Anglia - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6307
Kibicuję: 4rsenal

Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post autor: sickstick » 14 kwie 2026, 16:43

Bernabeu2 pisze:
14 kwie 2026, 16:30
Prawda, znalezienie top trenera to jest kompletna loteria, tutaj trzeba mieć pakiet cech (taktyka - elastyczność - zarządzanie szatnią), które są nie do zweryfikowania dopóki nie trafisz na topowy poziom. Po prostu ten Hoeness odhacza wszystkie punkty, które przeważnie powodowały, że jakiś trener miał wielki hype: super wyniki, ofensywny styl gry, młody coach, klepu-klepu, rozwijanie graczy - a paradoksalnie aż tak wiele się o nim nie mówi. Widzę, że w ostatnich miesiącach u nas na forum napisano o nim 3 posty, z czego jeden wariacik @Tennessee, a dwa ja w ostatnim tygodniu.
Wiesz, nazwisko Glasner to dziś jest anonimowe dla 90% kibiców piłki (stawiam że połowa forumowych fanów Seria A nawet nie wie kto to), pewnie nawet kibice United którzy jego nazwisko gdzieś tam wymieniają, nie mają pojęcia o jego przeszłości sprzed trafienia do Premier League. Wypisałeś osiągnięcia trenera Stuttagrtu, ale gdybyś postanowił być jajcarzem i zamiast tego napisać że gość spuścił Stuttgart do 3 ligi, to ja osobiście bym ci uwierzył bo na tabelę Bundesligi ostatni raz patrzyłem za czasów Xabiego z Leverkusen.

Natomiast Amrom miał hype bo wygrywał ze Sportingiem mistrzostwa swojego kraju, oraz pozytywnie pokazywał się w LM (chyba 4:1 z City o ile dobrze pamiętam). Tego typu osiągnięcie są o wiele bardziej wystawowe, niż dobra robota panów z Bundesligi.

Wróć do „Anglia”