Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 29 sty 2026, 15:58
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 kwie 2026, 15:27
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 kwie 2026, 15:39
No myślę że nie odchodzi z obecnego klubu po to żeby trafić do słabszego
sickstick
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 14 kwie 2026, 15:54
Bernabeu2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 kwie 2026, 15:56
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 kwie 2026, 16:18
bo z trenerami, nawet tymi najbardziej hype'owanymi, nigdy nie masz pewności. Nie da się zatrudnić cudotwórcy lub gościa, który z miejsca ci odmieni zespół, może jest kilku z taką aurą, że nagle wszyscy wokół nich wyglądają lepiej i w ogóle forma życia, ale to są wyjątkowe przypadki.Bernabeu2 pisze: ↑14 kwie 2026, 15:54Nie znaczy, że to będzie topowy trener, ale w przeszłości za mniej trenerzy mieli dużo większy hype (np. Amorim). Nie śledzę Bundesligi, więc może gość nie chce się ruszać ze Stuttgartu albo jest psycholem, nie wiem, ale gdyby np. Real był normalnym klubem to tak na 1 rzut oka bardzo chętnie bym kogoś takiego metaforycznie przytulił.
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 14 kwie 2026, 16:30
Bernabeu2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 kwie 2026, 16:43
Wiesz, nazwisko Glasner to dziś jest anonimowe dla 90% kibiców piłki (stawiam że połowa forumowych fanów Seria A nawet nie wie kto to), pewnie nawet kibice United którzy jego nazwisko gdzieś tam wymieniają, nie mają pojęcia o jego przeszłości sprzed trafienia do Premier League. Wypisałeś osiągnięcia trenera Stuttagrtu, ale gdybyś postanowił być jajcarzem i zamiast tego napisać że gość spuścił Stuttgart do 3 ligi, to ja osobiście bym ci uwierzył bo na tabelę Bundesligi ostatni raz patrzyłem za czasów Xabiego z Leverkusen.Bernabeu2 pisze: ↑14 kwie 2026, 16:30Prawda, znalezienie top trenera to jest kompletna loteria, tutaj trzeba mieć pakiet cech (taktyka - elastyczność - zarządzanie szatnią), które są nie do zweryfikowania dopóki nie trafisz na topowy poziom. Po prostu ten Hoeness odhacza wszystkie punkty, które przeważnie powodowały, że jakiś trener miał wielki hype: super wyniki, ofensywny styl gry, młody coach, klepu-klepu, rozwijanie graczy - a paradoksalnie aż tak wiele się o nim nie mówi. Widzę, że w ostatnich miesiącach u nas na forum napisano o nim 3 posty, z czego jeden wariacik @Tennessee, a dwa ja w ostatnim tygodniu.
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 kwie 2026, 17:24
to samo ETH - w Ajaksie miał kadrę do grania swojej wesołej piłki opartej na wysokim pressingu, w United dostał np. Casemiro, który nie miał już wydolności czy biegającego jak kurczak Fernandesa, to już tak nie działało.
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 14 kwie 2026, 17:35
Tennessee
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 kwie 2026, 17:50
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 06 cze 2026, 12:38
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 06 cze 2026, 13:29
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 03 lip 2026, 18:18

Tennessee
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited