Nie powiedziałbym. Według mnie to właśnie Rasiak powinien zagrać z Żurawskim z przodu a Kosowski na skrzydle(ma bardzo dobre wrzutki), a poza tym Rasiak SUPER gra głową
[color=red]Nie pisz posta pod postem. Uzyj opcji "Zmień"[/color]
Post Wyświetl pojedynczy post autor: smigler » 18 maja 2006, 19:10
smigler
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 18 maja 2006, 21:52
Alkoholiko
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 maja 2006, 21:53
smigler pisze:Ja też tego nie rozumiem
smigler pisze:Według mnie to właśnie Rasiak powinien zagrać z Żurawskim
smigler pisze:Kosowski na skrzydle
smigler pisze: poza tym Rasiak SUPER gra głową
Martinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 18 maja 2006, 21:59
nie wziął bym ani jednego bo nie zasłużyli sbie by pojechać na Mundial i teraz nie ze nie jestem ani Wisly ani Legii tylko taka jest prawda,jedyni ktorzy zasłużyli w polskiej lidze to : Piechna,Jeleń,Chałbiński,Łobodziński,IwańskiMartinho pisze:czekam na twoja odpowiedz czemu wzialbys Janczyka a nie Brozka
prawie jak głowa ,dobrze głowa gra BąkMartinho pisze:smigler napisał:
poza tym Rasiak SUPER gra głową
krako
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 maja 2006, 23:07
Tak? To czemu dziś Listkiewicz powiedział, że Janas przyznał mu 1h przed ogłoszeniem kadry, że Franek, Dudek i Kłos nie jadą gdyż nie może im zagwarantować miejsca w pierwszej 11 a siedząc na ławce psuliby mu atmosferę? Taki Brożek czy Jeleń, raczej nie zacznie się żalić pismakom, że nie gra w podstawowym składzie, za to taki Dudek mógłby czuć się pokrzywdzony i nie trzymać buzi na kłódkę bo byłby najbardziej znanym piłkarzem tej reprezentacji i nie siedziałby bezczynnie patrząc jak taka impreza przebiega bez jego udziału. To mogłoby wpłynąć na atmosferę w teamie. Engel nie wziął Iwana do Korei ale nie miał jaj żeby po pierwszym beznadziejnym meczu zauważyć swojego błędu, czyli tego, że selekcję skończył od razu po eliminacjach i w drugim meczu ciut zaryzykować grając trochę innym składem. Dał grać dalej tym którzy czuli się pewnie w grupie, tworzyli "pakę" i dość buńczucznie wypowiadali się w wywiadach na co Engel w ogóle nie zwracał uwagi. Efekt? 0:4..Nie mówię, że Dudek, Kłos i Franek też tak się zachowywali, możliwe, że z pokorą siedzieliby na ławie ale Janas bał się ryzykować. I moim zdaniem postąpił słusznie. Choć nadal uważam, że lepiej było zostawić Boruca i wziąć Dudka.Martinho pisze: Tekst ze Dudek moglby byc autorytetem jest bez sensu... Czy w reprezentacji Serbii Mateja Kezman ma wiekszy autorytet w zespole niz trener Question Janas zrezygnowal z niego jak to sam powiedzial ze jesli ma on byc 2 albo 3 bramkarzem to lepiej wziac kogos mlodszego na jego miejsce.
Należą. Każdy trener ma kilku piłkarzy na których stawia nawet jeśli na to nie zasługują ale Janas czyni to i tak w małym stopniu w stosunku do np. Engela, który po świetnych eliminacjach kierował się chyba tylko osobistymi sympatiami i sentymentami bo większość tych, którzy pojechali do Mundialu nie była przygotowana.Martinho pisze:A Rasiak, Radomski i Mila do jego ulubiencow nie naleza Question
Tak? To czemu nie jedzie Frankowski? Zgrupowanie przed Mundialem nie jest do budowania formy tylko do jej doszlifowywania, zrobienia wszystkiego aby osiągnęła w tych kilku meczach apogeum. Na takie zabiegi jak odzyskiwanie formy i wypoczywanie mogą sobie pozwolić tylko trenerzy najlepszych ekip w stosunku do największych gwiazd pokroju Ronaldinho, ludzi którzy sami potrafią wygrywać mecze. Nie czarujmy się Krzynówek jest teraz bez formy, gra słabo, ale jego rola w dobrych wynikach drużyny jest tak istotna, że Janas może w jego prypadku zastosować taryfę ulgową. W dodatku na swojej pozycji wielkich konkurentów nie ma. Z Frankowskim sprawa wyglądała inaczej..Martinho pisze:No wiesz od tego jest zgrupowanie przed mundialem zeby zawodnicy wypoczeli i odzyskali w jakies czesci forme... Zreszta to ze Jacek nie gral w klubie to nie znaczy ze jego forma osiagnela dno... Po prostu byli lepsi od niego...
Nikt się ich nie doszukuje, ale sytuacja wydała się dziwna. Nawet to, że na ulotce TP SA reklamującej MŚ brak obecnie najważniejszej twarzy TP o czymś świadczył. Mimo wszystko dalej uważam, że Janas podejmował decyzje sam ze sztabem, bez nacisków z zewnątrz.Martinho pisze:Przestancie sie doszukiwac jakis urojonych spiskow. A nawet jesli TEPSA wiedziala to co z tego Question
Pewnie, że słusznie. Ale on choć raz został sprawdzony przed samymi mistrzostwami w przeciwieństwie do takiego Gorawskiego.Martinho pisze:Raz zostal powolany do tego zagral conajwyzej przecietnie i slusznie na mundial nie pojechal bo po co Question
Czy ja neguję powołanie Brożka?Martinho pisze:Polecam najnowszy numer PN tam Dickson Choto nmajlepszy obronca naszej ligi zapytany kogo najtrudniej przypilnowac powiedzial ze Brozka Exclamation Jest szybki i ma niezly start do pilki... Nie zdziwilbym sie jesli zagralby kilkadziesiat minut na mundialu.
Czy ja narzekam? Wręcz przeciwnie, podoba mi się to co zrobił trener. Napisałem juz kilka razy, że Janasa będziemy oceniać po Mistrzostwach.Martinho pisze:Narzekac (albo i nie) bedziecie po mundialu.
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 maja 2006, 23:23
Morrow pisze:Tak? To czemu dziś Listkiewicz powiedział, że Janas przyznał mu 1h przed ogłoszeniem kadry, że Franek, Dudek i Kłos nie jadą gdyż nie może im zagwarantować miejsca w pierwszej 11 a siedząc na ławce psuliby mu atmosferę?
Przeciez napisalem ze naleza wiec o co ci chodziMorrow pisze:Należą.
Morrow pisze:To czemu nie jedzie Frankowski?
Morrow pisze:Nawet to, że na ulotce TP SA reklamującej MŚ brak obecnie najważniejszej twarzy TP o czymś świadczył.
Morrow pisze:Ale on choć raz został sprawdzony przed samymi mistrzostwami w przeciwieństwie do takiego Gorawskiego.
Morrow pisze:zy ja neguję powołanie Brożka?
Martinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 18 maja 2006, 23:36
RzuR
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 maja 2006, 23:43
zalezy o jakim kapitanie mówisz. Bo jesli chodzi ci o człowieka, który bedzie biegał z opaską kapitańską, to odpowiedź jest jedna - Jacek Bąk, gdyz ma najwięcej występów z powołanych piłkarzy. Tu nie ma żadnej tajemnicy, Janas od dawna tak ustalał kapitana. Jeśli jednak mówisz o przywódcy na boisku, liderze - to najprędzej Szymkowiak, który jest liderem ekipy, potrafi poderwać chłopaków do walki, no się go wszyscy słuchają.RzuR pisze:przedee wszystkim...nikt tutaj nie podjal waznego elementu dyskusji-mianowice takiego ze na dzien dzisiejszy nasza REPREZENTACJA NIE MA KAPITANA !!! ma?prosze..?kandydaci?ktorzy?moze Soból?który rocznie oglada w sumie na polskich stadionach tylu ludzi ilu bedzie w Dortmundzie na meczu z Niemcami?Żuraw?nie nadaje sie...on generalnie ma inne zadania,nigdy nie byl typem przywódcy-nie przecze,jest graczem z jajami-ale to nie jest material na kapitana...Krzynio,Bąk,Baszczu?wolne żarty...Szymkowiak?już najprędzej...
jaki znowu Jurek ?RzuR pisze:tylko ze wydaje mi sie ze jednak Jurek ma wiekszy posluch w druzynie,
Sapkowski się chowa, żes wymyślił scenariuszRzuR pisze:przerazenia w oczach naszych dzielnych Orłów,którzy bez goscia który ich jakoś poderwie do walki,doda otuchy,albo zwyczajnie po mesku opierdoli z góry na dół mogą sie po prostu zesrac na miekko i tak sie skonczy nasza przygoda z WM...
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 18 maja 2006, 23:53
nie...o takiego co bedzie miał fajkę jak Popeye i bedzie dowodzil Darem Mlodziezy albo innym ORP Blyskawica...zalezy o jakim kapitanie mówisz. Bo jesli chodzi ci o człowieka, który bedzie biegał z opaską kapitańską...
Marek Jurek...ten z obrad sejmu,marszalek taki..jaki znowu Jurek ?
Szymkowiak?niespecjalnie mi sie wydaje...owszem-z calej tej ekipy ktora zostala po poniedzialkowym odstrzale on nadaje sie najbardziej...ale mimo wszysto uwazam ze niespecjalnie mi pasuje,przy calym szacunku dla niego i jego umiejetnosci,na kapitana...brak mu jest takiego,wiesz-równego tempa w ciągu całego meczu...jak druzynie idzie dobrze i przewaza-Szymek gra super;jak sie cofamy i generalnie jest pelna partyzantka-lekko znika,troche za bardzo wpasowuje sie w to co dzieje sie na boisku ze tak powiem...a kapitan to ma byc taki ktos kto bedzie zyly wypruwal przez 90 i wiecej minut(przynajmniej tak w zalozeniu byc powinno..)niezaleznie od tego co sie dzieje na boisku..Jeśli jednak mówisz o przywódcy na boisku, liderze - to najprędzej Szymkowiak, który jest liderem ekipy, potrafi poderwać chłopaków do walki, no się go wszyscy słuchają.
komentarz sobie daruje...co moze na mistrzostwach swiata zdzialac pilkarz ktory gra w klubie w krainie która z futbolem ma mniej wiecej tyle wspólnego co z kozią dupą piszczałka?odpowiedź jest jedna - Jacek Bąk
RzuR
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 maja 2006, 0:06
dlaczego o złotych ust, przeciez oczywiste jest że Bąk bedzie miał opaskęRzuR pisze:nie...o takiego co bedzie miał fajkę jak Popeye i bedzie dowodzil Darem Mlodziezy albo innym ORP Blyskawica...
..przez wzglad na Twoje wczorajsze przejscia,daruje sobie zglaszanie tego zdania do zlotych ust...
RzuR pisze:a nie z tureckimi kozami
jakaś trauma z dzieciństwa ?RzuR pisze:co z kozią dupą piszczałka?
chyba sobie jednak nie darowałeśRzuR pisze:komentarz sobie daruje...
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 19 maja 2006, 0:16
hmm..fields..widzialem cie juz w lepszej formie na tym forum...czy to ze nie ma go w kadrze oznacza ze nie ma posluchu wsrod chlopakow?mysle ze niejeden z nim rozmawial,dzwonil(czego sam Dudek nie potwierdza/nie zaprzecza) po psychodelicznej decyzji naszego selekcjonera z poniedzialku..on jest w tej kadrze kupe czasu...przezyl juz 3 selekcjonerow-wielu zawodnikow wchodzilo dopiero do kadry gdy on mial tam dosc stabilna pozycje...jest czlowiekiem malo konfliktowym-za to pracowitym,a tacy na ogół w zamkniętych zbiorowiskach ludzi o niewielkiej liczbie-na ogół ciesza sie szacunkiem...nie ma go w kadrze,ale chodzilo mi o to ze gdyby byl-to jemu nalezalaby sie opaska..chyba nie chciałes napisać, że Jurek Dudek ma posłuch, bo wtedy okaząłoby się, że piszesz bzdury, przeca Jurka nie ma w kadrze.
...tak?a gdzie to jest napisane?kapitana moze wybrac rada druzyny,czasem wyznacza go sam selekcjoner,niekoniecznie musi to byc akurat zawodnik o najwyzszej liczbie meczow...nie ma takiej żelaznej zasady,jest pewna tradycja..ale poza funkcją kapitana taki zawodnik musi miec cechy PRZYWODCY..od dawna wiadome jest, że piłkarz mający najwięcej występów w kadrze nosi opaske kapitana.
z kozami?nie przypominam sobie...niewiele generalnie mialem okazji by sie z nimi zetknac,a Ty?jakaś trauma z dzieciństwa ?
RzuR
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 maja 2006, 0:22
nie, to że go niema oznacza, że nie ma sensu wypisywać, że ma większy posłuch niż Szynkowiak, bo Szymek bedzie, a Jurek nie - czyli wybór na kapitana jest prosty,RzuR pisze:czy to ze nie ma go w kadrze oznacza ze nie ma posluchu wsrod chlopakow?
4RzuR pisze:przezyl juz 3 selekcjonerow
gdyby był to by ją miał, bo chyba ma więcej występów od Baka [choć moge sie mylić] ale go nie ma, czyli po co dyskutowac o tym, ze ma posłuch ? już 4 dni po ogłoszeniu składu, pora się pogodzić z nieobecnością Dudka na mundialuRzuR pisze:chodzilo mi o to ze gdyby byl-to jemu nalezalaby sie opaska..
penwie, ze nie musi tak być, ale tak zostało ustalone chyba keszcze za Engela, a już na pewno odkąd Janas jest, w każdym meczu kadry kapitanem był piłkarz mający najwięcej wystepów w kadrze.RzuR pisze:...tak?a gdzie to jest napisane?kapitana moze wybrac rada druzyny,czasem wyznacza go sam selekcjoner,niekoniecznie musi to byc akurat zawodnik o najwyzszej liczbie meczow...
odpowiedźź jest chyba oczywista, w końcu to nie ja w każdym poście o nich napominam.RzuR pisze:a Ty?
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 maja 2006, 7:56
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 19 maja 2006, 9:12
Alkoholiko

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 19 maja 2006, 9:47
ja nie napisalem ze on absolutnie sie nie nadaje,tylko ze mam co do tego watpliwosci!jesli tak sadzisz to zapraszam do polemiki,ale musialbys sie najpierw odniesc do tego co napisalem wyzej-Szymek czasem po prostu nie znajduje w sobie "pary" do tego zeby samemu starac sie wplynac na gre zespolu tylko "plynie"razem z nim-jak jest dobrze to jest dobrze jak gorzej to gorzej...Otoz prawdziwym przywodca w tym zespole jest bez watpienia Szymkowiak i wg mnie on powinien zostac kapitanem bo jest bardzo dobrym materialem na takowego.
oooooo nie tutaj sie absolutnie nie zgodze...ma to znaczenie olbrzymie,bo to co innego jesli na codzien pogrywa z lokalnymi beduinami na jakims zapizdziewie,gdzie na mecz przychodzi tyle osob ile bylo na weselu u jego szwagra czy np.z Man Utd. czy Chelsea,przy pelnych stadionach,maxymalnej presji na wynik i najwyzsza pilkarska klasa...bo z taka przyjdzie nam sie zmierzyc na WM!nie wazne czy gra w Turcji, Angli czy Kazachstanie
RzuR
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio