Mercato Nerrazzurich! - Strona 21

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 17 maja 2006, 14:05

Babel pisze:
*_Zaza_* pisze:Co do Toniego to nie wiem czy zamiast znów wydawać majatek na kolejnego wybawiciela, nie lepiej znów zaufać Adriano, który nie jest pikarzem przeciętnym. Fakt Imperatore miewa humory, ale lewa noga jedna z najlepszych na świcie, a pilnować takiego byka przez cały mecz kosztuje obrońców wiele sił.

Poza tym coś mi się wydaje że po mundialu Adriano znów błyśnie, a Moratti nie będzie chciał się go pozbywać .
BABEL Nie no - moim zdaniem nie musimy wymieniac calego ataku - ja bym się pozbyl tylko Recoby ktory jak co roku nie spelnia pokladanych w nim nadzieji - jest wiecznie kontuzjowany niestety :( No i konczy mu się kontrakt - niech idzie do slabszego klubu - tam bedzie blyszczał ....
Tak wiec moim zdaniem powinnismy miec 5 napastnikow - czyli mamy juz Martinsa, Adriano i Cruza - dodałbym tu 2 ludzi - czyli jeden byczek - w stylu Vucinica lub TOniego i jeden mniejszy koleś - cos w stylu - Tavano lub Aguero :)

Pozdro !

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 maja 2006, 14:11

Szczerze nie za bardo widze miejsce dla Toniego i Adriano razem. A ani jeden nie bedzie chciał grzać ławę.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 maja 2006, 14:38

Babel pisze:Szczerze nie za bardo widze miejsce dla Toniego i Adriano razem. A ani jeden nie bedzie chciał grzać ławę.

To zagrają obaj :) Przecież są takie przypadki, że gra dwóch wysokich napastników. Nawet w Interze czasami. Adriano z Cruzem. Bo jakby nie patrzeć Imperatore i Toni to dwaj inni piłkarze. Adriano woli rozegrać piłkę i huknąć z dystansu natomiast Toni to typowy włoski snajper. Poczeka na swoją okazję. A przy stałych fragmentach takich dwóch mieć w polu karnym to poważne zagrożenie dla rywala :wink: Więc myśle, że jeśli Toni by przyszedł to po to aby partnerować Adriano. W tej sytuacji mniej okazji dostałby Oba, no i Cruz nie grał by raczej tak często jak w tym sezonie. Zresztą w jego przypadku nie można wykluczyć, że następny sezon nie będzie już tak dobry. Bo po tym nikt się nie spodziewał dobrej dyspozycji Julio, ale zobaczymy jak za rok będzie wyglądała sytuacja.
Recoby podobnie jak kilka osób pozbył bym się na początku mercato. Liczyłem że ten sezon będzie przełomowy ale ile można czekać ?
Babel pisze:Ja się cieszę, że się Favalliego pozbyliśmy. Lecz z drugiej strony istnieje obawa, że tak jak prawie wszyscy zawodnicy transferowani z Interu do Milanu graja lepiej niż za międzą

Również się ciesze z jego odejścia, ale może nie błyśnie :P Przecież z jakimi nadziejami szedł Vieri do Milanu. Przyjdą lepsi co by nie patrzeć :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 maja 2006, 14:50

Ej ale czemu Wy spekulujecie tak jak by transfer Luci Toni'ego równał się z transferem Adriano - lub te powody gry razem - nie moga nie powinni itd.

Przeciesz chyba na tym zależy Morattiemu by sprowadzić dla Adriano partnera pełna gębą ? By sie uzupełniali i grali swoje. Oba Oba zawodzi i dobrze o tym wiemy. Cruz strzela i prezentuje równą forme. Ale co wazne on zaczą grać i strzelać gdy Adriano się zacią i wyścig o scudetto było juz zamkniety. Nie mam racji ? że transfer napastnika to było by uzupełnienie pierwszej lini [pierwszego skałdu] przeciesz nie bez powodu padają takie nazwiska snajperów...

P.S. :arrow: Ufficiale, Wome passa al Werder Brema
17-05-2006 14:55 - :wink:

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 18 maja 2006, 7:16

*_Zaza_* pisze:Ej ale czemu Wy spekulujecie tak jak by transfer Luci Toni'ego równał się z transferem Adriano - lub te powody gry razem - nie moga nie powinni itd.
P.S. :arrow: Ufficiale, Wome passa al Werder Brema
17-05-2006 14:55 - :wink:
Co do Wome - to krzyż na drogę :) Favalli to samo ... mam nadzieje ze Migajlovic zakonczy karierę zgodnie z obietnicami i pozbędą sie jeszcze Ze Maria - a reszte obrony trzeba zaostawic :) Doszedł by Maxwell, Grosso - no i mam nadzieje ze jeszcze ktso - wczesniej mowilo sie o Maicon, ostatnio troche sie mowi o Barzagalim wiec bedzie Git :)
A co do tego ze Toni i Adriano by mogli grac razem to przeciez oczywiste ....
2 silnych duzych napastnikow moze grac w jednej druzynie na raz - ale ja nie sądze ze sciagniemy Toniego - raczej Viola nie bedzie go chciala puscic :(
Forza Internazionale !

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 19 maja 2006, 19:46

Juras_InterFan pisze:wczesniej mowilo sie o Maicon
Zgadza się. I Maicon najprawdopodobniej przejdzie do nas. Grosso, Maxwell i Dacourt są piłkarzami Interu (wg. www.intermediolan.com).

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 maja 2006, 21:03

Martin Pellegrino pisze:Dacourt

Jestem sceptycznie co do niego nastawiony :? nie wiem czemu, ale przypominają mi się najgorsze transfery. Przecież Dacourt już niczego nie wymyśli, jest wiekowy (32) ,a najlepsze lata ma za sobą. Lepiej by było już wydać te 5 mln. ale kupić naprawde dobrego dublera dla Cambiasso np. Barone. Póki co transfer jeszcze nie jest oficjalnie potwierdzony więc jest nadzieja, że do niego nie dojdzie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 maja 2006, 21:45

Martin Pellegrino pisze:Zgadza się. I Maicon najprawdopodobniej przejdzie do nas. Grosso, Maxwell i Dacourt są piłkarzami Interu (wg. www.intermediolan.com).
Wg. Im.com dobre hehe :o Prawda jest tka, że żaden z tym zawodników oficjalnie nie jest piłkarzem Interu. Nawet Maxwell nie został oficjalnie potwierdzony. JA też mam nadzieję, że ten Dacourt jednak nie przyjdzie, jeśli ktoś ma już siedzieć na ławce to lepiej żeby był to jakiś perspektywiczny zawodnik który może się czegoś nauczyć od kolegów. Maicon też nie jest pewny, a jakiś czas temu pojawił się news że z jego transferu nici ponieważ Inter nie zapłacił pierwszej raty. Tak więc ja spokojnie czekam na oficjalne potwierdzenia o nowych zawodnikach. :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 maja 2006, 22:12

Tak się jeszcze zastanawiam nad sensem pozyskania Van Nistelrooya. Zgoda zawodnik wielki o uznanej klasie, ale najlepsze lata ma za sobą, pozatym ile jeszcze będzie mógł grać na najwyższym poziomie ? Niby brakuje nam napastnika "pola karnego", ale 15 mln można rozważniej zainwestować.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 maja 2006, 22:44

Z którym z Was jakis czas temu temu poruszałem wontek Mario Yepesa z PSG ? Sero z Toba rozmiałem ? jak tak to napisz czy pamietasz w jakim temacie ? o.k bo cos mi sie przypomniało :)

Plotki o Ruudzie to normalka. Inter szuka snajpera a MU go pogoni za nie wielka cene jak na jego umiejetnośc snajperskie. Ale nie wiem czy wiecie dziś prasa pisała o Trezeguet :wink:

Zico Dacourt jest już chyba gracze Interu na 100% Oficial potwierdzenie nie było ale 100% :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 maja 2006, 23:04

*_Zaza_* pisze:Z którym z Was jakis czas temu temu poruszałem wontek Mario Yepesa z PSG ? Sero z Toba rozmiałem ? jak tak to napisz czy pamietasz w jakim temacie ? o.k bo cos mi sie przypomniało

No coś kiedyś pisaliśmy o Yepesie i chyba w tym temacie.
Dziś na pilka.pl padła informacja, że Yepesem jest zainteresowany Inter, ale ja bym to traktował bardziej jako kolejną niepotrzebną plotke. Rodak Cordoby, ale chyba tych południowców starczy :wink: pora rozejrzeć się na rodzimym rynku (Bonera, Barzagli)

*_Zaza_* pisze:Ale nie wiem czy wiecie dziś prasa pisała o Trezeguet

Juve rozsprzedawane to gazety będą miały temat na całe mercato :) Zaza pewnie nie tylko na Trezeguecie się skończy :P Zresztą sam wiesz "Emerson e Zambrotta nel mirino del Milan, con Inter ".
Pojawiła się także informacja o wymianie na lini Roma-Inter Mancini za Pizarro. Brazylijczyk był w tym sezonie prawdziwą gwiazdą ligi jednak czy Interowi potrzebny jest skrzydłowy

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 maja 2006, 23:15

Sero w tym temacie ? to spoko :wink: pózniej to sprawdze. Wiem że pisał Pippen i to nie pierwszy raz chyba już z 5 :wink:

Racja na Trezeguet sie nie skończy. Ale te plotki mają coś w sobie :wink: Dziś prawie każda Włoska gazeta pisała o tym. Może przyjąć scenariusz że prasa wykorzystuje moment. Ale są też czynniki "ZA" Takie jak wcześniejsze oferty Milanu z Zambrotte czy Realu za Emersona. A nie chciałbyć Francuza w ataku Interu ? Co do Manciniego to widziałem cos ale nie śledziałem tematu. Świetny gracz i aż dziw bierze że nie zagra z Canarinhos na mundilau. Bardzo mu zależało na tym. A tu lipa. Miał kolejny dobry sezon za sobą. Juz wyrobił swoją marke na boiskach serie A. Tylko jak piszesz Sero czy potrzebny skrzydłowy ? ta flanke macie już obsadzoną. Mancini ma chyba ciekawy kontrakt w Romie [?]

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 19 maja 2006, 23:28

*_Zaza_* pisze:Mancini ma chyba ciekawy kontrakt w Romie [?]
Co chciales przez to powiedziec ?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 maja 2006, 23:33

*_Zaza_* pisze:Racja na Trezeguet sie nie skończy. Ale te plotki mają coś w sobie Dziś prawie każda Włoska gazeta pisała o tym. Może przyjąć scenariusz że prasa wykorzystuje moment.

Te plotki będą mieć coś w sobie jeśli w końcu Juve spadnie :)
Wiele zależeć będzie od ligi bo np. Nedved deklarował, że może zostać w Juve i grać w Serie B jednak niżej już chyba nie. Ale w ciemno można przypuszczać, że zdecydowana większość z Buffonem, Zambrottą, Trezeguetem i Ibrahimovicem odejdzie. Dlatego to mercato zapowiada się na wyjątkowe.
Trezeguet mógłby być w ataku, choć powiem szczerze że już sobie wymarzyłem Toniego :P więc jeśli Francuz przyjdzie odpada Luca.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 maja 2006, 23:35

Co chciałem przez to powiedzieć ? To że podpisał nową, znacznie lepszą umowe od czasu debiutu w barwach Romy [2003 ?] a obecnym statusie piłkarza o oznanej marce na Włoskich boiskach :wink: A co Goofii doszukujesz sie jakiś podtekstów ? :roll: Ciekawy czyli dobry, lepszy, duży, :wink:

Pozdro :!:

No tak ale czy uważasz że będą czekali aż do wyroku. On może zapaść za jakis czas. A o przyszłośc trzeba myśleć. Pewnie każda oferta w tym momencie zostanie rozpatrzona. Czyli Luca cel nr. 1 ? no zobaczymy. Mercato zapowiada się naprawde ciekawie [ale kiedy tak nie jest ? :twisted: ]

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”