały na bramkę
w sumie Legia w innych meczach rowniez nie grzeszyla w tej "dziedzinie" lecz napewno na + trzeba zanotowac ich skutecznosc
RzuR pisze:jednak w ataku-nawet na tle Górnika,Legia wypada blado
no coz moze byloby inaczej gdyby gral Janczyk a tak emeryt Kucharski czy Wlodar ktory jakims cudem strzelil bramke
RzuR pisze:majac wpisane"okolice GLIWIC" w podpisie..bylbym nieco ostrozniejszy w szukaniu zaczepek w ten sposob...
buahahahahaha 8) :lol: 8) :?
nie szukam :lol:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 12 maja 2006, 22:08

no to nie wiem dlaczego twierdzisz ze Legia nie jest mocna
po pierwsze:atak na poziomie przecietnym nawet na polska lige..slyszalem juz teksty zwolennikow Legii ze zastapi ona w pucharach Wisle ktora,tu cytat "rok w rok notorycznie kompromituje polski futbol"..z czym sie pytam?z Wlodarczykiem?ktorego 10 goli to albo czysty przypadek,albo bledy obroncow w guscie tego co pokazali gracze Gornika?Janczyk?perspektywiczny,mlody-ale jeszcze za bardzo nieopierzony by jego osobe wogole omawiac "na powaznie"w dodatku jest porzadnie kontuzjowany i nie wiadomo,jak to wogole z nim bedzie...osoby typu Kucharski pozwole sobie pominac znaczacym milczeniem...

po drugie:obroncy-o tyle solidni i masywni co nieruchawi...Quattara to czolg,ktory polskich-na ogol niezbyt finezyjnych,napastnikow miazdzy,ale wystarczy ze nasz nowopanujacy mistrz wpadnie na przecietny Europejski zespol z Wloch czy Hiszpanii i gwarantuje ci ze bedzie to wygladac zupelnie inaczej...
solidny itp
czy ja gdzies napisalem ze jest niesolidny?jest-na nasza slaba lige jest solidny...ale nic poza tym...daleko jej chocby do Wisly Henka...
nie szukam
bardzo mnie to cieszy....;)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 maja 2006, 22:21

RzuR pisze:w dodatku jest porzadnie kontuzjowany
przeciez zagral w Zabrzu, poza tym ta kontuzja nie byla az tak grozna tylko nasi "specjalisci" leczyli go na cos innego, podobno dostal jakies inne masci i cudownie ozdrowial w kilka dni

Ale fakt faktem Atak Legii nie blyszczy
RzuR pisze:obroncy-o tyle solidni i masywni co nieruchawi
no nie wiem czy az tak nieruchliwi
RzuR pisze:Quattara to czolg,ktory polskich-na ogol niezbyt finezyjnych,napastnikow miazdzy,ale wystarczy ze nasz nowopanujacy mistrz wpadnie na przecietny Europejski zespol z Wloch czy Hiszpanii i gwarantuje ci ze bedzie to wygladac zupelnie inaczej...
Zobaczymy czy bedzie taka obrona czy tez inna na transfery maja 3mln + kase z sprzedazy aktualnych graczy
a jak juz to moga wpasc na zespoly z czolowki a nie zadne tam przecietne teamy - Inter, Real, Val, moze Sevilla
RzuR pisze:"rok w rok notorycznie kompromituje polski futbol"
no wiesz w sumie Valarenga, Tbilisi, Vitiria
RzuR pisze:daleko jej chocby do Wisly Henka...
Wdowczyk ma raczej inna koncepcje zepsolu
RzuR pisze:bardzo mnie to cieszy....Wink
why :?: :wink:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 12 maja 2006, 23:04

JAnczyk:
ha!musialem az sprawdzic czy zagral,faktycznie-wszedl w 70 bodajze minucie,ale specjalnie niczym sie nie wyroznil(skoro nawet nie pamietam zeby byl obecny na boisku:)

proponuje juz zakonczyc temat o Legii-bo do tego jest temat Legia,a nie ten wlasnie...jeszcze tylko jedna kwestia:
nasi "specjalisci"[/b]
czyzbym rozmawial z tak egzotycznym osobnikiem jak kibic Legii w Gliwicach??;)nie liczac oczywiscie malolatow ze szprejem w okolicy Kozielskiej :/

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 maja 2006, 23:42

RzuR pisze:czyzbym rozmawial z tak egzotycznym osobnikiem jak kibic Legii w Gliwicach??;)
nie :!: piszac "nasi" mialem na mysli polskich specjalistow :roll: moze troche zle to ujalem - nie myl mnie z clonerem :wink: (kibic Legii z Bytomia)
RzuR pisze:nie liczac oczywiscie malolatow ze szprejem w okolicy Kozielskiej Confused
:shock:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 13 maja 2006, 10:14

nie rozumiem twego zdziwienia?nie natknales sie nigdy na jakies wybazgrane cwks,albo legia(napisane wywijastym pismem 10 latka:) na miescie nigdy?zdarza sie zdarza..generalnie jednak(na szczescie)jest to zjawisko marginalne,a ludzie w guscie wyzej wymienionego Clonera to takie...rodzynki raczej;)

Dzis mecz o wszystko w Lecznej...prawdopodobnie zadecyduje on o pozostaniu w lidze bez koniecznosci grania barazy-Arka nie dostala ptk za skandal w Krakowie,wiec to wydarzenie(choc obiektywnie trzeba powiedziec ze niesprawiedliwe)nieco ulatwia naszym sytuacje..Lesne Dziadki z Wa-wy nalozyly 10 tys zlotych kary i jeden mecz bez publicznosci za wydarzenia na Legii,w sumie kara srednio dotkliwa-pod warunkiem jednak ze wywiniemy sie od barazy..jezeli nie-zarzad napisze prosbe o przeniesienie karnego meczu na pierwsze spotkanie zasadniczego sezonu aby na ewentualnym barazu zjawila sie publicznosc,bedaca juz od 3 spotkan 12nastym zawodnikiem...badzmy dobrej mysli...do Lecznej wybiera sie ok 600 naszych wiec lubelszczyzna jest dzis tricolore:):)
do boju KSG..

[/quote]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 maja 2006, 11:31

RzuR pisze:nie rozumiem twego zdziwienia?nie natknales sie nigdy na jakies wybazgrane cwks,albo legia(napisane wywijastym pismem 10 latka:)
wiesz co jakos nie rzucilo mi to sie za bardzo w oczy :!: ja tam przewaznie widze "wpisy" Piasta i Gornika (a za pare dni juz przekreslone :wink:)
RzuR pisze:a miescie nigdy?zdarza sie zdarza..generalnie jednak(na szczescie)jest to zjawisko marginalne,
tak jak piszesz dobrze ze jest to zjawisko marginalne
RzuR pisze:Dzis mecz o wszystko w Lecznej...prawdopodobnie zadecyduje on o pozostaniu w lidze bez koniecznosci grania barazy-Arka nie dostala ptk za skandal w Krakowie,
trzeba przyznac bardzo ciekawa sytuacja

Kod: Zaznacz cały

13 	 Gornik Leczna 	29	6	12	11	22-31	30
14 	 Gornik Zabrze 	29	8	 5	16   29-45   29
15 	 Arka Gdynia 	  29	4	15   10	21-32   27
Walka o unikniecie barazu jest dosc zazarta (Lech - wiadomo dlaczego) i Polonia spadek), mam pewne watpliwosci czy w razie rownej ilosci pkt decyduja bezposrednie mecze :?: wg mnie tak wlasnie jest chociaz juz mi sie wsyztsko myli bo np w Rosji decydowala liczba odniesionych zwyciestw zas w innych przepadkach stosunek bramek lub tez liczba strzleoznych
Gdyz moze byc taka sytuacja iz bedzie rowna ilosc pkt w razie ewentualnego zwycoestwa Arki nad zdegradowana Polonia a remisu Gornika i Leczne) Arka i Gornik po 30pkt:
- bezposrednie mecze na korzysc Arki 3:0 i 0:2
- liczba wygranych meczy (obecny stan) 8:4 dla Zabrza
- stosunek bramek przemaiwa za Arka

Zas w razie zwycietswa Gornika na Lubelszczyznie i Arki sytuacja bedzie wygladala tak Arka i Leczna po 30pkt :!:
- 1:1 i 1:1
- liczba wygranych meczy na korzysc Leczny
- stosunek bramek na "styku"

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 13 maja 2006, 13:24

mhm...sytuacja robi sie naprawde ciekawa bo Polonia wyslala na mecz do Gdyni zespol juniorow...w zasadzie wiec Arce mozna dopisac 3 ptk.a wiec mecz w Lecznej bedzie o WSZYSTKO-za kilka dni ma sie zebrac Rada Miasta Zabrze i podjac decyzje o przejeciu \G/...jak wiadomo-wybory sie zblizaja,Golubowicz i inni kandydaci o fotel prezydenta miasta przerzucaja sie nieprawdopodobnymi wizjami co to nie zmieni sie na lepsze w KSG jak oni przejma(inni kandydaci)lub pozostana(Golubowicz i jego ekipa) u wladzy...wiadomo 20 tys.zdyscyplinowanych(dosc to naiwne zalozenie ale z drugiej strony co to komu zalezy poswiecic 5 min i zaglosowac-bo ktory kibic nie odda glosu na kogos kto ma zapewnic poprawe sytuacji jego klubu?) glosow na 200 tysieczne miasto to nielada kapitał...

tylko pytanie,czy nadal miasto bedzie tak chetne przejmowac klub ktory spadnie?a jesli nie wygramy dzis w Lecznej...bedzie ciezko...

..my wierzymy....\G/

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 14 maja 2006, 11:42

\G/ EKSTRAKLASA ZAWSZE NASZAAAA !!!!\G/

w nieprawdopodobnych okolicznosciach,po raz kolejny utrzymalismy sie w ekstraklasie...nasz wynik z Lecznej to osobna kwestia,szal radosci prawie 700 kibicow na stadionie w Lecznej byl taki jakbysmy zdobyli co najmniej mistrza...dziekujemy Polonii za sportową postawę i przesyłamy pozdrowienia do PRAWDZIWEJ Warszawy...szybkiego powrotu do Ekstraklasy-bo tam waszze miejsce,a nie Lecznych czy innych Grodziskow.....

\G/

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 14 maja 2006, 22:21

RzuR pisze:no coz,temat widze niezyje
bo mnie chwilowo nie było :lol:
RzuR pisze:co do trybun-wielki szacunek dla kibicow Legii za spiew I liga dla Gornika i za wlaczenie sie w "nigdy nie spadnie.."
ale i tak Legia to stara.... jest lepsze [oczywiscie w naszym wykonaniu] :lol:
czeher pisze:moze na poczatku sezonu nie byla ale po przerwie zimowej napewno mozna stwierdzic iz jest silna Exclamation
hmm czy ty widziales mecze w wykonaniu Legii Question poza tym w Zabrzu, gdzie trzeba przyznac szczescie bylo przy Legii
załużyli na tego mistrza bardziej niż Wisła trzeba to przyznać ..
czeher pisze:a ja mam nadzieje ze spotkacie sie z Piastem
chyba bedzie cieżko im awansować ,gdyby było +10 pkt to tak ale teraz hmmm :think:
czeher pisze:tu sie zgodze, byl to chyba najslabszy w tej rundzie mecz w jej wykonaniu
bo jak słyszeli ten doping to w majktach troche przybylo :hardkor:
czeher pisze:gdyby gral Janczyk
grał
czeher pisze:nie szukam
moze jednak :lol:
RzuR pisze:ale wystarczy ze nasz nowopanujacy mistrz wpadnie na przecietny Europejski zespol z Wloch czy Hiszpanii i gwarantuje ci ze bedzie to wygladac zupelnie inaczej...
ale ma za plecami Choto i Fabiańskiego :idea:
czeher pisze:Ale fakt faktem Atak Legii nie blyszczy
Włodarczyk :rotfl2: :cegła: :zwała: jak on sie znalazł w reprezentacji :think:
czeher pisze:ie myl mnie z clonerem Wink (kibic Legii z Bytomia)
pozdrawiamy :ban: owicza :lol: Polonia Bytom ]:->
RzuR pisze:\G/ EKSTRAKLASA ZAWSZE NASZAAAA !!!!\G/

w nieprawdopodobnych okolicznosciach,po raz kolejny utrzymalismy sie w ekstraklasie...nasz wynik z Lecznej to osobna kwestia,szal radosci prawie 700 kibicow na stadionie w Lecznej byl taki jakbysmy zdobyli co najmniej mistrza...dziekujemy Polonii za sportową postawę i przesyłamy pozdrowienia do PRAWDZIWEJ Warszawy...szybkiego powrotu do Ekstraklasy-bo tam waszze miejsce,a nie Lecznych czy innych Grodziskow.....
i tak niezmiernie od kilkunastu lat :cry: :wink:
Jak w tym roku sie utrzymalismy to juz nigdy nie spadniemy.. tylko teraz nie mozna sprzedać Seweryna, Bartosa i Wiśniewskiego a kupic jakiś pendzlów z 3 ligi :angry: ale myśle ze prezes Frenkiel to nie jest Koźmiński i pomysle przy okienku :mrgreen:
czeher pisze:krako co z tonba chyba cie nie zatrzymali
no co ty ja jestem pożadnym kibicem :wink:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 18 maja 2006, 17:38

miasto przejelo Gornika:
radni Zabrza zgodzili się w głosowaniu na podwyższenie kapitału spółki poprzez MOSiR o 1,5 mln złotych. Decyzja radnych była prawie jednogłośna. 20 głosy "za", 3 wstrzymujące się. Oznacza to, że Górnik Zabrze zostanie przejęty przez miasto, poprzez Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji, a co za tym idzie - oddłużony. To bardzo ważny krok w drodze po ligową licencję na grę w sezonie 2006/2007.

i to bardzo dobra wiadomość,w takim razie lincencje mamy w zasadzie w kieszeni;wątpie by Leśne Dziadki z wawki odwazyly sie robic podchody w tym temacie bo do takiej herezji jak wykolegowanie \G/ z ligi przy zielonym stoliku niemozliwe by doszlo nawet w naszym chorym kraju..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”