1) Żaden z "lekko rozstawionych" czyli ani Samuraj ani gumi nie skorzystali z prawa do odwrócenia kolorków na rozpisce bo żaden z nich nie wysłał mi takiej informacji do północy z czwartku na piątek. Oczywiście zaskoczony nie jestem. Było raczej do przewidzenia że rzeczywiście obaj będą chcieli tymi białymi właśnie rywalizacje w swoich parach napoczynać
2) Chcę też was poinformować o tym co będzie decydowało o "lekkim rozstawieniu" w finale. Oczywiście póki co mamy półfinały więc nie chce jeszcze przesadnie wybiegać myślami do finału, no ale należy się wam już teraz wiedza o tym kryterium. Otóż zdecydowałem że w tej edycji kryterium będzie identyczne jak w półfinałach. Gdy już będziemy znać graczy którzy wyszli zwycięsko zarówno z pierwszego jak i z drugiego półfinału to ja po prostu jedynie porównam u obu finalistów ich bilans z fazy grupowej i ten który miał lepszy ten będzie "lekko rozstawionym" w finale.
Rok temu przesadnie kombinowałem, doliczałem do bilansu półfinały tworząc jakieś skomplikowane wzory itp. Zdecydowałem że w tym roku nie ma sensu aż tak cudować. Kryterium więc to samo co w półfinałach. W ten sposób oddajemy hołd fazie grupowej która zachowuje pewien impact na rozgrywki aż do samego końca. Tak jak np w NBA sezon zasadniczy rzutuje na to który klub ma przewagę parkietu w poszczególnych rundach playoffs.
To tyle ogłoszeń parafialnych
@Samuraj @Cement @gumi2006 @Mates