NBA... - Strona 261

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 26 kwie 2026, 8:04

Duren to jedna historia w tej serii.
Druga jest taka, że Magic są w końcu zdrowi i w pełnym składzie i teraz wykorzystują swój duży potencjał w defensywie. Przed sezonem większość stawiała ich w top 4/5 wschodu ale oni nie zagrali chyba nawet kilku męczy z rzędu w rs w pełnym i zdrowym składzie stąd też mogą mocno zaskoczyć z tego 8 miejsca i wcale nie skreslalbym ich w przypadku awansu w serii z Toronto lub Cavs.
Ja tutaj widzę serię na 7 spotkań, chyba że Orlando zrobi u siebie 3-1 to Pistons tego już nie odkręca.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 259
Kibicuję: Juventus

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 26 kwie 2026, 9:29

Dokładnie, już pisałem o tym wcześniej, Orlando nie jest typowym 8 miejscem i Detroit trafiło najgorzej jak mogło. Co nie zmienia faktu, że punktów Durena brakuje, bo on w trzech meczach wykręca potężne 9 pkt na mecz.

Minnesota prowadzi z Denver 3:1 😎

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 26 kwie 2026, 10:28

Ciężary Denver i ciężary Minnesoty

Do Vicenzo zerwany ACL, Edwardsowi ponowił się uraz lewego kolana

Widzimy się w gamę 7

Choć niech Minny to bierze. Mcdaniels do głowy im się wbił. Wyśmiewanie obrony Denver, teraz to

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 26 kwie 2026, 10:54

Jokić gra słabą serię, ale w game 5 będzie raczej blowout dla Denver, jestem tego na 99% pewien. Podobno Edwards może wypaść na 1-2 tygodnie, a jeśli tak, to beka dożywotnia z Denver jak tego nie wezmą. Imo Minnesota o wiele lepszy team, ale bez dwóch graczy z pierwszej piątki, w tym największej gwiazdy, będzie ciężko wygrać serię. Dosunmu nie rzuci znowu 42 punkty z ławki 😀

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 292

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 26 kwie 2026, 13:35

Nigdy nie przepadałem za Jokiciem i nie pomaga mi tego nastawienia zmienić takimi zachowaniami. Mam mimo wszystko nadzieję że Wilki jakoś to dociągną, w game 4 odwrócili mecz już bez tych dwóch zawodników.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6202
Kibicuję: 4rsenal

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 kwie 2026, 15:33

Pistons w tym sezonie przeżyli dokładnie to samo co OKC 2 lata temu, czyli przekonali się że w PO gra się na 5x większej intensywności nie w regular i nie dostosowali się. Wtedy w rywalizacji z Dallas Holmgren został zjedzony pod koszem przez PJ Washingotna czy Gaforda, a poza SGA żaden obwodowy nie radził sobie w ataku z o dziwo solidnie broniącym duetem Luka-Irving. Dziś z perspektywy czasu aż trudno w to uwierzyć. No ale to jest magia PO, intensywność dużo wyższa i to totalnie niedoświadczone zespoły potrafią się zderzyć ze ścianą.

Wierzcie mi, jak za rok znowu dojdzie do pary Pistons-Magic, to Duren będzie rzucał Wendellowi po 30pkt na mecz a o ty co stało się w tym roku już nikt nie będzie pamiętał.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 01 maja 2026, 6:29

Denver jedzie na ryby :rotfl4:

Minessotta jeszcze dziś grała bez Ayo Dosunmu wielki McDaniels ! oraz Gobert w defensywie przeciwko Jokiciowi w tej serii. Zdrowa Minny byłaby poważnym zagrożeniem dla Spurs, teraz mimo wszystko w takie cuda nie wierzę ;)

Zdrowa Philadelphią wróciła z Bostonem na 3-3. W TD Garden będzie ciekawie

Knicksi odpali wroty na dobre w ataku i zezłomowali Atalantę w ostatnich dwóch meczach

Detroit z Magic też tu mi pachnie game 7. Kwestia czy Franz Wagner wróci jeszcze na serię. Mimo wszystko piękne show dał Cunningham z Banchero obaj po 45 pkt

Lakersi z 3-0 na 3-2 z Rockets i oby to nie był comeback rakiet :)

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 01 maja 2026, 6:34

Ależ Denver obsrali zbroję, wstyd 😀

Jeśli Minnesota nie będzie zdrowa, to będzie spacerek dla Spurs w drugiej rundzie, choć fajnie zapowiada się pojedynek dwóch Francuzów. To samo tyczy się zresztą kogoś z pary Lakers - Rockets, spacerek dla OKC. Imo ciekawiej pod tym względem będzie na Wschodzie. Btw Knicks ograli Atlantę na wyjeździe 89:140, miazga 🤯

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 01 maja 2026, 10:11

Za Nuggetsami płakać nie będę.

Gorzej że Lakers już tylko 3-2. Ok - może i stawka nie jest Bóg wie jaka skoro i tak wiadomo że tutaj zwycięzca będzie niestety mięsem armatnim dla OKC. Zwłaszcza że nie ma szans jednak na powrót Luki w drugiej rundzie.

No ale jednak nie chciałbym aby to Lakers zostało pierwszą w historii organizacją która prowadziła 3-0 i przejebała 3-4.

Wolę jednak zebrać to manto od OKC w drugiej rundzie.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1316

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 01 maja 2026, 10:22

Celtics też nieźle narobili w portki...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6202
Kibicuję: 4rsenal

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 maja 2026, 10:45

Gdzieś mi mignęło że Jokic i Nuggets nigdy nie wygrali serii z zespołem który wykręcił +50 zwycięstw w regular season. Słabiutko...

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 02 maja 2026, 3:33

A więc na 2 minuty przed końcem Pistons prowadzą z Magic w 4 kwarcie 26:4 😅

Co najlepsze, po pierwszej połowie przegrywali 22 punktami. Będzie game 7, ale ta 4 kwarta. Damn, nigdy czegoś takiego nie widziałem xD

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 02 maja 2026, 5:51

Cząstka Kawhiego została w Toronto

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 02 maja 2026, 10:00

No to trochę mi ulżyło. Jednak Lakers nie napiszą negatywnej historii z 3-0 na 3-4. Udało się skończyć zabawę w 6 meczu. Cieszy też po prostu sam fakt uczucia wygrania serii pierwszego od 3 lat. Wielka seria Lebrona zasługująca na największy szacunek z powodu jego wieku i tego że nie miał Luki do pomocy a Austin wrócił bardzo późno.

Oczywiście nie robię sobie większych złudzeń w kwestii serii z OKC. Nawet z Luką to by się mogło nie udać, a co dopiero bez niego.

--------------------------------------------------

Cieszy mnie że Toronto to wyrwało. Nie pogniewam się jak wezmą również seven. No a Orlando po tym co odwaliło jest już skazane na porażkę w swoim seven z Pistons.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 02 maja 2026, 23:17

Jeżeli Pistons (a kibicuję im od dawna) nie zezłomują jutro Magic u siebie to już nie uwierzę w miłość. To co zrobili w Orlando w trzeciej i czwartej kwarcie było niesamowite. Tak, Orlando cegiliło, ale te rzuty wynikały z intensywnej obrony, Pistons zniszczyli im psychikę. Piękne. Dla mnie inny wynik niż wysoka wygrana Detroit będzie sensacją (tu oczko do tych co grają u buków). Co do Rockets - Lakers, Houston obsrało się słodko, a mogli zrobić coś historycznego, ale szczerze wolałbym ich w serii z OKC niż pseudo gwiazdę Reavesa, który nie potrafi grać w obronie i starego LeBrona. Szykują się wyniki w stylu 125-90 dla OKC. Będzie nudna seria, za to Wolves mogą sprawić trochę problemów Spurs, choć finał konfy jest chyba oczywisty i te mecze będą już totalnym ROZPIERDOLEM 😎

Jestem fanem Jordana, ale jeśli Wemby będzie zdrowy i wygra parę mistrzostw, będzie GOAT.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”